Kayınvalideye dayak...

elifid

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
1.323
6
66
Samsun
Kayınpederinizin kayınvalidenizi dövdüğünü öğrenseniz ve eşinizin bundan haberi olmaması istense ne yapardınız?
Eltim söyledi, o 10 yıldır aile içinde, bense 4 yıldır,üstelik uzakta ve aile yapısına yabancıyım.Söylemicem dedim ama eşim ilerde bildiğimi öğrenirse bana hesap sorar mı diye de korkuyorum, zaten evliliğim gerilimli.Abisinin haberi varmış, hiç karışmasam mı, ne yapsam?

zor bır durum biliyodunda nıye solemedın dıye kızabılır ben olsam kızardım saklanmasını

abisinin haberi varsa abisi söylesin..o neden söylememiş..
abiye danış o zaman?söyliyim mi diye?nahoş ve üzücü bir durum ama karışma derim..

bu çok korkunç bir durum,üzücü,kırıcı.her ne kadar siz o ailenin bir parçası olsanız da bence hiçbir şekilde müdahale etmeyin eşinize söyleyin ya da söylemeyin diyemem.bu eşinizle aranızdaki dialogla ilgili bir durum.ama durumu eşinizin abisi ve yengesi biliyor buna rağmen ses çıkarmamış ya da kardeşlerine söylememişse soru işareti gerektirecek bir durum.yani neden onlar bu zamana kadar söyleme gereği duymamışlar?ya da siz %100 emin misiniz bu durumdan?gerçekten çok üzücü,sinir bozucu ama dediğim gibi bu konuyu eşinizin bilmesi gerekirdi fakat söyleyecek kişinin siz olması belki ters tepki yapabilir.eşiniz ailesinin sizin gözünüzde kötü olmasını istemez.çok politik davranmanız gerekecektir.her durumu düşünerek hareket edin derim.ve eğer ailede gerçekten böyle birşey varsa Allah korusun eşiniz de böyle bir ailede yetişmiş olacak.umarım öyle bir durum yoktur ve siz sadece burada açtığınız başlıkla kalır düşünmeye,ne yapsam demeye bile gerek duymazsınız...

eşinizin abisi bu duruma bişey yapmıyormu sonuçta dövülen insan annesi babada olsa bi insanın annesine kimse el kaldıramaz

Gece geç yattım, bebişim sağolsun saat başı uyandı, az önce de kabus gördüm, uyuyamıyorum.
Babam annemi dövse, eşim bana anlatmasa sonrasında fena hesap sorarım.Ama gel gör ki ben onların aile yapısını hem anlayamadım hem benimseyemiyorum.Eskiden dövermiş kayınpeder, bitti biliyorduk.Söylesem eminim kabak benim başımda patlayacak.Söylemesem eşim sonrasında kesin "Hoşuna gitti değil mi" diyecek.Anlatamayacağım bunun hoşa gidecek birşey olmadığını.Nefret ediyorum bu işlerden...

kayınvalideniz yediği dayağı sizin kadar sorun etmiyordur belki...

eşine dayak atan bir erkeğin ruhundan şüphe ederim ama

sizler bu kadar içinde olmayın konunun ..

eşiniz belki de biliyordur babasının annesine şiddet gösterme huyu varsa

küçüklüğünde de şahit olmuştur...ayrıca eşiniz bilse nolacak orasını anlamadım...

babasını şikayet mi edecek karakola..elinden ne gelebilir..ağbisi bilmiş de elinden birşey mi gelmiş...

..eşiniz biliyordun da neden bana

demedin gibi boş bir tepkiyi de göstermeyecektir..çünkü bu tepkinin de hiç mantığı yok..

kendi annesi eşinize demeye gerek duysa baban beni dövüyor derdi belki de..

ya da o kadında bundan utanıyordur herkesin dilinde sakız olması hoşuna gitmez belki...

eğer illa ki birşeyler yapmak istiyorsanız kayınvalidenize sorun dayak olayının

şiddetini ve tekrarı oluyor mu vs..eğer durum gerçekten ciddi boyutlardaysa

o zaman eşinizle paylaşırsınız....ya da ağbisi anlatır ve babalarıyla konuşurlar belki...

ama eltinizle siz direkt müdahil olmayın..

Son düzenleme:
eşin öğrense ne olcak? ne yapabilcek ki?

baba yapma etme deyince yapmıcak sanki, kocaman adam hala bu yasta utanmıyorsa kimseden utanması sıkılması yok demektir

bence de karısma, zaten karıssan da değiştirebilceğin bir durum gibi gözükmüyor bırak aile kendi arasında cozsun madem abisi biliyor sana dusmez

Allah ıslah etsin

ayyy canım sakın karışıyım marışıyım deme sonra ağzı yanan sen olursun eşinde sorduğu zaman da ben bı yerde gelınım oyle herşeyı sana annen yada baban da olsa yetiştiremezdim ki benden daha önce bılenler varmış onlara ne dıye sormuyosun bununn hesabını da bana soruyorsun dersın kapatırsın konuyu.

Insanlar bır laf atar ortaya sonrada aman kımse duymasın madem duymasın bana nıye gelıp soyluyorsun da huzursuz edıyosun...

çok can sıkıcı bir durum.o yaşta bir kadının eşinden dayak yemesi çok kötüabi olayı biliyormuş bence onunla konuş eşine o söylesin.sen fazla karışma.aklıma başka birşey gelmiyor:44:

soyleyin tabiki.ben olsam uygun bi sekilde anlatmaya calisirdim.
abisi olucak adam da niye kardesiyle konusmuyo bu durumu anlamis degilim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…