Ya banane esimin esyasi, ben igne bile yollamiyorum. Ben esim daraldi diye devreye girdim. Esim de arkadaslarini kiramiyor iste, annesinin gelecegini bilen kisiler 3-5 parca birsey istedi sadece ABD den alabilecegi, ayrica bombos gidiyor, sadece uc-bes parca kiyafeti var, cok mu birsey yaptik yani iki parca birsey koyduk cekcekli valize. Hem valizi biz veriyoruz buradan sadece orada "bir adet" cekcekli valizi exit e kadar iki dk surecek, tabi surerse, gelirken birileri yardim etmis, elini bile surmemis. Cok evhamli ya, hersey olay oluyor. Gelirken de benimle, annemle resmen bagira bagira kavga etti, alti ustu annem iki parca birsey yollayacakti. Annem ondan korkusuna hicbirsey yollayamadi, iki lokma seyi zor koymus. Oysa ne binerken, ne de indiginde elini bile surmemis.Kayınvalidenizin yapısı böyle ,değiştiremezsiniz.evhamlı yapısı varsa bazı işler gözünde büyüyordur.çöpe at diye sinirli demeseniz bile bence ters bir cevap olmuş.buradan bakınca kayınvalide inatçı gibi gözüküyor ama sizde karı koca kadına ısrarla herkes götürüyor taşıyamazsan geri gelir tekrar götürürsğn yardım istersin diye yapmak istemediği bir şeyi zorla yaptırmaya çalışıyorsunuz sizlerde de inatçılık var.
Ya ben sadece bir olay anlattim, herseyde cok inat. Esim ben saatlerceeeee birsey anlatiyoruz inanmiyor. Mesela istiyor ki oglu (esim) yaninda olsun, geri donsun, (esim tr de akademisyen ama buradaki doktorasi henuz bitmedi) Esim saatlerce simdi tr ye donemeyecegini, donunce tayininin doguya ciktigini (arkadaslari soyledi esime) ve orada calisacagini, ayrica doktorasinin henuz bitmedigini, donerse bunca yil emeginin bosuna gidecegini ve ayrica benim doktoramin da bitmedigini ve bitirmemiz gerektigini, sonraki ilerleyen yillarda yine gelebilecegimizi 3 aydir anlatiyor, anlatiyor, anlatiyor ama ikna olmuyor. Hala diyor ki sen oyle saniyorsun, ortam gayet guzel, gayet iyi, belki de senin tayinin cikmaz, belki de yerinde calisir, bize yakin olursun illa ki gel diyor. Gercekten artik cok yorulduk, 3 aydir durumumuzu, donemeyecegimizi an-la-ta-ma-dik!Böyle okuyunca bana tam tersi geldi aslında. Kendine ait olmayan eşyayı taşımaya mecbur mu? Söylenmesine gerek Yok ben taşımam demesi yeterli.
Oyle deme be, biz ne zorluklar cektik kari-koca doktora yaparken cocuk bakacagiz diye buralarda. Ben de cocuksuzken kv saydiranlardandim da simdi nasil muhtacim kv ye, anneme anlatamam. Ananne, babanne canmis torun icin. Geldi de uc ay nefes aldim resmen. O beni kirsa da ben onu kirmak istemiyorum yeter ki bebegime baksin, evimde kalsin, huzrlu olsun, mutlu olsun.Kayınvalidesi böyle uzakta olan insanları çok şanslı buluyorum:) mesafe candır.
Konunuza gelince boşverin. kendinizi bu kadar paralamayın. Kötü birşey dememişsiniz bence. Sizin tek hatanız ısrarınız . Götürmezse götürmesin. Baktıki ona muhtaçsınız kasmışta kasmış kayinvalideniz.
Olay sadece bundan ibaret degil ki hicbir seye ikna olmuyor, hicbir seye inanmiyor. 57 yasinda.Eşinizle siz de inat etmişsiniz.Gözünde çok büyütmüş demek ki yapabileceğini düşünemiyor.Kaç yaşında kvniz?
Anneniz gelse daha mı iyi olur acaba?Kvniz epey darlamış sizi.Oyle deme be, biz ne zorluklar cektik kari-koca doktora yaparken cocuk bakacagiz diye buralarda. Ben de cocuksuzken kv saydiranlardandim da simdi nasil muhtacim kv ye, anneme anlatamam. Ananne, babanne canmis torun icin. Geldi de uc ay nefes aldim resmen. O beni kirsa da ben onu kirmak istemiyorum yeter ki bebegime baksin, evimde kalsin, huzrlu olsun, mutlu olsun.
Oyle deme. Iyi oluyor valla bak, ben neler cektim gecen yil kimse yokken. 1 yilda bebekle master bitirdim. Dersler, odevler, projeler, evisi, yemek, bebek, onun bakimi, yemesi, icmesi, ek gidasi, emmesi, oyun oynamasi, ustu batmasi, uyumasi, asisi, kontrolu vs vs. Kv geldi de sagolsun uc ay resmen nefes aldim. Gul gibi de bakiyor simdi torununa Allah var. Insanlar tr de kiymet bilmiyor, bebek icin ananne-babanneden daha iyi ilgilenen yok.Allah kimseyi kimseye(hele ki kv ye) muhtac birakmasin ne diyim. Keske doktoraniz bitince bebis yapsaydiniz.
Doktora en erken 33-34 yasimda bitiyor canim.Allah kimseyi kimseye(hele ki kv ye) muhtac birakmasin ne diyim. Keske doktoraniz bitince bebis yapsaydiniz.
Annem gelemiyor ozel sebeplerden dolayiAnneniz gelse daha mı iyi olur acaba?Kvniz epey darlamış sizi.
Aman nasil olaCanim esinle durumlar nasil simdi.
Ya ben sadece onu nasil memnun ederim bilemiyorum, boyle kiriliyor, aliniyor, kusuyor falan kirgin gidecek diye korkuyorum. Kirgin gider de bir daha gelmez diye korkuyorum. Yok kardesim yok, esim ve ben calisip da binlerce dolarlar kazansaydik, kizimizi en iyi krese yollardik. Ama uc kurus ogrenci bursu krese yetmiyor. Tanidik ve guvenilir kimseyi de tanimiyorum bakacak, ayrica oylesi zaten kresten de pahali bakiyor.Şimdi benim anlamadigim noktalar var.
Doktora yapıyoruz ABD diyorsunuz Türkiye'den kv geliyor birde yalvar yakar.
Değer mi? Bilemedim.
Orda çocuğa bakmak için çözüm bulunsa daha iyi olmaz mı acaba.
Ayrıca kv belliki biraz inatçı biraz dedigim dedik biraz da eski düşünceli.
Cocugunu yaninda istemesindeki ısrarı anlayabilirim o bir anne çünkü ister bunu. Valizi taşımak istememesini de anlarım zorla değil.
Baska örnek vermediniz ama bu 2 örnekte de kv haklı.
Anlatmayın. Sürekli kendinizi ispatlamak zorunda değilsiniz siz de. Evde biraz iletişim kopukluğu olmalı. En azından sizin durumunuzdaki evde. Bu arada eşya taşımayla bu cevabınız hakkında bir alaka kurmuyorum. Aynı şekilde kimsenin eşyasını taşımak zorunda değil. Ev içinde fazla mı görüşüyorsunuz siz?Ya ben sadece bir olay anlattim, herseyde cok inat. Esim ben saatlerceeeee birsey anlatiyoruz inanmiyor. Mesela istiyor ki oglu (esim) yaninda olsun, geri donsun, (esim tr de akademisyen ama buradaki doktorasi henuz bitmedi) Esim saatlerce simdi tr ye donemeyecegini, donunce tayininin doguya ciktigini (arkadaslari soyledi esime) ve orada calisacagini, ayrica doktorasinin henuz bitmedigini, donerse bunca yil emeginin bosuna gidecegini ve ayrica benim doktoramin da bitmedigini ve bitirmemiz gerektigini, sonraki ilerleyen yillarda yine gelebilecegimizi 3 aydir anlatiyor, anlatiyor, anlatiyor ama ikna olmuyor. Hala diyor ki sen oyle saniyorsun, ortam gayet guzel, gayet iyi, belki de senin tayinin cikmaz, belki de yerinde calisir, bize yakin olursun illa ki gel diyor. Gercekten artik cok yorulduk, 3 aydir durumumuzu, donemeyecegimizi an-la-ta-ma-dik!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?