kayınvalideye misafirliğe giderken ne götürülür kızlar....

hep derler canım .allah razı olsun demenin neresi kötü ki hem niye sinir oldun anlamadım .ben onlardan razıyım(mutluyum)allahta razı olsun...

pirinç böreginin yufkası hazır mı oluyo kendimiz mi açıyoruz canım ...bide onlar böregi hep etli yemeye(su böregi) alışkınlar .pirinçi tuhaf bulabilirler miki yaa böregin içinde.

annem hazir yufkadfan yapar... evet damak tadina gore.. biz hafif borekleri tercih ediyoruz.. etsiz yani.. ondan cok sevdigimiz hafif bi borektir:) bi de etli olarak tavuk boregi tabikide:)

bi de internette buldugum guzel bi tatli tarifi var:) denedim cok lezzetli oluyo.. gerci su an portakal evlerde bulunmaz ama ... diger arkadaslarda yapmak isterlerse bulunsun paylasmak isterim...

portakal tatlisi..

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Malzemeleri sırasıyla karıştır kulakmemesi yumuşağında yoğurceviz büyüklüğünde yuvarlıyıp üzerine fındık veya ceviz koyfırına sür ve soğuk şerbet dök servise hazır.

"Tatlı niyetine kendimi götürüyorum zaten" derdim ve elim boş giderdim tabisi :)

teşekkür ederim canım .denemek isterim portakal alınca ...

walla canım hiç uğraşma, buraya bile konu açtıgına göre baya deger veriyorsun demekki, inşallah bunu hakedenlerdendir.
giderken pastaneden al bir kuru pasta ya da yaş pasta börek falan oldu bitti, hiç yormam kendimi ben kendi kaynanam içinn wallaa,

ya konu sahibinin hevesini kursaginda birakacaksiniz hee:)) hersey karsilikli masallah diyelim onlar kayinvalideyle anne kiz gibi demekki:) oylede olmali zaten:)) insallah ilerde kaynanam olursa benimde oyle olur:)) hakedene ben hali bile olurum :)) bi borek tatli yapilmis cokmu helal olsun:)

bizimkilerde 200 km mesafede
genelde bende eli bos gitmem oda dunya kadar hazirlik yapar her zaman

bulbul konagi tatlisi cok guzel ve cok hafif oluyor internette tarifi var onu yapabilirsin

sagolun kızlar teşekkür ederim hepinize:) aramaız iyi şimdilik .allah bozmasın.kendine ne aldıysa eger bende yoksa bana da alır tabi bende aynı şekilde ...

hazır yufkadan baklava yarım saatte hazır hem de hazır gibi çıtır çıtır nefis oluyor...tarife göre yap;baklava soğuk şerbet ılık olsun...bol kalın cevizli...gidene kadar şerbetini de çeker harika olur..hem de adı ağır"baklava yapmış" denilir...yanına zamanın varsa chese kek olabilir uğraştırmayacak şeyler..
Şerbetini orada da dökebilirsin..

Son düzenleme:

zıkkımın kökünü yesin emi, evlenince oğlunun sevdiği yemekleri önüne koyacak!

Neden Yiyecek?? Saçma Olmaz mı?:26:
Bence Giyecek Hediye Tarzı Bir Şey Alın..
Evlerine Varmadan da Bir Pasta Alın..
Bu Kadarcık

zıkkımın kökünü yesin emi, evlenince oğlunun sevdiği yemekleri önüne koyacak!
Arkadaşlar iyimisiniz tanımadığınız bir kadın için nasıl bir söz böyle şaşkınlık içinde okudum umarım yanlış anladım diyorum tekrar okuyorum bir yerinden tutamadım.Şahsen benim kayınvalideme söylenmiş gibi hissettim bu hakkı ne kadar kolay buluyorsunuz kendinizde.benim annemde bir kayınvalide ve bu söylediğiniz söz için siizi kınıyorum!!!! hiç yakışmadı hemde hiç.

konu sahibi arkadaşımız saolsun Allah razı olsun ne güzel soruyor ne yapabilirim diye çok farklı yorumlar çıkıyor siizin kayınvalidenizle sorunlarınız olabilir insanın annesi gibi mutlaka ki olmaz fakat unutmayın hiç birşey yapmadı ise eşinizi 9 ay karnında taşıdı sırf bunun için bile saygıyı hak ediyor.

ayy iyi ki benim kayınvalide benim için hazırlık falan yapmıyor hiç,

şimdi ben de ne yapsam ne hazırlasam diye düşünüyor olcaktım

meğerse ben farkında olmadan beni büyük zahmetlerden kurtarıyormuş

Son düzenleme:
ya şu 9 ay karnında taşıdı, eşimi büyüttü vs... gibi laflardan nefret ediyorum.
sanki o kaynana gelini için doğurdu. nasıl bir mantıktır çözemedim.
kaynana hamile kalmadan sizin annelerinizle görüşüp senin kıza doğuruyorum kıymetimi bilin mi dedi....

Sende bir erkek annesisin Allah yavrunu bağışlasın yarın evleneceği zaman sende gelininden saygı beklemeyecekmisin bakalım.Umarım bu sözün işte o zamanlarda aklına gelir.

Büyütüp bir yaşa getirdiğin okutup meslek sahibi ettiğin oğlunun eşi sana saygısızlık yaparsa belkide oğlundan seni uzaklaştırsa ne düşüncede olursun merak ettim doğrusu.

arkadaşlar kırıcı olmaya ne gerek var,burdan birbirinize böyle şeyler yazıyosunuz.
Konu sahibi arkadaş kendisine kayınvalidesinin sevgi dolu yaklaşımı sonucu hazırlık yapmak istemiş fikir sormuş,
bazılarımızında kayınvalidesiyle problemleri olabilir,benimde olmuştur,aslada böyle bir hazırlıkla gitmem evine,hakedene can feda,etmeyene elbet bişey yapılmaz.o yüzden konu sahibi arkadaşada fikir veremiyorum:)))

oğullarını ve gelinlerini kendilerinden uzaklaştıran zaten kayınvalideler.
Madem saygı istiyorsunuz, saygı göstereceksiniz.
saygı gösteren insan saygı bulur.
iyiki büyütmüşsünüz oğullarınızı:) bizi büyütmediler biz ağaç kavugundan çıktık çünkü.

Neden Yiyecek?? Saçma Olmaz mı?:26:
Bence Giyecek Hediye Tarzı Bir Şey Alın..
Evlerine Varmadan da Bir Pasta Alın..
Bu Kadarcık
giyecek tarzı şeyler zaten hep alırızşimdi de aldım canım .biz habersiz gidiyoruz süpriz yapmak için o yüzden yiyecek birşeyler götürüyorum

yolda börek felan dayanırmı sıcakta cnm onuda düşün biraz. eve yaklaşınca kızarmış tavuk felan alın gidincede pilav yapıverirsin. yada kıyma alıp hemen köfte yapıp pişirirsin. dondurucudan çıkartınca hemen ocağa koyman gerektiğini biliyorsundur umarım. pişirirp götürsen sarmayı daha iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…