• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideyi görmeye tahammül edememe..

Taşındık da bizle beraber o da taşındı. Şimdi ev almayı düşünüyoruz, “ben de kiralık ev baktım bugün internetten o mühitten” diyor
Ohooo valla canım iyi bile dayaniyorsun hem laf edip sana eziyet edecek hem de yakininiza taşınacak. kusura bakma ama eşin de bı garip senin manevi desteğe ihtiyacn olduğu zaman. Annesi elbet gelecek ama uyarması lazım zırt pırt gelmemesi için. Allah kolaylık versin

Aslında tam olarak şöyle oldu. Birgün kv deyiz. Eşim kv doktora götürecek, kahvalti yaptılar, eşim dediki sen sofrayi topla cocuklarla ilgilen, bız gidelim gelelim..tmm dedim. Çocuklarımın biri 1 yaşında diğeri 4 yaşında..Dıs kapıya kadar gittiler..kv fısır fısır birseyler dedi. Esimde geldi dediki, hazırlan sende gel bizimle.bende "canım biri emzikli 2 küçük cocukla benim hastanede ne işim var dedim ama dinlemedi, benide zorla hastaneye götürdüler. Tahminim o ki kv beni evde yanliz birakmak istemedi(evinde hic yanliz kalmadım zaten)..
Ben 2 cocukla hastane bahçesinde 4 saat süründüm tabiri caizse...
Hastaneden çıktık eşim eczaneye ilac almaya gitti. Sordum kv ye.neden böyle yaptın diye. Benim evim dedi, istemezsen kalamazsin..bende öyle mi dedim. Bundan sonra sende gelemezsin.Ben her gün evden 8 de çıkıp 5 te geliyorum, aylarca evimde yanlız kalıyorsun da bana 2 göz evini mı güvenemiyirsun, sen de onur haysiyet varsa bundan sonra gelmezsin dedim..
Eve gelince de eşime söyledim. Annen beni evinde yanlız bırakamıyorsa bende onu istemiyorum dedim.. Eşim bu olay uzerine bana birsey diyemedi..

Sanki sarayda oturuyorda guvenmiyor. Boyle bir olay karsisinda insan kendini cok kotu hisseder sanki esyasini alacaksin gibi... peki kv ile gorusuyor musunuz yoksa baglar koptu mu tamamen

Sanki sarayda oturuyorda guvenmiyor. Boyle bir olay karsisinda insan kendini cok kotu hisseder sanki esyasini alacaksin gibi... peki kv ile gorusuyor musunuz yoksa baglar koptu mu tamamen
4 yıldır hiç görüşmüyorum, bayramlarda dahil.
Kendimi hic kötü hissetmedim açıkçası, düşündüm kişi kendi düşüncesinde sanar herkesi dedim ve boşverdim.

Isterse melek kadar iyi olsun , yine de ayar vermesi gerekiyor eve girip çıkmalarına.

Herşey esinizde bitiyor . Ne denilir ki , zor.

4 yıldır hiç görüşmüyorum, bayramlarda dahil.
Kendimi hic kötü hissetmedim açıkçası, düşündüm kişi kendi düşüncesinde sanar herkesi dedim ve boşverdim.

Aynen oyle durduk yere sinir bozuyorlar. Uzak olmak en iyisi tabi rahat duruyorlarsa. Bazisi var uzaktan bile huzur bozuyor maalesef.

Aynen oyle durduk yere sinir bozuyorlar. Uzak olmak en iyisi tabi rahat duruyorlarsa. Bazisi var uzaktan bile huzur bozuyor maalesef.
Ya ben görüşmüyorum ama yine oglu ile huzurumu kaçırıyor.
Her gün bir saat oğlu ile telefonla konuşur.
Bende 2 hafta önce sezeryan oldum, burası sicak diye yaylaya çıktım, 2 haftadır her gün oğlunu dolduruyor, hasta olacaksınız, yaylaya niye çıktınız, yorgan götürün, soba kurun vs.. ogluda bana tabi...
bı huzurla yatamadım yatağımda..

Ya ben görüşmüyorum ama yine oglu ile huzurumu kaçırıyor.
Her gün bir saat oğlu ile telefonla konuşur.
Bende 2 hafta önce sezeryan oldum, burası sicak diye yaylaya çıktım, 2 haftadır her gün oğlunu dolduruyor, hasta olacaksınız, yaylaya niye çıktınız, yorgan götürün, soba kurun vs.. ogluda bana tabi...
bı huzurla yatamadım yatağımda..

Oncelikle bebis hayirli olsun saglikla buyusun insallah. Kv konusuna gelince ben durduk yere huzurumuzu bozan insanlar icin hep sunu diyorum Allah kendisine baska dert versin de bizimle ugrasmasin aklina bile gelmeyelim.

Taşındık da bizle beraber o da taşındı. Şimdi ev almayı düşünüyoruz, “ben de kiralık ev baktım bugün internetten o mühitten” diyor
ay kabus gibi
tek çözüm esini ikna etmek olabilir
orası senin evin senin düzenin ve yardım edeceğine daha çok iş çıkarıyor sana
konuş açıkça bu şekilde yürümeyeceğini

Oncelikle bebis hayirli olsun saglikla buyusun insallah. Kv konusuna gelince ben durduk yere huzurumuzu bozan insanlar icin hep sunu diyorum Allah kendisine baska dert versin de bizimle ugrasmasin aklina bile gelmeyelim.
Valla eşim tek cocugu, bir derdi olduğunda bende sikinti yaşarım..

Valla ne diyelim canim?

Esinde bitiyor olay

Guzel bir kavga cikaracaksin .
Esine rest cekeceksin.

Baska yolu yok ki bunun?

Merhabalar arkadaşlar. 6 haziranda sezaryen ile doğum yaptım. Fakat rahmim ile ilgili bir sıkıntı yaşanmasından dolayı ameliyatta çok kanamam olmuş ve uzun süren bir ameliyat olmuş. Bu yüzden hastanede daha uzun süre kaldım ve kan takviyesi yapıldı. Daha önceki konumda yazmıştım, annemin omurilik ve bel fıtığı tahatsızlıklarından dolayı ameliyat oldu, bu yüzden bana pek destek olamadı doğum sonrası. Ona ben bakacaktım ama hastanede uzun süre kalmamdan dolayı o da olmadı.
Şimdi gelelim sorunuma: bıkkınlık. Gebeliğimin son haftası kayınvalide ile ikinci kez tartıştık( evime geldiğinde ağırlamamdan memnun değilmiş, bir de son aylarda yani hamileyken eve onun eş dostunu çağırıp ağırlamamışım diye), bu tartışma bahanesi oldu ve içinde ne varsa kustu. İşten yprgun geliyordum hamile iken bir de gergün kvnin bize gelip gece uyuyana kadar oturması hoşuma gitmiyordu benim de suratım düşüyordu. Oğlunun eviymiş, canı isterse burda kalırmış, ben ağırlamak zorundaymışım. Ben de soğumaktan öte epey nefret ettim kendisinden. Kendi anneme teyzem bakıyor şuan memlekette, annem gittiğinden beri kv her gün bizde. Ben yemek yapıyorum o yiyor. Ben çay demliyorum o içiyor. Çocuğu emziriyorum kalktığımda bakıyorum evin düzenini değişmiş kafasına göre. Uyarıyorum, o orda olmaz burda daha güzel diyor. Benim evimi kendi evi gibi görüyor, misafir çağırıp misafir kabul ediyor. 4 gün çalışıyor kendisi, her gün iş çıkışı burda, tam yemek saatine gelip güzelce karnını doyurup bana ve kızıma övgüler atıyor. Ama bana samimi gelmiyor, torununu düşünse gebeliğimin son haftası sinir krizi geçirtmezdi bana hem de elalem için. Yapmacık geliyor yani, eşim varken farklı o yokken daha farklı.
Eşim annem gelince yüzün çok düşüyor diyor, her gün aynı insanı görmek, evimin hanımı sanması kendisini, ve sürekli akıl vermesi “şu şöyle olcak ben öyle istiyorum” diye evrivakiler yapması rahatsız ediyor diyorum. Yine de benden güler yüz bekleniyor.
Ama yapamıyorum, kadın samimi gelmiyor. Birde haftanın 4 günü akşam 6dan gece 10-11’e, diğer üç günse 7-8 saat ben de oturması ve misafir buyur edip kendi evi gibi davranması rahatsız ediyor. Bir de millete bumaramı verip görüntülü aratıyor bebeği görsünler diye. Kendi de arıyor müsait değilim diyorum yarım saat konuşuyor gene de.
Hamilelikte de aynı şekildeydi, her gün gelir karnını doyurur, saatlerce oturur düşünmezdi dünlenmeye mi ihriyaçları var vs diye. Bu yüzden gebeliğimde fazlaca tartıştım eşimle zaten. Şuan ne tartışasım ne konuşasım var. Kızımı alıp memlekete gitmek istiyorum bir süreliğine. Evimden nefret eder oldum, her gün gelcek acaba kaçta gelcek diye beklemekten nefret eder oldum. Memlekete gittim peki gelince ne olacak? Of, bilemiyorum.
Ne bu nefreti yenebiliyorum, ne başka birşey yapabiliyorum.
Bana bir çözüm sunun lütfen :110:
Okurken ben daraldım. Gönder gitsin evine .orası sadece oğlunun evi değil. Eşiniz de durumdan şikayetçi değilse gelip o hizmet etsin annesine.

Ben senin çocuksuz versiyonunum canım. 2 yıldır ne çektiğimi ben bilirim... hem hizmet beklerler hem aklınla alay ederler(tavsiye adı altında ama asla sadece tavsiye değildir) hem de pişkindirler.
Çözüm mü ?
Valla benim sağlığım bozuldu stresten vsden kansızlık ve mide iltihabı olmuşum. Evimden de yeni gittikleri gün oldum hem de. Eşim de artık bana ters laf edince ters laf ediyorum alttan alan o olmaya başladı. Yine anamı getircem diye tutturursa o zaman cinneti geçircem...

Merhabalar ;
Öncelikle geçmiş olsun Allah sabır versin.Valla sen ne yaparsan yap dünyanın öbür ucuna da gitsen kurtulamassın.Biz genelde saygılıysak aman uğraşmıyım şimdi aramız bozulmasın eşim etkilenmesin çocuğum var şimdi ilerde vs vs diye ince düşünüyoruz.Dediğim gibi biz ne yaparsak yapalım kurtulamayız eşinin bu durumlara şahit olup senin bunu onun gözüne kanıtlarıyla sokup anasıyla konuşmasını sağlaman lazım yoksa kendini de yırtsan el kızısın yapmak zorundasın.Oğlu dicek böyle böyle başka çaresi yok çünkü malesef.

Merhabalar arkadaşlar. :110:

Senin söylemek istediklerini eşin söyleyecek sen değil..
Eşini bir güzel doldur sonra seyret :dondurma:

Allah’ım yardımcın olsun ya gerçekten çok zor hele birde yiyip içip gidiyor yani

Size kendi kayınvalidemin taktiğini soyleyeyim . Siz bunu kendinize uyarlayin .

Bizim gitme saatimize yakın mutfaga girer bi soğan doğrar ya da sadece yarim yamalak bi.yemegi yapmış olur. Bizi elleri kolları sivali her daim mutfakta karsilar . Esimim boylelikle gözümü boyar .

Kesinlikle siz geçin içeri ben ayarlayıp geliyorum falan demez ben girip otursam bile o da gelir arkamdan. Ben de ayağımın tozuyla mutfağa girerim eeee ne yapalim nasıl pişirelim yanına be yapalım vs diye yapılacakları belirler malzemelri bi iki çıkarır veeee mutfağa girdikten maksimum 10 dk.sonra bişey bahane eder ve bi daha gelmez . Kalan yemeği ben tamamlarım . Pilavı salatası cacığı vs vs sofra kurması hep bana kalır .

Sofra kaldirliken ya kalkmaz ya da eşim kp bişey demesin diye kalkar aralarda elinde masa örtüsüyle dolaşır ben mutfağı toplayip çay hazır edene kadar gelmez.

Ben 1.5 yıldır evliyim çok sık görusuyorduk ve hepp bu şekil olduğu için ben artık isyan ettim tabi başka nedenlerde çok . Şu an haftada 1 2 görüşüyoruz . Ama hala aynı ve nefret ediyorum .

Aynı taktiği kv uyarlayın

Sizin eşinizi bir hizaya getirmeniz gerekiyor. Onun da annesini hizaya getirmesi gerekiyor. Annesi sizi mutlu etmek için yapıyor diyelim ama sonuçta bu sizi mutlu etmiyor, aksine çok rahatsız ediyorsa, o zaman yaptıkları tacizdir. Ne demek hamile halinizle hem kendisine hem eş dosta hizmet etmeniz, yok artık. Yerinizde olsam öyle bir tepki verirdim ki, aha gelini delirttik, bulaşmayalım moduna sokardım hepsini. Eşinizle de anlayacağı dilden konuşun, susmayın. Yeni doğum yapmış kadın bu kadar rahatsız edilmez, ayıp. Hak edene güler yüz gösteririm, hak etmeyene hak ettiğini veririm moduna girerseniz, tacizler azalır. Eşiniz de her şeye boyun eğmeyeceğinizi görmeli. Oldu; çalış, hizmet et, rahat bırakılma, sonra güler yüz göster. Oyy, okurken şiştim. Her geldiğinde kapıyı da açmayın, gerekirse saatlerce çalsın, uyuyordum dersiniz.

Hamilelikte bi tartıştım, daraltıyorsunuz beni dedim, eşim de gönderdi sen gelme biz gelirsek geliriz dedi. Ama sonra gene “yalnızım, tek başıma öleceğim, yemek bile yemiyorum” diyip acındırdı kendini. Zaten en sinir olduğumda o “hiçbişey yemiyorum diyip tabaklarca yiyor. Oğlu gelince bişey yemedim diyor. Ahan yine sinirlendim

Sülük müdür nedir ya . Evlerden ırak. Eşine rest çekmenin zamanı gelmiş.
Eşimle bu yüzden bir ciddi kavga ettik. Ben bu şekilde dayanamadığımı, onların bu hergün gelinin evine gelme huylarına ayak uyduramadığımı ve bitirmek istediğimi dedim. O zaman bir güzel kavga ettik ama annesine sınır koydu. Sonra doğum oldu, kadın yine başa döndü. Eşimle yine aynı şekilde kavga edicem sanırım

Back
X