- 14 Temmuz 2011
- 2.982
- 10.097
- 408
- 40
Öyle dedim zaten demezmiyim, bana dedi senin baban gözlerinin önünde can verdimi diye sordu, vicdansizlik yapma diyor bende kendimi suçlu hissettim...
Amin, beraber alışverişe çıksak kayınvalidem sürekli gözü üstümde saçım gözümün onun geldiği için saçımı arkaya doğru atınca mesela neden öyle yapıyorsun diyor dikkat çekiyormuş biri baksa bana öylesine önüne bak yada şuan çok sıcak gerdanini açma diyor dekolteyi eteği geçtim o bile yasak ki ben gayette nerde nasıl giyinilmesini bilirim topuklu ayakkabı giymekte yasak boyun zaten kısa değil dikkat çekiyor diyor bu tarz şeyler yani ama eşimde bu kafada şuan balayında bile kiskancliklarinla beni rezil etti garsonda kiskanmalarmi dersin kot pantalon giyme arkanimi göstermek istiyosun gibi gibi..Allah kolaylık versin sabret demiyorum çok zor bir duruma sokmusun kendini saçının açık veya toplu olmasına dahi müdahil oluyorlar . Okulumuza söz verilmiş tutulmamış Sakın ama sakın çocuk yapmayın ...
Çekilecek gibi gözükmüyor lar bu yaptıklarına bı ömür katlanabilirmisiniz dediğimiz gibi çocuk düşünmeyin önlemini alın eşinizin duygu somurulerine inanmayın annesine ve kendine bakıcı olun diyemi evlendi o zaman,bunları nisanliyken keşke anlayabilseydiniz aileniz uyarması lazımdı Allah kolaylık versinAmin, beraber alışverişe çıksak kayınvalidem sürekli gözü üstümde saçım gözümün onun geldiği için saçımı arkaya doğru atınca mesela neden öyle yapıyorsun diyor dikkat çekiyormuş biri baksa bana öylesine önüne bak yada şuan çok sıcak gerdanini açma diyor dekolteyi eteği geçtim o bile yasak ki ben gayette nerde nasıl giyinilmesini bilirim topuklu ayakkabı giymekte yasak boyun zaten kısa değil dikkat çekiyor diyor bu tarz şeyler yani ama eşimde bu kafada şuan balayında bile kiskancliklarinla beni rezil etti garsonda kiskanmalarmi dersin kot pantalon giyme arkanimi göstermek istiyosun gibi gibi..
Eşim bi şekilde beni geri yumuşatıyor sozlerinemi kanıyorum bilmiyorum yada sevdiğim için hep şans ver diyorum içimden dayan diyorum..kötü bir insan değil ama mutsuzum böyleÇekilecek gibi gözükmüyor lar bu yaptıklarına bı ömür katlanabilirmisiniz dediğimiz gibi çocuk düşünmeyin önlemini alın eşinizin duygu somurulerine inanmayın annesine ve kendine bakıcı olun diyemi evlendi o zaman,bunları nisanliyken keşke anlayabilseydiniz aileniz uyarması lazımdı Allah kolaylık versin
Boşanırsan iyisimi seni bulacak diyor annem boşananların sonu beliymiş bu benim imtihanimmis kaderimmis boşanırsan ama kapımız hep açık diyor diyor da ama aklımı karıştırıp söylüyorBoşan hiç durma çekilecek dert değil okuluna devam et ayaklarının üstünde dur sonra hayat neler çıkarır karsina sana saygı duyan kendine güvenen biri değil eşin ana kuzusu aynı annesi gibi davranışları cekicem diye uğraşma
Haklisiniz..Ya bıraksın bu acıtasyonları. Babasıyla size yaşattığı, söylediği çirkin şeylerin ne alakası var? Sizi nereden vuracağını biliyor. Valla ne yapın edin bu adamın acıtasyonlaarına kanmayın ve eviinzi ayırın.
Anlamıştım anlamasinada ama nisanliyken beraber olmuştukÇekilecek gibi gözükmüyor lar bu yaptıklarına bı ömür katlanabilirmisiniz dediğimiz gibi çocuk düşünmeyin önlemini alın eşinizin duygu somurulerine inanmayın annesine ve kendine bakıcı olun diyemi evlendi o zaman,bunları nisanliyken keşke anlayabilseydiniz aileniz uyarması lazımdı Allah kolaylık versin
SağolunKaynanadan bıktım diye konu açmış biri oku canım seninde olacağın bu valla annen cekmiyecek bilemezsin birinci eşinde yüzü gülmeyen ikincide mutlu olan sen ayaklarinin üstünde dur oku gelistir kendini sonra herşey olur daha 22 yaşındasın
Beraber yaşamak isteyen kayinvalidemden ziyade kocam zaten, annesi genç yaşta dul kaldığı içinBaşta hatayı yapmışsınız. Kv ne kadar daha fazla evi dolduracak merak ettim. Yakında sizinde çocuklarınız evlenince orada oturmaya başlar.
Aynen düşüncelerime tercüman olmuşsunuz çok sağolun tavisyeleriniz için birde kafamda şu var okul için ikna ettim diyelim evde ders çalışmam gerek tabikide bunun için, okula gitcem her gun, bir yandanda temizlik yemek bekleniyor benden bir yandanda kocamla ilgilenmeliyim zor olmazmi bu beni yormazmiEşiniz de anneniz de kv de başka bir zaman diliminin zihniyle düşünüyor. Eşinizin sözleri ve kıskançlık adı altındaki tavırlar beklentiler ve hatta anneniz dediği “boşananın sonu belli” cümlesi bunu gösteriyor bence. Sizin yaşamınızı da bu üstünde düşünülmemiş, ezbere kabul edilmiş “doğru bildikleri” ile sınırlandırmadığınız sürece huzurlu olmayacaksınız, Ya da eşiniz sizi anlayıncaya dek. Önce ne istediğinize siz karar vermelisiniz, ve bunu neden istediğinize. Aksi taktirde göz yaşları, özürler, duygu sömürüleri üle geri adım atmak zorunda hissedersiniz kendinizi. Ve kararınız her ne ise onu sakin ve ilişki odaklı bir uslupla eşinizle konuşmalısınız. Ve bunun idrakinin zaman alacağını kabul etmelisiniz. Ama eğtiminiz için direnin, bu inu başarırsanız karşı olacağınıza emin olun. Bu arada da eşinizle genel olarak iyi anlaşıyorsanız artı olur (her dediğine he deyin demiyorum. İlişkiniz kaliteli olursa derdinizi anlaması daha olası diyorum.) Bu arada kv ya da kayınbiraderle savaşmak sadece yeni bi cephe daha açmak olur, gerek yok, zaten karşınızda bi koca “gelenek” var. Eşinizin anlaması gereken ayrı eve çıkmak annesin terk etmek demek değil, zaten yukarıda yazmıştınız amacınız bu değil. Özel hayatınız ve eğitiminizi sürdürmek amaç.
Aynen düşüncelerime tercüman olmuşsunuz çok sağolun tavisyeleriniz için birde kafamda şu var okul için ikna ettim diyelim evde ders çalışmam gerek tabikide bunun için, okula gitcem her gun, bir yandanda temizlik yemek bekleniyor benden bir yandanda kocamla ilgilenmeliyim zor olmazmi bu beni yormazmi
baştan kabul ederek çok büyük hata yapmışsın, daha yaşın da çok küçük.resti çekiceksin yapıcağın başka bir şey yok.ben gidiyorum evli kalmak istiyorsan sen de gelirsin diyeceksinMerhaba arkadaslaş, sizinle derdimi paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten ne yapacagimi bilmiyorum.
7 aylık evliyim, kaynanamla oturmayı başta kabul ettim eşim çok istediği için, kayınvalidem dul olduğu için eşim bizimle yaşamasını istiyor sadece oda değil birde kaynım var bizimle ayni evde yasıyor şu an bekar, evlenince yeni gelinde bizimle yaşayacakmış, eşimle konuştum kaç kez kesinlikle taviz vermiyor ben daha 22 yaşındayım nasıl böyle bir hata yaptım sizce benmi büyütüyorum, kaynamam çok kötü biri değil ama nasıl desem herşeye karışan biri yönetmeyi seviyor ömrümün sonuna kadar bu şekil nasıl yaşarım kendimi evlenmiş gibi hissetmiyorum ev altlı üstüde değil, büyük villa ama mutfak oturma odası beraber özelimiz yok yani, esimle aram iyi l,sizce napmam lazım eşimi nasıl ikna ederim
Kendimi hizmetçi gibi hissediyorum kocama ne hazirliyosam aynısını kaynimada yapmak zorundayım kendi evimdeyken çok rahattım bu kararı almamda en büyük etken annem, ve şimdide bana diyorki annem sana zulümmü ediyorlar eziyetmi ediyolar yada çalış para getir eve diyenmi var diyor kocan senimi dövüyor kumarmı oynuyor iciyormu hep böyle laflar bende sonra kötünün kötüsü var diye oturuyorum yerimeYa neden zincirlerinizi o kadar verdiniz ellerine bulmuşlar masum sebi sübyanı çek oraya çek buraya bi kadın ancak dik durup kimse bana bunu yaşatamaz dediğinde mutlu olur. Vicdan yapması gereken biri varsa o da eşin çünkü vicdansız. 22 yaşındasın genceciksin hayatını çaldı...
Fazla dayanmam zaten, evet aptallık bende başta kabul ettim kendimi çok salak hissediyorumbaştan kabul ederek çok büyük hata yapmışsın, daha yaşın da çok küçük.resti çekiceksin yapıcağın başka bir şey yok.ben gidiyorum evli kalmak istiyorsan sen de gelirsin diyeceksin
Kendimi hizmetçi gibi hissediyorum kocama ne hazirliyosam aynısını kaynimada yapmak zorundayım kendi evimdeyken çok rahattım bu kararı almamda en büyük etken annem, ve şimdide bana diyorki annem sana zulümmü ediyorlar eziyetmi ediyolar yada çalış para getir eve diyenmi var diyor kocan senimi dövüyor kumarmı oynuyor iciyormu hep böyle laflar bende sonra kötünün kötüsü var diye oturuyorum yerime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?