Kayınvalideyle aynı mahallede yaşanır mı?

rakim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2022
3
2
1
33
Hanımlar merhabalar, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Uzun zamandır devam eden ciddi bir ilişkim var. İkimiz de 30 yaşından büyüğüz. Ben şu an ev arkadaşımla yaşıyorum ancak bu ilde yatırım amaçlı aldığım bir evim var. Ailem çok uzak bir şehirde yaşıyor ve orada yaşama ihtimalim yok. Sevgilim biz tanışmadan önce evlendikten sonra yaşayabilmek için ailesinin yaşadığı mahalleden bir ev almış. Evlendiğimizde benim evimde yaşayalım eğer yapamazsan evi taşırım hem ailem baskıcı bir aile değil sen bizim evimize gelmiyorsun biz ayrı bir aile kuruyoruz rahat olman için elimden geleni yaparım diyor. Sevgilim mizaç olarak sessiz sakin bir insan. Aile babası olmaya meyilli bir insan bununla birlikte anladığım kadarıyla ailesine de düşkün. İlk başlarda olumlu düşünüyordum. Çocuğum olduğunda geniş aile nedir bilsin, çocuğum için ayarladığım bakıcıya arada göz kulak olur. Ben de onlara destek olurum diye düşünüyordum ama hata yaptığımı söyleyenler var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir de evlendikten sonra ekonomi nasıl olmalı? Eve iki maaş girecek. Karı-koca çalışan çiftler bunu nasıl yapıyorsunuz?

Tavsiye etmemekle beraber bence kayınvalideye yakın oturulabilir artıları çok bana göre eger kayınvalide makul biriyse. Aklı başındaysa, analık yapmak istiyorsa, artık 2. sırada geldiğini kabullenebiliyorsa... İyi analiz edin. Bu kayınvalideler azınlıkta bu arada.

Hanımlar merhabalar, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Uzun zamandır devam eden ciddi bir ilişkim var. İkimiz de 30 yaşından büyüğüz. Ben şu an ev arkadaşımla yaşıyorum ancak bu ilde yatırım amaçlı aldığım bir evim var. Ailem çok uzak bir şehirde yaşıyor ve orada yaşama ihtimalim yok. Sevgilim biz tanışmadan önce evlendikten sonra yaşayabilmek için ailesinin yaşadığı mahalleden bir ev almış. Evlendiğimizde benim evimde yaşayalım eğer yapamazsan evi taşırım hem ailem baskıcı bir aile değil sen bizim evimize gelmiyorsun biz ayrı bir aile kuruyoruz rahat olman için elimden geleni yaparım diyor. Sevgilim mizaç olarak sessiz sakin bir insan. Aile babası olmaya meyilli bir insan bununla birlikte anladığım kadarıyla ailesine de düşkün. İlk başlarda olumlu düşünüyordum. Çocuğum olduğunda geniş aile nedir bilsin, çocuğum için ayarladığım bakıcıya arada göz kulak olur. Ben de onlara destek olurum diye düşünüyordum ama hata yaptığımı söyleyenler var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir de evlendikten sonra ekonomi nasıl olmalı? Eve iki maaş girecek. Karı-koca çalışan çiftler bunu nasıl yapıyorsunuz?
Sevgiliniz ne kadar aileci siz ve ailesi arasinda denge kurabilcek biri mi? Ayni ev ayni apartman hic bir sekilde kabul edilemez ama ayni mahalle kabul edilebilir tabi dengeyi koruyabilcek biri ise bence.

Kayınvalideye ve eşinizin kurduğu dengeye bağlı. Farklı ülkelerden bile hayatı zindan edenler var altlı üstlü oturup gül gibi geçinenler de. Onu sevgilinizin ailesiyle ilişkisinden az çok anlayabilirsiniz.

Kimse kolay kolay benim annem bana yapişiyor dememiştir. 😂 Hatta annelerinin bu yönlerini farketmeyen erkekler de coktur.

Eşim evlendikten sonra annesinin tavirlarina o kadar şaşirmisti ki yaşliliktan kafasi mi yerinde değil acaba diye dusunmedi değil(tabi ki kafasi yerindeydi)
Ama imza atilinca bir şeyler olabiliyor bazi kaynanalara.
Adama güvenip inaniyorsaniz deneyin, olmadi evi degiştirirsiniz. Şuan kvye yakinim ben ama en fazla ayda 1 filan goruyoruz bazen daha uzun zaman geciyor.🤷

Tamam ev ev üstüne olmaz diyoruz,aynı evde değil aynı apartmanda da olmasın diyoruz da. Aynı mahallede olsanız da bir sorun olmaz yani. O kadar da değil. Kvniz deli değilse. Deliyse zaten Fizanda da otursanız oraya da yetişir ;)

İkinizin de parası ailenizin parası olacak,masrafları karşılarsınız,kalan parayı da bölüşürsünüz. Maaşlı iki insansanız. Bizde eşim esnaf,tüm mutfak giderleri,faturalar,kredi kartlarında bulunan benzin masrafları ve çocuğun okulu onda. Bende de tatil,keyfi harcamalar var. Eşim benim üç dört katımı kazanıyor. Giderlerden sonra kalan paramı istediğim gibi harcıyorum,eşim de kendi parasını istediği gibi harcıyor kimse kimseye karışmıyor. Bizim düzenimiz bu şekilde. Siz de kendi düzeninizi yaratacaksınız,ailenize hangisi kolay geliyorsa onu yaparsınız,bu işlerin doğrusu yok,herkes kendi doğrusu ile hareket etmeli.

Kayınvalideniz nasıl bir insan en önemlisi bu. Onu yazmamışsınız. Telefon etmeden gelmeyen de var oğlumun evi diye sabahtan çat kapı gelip bütün gün oturan da. Sınırını bilen iyi bir insansa yakın oturmanın da avantajları var dediğiniz gibi. Aynı mahallede çokta sorun olacağını düşünmüyorum

22 yıllık evli ve tecrübe sahibi biri olarak ne kadar uzak o kadar iyi diyorum
Aynı mahallade kendi ailenle bile yaşama
Masraflar birlikte karşılanır para artarsa birikim ortak yatırıma dönüşür
Ama sakın maaş kartınızı eşinize vermeyin
Burada maaş kartını eşine veren çok kadınların konusunu okudum
Neyse işte öyle

Son düzenleme:
10 yil kv ile ayni mahallede oturan biri olarak hic mi hic tavsiye etmem .Sürekli yakin markaj takipde oluyorsunuz.Işıklarimiza bile bakarmis kv öyle söylemisti.Her seye karisan bir kv idi.Esyalarimi nereye koyduguma bile karisirdi.Ekmek almaya ciksam bakkala bile nereye,neden gittigim soruluyordu.Arti hic bir sekilde destekleri de yoktu.Ne zaman ki memlekete aşırı tasindik ,esim o zaman anladi evli olmanin ne demek oldugunu.Kendilerini yemege davet ettirirlerdi ,esim cok sessiz ve hic laf söyleyemeyen biridir annesine karsi.Cok cektim ,o yüzden olmaz diyorum ben.Aksileri varsa bilemem.Eger mecbur kalirsaniz ennnn bastan mesafe koyun lutfen ki sıkıntı yasamayin.Yazik olur sonra.

Bütçeye gelince her evliliğin dinamiği farklı.

Burada okuyorum, kimi ayrı ayrı biriktiriyor, kimi ayrı ayrı fatura ödüyor. Herkese saygı duyarım.

Bizde tüm hesaplar ortak.

Sakın kabul etme , yaşanmaz, hele ki aileye düşkünse..

Benim eşim sünepelik derecesinde pasif sessiz uzaktan beyfendi görünümlü

aynı konuşmalar geçti aramızda

ailecek üzüntüler icerisindeyiz

ailesine düşkün adamla ev le nil meeez

aynı apartman aynı site aynı cadde aynı aynı mahallede o tu rul maaaaz

akıl sağlığımı kaybettim ben burada antidepresanlarla duruyorum durup dururken ağlama krizlerine giriyorum ardından kahkahalar atıyorum

marketteki erkek reyon görevlisine birşey danıştım diye kayınvalidem uzaktan gördü rezil etti beni herkesin içinde eşimin ağzını bıçak açmadı

otobuse binmeye kalksam spora gitsem nereye gidiyorsun diye hesap sormalar..

bacım etme eyleme dertsiz başına iş alma

Ben sevgilimin ailesiyle henüz tanışmadım. Nasıl insanlar bilmiyorum. Sevgilimin anlattığına göre kendi hallerindelermiş. Benden sürekli temizlik yemek bekleyecek insanlar değilmiş. Yalnızca birlikte yemek yediğimizde sofrayı toparlamaya yardım etmemi bekleyebileceklerini, sürekli onlara gitmeyeceğimizi, haftada bir ailesini ziyarete gitme ihtimalimiz olduğunu söyledi.

Kimse kolay kolay benim annem bana yapişiyor dememiştir. 😂 Hatta annelerinin bu yönlerini farketmeyen erkekler de coktur.

Eşim evlendikten sonra annesinin tavirlarina o kadar şaşirmisti ki yaşliliktan kafasi mi yerinde değil acaba diye dusunmedi değil(tabi ki kafasi yerindeydi)
Ama imza atilinca bir şeyler olabiliyor bazi kaynanalara.
Adama güvenip inaniyorsaniz deneyin, olmadi evi degiştirirsiniz. Şuan kvye yakinim ben ama en fazla ayda 1 filan goruyoruz bazen daha uzun zaman geciyor.🤷
Ne büyüsü bu benim üzerime de at
Ayda 1
Vuuuvv tatil gibi bir şey :KK70:

Şimdi benim kayın ailemle yakın oturmak pek akıl karı bir iş değil

Kayın aileden aileye değişir

Ben sevgilimin ailesiyle henüz tanışmadım. Nasıl insanlar bilmiyorum. Sevgilimin anlattığına göre kendi hallerindelermiş. Benden sürekli temizlik yemek bekleyecek insanlar değilmiş. Yalnızca birlikte yemek yediğimizde sofrayı toparlamaya yardım etmemi bekleyebileceklerini, sürekli onlara gitmeyeceğimizi, haftada bir ailesini ziyarete gitme ihtimalimiz olduğunu söyledi.
En başında bana da öyle söylenmisti lakin o söylenenler cikmiyor.Esiniz ailesini sizin gördüğünüz gözle görüp degerlendiremez zaten.Cok müdahale ettiler bana anlatsam şasar kalırsınız.Hic bir sey göründüğü gibi cikmiyor....

Ne büyüsü bu benim üzerime de at
Ayda 1
Vuuuvv tatil gibi bir şey :KK70:

Benim ailem yurtdisinda, her hafta goremiyorum. Kendi ailemi gormuyorken tutupta eşimin annesinin her hafta çekmek zorunda değilim.
Ha ailem yakinda olsa, kendi aileme de her hafta gitmem zaten, ben sevmiyorum kurala bağlanmiş gibi ziyaretleri o ayri.
Yeni evliyken biz gelmiyoruz diye annesi emrivaki yapiyordu. 🙄 Onu da hallettik sonra.

Evlenirken de eşime bir söz vermedim ölene kadar burda yasarim diye.
Eşim zirt pirt annem diye tutturursa ben de annem diye tuttururum ne kadar evlilik yaşariz sonra oturur izlerdi. 🤷 Öyle annemcilik yapan biriyle evlilik yurutemem ben sabir etsem de boşanirdik.

Son düzenleme:
Back
X