Kayınvalideyle aynı mahallede yaşanır mı?

Hanımlar merhabalar, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Uzun zamandır devam eden ciddi bir ilişkim var. İkimiz de 30 yaşından büyüğüz. Ben şu an ev arkadaşımla yaşıyorum ancak bu ilde yatırım amaçlı aldığım bir evim var. Ailem çok uzak bir şehirde yaşıyor ve orada yaşama ihtimalim yok. Sevgilim biz tanışmadan önce evlendikten sonra yaşayabilmek için ailesinin yaşadığı mahalleden bir ev almış. Evlendiğimizde benim evimde yaşayalım eğer yapamazsan evi taşırım hem ailem baskıcı bir aile değil sen bizim evimize gelmiyorsun biz ayrı bir aile kuruyoruz rahat olman için elimden geleni yaparım diyor. Sevgilim mizaç olarak sessiz sakin bir insan. Aile babası olmaya meyilli bir insan bununla birlikte anladığım kadarıyla ailesine de düşkün. İlk başlarda olumlu düşünüyordum. Çocuğum olduğunda geniş aile nedir bilsin, çocuğum için ayarladığım bakıcıya arada göz kulak olur. Ben de onlara destek olurum diye düşünüyordum ama hata yaptığımı söyleyenler var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir de evlendikten sonra ekonomi nasıl olmalı? Eve iki maaş girecek. Karı-koca çalışan çiftler bunu nasıl yapıyorsunuz?

evler dip dibe değilse aynı ilçede olabilir.
Şehir,ülke arada engel olsada kv sorunlu bir tipse etkisi evde olacak dibinizde olsada zaten.

aynı mahallede tercih etmem ama

Yani aileye ve eşinin dengesine göre degisir. Biz de yakın mahallelerdeyiz. Ama daha uzak olmayı isterdim. Her şeye karışmayı hak görüyorlar. Bu da problem oluyor. Benim eşim tavrını koyan biri oldugu için bir tık daha şanslıyım. Ama bu da risk. Bilemezsin evlenmeden çünkü. Ekonomik hesaplara gelince, giderleri paylaşın. Faturalar birinizde, market alışverişi birinizde gibi misal.. ama ikinizin de maaşları kendinde dursun. Biriniz digerinizin eline maaşını saymasin. Bence en sağlıklısı bu.

Ben sevgilimin ailesiyle henüz tanışmadım. Nasıl insanlar bilmiyorum. Sevgilimin anlattığına göre kendi hallerindelermiş. Benden sürekli temizlik yemek bekleyecek insanlar değilmiş. Yalnızca birlikte yemek yediğimizde sofrayı toparlamaya yardım etmemi bekleyebileceklerini, sürekli onlara gitmeyeceğimizi, haftada bir ailesini ziyarete gitme ihtimalimiz olduğunu söyledi.

Sizce evlenmeden once bunlarin aksini iddia eden, surekli annemlere gidecegiz, annem hep yardim bekler, o yuzden ayni mahalleden ev aldim vs.diyen bir erkek var midir yer yuzunde? Tabii ki boyle anlatacak. 😄

Ben yakinlik konusunda yorum yapamam ama ailesini gozlemleyin, yasiniz da kucuk degil erkek arkadasinizin sozleri ile hareket edecek kadar naif olmayin derim.

Ben burada eşimin annesiyle sevgililik döneminde beraber birkaç gün kaldığım için vay efendim bilmem ne demişlerdi. Ama az çok gördüm karakterini. 5 seneye yakın ilişki 1 seneyi geçkin evlilikte hiç değişmedi. O yüzden sevgilinizi tanıdığınız kadar ailesini de tanıyın. Gidin kalın diyemem sonra gevşek diyorlar bana ama 1 yemek yemekle tanımış olmazsınız biraz vakit verin kendinize.

Benim ailem yurtdisinda, her hafta goremiyorum. Kendi ailemi gormuyorken tutupta eşimin annesinin her hafta çekmek zorunda değilim.
Ha ailem yakinda olsa, kendi aileme de her hafta gitmem zaten, ben sevmiyorum kurala bağlanmiş gibi ziyaretleri o ayri.
Yeni evliyken biz gelmiyoruz diye annesi emrivaki yapiyordu. 🙄 Onu da hallettik sonra.

Evlenirken de eşime bir söz vermedim ölene kadar burda yasarim diye.
Eşim zirt pirt annem diye tutturursa ben de annem diye tuttururum ne kadar evlilik yaşariz sonra oturur izlerdi. 🤷 Öyle annemcilik yapan biriyle evlilik yurutemem ben sabir etsem de boşanirdik.
Yani benzer karakter farklı hayatlar diyeyim.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama lakin fakat koyduğunuz sınırlar, sergilediğiniz tavırlar karşıdaki insanın anladığına göre değişiyor.:işsiz:
2 gün geçince aramalar, dün görmedik torunu özledikler havada uçuyor. Çocuğum onlara bırakabileceğim durumda bebek değil artık. Eşimle göndersem bile en kötü haftada bir gitsem onun bile altında sorun aramalar, olmayan sorunu sorun haline getirmeler, eşimin bunlarla baş edemeyişi, ben baş etsem küslükler vs vs uzayıp giden konular.:kahve:

Bizimkisi bütünüyle toksik ilişki.:KK11:

Allah mutluluğunuzu daim etsin bu arada:nazar:

Konu sahibi daha anlatayım mı? :KK53: R rakim

Ese ve kayinvalideye gore degisir. Ben capraz binasindayim kvnin. Ama bizimki gelmez gitmez. Esim anam da anam diye tutturmaz. Ben istersem giderim. Esim gidecekse teklif eder yok dersem ustelemez. Sevgiliniz gerekli siniri koruyabilecekse oturulur neden olmasin

Bu kadar kapsamlı düşünen biri me yapacağını da biliyordur bence. Bu kadar geniş ve ileriyi düşünmenize şapka çıkardım :) bende anca günü kurtarıyorum.

Eş ailesi konusunda denge esastır. Ve sende dengeyi korudugun sürece sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.

Yani benzer karakter farklı hayatlar diyeyim.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama lakin fakat koyduğunuz sınırlar, sergilediğiniz tavırlar karşıdaki insanın anladığına göre değişiyor.:işsiz:
2 gün geçince aramalar, dün görmedik torunu özledikler havada uçuyor. Çocuğum onlara bırakabileceğim durumda bebek değil artık. Eşimle göndersem bile en kötü haftada bir gitsem onun bile altında sorun aramalar, olmayan sorunu sorun haline getirmeler, eşimin bunlarla baş edemeyişi, ben baş etsem küslükler vs vs uzayıp giden konular.:kahve:

Bizimkisi bütünüyle toksik ilişki.:KK11:

Allah mutluluğunuzu daim etsin bu arada:nazar:

Konu sahibi daha anlatayım mı? :KK53: R rakim

Bizde cocuk yok tabi ama bizde de yeni evliyken sıkıntı olmuştu. Eşimin ailesinin davet edilmeden gelme huyu vardi. Hatta bi yorumda yazmiştim eşimin annesi yerlere oturup aglamişti eşime "sen bu evin babasiydinnnn nollduu sanaaaa" diye. 🙄 Degisikti yani.

Ama halletti eşim eninde sonunda. Başka türlüsü olmazdi cunku.

Benim eşim sünepelik derecesinde pasif sessiz uzaktan beyfendi görünümlü

aynı konuşmalar geçti aramızda

ailecek üzüntüler icerisindeyiz

ailesine düşkün adamla ev le nil meeez

aynı apartman aynı site aynı cadde aynı aynı mahallede o tu rul maaaaz

akıl sağlığımı kaybettim ben burada antidepresanlarla duruyorum durup dururken ağlama krizlerine giriyorum ardından kahkahalar atıyorum

marketteki erkek reyon görevlisine birşey danıştım diye kayınvalidem uzaktan gördü rezil etti beni herkesin içinde eşimin ağzını bıçak açmadı

otobuse binmeye kalksam spora gitsem nereye gidiyorsun diye hesap sormalar..

bacım etme eyleme dertsiz başına iş alma
çok üzüldüm anlattıklarınıza boşanmayı hiç düşündünüz mü

Ben sevgilimin ailesiyle henüz tanışmadım. Nasıl insanlar bilmiyorum. Sevgilimin anlattığına göre kendi hallerindelermiş. Benden sürekli temizlik yemek bekleyecek insanlar değilmiş. Yalnızca birlikte yemek yediğimizde sofrayı toparlamaya yardım etmemi bekleyebileceklerini, sürekli onlara gitmeyeceğimizi, haftada bir ailesini ziyarete gitme ihtimalimiz olduğunu söyledi.
Gecmis olsun, sevgilinizin eli kolu yok galiba sofra toplamaya yardimci olamadigina göre.
Her hafta ziyaret sarti da sacma ne o öyle simdiden gunleri rezerve ediyor. Belki hastasin, belki baska planin var, belki yuzlerini göresin yok mecburiyetle simdiden o gunlerin yolunu yapiyor. Sinsi bir adam.

Çalışan insanlar için haftada 1 fazla siz onu haftada 4 olarak düşünün. “Oğlum bunu yaptım gel, amcanlar geldi gel, kahvaltıya şunu yaptım gel, kardeşin şunu istiyor gel, boğazımdan geçmedi gel”. Gitmediğinizde ne olur biliyor musunuz ? Gelmediniz. Neden gelmediniz 10 dakkalık mesafeye ? Gelseniz ne olurdu ? Geçerken neden uğramadınız ? Ay bakın anksiyetem tuttu. Çeşitlendirin siz. İyi bir sınır çizerim derseniz buyrun oturun ama sınırın ağzına ediyorlar. İlk başlarda eşler kendi ailelernin düzenine alıştıkları için onu devam ettiriyorlar bu da sizi ekstra zorluyor.
Ekonomi olarakta bizde ortaktır. Gelen heseplanır gider hesaplanır kalan para değerlendirilir ya da nakit olarak bölüştürülür.

Hanımlar merhabalar, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Uzun zamandır devam eden ciddi bir ilişkim var. İkimiz de 30 yaşından büyüğüz. Ben şu an ev arkadaşımla yaşıyorum ancak bu ilde yatırım amaçlı aldığım bir evim var. Ailem çok uzak bir şehirde yaşıyor ve orada yaşama ihtimalim yok. Sevgilim biz tanışmadan önce evlendikten sonra yaşayabilmek için ailesinin yaşadığı mahalleden bir ev almış. Evlendiğimizde benim evimde yaşayalım eğer yapamazsan evi taşırım hem ailem baskıcı bir aile değil sen bizim evimize gelmiyorsun biz ayrı bir aile kuruyoruz rahat olman için elimden geleni yaparım diyor. Sevgilim mizaç olarak sessiz sakin bir insan. Aile babası olmaya meyilli bir insan bununla birlikte anladığım kadarıyla ailesine de düşkün. İlk başlarda olumlu düşünüyordum. Çocuğum olduğunda geniş aile nedir bilsin, çocuğum için ayarladığım bakıcıya arada göz kulak olur. Ben de onlara destek olurum diye düşünüyordum ama hata yaptığımı söyleyenler var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir de evlendikten sonra ekonomi nasıl olmalı? Eve iki maaş girecek. Karı-koca çalışan çiftler bunu nasıl yapıyorsunuz?
Geniş aileden kastınız kavga olacak o yüzden hayır asla

Çocuğun bakıcısı hikaye… şimdiden bu planlar içine giriyorsanız çocuğunuzu kv ye güvenerek yapacaksınız demektir. E o zaman bazı şeylere göz yummayı da öğrenmelisiniz. İstediğiniz kadarını alıp sonra mesafe koyamazsınız insanlara

Kayinvalide bensem oturulur. Sıkboğaz etmem, ısrar etmem, empati seviyem.yuksektir, gelinin istemedigi yardimi teklif etmem, kendi evlerindeki hicbir kararlarina burnumu sokmam, misafirim gelince cagirmam, onlara misafir gelecek olursa pasta borek yemek meze yigarim, hediye veririm hediye beklemem. Ama kendi evimde de bu kurallara iyarim. Daha da ne yapayim?

Kendi ailemle bile aynı şehirde dahi olmak istemem
Gelleri bitmez gelelimleri bitmez
O senin annen değil mi şuna koş buna koş diye sağdan soldan arayan kardeşler bitmez

Benim eşimin ailesi çok iyidir kayınvalidem beni çocuğu gibi görür, iş yaptırmaz el üstünde tutar ama ona rağmen ben aynı yerde oturmaktan raharsız oldum, aynı sitedeydik ve eşim işi sebebiyle burda olmadığı zamanlarda sürekli onlarla vakit geçirdim , eşim geldiğinde de onları özlediği için geçirdim derken sıkıldım sürekli görüşmekten bi yerden sonra arana mesafe koymakta zorlanıyorsun. Eğer ben mesafe koyarım kocam da yapabilir diyorsan avantajı çok, ama emin değilsen uzak dur derim çünkü taşınmak istediğinde pek hoş karşılanmayacak

Tamamen kayinvalideye bağlı bir durum . Abimle ,eşi devamlı annemin yakınında oturdu aynı mahalle değil belki ama hemen yan mahallesi gibi düşünün . Şimdilerde daha iyi diye başka siteye taşındılar ( 6 km falandir arası ) bayağı pismanlar 🤷 Çünkü yardımcıları da olsa hasta olduklarında annem ilgileniyor . Büyükanne sıcaklığı iyi geliyormuş öyle diyorlar .Ben uzaktayım benim kayınvalidem 15 saat uzaklıkta aynı mahallede olsak da birşey olmazdı diye düşünüyorum . Kaldı ki kendisi zor biridir , görüşmeyi çok sever :) Sınırlarınızı siz belirleyeceksiniz ilk zamanlar birbirinizi taniyana kadar zor olur belki ama asilmayacak bir sorun görmüyorum ben ...

Anneye yakın olmak çok mükemmel bişey ama kaynanaya yakın olmak sanki pek cazip değil ya bir yere gidersin hesap vermek durumunda hissedersin bı komşu görür bana dememişti falan olayları olur sık sık gidip gelmek gerekebilir bilemedim yani

Kayınvalidesiyle aynı mahallede hatta aynı apartmanda oturup çok iyi anlaşan insanlar tanıyorum. Kayınvalidesi çocuğa bakıyor, her konuda destek oluyor, hayatlarına da müdahale etmiyor. Bu tamamen kayınvalidenin nasıl biri olduğuna bağlı.
Ama size şunu söyleyeyim hiçbir erkek benim annem sorunlu bir insan demez. Çünkü o annesinin anne halini bilir, kaynana halinden haberi yoktur. Sanırki bana nasıl davranıyorsa karıma da öyle davranacak. O yüzden kayınvalide konusunda sevgilinizin söylediklerini referans almayın. Kendiniz tanımaya çalışın.

Back
X