Kayınvalideyle aynı mahallede yaşanır mı?

Açılınnn tecrübem var 😂

Efendim ben nişanlıyken eşim onun yaşadığı şehirde ev bakmaya başlamıştı. Ben de daha gözüm açılmamış eş ailesini doğru dürüst analiz edememişim herkesi kendi ailem gibi sanıyorum. Dedim eşime boşver zaten tayinciyiz, ailenin oturduğu apartmandan ev tut birbirimize yoldaş oluruz bir oluruz. Sonra eşim apartman eski diye istemedi gidip 2 sokak ötede bi apartman tuttu. Sonrasını anlatmak istemiyorum rezil rüsva olaylar hayattan soğudum. Sokağa markete çıkmak istemiyordum karşılaşırım diye. Şehrin öbür ucuna taşınmaya karar vermişken bu sefer eş ailesinin tayini çıktı da kurtuldum.

Gerçekten ama gerçekten eş ailesini iyi analiz etmeden böyle bir yakınlık kurmayın. En basit bahane evi beğenmedim deyip en uzak yerdeki eve yerleşin aile size uymazsa. Evliliğin ilk zamanları uyumsuz problemli insanlarla bu kadar yakın olmak sizi dibe çeker, evlilikten soğursunuz. Ama iyiyse aile süper bile olur yani

Ailesi karismaya meyilli ve esiniz ana kuzusuysa bin km oteden bile huzur kacirirlar. Ben kendi ailemle ve kayinvalidemlerle yakin oturuyorum iki cocugum var bana cok yardim ediyorlar cunku gayet akli basinda normal insanlar yeri geldiginde bizde onlara yardim ederiz olumsuz dusunmeyin sonucta aile apartmani degil

Kaynanaya gore değişir.
Benim şuan bulundugum ilçede herkes çocuğunu kaynanasına baktırmis.
İşten çıkınca yemeğe gidiyorlar.
O kadar rahatlar ki.
Toplantı uzasa felan içleri rahat cocuguna bakan güvenilir biri var.
Çalışan kadına çocuk da olunca anne kayınvalide avantaj.
Her yönden destek olanlar var.
Ben uzağım hatta imkanım olsa aynı ülkede bile yaşamam.
Benimki kadar anormali yoktur.
İleride il merkezine tayin isteyesim var puanım yetince ama sırf oraya yaklaşacağım diye istemiyorum.
Sırf onun yüzünden kendi ailemle de aynı yerde yasayamiyorum.
O yüzden iyi gozlemleyin.

Kayınvalide ile aynı mahallede değil ilde bile yaşamamak lazım dermişim 🤣 yani benimki oğluna düşkün değildir açıkçası ama ben çalışmazken çat kapı gelirdi. Çok rahatsız ediciydi benim açımdan. İşe girince rahata erdim. Bütçe konusunda da valla maaşımı çekip eşimin eline saymıyorum ama atıyorum kirayı faturaları o ödüyor ben marketi pazarı ve keyfi harcamaları yapıyorum (dışarıdaki hesapları ödemek, konser tiyatro vs biletleri, eşya taksitleri) değişiyor yani bu kendi aramızda o an neyi gerektirirse.

Hanımlar merhabalar, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Uzun zamandır devam eden ciddi bir ilişkim var. İkimiz de 30 yaşından büyüğüz. Ben şu an ev arkadaşımla yaşıyorum ancak bu ilde yatırım amaçlı aldığım bir evim var. Ailem çok uzak bir şehirde yaşıyor ve orada yaşama ihtimalim yok. Sevgilim biz tanışmadan önce evlendikten sonra yaşayabilmek için ailesinin yaşadığı mahalleden bir ev almış. Evlendiğimizde benim evimde yaşayalım eğer yapamazsan evi taşırım hem ailem baskıcı bir aile değil sen bizim evimize gelmiyorsun biz ayrı bir aile kuruyoruz rahat olman için elimden geleni yaparım diyor. Sevgilim mizaç olarak sessiz sakin bir insan. Aile babası olmaya meyilli bir insan bununla birlikte anladığım kadarıyla ailesine de düşkün. İlk başlarda olumlu düşünüyordum. Çocuğum olduğunda geniş aile nedir bilsin, çocuğum için ayarladığım bakıcıya arada göz kulak olur. Ben de onlara destek olurum diye düşünüyordum ama hata yaptığımı söyleyenler var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir de evlendikten sonra ekonomi nasıl olmalı? Eve iki maaş girecek. Karı-koca çalışan çiftler bunu nasıl yapıyorsunuz?
Kayınvalide ile aynı evrende bile yaşanmaz.

Aynı binadayım. Hiçbir sıkıntı çekmedim. Burada okudukça görüyorum ki cozutanlar var. Değil bina, mahalle; başka memleketten yetişenler varmış. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Sahsen evliligin ilk senelerinde tavsiye etmem, cünkü karsi tarafi tanimiyorsun. Icinde girmeden de taniyamayazsin. Esimin ailesi ilk uzakta oturuyordu, sonra bizim sehire tasindilar. Simdi bizim binaya geldiler. Bizim aramizda bir problem yok. Cocuklar icin avantajli. Istedikleri zaman aile büyüklerini görüyorlar, birbirimize yardimci oluyoruz felan. Yani yürüyorsa yürüyor. Ama bunun kararini vermek icin önce aileleri tanimak lazim.

Hanımlar merhabalar, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Uzun zamandır devam eden ciddi bir ilişkim var. İkimiz de 30 yaşından büyüğüz. Ben şu an ev arkadaşımla yaşıyorum ancak bu ilde yatırım amaçlı aldığım bir evim var. Ailem çok uzak bir şehirde yaşıyor ve orada yaşama ihtimalim yok. Sevgilim biz tanışmadan önce evlendikten sonra yaşayabilmek için ailesinin yaşadığı mahalleden bir ev almış. Evlendiğimizde benim evimde yaşayalım eğer yapamazsan evi taşırım hem ailem baskıcı bir aile değil sen bizim evimize gelmiyorsun biz ayrı bir aile kuruyoruz rahat olman için elimden geleni yaparım diyor. Sevgilim mizaç olarak sessiz sakin bir insan. Aile babası olmaya meyilli bir insan bununla birlikte anladığım kadarıyla ailesine de düşkün. İlk başlarda olumlu düşünüyordum. Çocuğum olduğunda geniş aile nedir bilsin, çocuğum için ayarladığım bakıcıya arada göz kulak olur. Ben de onlara destek olurum diye düşünüyordum ama hata yaptığımı söyleyenler var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir de evlendikten sonra ekonomi nasıl olmalı? Eve iki maaş girecek. Karı-koca çalışan çiftler bunu nasıl yapıyorsunuz?
Yaşanır neden yaşanmasın? Bu kayınvalidenizin ve sizin uyumunuza bağlı biraz da. Keske benim kayınvalidem de yakın olsaydı... Sınırlarınızı koruyarak mis gibi geçinip gidersiniz bence, bir derdiniz olsa hemen koşup gelecek birisi, çocuğunuzla ilgilenir, yemeğe gidersiniz ne güzel :))
Ama tabi kayınvalidenizin karakteriyle de ilgili, uyumsuz ve kötü niyetli birisiyse o zaman iyi düşünmelisiniz.
Maddi bölüme gelince benim eşimle sorunsuz yürüyen bir sistemim var. İkimizin ortak ve ayrı ayrı hesapları var. Eşim maaşını alıyor, kendisine harçlık alıyor canı ne kadar isterse. Ben de aynı şekilde kendi maaşımdan alıyorum. Kalanı ortak hesapta toplayıp tüm harcamaları oradan yapıyoruz, market, yatırım, tatil vb... Hiç sorun da yaşamadık, tavsiye ederim.
Bu konuda tavsiye etmeyeceğim tek şey ise, maaşınızın tamamını eşinize verip söz hakkınız olmaması, bence kesinlikle kendinize bütçe ayırmalısınız paylaşımdan önce.

Şöyle söyleyeyim kayınvalidemle altli üstlu oturuyorum berbat bir şey çünkü her şeyi ben bilirim tavrı var her şeyi kendisi kontrol etmek istiyor Ben de karıştırmadığım için çok çatışıyoruz ama eşiniz anne kuzusu değilse ve kaynananızda sessiz sakin biriyse çok rahat edersiniz yakınlıktan bunun içinde karşınızdakini iyi tanımanız gerekiyor 🙁

Şu an kafam epey karıştı. Açıkçası bu kadar olumsuz yorum olacağını tahmin etmemiştim. Sanırım benim bu konuyu tekrar değerlendirmem gerekiyor. İlginiz için teşekkür ederim.

Ben sevgilimin ailesiyle henüz tanışmadım. Nasıl insanlar bilmiyorum. Sevgilimin anlattığına göre kendi hallerindelermiş. Benden sürekli temizlik yemek bekleyecek insanlar değilmiş. Yalnızca birlikte yemek yediğimizde sofrayı toparlamaya yardım etmemi bekleyebileceklerini, sürekli onlara gitmeyeceğimizi, haftada bir ailesini ziyarete gitme ihtimalimiz olduğunu söyledi.
Ya he he bizde öyle evlendik hatta bana dediki kafasına vur ekmegini elinden al annem öyle tiptir dedi biz bir evlendikkkk Allahhhhh cehennemi dünyada yaşadım sonuç ayrıldım

Valla o kaynanasina göre değişir bizim aramızda yürüyerek 15 dk var keşke 2 bina ötede olsa diyorum bazen 3 çocuğum var saolsun olmasaydı nazarım bilmem özellikle çocuklardan sonra daha destek oldu

Melek olsa yine de olmaz. Bu sefer melekliginden sizi seviyorum, özlüyorum her gun gorim, yemek yapmayin ugrasmayin size yemek yapim gelin der durur. Olmaaaazzz. Her gun kaynana görülen bir hayat yasanmaz

Ben evlenmeden önce eşimin tek bir isteği oldu. Kayınvalideme akciğer kanseri teşhisi konmuştu. 2 sene ömür biçilmişti. Aynı semtten ev tutalım dedi. Bende anlayış gösterdim. Evlendik, kayınvalidem tek çocuğunu elinden almışım hissine kapıldı, kafayı yedi. Eşime saldırmaya başladı. En sonunda da küstüler. Kayınvalidem vefat etti ve oğluyla küs gitti.
Bu karşınızdaki aileye bağlı. İlk evliliğimde kayın ailem çok görgülü insanlardı. Beni öz kızlarından ayırmazlardı. Kayınpederim kendi elleriyle bana Adana Kebap yapardı. 15 sene en ufak sorun yaşamadık.
Özel alanınızı ihlal etmeyeceklerse yakın oturulabilir.

Back
X