Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

evet katılıyorum size mesafe olmazsa sorunda bitmez saygıda kalmaz bence.herkez mesafesini korumalı.

kayınvalidemle aramız yürümeyle 10 dk. ilk evlendiğimizde (bu arada çalışıyorum) haftada 2-3 kere giderdik yemek yemeye. sonra eşimle konuştuk ve böyle olmayacağını sıkıştığımızda annene gideriz yoksa bu sebeple eve adapte olamadığımı söyledim eşimde katıldı bana. şimdi ayda 1 yada 2 kere gidiyoruz. ama kayınvaliden ben çağırmadan gelmez bide ayaklarında sorun var fazla yürüyemiyor o yüzden gelemiyor bizi çağırıyor. ama tabi bu arada iyiki çalışıyorum evde olsam haftada 3-4 kere onlarda gitmemi ister bunuda biliyorum. çünkü yönlendirme yönetme huyu çok var ve eşime söylediğimdede anında kayınvaliden inkar eder ve olayı kendi lehine çevirir sinir oluyorum. klava:

evet canım çalışmak en iyisi boşver.çalışırsan kafanda raht olur.bide eşinin tavrı çok önemli ana kuzusu olursa işin zor ama mantıklı olgun biriyse ozaman seni ezdirmez zaten.

vallahi arkdaşlar ben yarın çalışcam kayınvalidem yinde bize gelicek hayır bizrde ben küsüm kavgalıyz evde de oykum akşam 7 de gleicem eşim ne olcak gelsinler otursunlar diyo eşimde çıkacak yrn dışarıya yani bıktım artık boşansam bile diyorum ara sıra.......

ben altlı üstlü oturuyorum bana gelmez alıştırmadım bu arada 3 yıllık evliyim
toplasan 5 kere gelmiştir oda birileri bana geldiginde öyle bi çagırırım
ilk baştan cagırmadım öyle devam etti gelsede misafir gibi oturur gider
eşime ne var sanki cay yapsa cagırsa falan filan demiş bende
eşime agzıma geleni dedim kızlar yeme içme bir
ben ckarım genelde yani evimde dogru düzgün bişeyde yok kaynana dul
tek oglan mecbur kahvaltıya cagırıyo cıkmak zorunda kalıyorum allahtan eşimle akşamları beraberiz cıkmam sadece pazar sabahı okadar cok bile
kızlar sizlere bakıyorumda ne güzel ay yılda
bemde her pazar kahvaltıyı annesıyle yapıyoruz bıde görümcem var
gecen eşime yeter atrık dedim olmaz yaa bi pazarım yok bu nasıl iş
bana verdigi cevap sabret annem köye giderse başbaş kalırız
allahım onu görünce bana bişeler oluyo eminim sizn valideler
böyle degildir kadın deli yaa rahim kanserine yakalnda ama genede banamısın demıyo
herkeze böyle dr iyisin dedi ya takacagı bişe kalmadı millete saldırmaya başladı başta ben tabi
tabiatı sanli o yarattıkötükedihüso

tartışmak için yazmıyorum arkadaşım beni yanlış anlama sakın. bende kayınvalidemin çatkapı geliş gidişlerini sevmem. huylarınıda sevmem. ama senin yazış şeklin çok dikenli geldi bana. görüşme mevzusuna falan takılmadımda benim takıldığım yazının şu kısmı oldu :
kadın deli yaa rahim kanserine yakalnda ama genede banamısın demıyo
herkeze böyle dr iyisin dedi ya
takacagı bişe kalmadı millete saldırmaya başladı başta ben tabi

Yeni evliyken sık sık gelinir gidilirdi.Kalırdık ve kalırlardı günlerce :)
Ama bi süre sonra iş tatsızlaşmaya başladı.
Günlerce birbirimizi gördüğümüz için ee yeni de evliydik ve haliyle eşimle cicimm ayları tartışamalarımız onların önünde olurdu ve müdahale ederlerdi.
Yada ağızlarına sakız olurdum ...olurduk
Baya bi tartışmalarımız oldu kayınvaldemle çok ağladığım incindiğim günler oldu
Ama şimdi çok çok iyiyiz çok Şükür
Haftada bir görüşürüz ya o gelir kalır yada hafta sonu biz yemeğe gideriz ona 4-5 saat otururuz
Sanırım artık oturaklaştık.Mesafeliyiz ama soğuk değiliz
Sonuçta eşimin annesi ve büyüğüm
Benimde cahilliklerim oldu onunda hataları ama geçti a.s
Sonuçta ömür boyu yüz yüze bakıcazboshayallersmile

Son düzenleme:
Bizde pek öyle belli standart yok.
Kim müsaitse arar,çağırır,görüşülür,gidilir,gelinir.
Aynı şehirde olmamıza rağmen iş güçten fırsat kalmıyor,3 ay görüşemediğimizi biliyorum.

benim ailem burda ..eşimin ailesi yaşadığımız ilin dışındalar ...ailemle aramızda yarım saatlik mesafe var ...hafta içi zaten çalışıyoruz ...hafta sonu ise duruma göre en erken 2 haftada bir genel olark ise 3 haftada bir filan gidiyoruz...eşim hiç sorun etmez ama en haftasonları dinlenmek istediğim için öyle sürekli anasının evinde olan bayanlardan değilim...benim de bir hayatım var sonuçta ...eşimle planlarım var v.s. ne benim ailem çok sık gitsin gelsin ne eşimin ailesi ...herşeyi dozunda yaşamk en güzeli ...

Yazın köyde oluyorlar, kışın altlı üstlü oturuyoruz.
arabayla 10 dklık mesafedeler şuan.
Çalıştığım halde her izin günümde gitmemi isterler.
Eşim de bu konuda anlamaz beni gideriz illaki kalmak ister.
Gittiğimizde eve gelmemiz o kadar zorlaşıyorki.Yapılacak iş illaki vardır ne işleri biter ne istekleri.
Biz gitmezsek onlar gelir.Hem de habersiz sabahın köründe.
Görümcem aynı aptda onlara gider 9 da bizi uyandırırlar hadi kalkın gelin diye.
Haftasonu tatil olacak diye korkuyorum.
Kayınvalidem çok iyidir.Ama benim bir hayatım olduğunu kendi işlerimin olabileceğini düşünmüyorlar.
Haftasonu hiçbir işim yetişmez.Bizim işimiz ve gelince bitmiyorki.Ya yazılı okuyoruz ya sınav hazırlıyoruz vs vs.
Şimdi okullar da kapanacak eşim tutturacak gidelim kalalım diye.
1 ay kalsam eve gidelim demez eşimalsanaalsanasmile

Daha 3 gün oldu eşimle tartıştık ona kalsa hergün gitcek gelcek, evlerimiz çok yakın 10 dk. yürüyerek, kayınvalidemler bize gelmezler ama sorunları bitmez, eşim misafirleri otogardan alır eve getirir, evin alışverişinde eşim gider, hastaneye eşim götürür, kayınvalidem eşinden çok oğlunu arar, maddi olarak sömürme huyları ve yalan huylarıda olduğu için hiç gitmesini istemem eşimin, ama gel gör ki;
sütlü çocuk gibi dizinden ayrılmaz eşim...

canım sen beni yanlış anladın bana neler yapmasına aragmen ben bi kere hastalıgını ohlamadım
onu gören allah benıde görüyo demek istedigim hastayken hastalıyla ugraştı bana hiç bulaşmadı ben hep yanındaydım tedaviyi gördü dr bişen kalmadı dedi gibi gene benle ugraşmaya başladı
ben onun hastalıgından3 günlük dünya oldugunu anladım kımseyyi kırmayalım düşüncesini kafama yerleştirdim
oda yalan dolan entrika peşinde suan saat 8 ben sinirden bu gece uyuyamadım yaptıkları yüzünden yani bei rahat bıkması için hastamı olması lazım

o dert bende de var arkadaşlar daha yeni evliyiz her tatil günümü onlarla geçirmek istemiyorum eşimle yalnız kalmak istiyorum ama hiç anlayış yok ki bir hafta gitmesek hemen kayınvalide laf vuruyo..ben bazen gitmek istemiyorum eşime benim evde işlerim var sen git diyorum hemen küsüyo benimle, sen ailemi sevmiyosun gelmek istemiyosun geldiğinde de zoraki geliyosun diyo zaten geçenlerde bu yüzden çok kötü kavga ettik.ailesine aşırı düşkün elinden gelse birlikte yaşayacaz..bende mesefe koymak istiyorum ama eşimin sayesinde bunu yapamıyorum

aynı şehir ne ki ben aynı binadayımsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
ama bazı gün görmediğim bile oluyor
kapıdan uğruyor çoğunlukla bişey lazım mı demeye
ya da yemeğe çağırıyor ben de pek yapmadığımdan işime geliyor
görmediğimizde de sorsa şakaya vuruyorum kırılmıyor sağolsunhihoyyyt

tamam canım anladım şimdi ne demek istediğini boshayallersmile ilk mesaj biraz sert tabirliydi. ama yaşadıklarının etkisiyle içindeki patlamayı dile getirmişsin demekki.
ne diyim allah herkese sabırlık versin. 3. kişilerin elini dilini gözünü mutlu yuvalarınızdan uzak etsin:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

eşimle şuan aynı şehirde değiliz.Evlendiğimizden beri ayrı mekanlardayız.Eşim yok diye öncede haftanın 2 günü onlarda kalmaya giderdim.
Sonra sorunlar olmaya başladı.Kalmaları kestim.Sadece oturmaya gittim ailemle beraber.
En sonda ana oğul(k.biraderim) saldırınca bırak kızım gitmede dedim kendime.
Şimdi mümkün olduğunca gitmiyorum.Eşimle beraberken gidiyoruz.Onlara gidincede 7-8 saat otururuk eskiden.Şimdiise enfazl 2-3 saat oturuyoruz.
Zaten kendiside gelinim var diye gelmediği gibi aramazda.Eskiden çok iyiydi ama zamanla kendisi azaltmayı tercih etti.
Mecbur kalmadıkça telefonda açmıyorum.Keşke samimiyetimiz anne kız gibi olmasada, değer verilen bir gelşin gibide olsa yeterdi.
Kendi istemedi ben çok üzülyorum bu duruma ama istemeyene de zorla yapamam

Son düzenleme:

Canım senin konunu net hatırlayamıyorum ama isminden hatırladım.
Eşinde kayınvalidende çok üzmüştü seni sanırım O aralar üzülmüştüm durumuna takip etmiştim ordan hatırlıyorum
Sanırım hala bir düzelme yok kayınvalidende.
Allah yardımcın olsun arkadaşım.Şerlerinden uzak etsin inş

8 alık evliyim kayınvalidemle aramız 10 dk mesafede evliliğimizin 2. günü kayınvalidem yanlız geldi yemek yapcakmış oğlu onun pirinç pilavını çok severmiş pirinci tencereyi verip salona gidip oturdum o yaptı ve ben gidiyorm dedi. bozulduğumu anladı 3. günü akşam kaynımla oturmaya geldiler. eşimde annesine çok bağlı olduğu için haftada 2 gün biz giderdk 1 günde onlar gelirdi. 2. aydan sonra kaynım haftanın 3. günü bizde kalmaya başladı. halen durum böyle eşime söylediğimde benim evim onların evi diyo bende saldım çayıra mevlam kayıra kocada hayır yok kaynanayı kaynı napım bilmiyorumkismile

Bizde 10 aylık evliyiz genelde ben eşime derim annen gile gidelim diye eşim bazen istemez yorgunum falan der hafta sonlarını genelde kendimize ayırırız hafta içi akşam gitmeye çalışırız genelde ya benim aileme ya da eşimin ailesine bazen hep beraber pikniğe falan gideriz hafta sonları kayınvalidem bizde bir kere kaldı oda ilk aylardaydı ev görmeye baya akrabalar gelecekti ben çalıştığımdan dolayı akşamdan geldi bizde kaldı yemek hazırlık falan yaptı gelenlerin içinde benim annem gilde vardı hatta şimdi hamileyim ve onlarada daha da çok ihtiyacım olacak biliyorum seviyorum kaynanamı opuyorumnanaktan

evet canım dogru hatırlıyosun eşim bana karşı iyi ama annsi hala aynı yaniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…