Kayınvalideyle kendisi veya annesi yaşayanlar dertleşelim mi?Neler yasiyorsunuz?

Canım tek dert yok çözümü olsun.insan kendi ailesiyle an gelir kavga eder haklı haksız konu kapanır kırgınlık olmaz cok.ama yabancı bir aileyle yaşamak zor ve bazı bölge insanı kadını köle gibi algılıyor.sabretmek çok zor oldu ve oluyor ama hep dua ediyorum yavrularından ayrılmamak için. ALLAH herkesin yardımcısı olsun . Amin

Benim annem.. hayatının en güzel yılları babaannemle geçti.. babaannem iyi bi insandı ama anneme minneti yoktu mecbur gördü.. başkası en ufak bi iyilik yapsa anlata anlata bitiremezdi rahmetli .. o yüzden bize de dedi dünyanın en iyi insanı da olsa kv ile oturmanızı kabul etmem.. ben 6.5 sene altlı üstlü oturdum ona bile bin pişmanım..

Annem rahmetli babaanneme az bakmadi , Allah razi olsun. Babannem 100 yasina yakindi elden ayaktan düşmüstü cok zordu.. O yillar ailecek bir yere gidemezdik illa birimiz evde kalirdik bu seferde digerleri nin ici rahat etmezdi ailecek eve tikilip kalmistik. Ustelik yaslimiz var diye cok fazla misafirimiz olurdu. Yemeklere cok soylenirdi babaannem ama icimizde en cok yiyende oydu hani..
Annem babam keyifleri yerinde olur şakalaşirlar sa hoşlanmazdi pek tüy dikerdi illa ortasina.. Cok zor bir kadindi rahmetli..

Buyuklerle yasamak zor imtihan yasamayan anlayamaz

13 senedir geniş aile yaşıyorum.yeni nesil pek yoktur belki ben annelerinizin çektiklerini dinlemek istiyorum varsa? Hep aynımidır sorunlar merak ediyorum çevrenizde yasayanlar varsa neler gozlemliyorsunuz yazisalim lutfen
Daha dün bu konuyla ilgili konu actim kardeşim bak senin yasadigin durum nedir bilemem ama seni buraya yazdiracak kadar bezdirmis anlayabiliyorum ama benim yaşadığımı kimse yaşamıyordur eminimmm.Oglu bildigin annesinin finosu diger gelinler evlerinde gezmlerinde kafalari kulakları rahat buyuk olan eltim nerdeyse 3 cocukla her gunn bizde yemkte kendisi yoksa çocuklar bzde kaynana desem yuzune melek ici resmen seytannnn cokkkk degisik bir ruh hastasi valla daha yazsam aylar surer de kisa kesiyim ..Oyle iste ..

Çok haksızlığa uğruyor insan hım dert yazmakla bitmiyor ben yeni üyeyim hep arardım benim gibileri bu sayfada zaman zaman yazarız dertlerimizi.

Kaynanayla oturdu mu herşey sorun pişirdiğin,dışa çıkman,konuşman ,moralsiz olman ,keyifli olman,yürüyüşün oturusun.benim adamda ana kuzusu

Ben kendime tahammül edemiyorum evde birde kaynana düşünemedim.
Ben 2 yıl kendi öz annemle yaşadım. İlişkimin bitme sebebidir. Cinsel hayat sıfıra iner, tartışamazsın bile odaya dalar noldu diye sorardı. Sürekli bizden 1 yas büyük halam ve eşiyle kıyaslardı bizi...

Benim kuzenim kaynanasıgille beraber 4,5 yıl oldu evleneli ikinci çocuğunu bekliyor.Kadın ruhsal anlamda sıkıntılı başkasıyla konuşuyor diye iftira bile atmış.Başka yaşlı bir teyze anlatmıştı 30-40 sene kaynanasıyla kalmış tek çocukmuş eşi ben evlenirken 15-16 yaşındaydım öldüğünde annemden çok ona ağladım dedi ama çok çektirmiş aşırı.Allah vicdan merhamet versin herkese çocuğunun yuvasını bozmak isteyene fırsat vermesin gerçekten zor bir durum benim eşimde tek erkek Allah ele avuca bırakmasın kimseyi o gün nasıl olur bilmiyorum gerçekten...

Kimse kv ile yasamak zorunda olmasin..dilerim mevladan Rabbim her caresiz kadina sicak bi yuva versin. Ev ev ustune olmaz bilincindede esler nasib etsin!

Bence hiç kimse kv ile yaşamaya mecbur birakilmamali. Insanlar " ben bir evi geçindirebilirim eşime ve çocuklarima tek başima aslanlar gibi bakabilirim " düşüncesiyle evlenmeli. Totosuna güvenmeyip anne babasina güvenenler evlenmemeli.
Bi insanin her zaman bi evi olmali kira yada kendinin. Bir tartismada bir problemde hemen eve gecmeli.
Kimse sizin ananizi babanizi bacinizi amcanizi cekmek zorunda degil. Kimseyi buna mecbur birakamazsiniz!

Annem 12 sene ayni şekilde kendi annesine bakdi. Nenem annemi zaten 54 yaşında doğurmuş ve annem 4 yaşındayken felc geçirmiş. Yani nenem hep bakima muhtaçtı. Cok cok zor bir durum. Annem bakkala bile gidemezdi. Kadin 12 sene hapis hayati yaşadı.
Şükür babam cok severdi kaynanasini. Annem der annem olurdu. Evde kavga hir gür olmazdi. Belkide ben hatırlamıyorum.
Ama gercekden cok zor. Ceken bilir

Böyle insanlara sinir oluyorum yanlış anlamayın ama. Tamam yaşlıya bakmak boyun borcu da o yaşlı da bi zahmet alsın çantasını gitsin 2 3 ay başka bir yerde dursun evde ki de insan neticede kimsenin ona köle muamelesi yapmaya hakkı yok. Benim kayınvalide misal, evin hizmetçisi gibi, yemek yapar temizlik yapar odasına girsin 5 dkk hemen kvdesi kapısına gider izinsiz açar ve ne yapıyor diye bakar. Veya eve misafir gelecekse kayınvalidemi değil büyük babanneyi ararlar sanki ev onunmuş gibi, bu durum da evde de insanların gözünde de bence hiç bir vasfı yok. Ben en çok kayınvalideme yani gelin olana kızıyorum bu konu da, onun gibi bakabilecek 4 gelin 2 kız daha var azıcık sesini çıkartsın mesela diğer gelinler nasıl kocalarını bakmamaya ikna ettiyse o da etsin..

Yani demem o ki konu sahibi, kendinizi toparlayın oturun bir düşünün sizin o evde ki yeriniz nedir, hükmünüz ne kadardır ? Çocuklar için sabrettim diyorsunuz da benim eşimin gözünde annesi çokta büyük bir kahraman değil çünkü babannesine bakma mecburiyeti varmış gibi lanse edilerek büyütülmüşler, yani annesi babannesinin sözünden çıkamayan 50 yaşında sinmiş bi kadın. Böyle olmak ister misiniz ? Az otorite sağlayın ve kayınvalideniz biraz da sizi rahat bırakması gerektiğini anlasın, orası sizin eviniz onunda oğlunun evi tıpkı kızlarının da evi olduğu gibi onlara da gitse sokakta kalmaz yani..

Valla ben bir yıl kv ve eltiyle aynı evde yasamak zorunda kaldım eşimde askerdi bana cektirmediklerini bırakmadılar bir bardak bile kırsaydım aksama kadar kavga oluyodu

ben yaşiyorum 3,5 sene altlı üstlü..
kavgalarimiz duyuyor hemen alınıyorlar..
geçen eşimle kavga ettik görümcem benim konuştuklarimi çok gücüne gitmiş
sık sık geliyordu bende gelmesin dedim sinirden. oda ciddi anlamiş. gelmiyo aman böle iyiyim

Bende kv ile yasiyorum ve ayrilma sansinimiz yok esimin baska erkek kardesi yok.evimizde genis diye esim asla ayri eve cikmaz.Dogru iyi insanlar haklarini yiyemem ama bazi seylerde cok zorlaniyorum.Rahat istedigim gibi yasayamiyorum.istedigimde yatip istedigimide kalkamiyorum.istedigim gibi giyinemiyorum.istedigimiz zaman disari cikamiyoriz ve bas basa kalamiyoruz bu konularda cok zorlaniyorum.ama bi kere konusduk esim Hep birlikde yasayacagimizi soyeldi.Malesef kabullenmek zorundayim

Benim ablam kv yaşıyor.
bu yıl yeni ev aldılar ama kv gidecekmiş yanlarına.
çok zordur tahmin edebiliyorum.
ben kv ile yaşamazdım
bi laf vardır ev ev üstüne olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…