Kayınvalideyle kendisi veya annesi yaşayanlar dertleşelim mi?Neler yasiyorsunuz?

Zorlukları olmazmı... ben 2 yaşına kadar annemle dedemlerin yanında yaşamışım sonra kücük bir kavgada babamda yokken dedem bizi dışarı atmış. Böylecede annem kurtulmuş.

Benim babannem kaynanasiyla mutluymus annem de bababnnemle mutluymus benim annemde geline hiç bir laf etmez sevmedigi halde herşeyini alır yemeğini yapar filan bnde öyle olurum sandım bana gelince is degisti aynı yasamiyorum ama hiç bir farkı yok bizim evde ne varsa böler oraya gotururum alışveriş yapsam onada yapardım ama şimdi yüz versem bana yerlesmeyi planliyor evi var bizim karşıda ama bana gelmek istiyor ben zaten ev ev üstüne olmaz unutun onu dedim kp bna destek ama siz burda yazinki ben daha çok sinirlenip daha çok laf söyliyim hiç gelmesin sinirlenmiş sem kalbi kırılır diye laf söyleyemiyorum çok fazla üzme istemiyorum

Bende kaynanmla yaşıyorum hiç kimseye tavsiye etmiyoum 19 yaşındayım 80 yaşında gibiyim her şeye karışıyor çocuğum yok ona bile laf söylüyor cevap verincede başlıyor kocayi doldurmayı huzur yok o uyumayan kadar yanında uzanamiyrm odama gidince laf yiyorum aklı olan kabul etmez anneme bile şimdiden gelinin olursa bir yasamiycaksin diye söyleniyorm

aynisi bende yaşiyorum
görümcem sık sık gelirdi rahatsiz olmaya başladim patladim sesimi duymuşlar yukardan.
kısık sesle kavga edemedim eşimle.
görümcem gücenmiş inlemiş ne demiş biliyon mu o yenge inşallah yarin bi gün bu evden gidecek!!!

Mesela benim kaynanam da gelini hizmetçi köle gibi görür
Bir iş yapmasak burnunuzdan getirtir.
Kızı da kendi de oyle

Çocukluğum, genç kızlığım canlandı gözümde... Benim öyle bir babaannem vardı ki evlerden ırak. Çok çalışkan ve temiz bir kadındı, onunla ilgili tek olumlu düşüncem bunlar. Onun dışında anneme, bize neler etti. Hep kavga kıyamet, annemin gençliği soldu gitti.Kavgasız tek soframızın olduğunu hatırlamam. Sadece kendi istediği olsun isteyen, bizi hep yöneten, despot bir kadındı. Babam tek çocuğuydu. Ama ben sadece babama kızıyorum. Çünkü benim babam ne eş oldu ne baba. Hep evlat oldu.

Yazilanlarda hep kendi hayatım var.yasadiklarinzu yaşıyorum suan.gelin ailesinden emanet alınan bir çiçek bunu karşı aile nasıl solduruyo ışıksız susuz negatif enerji ile insan haksızlığa ahiret olmasa hiç dayanamıyorum ALLAH buyuk

13 senedir geniş aile yaşıyorum.yeni nesil pek yoktur belki ben annelerinizin çektiklerini dinlemek istiyorum varsa? Hep aynımidır sorunlar merak ediyorum çevrenizde yasayanlar varsa neler gozlemliyorsunuz yazisalim lutfen

Aynı evde 1 senede yaşadık, sadece uyurken ayrılıyorduk 2 elti 1 kaynana.
Ona kızı gibi davranıp, 2 çocuğuna baktı büyüttü. Bana da sonrada evine gelen üvey evlat muamelesinde bulundu.

Kontenjan sınırlıymış galiba, kızı olmadığı için olan 1 hakkını eltimden yana kullandı :)
Evliliğimin ilk yılı en kötü günlerimdi. Eşimle ne sarılabildim dilediğimce ne dilediğim zaman ağlayabildim, ne fikrim soruldu ne halim hatrım. Hiçbir duygumu belli etmeden,hergün güleryüzlü mutlu mesut davranmam beklendi üstelik şartlar o kadar kolay olmamasına rağmen.

Şimdi evlenen bekar kızlarımıza tek tavsiyem, baştan kötü olmayayım diye aynı binayı bile kabul etmeyin.
Bırakın baştan kötü olun. Hem herkes ona göre davranır o zaman
Sizi birlikte yaşamaya zorlayan aile ve eş adaylarını da direkt hayatınızdan çıkarın çünkü onlar birey olamamıştır henüz zaten.

Derler bacım kaç yıllık evli olsan da derler
herşeyi diyolar ben işitme engelli olduğum için rahat rahat arkamdan konuşuyolar yüzüme demediler hiç.
annem yardimci olsun diye verdiği sölüyo.
işitme engellier aileden uzak yaşayan kaç kişi var ki demi

selam arkadaslar. bende ayni mahallede yasiyorum. allahin hergunu bendeler.ve hayatimi onlarin istedigi gibi yasamak zorunda kaliyorum. esim bu durumu bildigi halde 4 yildir bisey demiyor.surekli esimi dolduruyor .ben ev hanimiyim. ve babasi surekli kadina para verilmez diyor kadin ne ki diyor.kadin dedigin susar cenesini kapar oturur yerinde demezmi. fittiriyorum.esim onun dedigini asla yapmiyor ama basimizin etini yiyor.esimin cebindeji paranin hesabini o yapiyor. kaynananin bukadar sesi cikmazken kayinpeder kari gibi orda burdada dedikodumuzu yapiyor.

Canım

Canım ben epey tepindim de olmuyor olması için ya zaman var yada benim Sabri'min sonu.anlattigin kişiyi okuyunca senin gibi düşünüyorum kayınvaliden bakmak zorunda değil gibi. Adam tutmayınca kadını elden birşey gelmiyor eziliyorsun,sindiriliyorsun üç noktaya gelene kadar ALLAH büyük güzel günler diliyorum kendime çocuklarıma ve benim gibi olan herkese

Sadece 15 gun kaldi bende..biletini kestim bebegimi bile gormeye gelmemisti..rica minnet atandigim.sehre getirttim.sonuc pisman oldum..esimle arama girdi..bebegim huzursuz oldu..odalara girip kizlariyla dedikodumu yapti..nefret duygum esittir kayinvalidem..birdaha asla

Ayrı bir aile olmayı beceremeyecek insanlar niye evlenir bilmiyorum. Anne babasıyla yaşamak isteyen evlenmesin. Hadi erkekler bunu yapıyor da kadınlar ne akla hizmet kabul ediyor. Adamın ailesiyle oturmayı kabul ederken kendinize sormuyor musunuz bu adam daha anasının babasının dizinin dibinden ayrılamıyor bana nasıl kocalık yapacak diye. Kırk sene öncesinde değiliz. Evlenirken kabul etmeyin, size ayrı ev açamayacak acizlikte adamla evlenmenin kimse de size hayatı dar etmesin. Her allahın günü bu konu ve hala nişanlım ailesiyle yaşamamızı istiyor kabul edeyim mi diye konu açanlar da var.

Kv bir kat üstümde oturuyor. Allaha sükürler olsun ne cat kapi gelirler ne de baska bir sorun cikarirlar. Esimle beni rahat birakirlar. Biz arayip sormasak hic demezler neden diye..
tabiki sevmedigim huylari var ama onlara da göz yumuyorum tartisma cikarmiyorum sonucta bende dört dörtlük degilim

Ben babaannemle birlikte büyüdüm. Annem hiç şikayet etmezdi, çok iyi geçinirlerdi. Elbette yaşadıkları sıkıntılar olmuştur ama bize hiç yansıtmazdı annem. Annem çalıştıpı için faydası da oluyordu babaannemin. Maaşı, malı mülkü falan da yoktu köyde bir iki bahçe hariç. Onlarında bize faydası yoktu zaten. Ama biz çocukken genelde hep böyleydi ya, geniş aileler olurdu evlerde. Normal karşılanırdı, kayınvalidesini istemeyenler ayıplanırdı. Şimdi tam tersi isteyenler yadırganıyor. Şimdi devir farklı, tahammüller az, maddiyat yerinde ama manevi sıkıntılar çoğaldı. İki tarafta da suç yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…