Kayınvalideyle kendisi veya annesi yaşayanlar dertleşelim mi?Neler yasiyorsunuz?

13 senedir geniş aile yaşıyorum.yeni nesil pek yoktur belki ben annelerinizin çektiklerini dinlemek istiyorum varsa? Hep aynımidır sorunlar merak ediyorum çevrenizde yasayanlar varsa neler gozlemliyorsunuz yazisalim lutfen
Valla canım yeni evlendigimde kaynanamla oturdum ve aklı olan oturmasın ne anne ile nede kaynanayla. Şuanda da annemin yanindayiz o da burnumdan getiriyor evin alışverişi herşeyi üstümde olduğu halde. Bir hastalandı onada uğraşıyorum çocuklara mahvoluyorum. Kaynanaya ne yaparsan yap yaranamazsın bide oğlunu doldurur. Görümceler eşantiyon üstüne. Anne evinde de herşeyi yapıyorum kadın sabahtan akşama kadar yatıyor,yemeden yemeye kaliyo resmen. Çamaşır atiyom makinaya çocuğu okula götürene kadar bitiyor allah için kalkıp bir onu bile asiyim demez. On gün evi supurmeyim supurulmez üstüne laf söyler. Şimdi yüz felci oldu şekerden dolayı dr hareket et dedi. Bende ne hareketi utanmasa tuvaleti odaya taşıyacak dedim. Ben geldim geleli zaten kiloluydu,iyice şişti. Yani kısaca ev ev üstüne olmaz,olmuyor allah izin verirse inş yazın gideceğim. Kendi evin gibisi yok.

Bir kitapta okudum. Turkiye'de kadinlarin yasadigi evlilik degil kolelik ve kadinlar bunu normallestiriyor diyordu. Kk da bundan iyice emin oldum.

Hanımlar,
konu içerik olarak çoğu evli kadının sorunu o yüzden böyle bir konunun açılması güzel olmuş.

Yalnız özellikle kayınvalide yanında yaşayanlara sormak istiyorum, baştan belirteyim sorma amacım asla kötü niyetle değil, sadece sebeplerinizi merak ediyorum.

Çoğunuz benden küçük ve bana göre yeni evli sayılacak kişilersiniz, çok eskiden insanlar kayınvalide yanında otururmuş, eminim bir çoğunuzun ailesinde de kayınvalideyle oturup binbir sorun yaşamış kişiler olmuştur, onların yaşadıklarını kendinize örnek alıp ayrı evde yaşamak varken, neden kayınvalidelerinizle oturmayı kabul ettiniz?

Sebebi aşk mı? Ben de aşk evliliği yaptım, maddi imkansızlıklar mı? Ben de evlendiğimde dört dörtlük evlenmedim, üstünde oturacağım koltuğu bırakın, dörtlü ocağım yoktu, çamurdan olsun kuru kuru eşyasız olsun ama ayrı ev olsun dedim, siz neden kabul ettiniz?

13 senedir geniş aile yaşıyorum.yeni nesil pek yoktur belki ben annelerinizin çektiklerini dinlemek istiyorum varsa? Hep aynımidır sorunlar merak ediyorum çevrenizde yasayanlar varsa neler gozlemliyorsunuz yazisalim lutfen
Ben 21 ay alt katlarında oturdum kv istiyordu ki sürekli beraber vakit geçirelim. Zaten akşam yemeklerini beraber yiyorduk. Herşeye küserdi çocuk gibi. Ben yukarı çıkacağım vakitte kapıyı kilitlerdi. Konuşmazdı. Berbat günlerdi. Her işi benden beklerdi..ben yapmayınca da hep bi soğuk hep memnuniyetsizdi. O surat asınca eşim de hep öfkeli olurdu

Evet sebebi aşk. Beni çok iyi şartlarda insanlar istedi hiçbirini kabul etmedim. Beraber oturmanın bahsi bile açılmazdı. Öyle bir dünyayı bilmedik bile

Evet sebebi aşk. Beni çok iyi şartlarda insanlar istedi hiçbirini kabul etmedim. Beraber oturmanın bahsi bile açılmazdı. Öyle bir dünyayı bilmedik bile
Bir konunuzu gördüm, geçmiş olsun, umarım bundan sonra güzel bir hayatınız olur, evlenecek genç kızlar dilerim bu tip konuları okur da aynı evde yaşama gafletinde bulunmazlar.

Karşınızdaki kişiler kanatsız melek de olsa ev ev üstüne kurulmuyor, birlikte yaşatıp mutlu olan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez, erkekler de sorumluluk sahibi olmaktan kaçıyor aileyle beraber yaşayınca.

En güzeli bir göz oda olsun ama ayrı olsun.

Teşekkür ederim inşallah.

Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ayrı hayatı olmalı insanın. Beraber oturunca yeni hayat kuramıyorsun . Onların hayatının bir parçası oluyorsun.

Sonra ne oldu ayrı eve mi çıkyınız çıktıysanız nasıl çıktınız ?

Erkekler sözünde durmuyor nikahı basan'a kadar sizden taraf oluyor.evliligi cennet gibi sunuyor. sonra aile baskısından cikamiyor.ya hanım köylü yada ana kuzuluguna devam ediyor. Evlilik akıl,hesap işi egitimli insan olmali vs gibi gelmiyor.sans kader diyorum artik

Çıktım ama boşandık.güya taşınacaktık bir sene oturup. Hep erteliyordu. Daha otursam iki yıl sonra taşınacaktık
Benim evim ayrı ama hergün gidiyorum kaynanama eşimde az daha sabır deyip duruyo bilmiyorum nasıl olacak jergün gitmek istemiyorum diyorum gayet soğuk davranıyorum kaynanamgile ama anlamıyorlar gelmek istemediğimi

Allah onlari bana benide onlara muhtac etmesin insallah zor is

Benim evim ayrı ama hergün gidiyorum kaynanama eşimde az daha sabır deyip duruyo bilmiyorum nasıl olacak jergün gitmek istemiyorum diyorum gayet soğuk davranıyorum kaynanamgile ama anlamıyorlar gelmek istemediğimi
Anlıyorlardır muhakkak. Anlamıyormuş gibi davranıyorlardır. Anlamaya gerek yok zaten malum bir durum insanın hergün gitmek istememesi. Yemeğe mi gidiyorsunuz..Ne kadar süredir evlisiniz

Anlıyorlardır muhakkak. Anlamıyormuş gibi davranıyorlardır. Anlamaya gerek yok zaten malum bir durum insanın hergün gitmek istememesi. Yemeğe mi gidiyorsunuz..Ne kadar süredir evlisiniz
Şubatta 2 yıl olduk ben giderim eşim akşam oraya gelir ben sofrayı kurarım onlar gelir yer içer sonra ben kaldırırım bulaşık yıkar çay koyarım sonra biz eve geçeriz eve geçince de ne keyif kalır ne başka bişey alırız elimize telefonu sohbet muhabbet yok

Aynı bizim durum. Ben hiçbir şeyden şikayetçi olmasam gayet mutluyduk. Güleryüzlü olarak beklenenleri yapsam benden iyisi yoktu eşimin gözünde. O da çok mutlu olurdu..birgün değil iki gün değil artık bir noktadan sonra rol yapamıyor zaten insan

Yemin ediyorum içimi okudun insanın hergünü bir olmuyo biraz suratın düşük olsa üstlerine alınıyorlar ama herşeyi ben yapsam benden iyisi yok onların oturun kalkmayın dicem ben hizmetçi gibi eşime anlatıyorum az daha sabır az daha sabır nereye kadar sabır bebişim de yok belki olsa biraz daha rahat mı olur acaba

Yok ben de bebek olunca ayrı aile olduğumuzun farkına varır evde vakit geçiririz sandım. Daha kötü oldu. Ben çaya kalmamaya başladım eşim kalıyordu. Annesi de nereye gidiyorsun daha yeni oturacaz sanki çocuk uyuyacak mı hemen diyordu. Ben zaten bu durumdan dolayı patladım babamın evine geldim. Ben indiğim halde adam hala oturuyor güya benim evime gitme suçumu da telafi ediyor. Çocuk olunca daha da yıpranıyor insan. daha çok görüşüyorduk çocuğu sevmek istiyorlar diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…