Kayinvalideyle oturanlar nasil sabrediyorsunuz ???

Sabreden derviş beklemekten geberirmiş sen bence o duruma girmeden onları bir gebert

Ev uğruna
Evliliğinize evladınıza ve ruh sağlığınıza verdiğiniz zararın haddi hesabı yok

Aslinda gelme sebebimiz maddi sikintidan dolayi ben bu berbat durumu avantaja cevirmek icin birikim yapmayi istedim yani kp verecegi oarayla baska biseylerde yapabilirdik ama ben en azindan ev alalim diye dusundum

Görümcene karışmaya hakkın yok, orası onun evi istediğini yapar.

Sabredeceksin ya da kendi evine doğru yol alacaksın.

Diger konularda haklisiniz ama gorumcenizle olan sorunda sizi haksiz buldum acikcasi. Kim nerede nasil isterse oyle yer. Niye beraber yenmiyor derken de laf sokmussunuz gibi olmus.

Ama yapacak bir sey yok, kimin evinde kaliniyorsa oranin kurallarina uyulmali. Sahsen ne zaman alinacagi belli olmayan bir ev icin her gun sinir harbi yasamayi, surekli laf yemeyi, ev temizlemekten cocugumla vakit gecirememeyi goze alamazdim. Omur boyu kirada oturayim yeter ki huzurla oturayim.

Peki para biriktirebilmek icin o insanların evine yerleşmek, onlari kullanmak olmuyor mu?
Ve gercekten para birikiyor mu? Yani hicbir harcama yapmadan alinan maas birikime mi gidiyor?

Hayir ben kimseyi kullanmiyorum yanlis anlamissiniz siz biz maddi durumlardan dolayi onlarin evine geldik yani gelmeyi teklif eden onlar ben mecburen kabul ettim zaten sevgili kayinpederim daha beni istemeye geldiklerinde herkesin icinde evim 185 mkare yanima alicam onlari beraber oturucaz demisti ben kabul etmeistim ozaman ama durumlar bizi bu duruma dusurdu ben madem bir yere para gitmiyor biriktirelim dedim ve biriktiriyoruz onlarda bunu destekliyorlar adlinda kp ev almadan kiraya cikartmam sizi dedi

Görümcene karışmaya hakkın yok, orası onun evi istediğini yapar.

Sabredeceksin ya da kendi evine doğru yol alacaksın.

Dogru beni dedikodu yapmakla sucladigimdan beri karismiyorum zaten hicbiseye karismiyordum sikinti su ben aynisini yapsam dunyanin lafini eder bende soylemistim ama artik ilgilenmiyorum ne yaparsa yapsin

Ben ayrı evde oturuyorum aslında ama KV hergün bizde adeta beraber yaşıyoruz çoğunlukla onu görmezden gelip kendi işime bakıyorum. Ama eşimle çok tartışıyorlar ve oğlum sürekli gergin bir ortamda kalıyor sırf bu yüzden kendi evimizde oturduğumuz halde başka şehire gitmeyi düşünüyoruz. Gerçekten değmez gerekirse iki odalı bir evde oturun ama kafanız rahat olsun.

Evet bende onu anladim artik sesimi cikarmiyorum bu konuda annesiyle catisiyorlar artik hos ayni seyi ben yapsam bin tane laf soyler kendisi bayilir kendini ustun gormeyi artik yapacak bisey yok muhattap olmuyorum ona bile beni adam yerine sayan yok diyor laf soyluyorum bu sefer yine suclu ben oluyorum en iyisi hic bisey soylememeyi secmek

Esim esnaf aslinda oda skildi devredip baska sehire gitmek istiyor ama iste faliyete geciremiyoruz cunku dukkana cok para doktu kiyamiyor sanirim birde benim evim olup o bana gelse en azindan o evde benim sozum gecer yani bir tabagi sag tarafa koyduysam o orda kalir ama boyle bir duzenin icine girdigin zaman biseyin yerini degistirmek zorunda kalirsan bile izin almayi gerektiriyor buda bana orasi benim yuvammis hissi yaratmiyor

Kv nizle otururken birikim yapabiliyorsanız demekki parasız değilsiniz. Hangi akılla ayrı evdeyken kv ile oturmayı kabul ettiniz şaştım doğrusu. Azıcık aşım kaygısız başım demişler. Birikim yapmak için kv ile oturulur mu yahu. Bu kafalar bana gerçekten çok fazla
Soğan ekmek yerim 1 göz odada otururum ömür boyu kirada kalırım daha iyi. Kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz. Para için ev için huzurumu kaçıramam ben valla. Yerinizde olsam hemen ayrı eve çıkardım. Küçük bir evde kirada oturun incileriniz dökülmez. Herkes kirada oturuyor. Bu kadar maddiyatçı olmayın. Rahatınız huzurunuz yerinde olsun. Bu daha önemli.

Caresizlik evdeki huzursuzluk yeni dogmus bebek hepsi sebebti aslinda .... Ev konusunda hic sandimiz olmadi bir sene buz gibi evde yasadik bebgim oldu ev degistirdik esim esnaf oldugu icin dukkana yakin bir ev aradik o muhitte bitane bulabildik saka gibi ama tripleks ev her katta kiraci var ve benim kapi. Bile yoktu yani gorseniz her gelen bu nasil ev hic sansin yok diyordu sonra esnaflik zor cok kotu zamanlarimiz oldu kirayi odeyemedik ev sahibiyle aramiz acildi daha dogrusu bir hafta geciktirdik diye kiyameti kopardi kis gunu uc aylik bebek olunca mecbur kabul ettim

Açıkçası sen fazla iyi niyetlisin bu insanlar da öyle senin dediğin gibi iyi falan değiller biliğin gözlerine batıyorsunuz işte..Genç yaşında yaptığın şu fedakarlığa değmez ben olsam birikim yapıcaksam da kendi evimde kuru pilav yerim ama ağzımın tadıyla otururum diye düşünüyorum..Çok sinirleniyorum laf sokup durmuşlar sana ve ailene ama hala iyi insanlar diyosun.Biraz gözünü açmak zorundasın.Allah yardımcın olsun ev üstüne ev olmaz görüyoruz malesef..Yarın bir gün bu çektiğin çileyle alacağın evde oturmaya ömrün yetecek mi garantin yok..Gününü huzurla yaşamaya bak derim canım işin çok zor..

Son düzenleme:

Yani maddiyatci degilim ben esim esnaf oldugu icin gunluk bes on lira ne veriyorsa onlari biriktiyorum esnaflikta para senin olmuyor bunun toptancilari var tekelcileri var onlara para yetistiriyorsunuz bi bakmisin elinde tomarla para varken ertesi gunu o para toptancı ya gidiyor birde is yoksa parayi zar zor toparliyorsa elin adam i hakli olarak versigi malin parasini istiyor sen ister sat ister satma ondan dolayi skistik sebeb bh ben madem kira vs vermiyoruz ozaman hergun verebildigin kadar para ver biriktireyim onlari dedim bunu anlamak zor degil sanirim ayrica benim o evde kalmam yada muhtac olmam onlara bana istedikleri lafi soyleyebilme hakkini vermiyor

senin ve çocuğunun huzuru birikimden daha önemli. onların ağız kokularını çekip, aşağılanmak yerine ucuz kiralık var. o 3 sene denir sonra uzarda uzar.

Ama neden ne yapiyorum ki onlara hakikaten laf gelmesin diye kendimi paraliyorum ama yaranamiyorum iste sagolun beni anladiginiz icin adim maddiyatciya bile cikti ben ev alabilmek icin o eve girnedim ben maddiyat yuzunden onlar teklif ettigi icin o evde kalmayi kabul ettim ama bunu tam anlatamamisin sanirim

senin ve çocuğunun huzuru birikimden daha önemli. onların ağız kokularını çekip, aşağılanmak yerine ucuz kiralık var. o 3 sene denir sonra uzarda uzar.

Esim esnaf oldugu icin dukkanin oldugu muhitten bulmak zorundayiz arabamiz yok cunku kisi cok sert oluyor ve dukkana kadar yurumek zorunda yani soyle dusunun tripleks ev her katini kiraya vermis kadin kapisi bile yok ben bu eve 500 lira kira verdim ve bir hafta geciktirdik diye kisin ortasinda cikmak zorunda kaldik

Durumunuzu tam olarak bilemiyorum tabi ama herkes esnaflık yapıyo yani bi şekilde geçiniyor. Bütün esnaflar aileleriyle oturmuyo değilmi? Yani sizin yerinizde olsam tüm imkanları zorlar yinede kv ile oturmazdım. Eşiniz iş değiştirsin o zaman. İstenirse başka çözümler bulunurdu. Kv evi olmasaydı ne yapacaktınız sokakta mı kalacaktınız? Yani yapılacak en son şeyi siz erken yapmışsınız bence. Kolaya kaçmışsınız aslında daha zor olabileceğini düşünmeden. Size davranışlarına gelince melek bile olsa aynı evde olmuyor. Ev üstüne ev olmaz dememişler boşa. Size böyle davranmaya hakları olmasada o evdeyken çekmek zorundasınız. Ya katlanacaksınız yada kendi evinize çıkacaksınız. Başka çareniz yok ne yazık ki.

anlıyorum sizi buradaki insanlar sizi ve durumunuzu bilemez herkes olaya kendi penceresinden bakıyor, burada yazılanları okuyunca fazla gaza gelmeyin. o evde kalıyorsanız, o ev kayınvalidenizin evi ve görümcelerinize karışamazsınız. sizin maddi durumunuzdan dolayı orayı geçmişsiniz, önceden ayrı olduğunuz halde kayınvalideniz sizi evine kabul etmiş. kabul etmek zorunda değiller. iyi tarafından bakın, siz de bu sayede para biriktirmiş olursunuz yakında da kendi evinize kavuşursunuz. biraz sabırlı olun ama ezmelerine de izin vermeyin. ben kayınvalidemin üst katındaki evde oturmayı kabul etmeyip ilk zamanlardan beri kirada kalıyorum, iyikide ayrı çıkmışım ama para biriktirilmiyor. aynı evde yaşamayı kabul etmişsiniz size biraz sabretmek kalıyor..

2 seçenek var
ya eşleri çok iyi oluyor onlara olan sevgilerinden sabrediyorlar..
Yada çocuk var diye katlanıyorlar..

ama kaynanayla olupta mutlu olan ben hiç görmedim
Göremezsiniz ama örnek verebilirim. eltim tam 15 sene kayinvalidemle yaşadı. Tatile giderken bile özlüyorum diye bana bırakmazdı. Aramızda bölüşemezdik. Asla yalnız bırakmadık. Eşim bir gece kalabilir demişti de kıyamet kopartmıştim. Iki gelin çok severdik ve hiç yanımızda ayırmadik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…