Ev uğruna
Evliliğinize evladınıza ve ruh sağlığınıza verdiğiniz zararın haddi hesabı yok
Peki para biriktirebilmek icin o insanların evine yerleşmek, onlari kullanmak olmuyor mu?
Ve gercekten para birikiyor mu? Yani hicbir harcama yapmadan alinan maas birikime mi gidiyor?
Görümcene karışmaya hakkın yok, orası onun evi istediğini yapar.
Sabredeceksin ya da kendi evine doğru yol alacaksın.
Diger konularda haklisiniz ama gorumcenizle olan sorunda sizi haksiz buldum acikcasi. Kim nerede nasil isterse oyle yer. Niye beraber yenmiyor derken de laf sokmussunuz gibi olmus.
Ama yapacak bir sey yok, kimin evinde kaliniyorsa oranin kurallarina uyulmali. Sahsen ne zaman alinacagi belli olmayan bir ev icin her gun sinir harbi yasamayi, surekli laf yemeyi, ev temizlemekten cocugumla vakit gecirememeyi goze alamazdim. Omur boyu kirada oturayim yeter ki huzurla oturayim.
Ben ayrı evde oturuyorum aslında ama KV hergün bizde adeta beraber yaşıyoruzçoğunlukla onu görmezden gelip kendi işime bakıyorum. Ama eşimle çok tartışıyorlar ve oğlum sürekli gergin bir ortamda kalıyor sırf bu yüzden kendi evimizde oturduğumuz halde başka şehire gitmeyi düşünüyoruz. Gerçekten değmez gerekirse iki odalı bir evde oturun ama kafanız rahat olsun.
Ben en başta şu aynı eve girme kararını verdiren motivasyonu merak ediyorum. Allah göstermesin eviniz yanar yıkılır başka şansınız kalmaz elbette bir süre kalırsınız da birikim yapmak için kalmak bana doğru gelmiyor.
Kv nizle otururken birikim yapabiliyorsanız demekki parasız değilsiniz. Hangi akılla ayrı evdeyken kv ile oturmayı kabul ettiniz şaştım doğrusu. Azıcık aşım kaygısız başım demişler. Birikim yapmak için kv ile oturulur mu yahu. Bu kafalar bana gerçekten çok fazla
Soğan ekmek yerim 1 göz odada otururum ömür boyu kirada kalırım daha iyi. Kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz. Para için ev için huzurumu kaçıramam ben valla. Yerinizde olsam hemen ayrı eve çıkardım. Küçük bir evde kirada oturun incileriniz dökülmez. Herkes kirada oturuyor. Bu kadar maddiyatçı olmayın. Rahatınız huzurunuz yerinde olsun. Bu daha önemli.
Açıkçası sen fazla iyi niyetlisin bu insanlar da öyle senin dediğin gibi iyi falan değiller biliğin gözlerine batıyorsunuz işte..Genç yaşında yaptığın şu fedakarlığa değmez ben olsam birikim yapıcaksam da kendi evimde kuru pilav yerim ama ağzımın tadıyla otururum diye düşünüyorum..Çok sinirleniyorum laf sokup durmuşlar sana ve ailene ama hala iyi insanlar diyosun.Biraz gözünü açmak zorundasın.Allah yardımcın olsun ev üstüne ev olmaz görüyoruz malesef..
senin ve çocuğunun huzuru birikimden daha önemli. onların ağız kokularını çekip, aşağılanmak yerine ucuz kiralık var. o 3 sene denir sonra uzarda uzar.
anlıyorum sizi buradaki insanlar sizi ve durumunuzu bilemez herkes olaya kendi penceresinden bakıyor, burada yazılanları okuyunca fazla gaza gelmeyin. o evde kalıyorsanız, o ev kayınvalidenizin evi ve görümcelerinize karışamazsınız. sizin maddi durumunuzdan dolayı orayı geçmişsiniz, önceden ayrı olduğunuz halde kayınvalideniz sizi evine kabul etmiş. kabul etmek zorunda değiller. iyi tarafından bakın, siz de bu sayede para biriktirmiş olursunuz yakında da kendi evinize kavuşursunuz. biraz sabırlı olun ama ezmelerine de izin vermeyin. ben kayınvalidemin üst katındaki evde oturmayı kabul etmeyip ilk zamanlardan beri kirada kalıyorum, iyikide ayrı çıkmışım ama para biriktirilmiyor. aynı evde yaşamayı kabul etmişsiniz size biraz sabretmek kalıyor..Ama neden ne yapiyorum ki onlara hakikaten laf gelmesin diye kendimi paraliyorum ama yaranamiyorum iste sagolun beni anladiginiz icin adim maddiyatciya bile cikti ben ev alabilmek icin o eve girnedim ben maddiyat yuzunden onlar teklif ettigi icin o evde kalmayi kabul ettim ama bunu tam anlatamamisin sanirim
Göremezsiniz ama örnek verebilirim. eltim tam 15 sene kayinvalidemle yaşadı. Tatile giderken bile özlüyorum diye bana bırakmazdı. Aramızda bölüşemezdik. Asla yalnız bırakmadık. Eşim bir gece kalabilir demişti de kıyamet kopartmıştim. Iki gelin çok severdik ve hiç yanımızda ayırmadik.2 seçenek var
ya eşleri çok iyi oluyor onlara olan sevgilerinden sabrediyorlar..
Yada çocuk var diye katlanıyorlar..
ama kaynanayla olupta mutlu olan ben hiç görmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?