Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

Bekar olunca insanın hayatı olması yasak mı? İlla bütün hayatını annesine mi adaması gerekiyor? Her evlat evlatlık görevini yapmalı. Bekara bütün sorumlulukları yükleyemez diğer aile bireyleri.
görümce kurban seçilmiş resmen.ama sosyal hayata karışmak isteyince iş hayatım olsun deyince görümcek oluvermiş hemen

Tabiki parasida olmasa bakarim ben. Gorumceme soyluyorum zaten evlen yuvani kur anneni dusunme diye. 40 yasinda gorumcem. Hic calismadi okumadi. Kayinvalidem hasta oldu 1 ay oldu ben calisacagim diyor. Normalmi
Aa bu yaşta önemli gorumcenin yaşı varmış.bu zamana kadar çalışmayıp şimdi çalışmak istemesi tuhaf olmuş..
Oda biraz realist olsa iyi iş bulması zor gözüküyor.

Benim cevremde böyle bi tanıdık vardı oda 40li yaşlarında bekardı anneye babaya o bakıyordu çok zordu.. ama asla gelinler bakmıyordu onlara arada gidiyorlar tekrar evlerine geri dönüyorlardı.. malesef böyle durumlarda ilk bakacak kişi evdeki bekar kız oluyor..

Sakın maaş kartına el koymak diye bahsetmeyin de
Uygun bir dille konuşulursa zaten size verilir
El koymak diye birsey demem zaten. Cok ustume gelirlerse esime bu teklifi soylerim. Yoksa bu sorumlulugu almak kolay birsey degil. Beni kotu niyetli gorenlere de benim yasadigimi yasamazsiniz umarim diye temennide bulunuyorum.
Bakmak yada bakmamak degil konu.tabiki kimse bakmazsa ben bakarim. Ama ben bakarkende millet keyfini düşünürse kötü niyetli ben oluyorum oyle degil mi. Biraz insaf. Ben evlenirken tum ev esyalarimi kendileri secti aldi. Ses cikarmadim.esim sesini cikaramiyor onlara .daha neler neler el insaf

Tabiki parasida olmasa bakarim ben. Gorumceme soyluyorum zaten evlen yuvani kur anneni dusunme diye. 40 yasinda gorumcem. Hic calismadi okumadi. Kayinvalidem hasta oldu 1 ay oldu ben calisacagim diyor. Normalmi
Valla görümce bekar diye bakım görümceye yıkılamaz ne zaman özgür olacak bu kız?
Herkes elini taşın altına koysun yardımcı tutun madem…

Parasını verin ya da kıza para verin bu işler maaş kartıyla oluyorsa baksın
Şurada yazdığınız şeyin maaş kartına el koymakla alakası yok kılıf uydurmak amacınız hem de cidden çok ama çok ayıp şekilde bunu yapıyorsunuz

Bunu kocam dese ağzına iki tane çarpardım hadsize bak derdim
Kız da sıkılmış bunalmış yahu sürekli bakmaktan gayet de olabilir

Demek annenizin tek evladı olarak kalsanız kocanız size evime gelebilir ama bir şartla maaşına el koyacağım
Hatta çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız demek ki kocanız benim paramla alınan yemekten mi yiyecek vs va diyip maraza çıkarabilir o zaman?

Bu arada koca da bakımı karısına yıkamaz ama hep de görümce bakamaz

Kayinvalidenize bakmak istersiniz istemezsiniz buna karışmam. Ben hep şöyle düşünüyorum bende yaslanacagimm . Nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranmalıyım. (Tabi aranızda çok kötü birşey yaşanmıştır o ayrı).
Lakin kartına el koymak şartı bana cok kötü gözüktü. Teklif etse eşim soğurum çok net söylüyorum.

Ben bekar olsam annemle ayni evde yasasam tabiki ben bakarim isi gucu dusunmem ki.

Ilgi ceksin diye soyledim. Kendi kizi hasta annesini birakip ise gidecek para icin kahirlarini ben cekecem. Gecmis konularim var okuduysaniz onlarla ilgili

Çekmeyin hanımefendi kimse kafanıza silah dayamamış. Siz de babanızın hayrına değil para için kahırlarını çekmek istiyorsunuz zaten. Eski konularınızı bilmiyorum, hatırlamadım, yine de kimsenin maaş kartına el koymak gibi bir hakkınız yok. Kayınvalideniz ve görümcenizle de bu üslupla konuşuyorsanız artık ne yaşandıysa pekte haksız gelmediler gözüme

Eğer şu an maaş kartı kızındaysa o gönlünce harcıyorsa, bakımını siz üstlendiğinizde maaş kartını da siz alın tabi ki. Siz bakacaksınız parayı görümceniz mi alacak

Ama kayınvalideniz param bende dursun derse de diyecek bir şey yok.

Napiyim paralari var yardımcı tutmak zor degil. Bunada yanaşmıyorlar. Ben kpssye caliyorum.bebegim olmuyor onun icin çabalıyorum. Anladim ben yanasmayim hic . Para icin annesini birakan bir kişi hakli. Sorumlulugun karsiliginda 2 liralik emekli maasini alip birikim dusunmek haince.

Ilgi ceksin diye soyledim. Kendi kizi hasta annesini birakip ise gidecek para icin kahirlarini ben cekecem. Gecmis konularim var okuduysaniz onlarla ilgili
Bir tek gorumcenizin annesi olmadığına gore eşiniz de bir zahmet biraz baksin annesine.Gorumce de işe girip calisaack tabi onun da bir hayatı var sizin eşinizin olduğu gibi.

Ben bekar olsam annemle ayni evde yasasam tabiki ben bakarim isi gucu dusunmem ki.
Böyle söylemesi kolay tabi.
Kayınvalidenizin hastalığı ne bilmiyorum ama hasta bakmak öyle yazıldığı kadar kolay değil.
Bekâr diye bir insana ömrünü anne babasına bakarak geçirmesini beklemek bencillikten başka birşey değil.
Bunu düşünecek olan da siz değil eşiniz.
Görümceniz işe girecek, belki karşısina biri çıkacak bu vesileyle.
Evde annesine bakan kadina evlen demek de enteresan. Nereden kimi bulsun da evlensin?

Siz kayinvalide ve görünceyle aynı evde yaşamak zorunda değilsiniz, görümceniz de annesinin bakımını tek başına üstlenmek zorunda değil.

O eşinizin ve diğer kardeşlerin sorunu onlar karar verecek kaç kardeşlerse
Evet haince sizin anneniz de aynı duruma düşerse bakalım eşiniz ne der siz bu teklifi sunarsanız

Ben olsam hayatta unutmazdım ciddiyim hiç bir hadsiz bana böyle şey diyemez kocam dahi olsa kimsenşn annesinin eve gelmesine karışmam gelsin sorun değil
Ama benim annem hakkında şöyle teklif de bulunursa burnundan fitil fitil getirirdim bakalım onun akrabaları eve gelebiliyor mu

Eşiniz de insan olacak size yıkmayacak kendi annesi ama orta yol bulmanın şekli bu değil
Öyle karşılık göreceksiniz çünkü

Lütfen siz kv ye bakmayın mümkünse...

kayınvalıdenıze sız baktıgınız ıcın kendı masraflarını karsılamak ıcın maas kartını verecektır zaten mezara goturecek degıl
fakat el koyarım falan bır desturun önce
bence sız bakmayın. gorumce ıse gırmek ıstemekte haklı yarın annesı oldugunde ne yapacak tek basına , hayatını garantılemek ıstıyor tek cocuk o degıl oglu da destek olmalı tabı
oglu yanı esınız bır bakıcı tutsun maas kartı bakıcıya otomatık odeme yapar sorun cozulur

Bakmak zorunda değilsin, eşinin annesi, kendi bakmayacak sonuçta. Çok düşünüyorlarsa annesinin maaşı+ eşin ve görümce eşit miktarlarda para koysunlar bakıcı tutsunlar o baksın. Ayrıca görümcen de sizde kalacakmış, çok kötü bu. Yetmez boşalttıkları evi kiraya versinler, vur patlasın çal oynasın, sen de kül kedisi gibi kvye bak. Boşver kullandırma kendini.

Bu arada bunu eşinize diyeceksiniz yardımcı tutunu görümce neden bakmıyor ay mantıklı mı demeyeceksiniz yok öyle
Kimse anası için evlenmiyor ya yok evli değilmiş bakabilirmiş

Niye anası bir tek onu mu doğurdu mantıklı ya da değil kız sıkılmış
Çocukları da az akıllı olup çözüm bulsunlar

Ee görümce annesine bakmak için yıllardır calisamamis belki onun için evlenmedi bile. Gönlünce nasıl harcasjn o maaş faturalara, yeme,icmelerine gidiyordur zaten. Mantıklı düşününce 2x2=4

Ay hayır bir de ne kadar cesaretlisiniz ya bakamam de neden maaşına el koyayım diyorsunuz ki
Direkt ben bakmamam diyin kocanıza
Vallahi maaş kartına el koyma cümlesi kolay kolay unutulmaz

Bakamam cümlesinin de alınacak gücenecek bir şey yok kimse bakmak zorunda değil

Konu sahibi nasıl görümceyi haksız buluyor anlamadım. Sırf kadın diye hep o mu bakmalı. Eşiniz işten çıksın o baksın bence. Siz de ise girip çalışırsınız sorun çözülür. Yazık gorumceye ya. Şu kız evlatlara bu kadar yuklenilmesine hele bunu kadınların da yapmasına uyuz oluyorum ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…