- 16 Aralık 2021
- 538
- 1.941
- 28
- 31
Gecen gun onun konusmasi gecti. Ben oneride bulundum . Basvuralim para alirsin dedim. Kayinvalidem yatalak degil ayrica. Hayir o para cok az yetmez bana dedi.kayinvalidemde bana hak verdi
El koymak nedir yahu kadini huzur evine verin parayla orada da bakiyorlarKizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Konunun ana fikrinin anlaşılmadığı ortada olay bakıp bakmaması değilKonu sahibi bakmamak senin en doğal hakkın. Yatalak hasta bakmak hiç ama hiç kolay iş değil. Sorumluluk iki çocuğunda yani görümcende ve kocanda. Görümcen de akt tarafı emekli kadının maaşı verildi diye gece gündüz annesine bakmak zorunda değil bu arada bence. Emekli maaşının üzerine eşiniz koyar, 4000 tl ye yatılı bakıcı tutulur. Görümceniz de işe giriyormuş o da işe girer, eşinizin verdiği para ikiye bölünür bitti gitti.
Yok ben bakıcı tutmam karım baksın diye bir şey diyorsa kocanız kahkahalarla gülüp çok komiksin tatlım diyebilirsiniz kesinlikle kabul etmeyin. Kendi işten çıkıp bakacaksa o ayrı. Evinde otursun anasının dizinin dibinde hasta baksın, maaşını da eşiniz alır. Görümceniz çalışır bu sefer o sizin evin ihtiyaçlarına yardımcı olur, her gece gelir sizinle yer yalnız kalmayın diye. Sizin maddi durumunuz düşürse ve rahatsız olursanız işe girer istediğiniz parayı kazanmış olursunuz.
Hiçbir kadın cinsiyetinden dolayı hasta yaşlı bakmak zorunda değil. Görümceniz bunalmakta çok haklı. Ama asla para için yapmayın şimdi size uzaktan kolay geliyor ama insan eti ağırdır. Bakıcı konusunda diretin ve asla bakamayacağınızı kesin bir dille söyleyin.
kızı işten gelene dek kendini idare edemiyor mu onu ben de anlamadımKayinvalidenin nesi var? Yatalak değil onu anladık
Bakiyoruz destek oluyoruzBir tek gorumcenizin annesi olmadığına gore eşiniz de bir zahmet biraz baksin annesine.Gorumce de işe girip calisaack tabi onun da bir hayatı var sizin eşinizin olduğu gibi.
Haklisin dusuncem aynen bu sekildeydi. ALLAH GÖNLUME GORE VERSIN. Bu bir dua da bedduada yerine gore. Kotu dusunmus olsam bu duayi yada bedduayi kendime etmezdim.El koymak çirkin bir ifade olmuş.
"Kv me bir bakıcı tutulacak, bende çalışmayı istiyorum ama imkanlarım müsait değil. Bakıcıya ödenecek miktarı ben talep etsem, hem ona bakmış olurum hem elime para geçer" diye yazsaydınız daha makul cevaplar alırdınız.
Tansiyonu dusuyor destekle yürüyor kayinvalidem.kızı işten gelene dek kendini idare edemiyor mu onu ben de anlamadım
Anlatamiyorum sanirim . Empati yapin lütfen. Biliyorum el koymak deyince duvar ördünüz bana. Hic muhim degil. Esime baski yapiyor diyorum. Esim kardesinin her seyini alir. Evlerine destek olur. Her hafta 5 gun aksam gideriz otururuz yemek yeriz. Yalniz kalmasinlar diye. Bilmiyorsunuz ben iyi davrandikca alttan aldikca ustume gelirler . Daha 1 aylik evliyken bizde 2 hafta kaldilar. Evlerine gittiklerinde esime bizi yedirmedi dediler. Allah şahittir yalan soyluyorsam. Ara bozuyorlar anlamiyormusuniz. Ben kabul etmesem esimle kötü olacagim.hemde vicdanen rahatsiz hissedecegim. Ama bubsekilde olursa hem birikimimi yaparim evime kendime harcayacak maddi gelirim olur.
Bilmiyorum ama kız biraz yalnız yaşayıp kafa dinlemek istiyor da olabilir. Ben hic konu sahibinin evine yerlesecegine bile ihtimal vermiyorum.kızı işten gelene dek kendini idare edemiyor mu onu ben de anlamadım
bakıcı tutulsun denmiş te bakıcıların maaşı çok pahalı.haklı olarak iş zor onlar da fazla ücret istiyorlar.sigorta da isteyebilirler .bunları karşılayacak maddi gücünüz var mı peki?Tansiyonu dusuyor destekle yürüyor kayinvalidem.
Tansiyonu dusuyor destekle yürüyor kayinvalidem.
Kizi calisamaz zaten. 1 hafta duramaz ise girsede. Bunu hepsi biliyor. Evden ekmek almaya bile gitmiyor. Kayinvalidem saglikliyken alirdi her ihtiyacini evin yada esim.kızı işten gelene dek kendini idare edemiyor mu onu ben de anlamadım
ev kayınvalidenin değil mi niye kendi kendine evine getirmeye çalışıyorsun hu huu sornradan çok pişman olacaksın çocuk olunca ne olacak bir kere kabul edersen bi daha hepsi sana yıkılacak çocuk için uğraş zaten beş gün gidiyormuşsunuz bakıcı tutsunlar kadın evinde rahat etsin kızı da çalışıyorsa çalıssın pişman olursun çokTansiyonu dusuyor destekle yürüyor kayinvalidem.
o kızı öyle yetiştiren de annesi babası.ayaklarının üzerinde durmak öğretilmemiş.yazıkkKizi calisamaz zaten. 1 hafta duramaz ise girsede. Bunu hepsi biliyor. Evden ekmek almaya bile gitmiyor. Kayinvalidem saglikliyken alirdi her ihtiyacini evin yada esim.
Yatalakmi yada yurumek icin wc ye gitmek icin sizmi destek oluyorsunuzbennim eşim 9 yıldır anneme bakıyor yahuu.tek kuruşunu almadı bugüne dek yeminle.dolgunca da emekli maaşı ve ek geliri de var bu arada annemin.yanlış örneğim ben üzgünümmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?