- 25 Kasım 2020
- 162
- 476
- 18
- 31
- Konu Sahibi sunshineee3
-
Ben evli degilim o yuzden bekara kari bosamak kolay geldi sanirim. Ben konu sahibinin yerinde olsam ya icime atar kendimi hasta ederdim ya da sulalelerine sayip soverdim sanirim ayarlayamazdim kendimi ortasini bulamazdim. Mesela saygisizlik yapmadan nasil kendini koruyabilir konu sahibi? Kvsi laftan anlamiyormus esi hep annesini hakli buluyormus ya. Siz tecrubelisiniz diye soruyorum ogrenmek icin. Cunku cidden normalde kedi gibi sessiz biriyimdir ama bi yerde asla bana yakismayacak seyler soyleyebilirim karsimdakine sizin denge kurma yontemlerinizi bilip kendimi frenleyebilmek isterim.ben zaten yukarıda cevabımı verdim.. tabiki yaşadığına bende üzüldüm fakat evliiğin ilk başlarında anlamsızca kaynana-gelin dayatmasından bu sorunlar yaşanabiliyor önemli olan kendini ve karşındakini yıpratmamak. ben iki yılık evliyim, kayınvalide sıkıntısı yaşamıyorum ama en başta bana bile batabiliyordu eve geip sinirleniyordum ağlıyordum eşime yansıtıyordum. ama baktım öyle gitmiyor. hep huzursuzluk oluyor. karşındakinin desteğiyle bu zamanları atlatmak gerek. ama annen baban annen baban dendikce bosanmamanın imkanı pek olmuyor burda da okuyoruz. en iyisi saygı cercevesinde çekinmeden cevap vermek, araya mesafe koymak. tabiki ömür boyu hakaret dinlemeyecek boyun eğmekten nefret ederim.. hakaret ettirmeyecek zaten. bunlara tepki verdiğinde saygısızlık olmaz. sizin yazdığınıza ben saygısızlık olur diye cevap verdim.. ağır konuşmak yerine fevri olmamak insana her zaman kazandırır. ve bunu sinirlendiğinde gözü hiçbir şey görmeyen biri olarak söyüyorum. eşine tatı dille lafı dolandırarak doğru olanı anlatırsa eşi annesiyle konuşabiir ama senin annen böyle sende böylesin dersen daha cok inada bindirir ve asla çözüm odaklı olmaz.
DÜN İKİ AYLIK EVLİYİM DEMİŞTİNİZ.SUNSHİNEArkadaslar dün acmıs olduğum tazecik bi konu var özet gececek olursam o kadar canımdan bezdiren kendisinin sesini bile duymaya tahammül edemediğim bi kayınvalidem var (ne yazıkki)
Bu kadın ve kızı sürekli bize gelip kalmak istiyorlar. Yada biz gidip kalalım istiyorlar.
aynı şehirdeyiz evlerimizin mesafesi trafikli şekli ile bile 30dk.
Daha 1 aylık evliyiz bu arada.
Eşim olacak pasif kişide ağzını açıp gelmeyin dediğinde karşındaki düşüncesizlerin kırılacağından korkuyor.
Ne diyelim biz bunlara ? Nası bi yol izleyelim lütfen akıl verin.
Teşekkürler
ben zaten yukarıda cevabımı verdim.. tabiki yaşadığına bende üzüldüm fakat evliiğin ilk başlarında anlamsızca kaynana-gelin dayatmasından bu sorunlar yaşanabiliyor önemli olan kendini ve karşındakini yıpratmamak. ben iki yılık evliyim, kayınvalide sıkıntısı yaşamıyorum ama en başta bana bile batabiliyordu eve geip sinirleniyordum ağlıyordum eşime yansıtıyordum. ama baktım öyle gitmiyor. hep huzursuzluk oluyor. karşındakinin desteğiyle bu zamanları atlatmak gerek. ama annen baban annen baban dendikce bosanmamanın imkanı pek olmuyor burda da okuyoruz. en iyisi saygı cercevesinde çekinmeden cevap vermek, araya mesafe koymak. tabiki ömür boyu hakaret dinlemeyecek boyun eğmekten nefret ederim.. hakaret ettirmeyecek zaten. bunlara tepki verdiğinde saygısızlık olmaz. sizin yazdığınıza ben saygısızlık olur diye cevap verdim.. ağır konuşmak yerine fevri olmamak insana her zaman kazandırır. ve bunu sinirlendiğinde gözü hiçbir şey görmeyen biri olarak söyüyorum. eşine tatı dille lafı dolandırarak doğru olanı anlatırsa eşi annesiyle konuşabiir ama senin annen böyle sende böylesin dersen daha cok inada bindirir ve asla çözüm odaklı olmaz.
DÜN BENDE ORTA YOLU BULMASI SAKİN KALMASI KONUSUNDA BAYA KONUŞTUM AMA BAYA KİNLEDİĞİ İÇİN SAKİNLEŞMİYOR.ben zaten yukarıda cevabımı verdim.. tabiki yaşadığına bende üzüldüm fakat evliiğin ilk başlarında anlamsızca kaynana-gelin dayatmasından bu sorunlar yaşanabiliyor önemli olan kendini ve karşındakini yıpratmamak. ben iki yılık evliyim, kayınvalide sıkıntısı yaşamıyorum ama en başta bana bile batabiliyordu eve geip sinirleniyordum ağlıyordum eşime yansıtıyordum. ama baktım öyle gitmiyor. hep huzursuzluk oluyor. karşındakinin desteğiyle bu zamanları atlatmak gerek. ama annen baban annen baban dendikce bosanmamanın imkanı pek olmuyor burda da okuyoruz. en iyisi saygı cercevesinde çekinmeden cevap vermek, araya mesafe koymak. tabiki ömür boyu hakaret dinlemeyecek boyun eğmekten nefret ederim.. hakaret ettirmeyecek zaten. bunlara tepki verdiğinde saygısızlık olmaz. sizin yazdığınıza ben saygısızlık olur diye cevap verdim.. ağır konuşmak yerine fevri olmamak insana her zaman kazandırır. ve bunu sinirlendiğinde gözü hiçbir şey görmeyen biri olarak söyüyorum. eşine tatı dille lafı dolandırarak doğru olanı anlatırsa eşi annesiyle konuşabiir ama senin annen böyle sende böylesin dersen daha cok inada bindirir ve asla çözüm odaklı olmaz.
ilk seferde bunu yaşamayan gelin neredeyse yok denecek kadar azdır. tekrar söylüyorum bu bir toplumdaki dayatmadır. kendi annenin söylediği bir şey sana ters gelmez hatta evlendikten sonra birden annen meleğe dönüşür. ben hiç anlaşamadığım annemle can ciğer kuzu sarması oldum mesela cünkü farklı evlerdeyiz.Ben evli degilim o yuzden bekara kari bosamak kolay geldi sanirim. Ben konu sahibinin yerinde olsam ya icime atar kendimi hasta ederdim ya da sulalelerine sayip soverdim sanirim ayarlayamazdim kendimi ortasini bulamazdim. Mesela saygisizlik yapmadan nasil kendini koruyabilir konu sahibi? Kvsi laftan anlamiyormus esi hep annesini hakli buluyormus ya. Siz tecrubelisiniz diye soruyorum ogrenmek icin. Cunku cidden normalde kedi gibi sessiz biriyimdir ama bi yerde asla bana yakismayacak seyler soyleyebilirim karsimdakine sizin denge kurma yontemlerinizi bilip kendimi frenleyebilmek isterim.
ama söyledim iğrenç insan diyorsunuz hala yapmayın..Dedim
Ne yani ben oğlumun evinde kalamayacak mıyım
Kimse kusura bakmasın
Gelirimde kalırımda demeye başladı
Gercekten normal bi insan değil bu
Bütün bildikleriinizi doğrularınızı çürütür
İğrenç bi insan.
Hayattan evlilikten soğuttu beni.
Ve bunu bütün çevresi söylüyor
Eşimde bu insanı böyle kabul etmemi istiyor ama bana zarar veriyo onu nası kabullenebilirim
Bir de dün demişti ki kaynanam balayından döndüğümüzde 8 kere aradı ama bugün de balayında 8 kez aradığını söylüyorDÜN İKİ AYLIK EVLİYİM DEMİŞTİNİZ.SUNSHİNE
Onun soylemine gore eylul ayinda kayinvalidesi ve gorumcesi onu seviyordu hatta o gorumcesini kardesinden ayirmiyordu.Bir de dün demişti ki kaynanam balayından döndüğümüzde 8 kere aradı ama bugün de balayında 8 kez aradığını söylüyor
Sürekli çelişkili ifadeleri var ben de anlamadımOnun soylemine gore eylul ayinda kayinvalidesi ve gorumcesi onu seviyordu hatta o gorumcesini kardesinden ayirmiyordu.Ne oldu da bu is nefrete donustu
Benim kaynanam evi 5 dakika yürüme mesafesinde 3.günden gelip keyfi kalmaya başladı 2.5 senelik evliyim hala o travmayı atlatamadım nerdeyse her kavgamızda bunu konuşuyoruz sorunlarımızın temeli buna dayanıyor sanırım1 aylik evlilikte ne kalmasi allahaşkina hem korona var korkmuyormu ...ya burda okudugum konulara bazen inanamiyorum gercekten 1 aylik evli ciftin evine yatili kalmak isteyen kaynanalar var mi
Bence adama nikahi basinca en kotu kv olduSürekli çelişkili ifadeleri var ben de anlamadımBir de karşı taraftan dinlemek lazım o kadar insan kötü, konu sahibi melek olamaz
Eşine beyinsiz demesine çok şaşırdım. Ciddi bir üslup sorunu var :/Bence adama nikahi basinca en kotu kv oldukarsi taraf kim bilir ne diyecek onun hakkinda. Cok yazik bu sinirle hayat gecer mi yoksa.Konu sahibi soz geciremedigi icin kvye bu hakaretleri ediyor bence zaten yoksa cok celiskiler var
Haklisiniz valla yazik esi bilse kendine beyinsiz dendigini o zaman kv mi kalir gorumce mi kalir ortada. Kvye sinirinden laptop parcalamis ya daha otesi yokEşine beyinsiz demesine çok şaşırdım. Ciddi bir üslup sorunu var :/
Çok ilginç çelişkileri var ya, zaten bi ara yazdığı acayip yorumlarla kalmıştı aklımda bu üye. Şimdi madalyonun öteki tarafına geçip yazdıklarına bakınca ciddiye almak mümkün değilKendisine kendi yazdıklarıyla cevap verelim. Atıp satamayacağı kocasını seviyorsa mecbur katlanacak. Kaynanasını nasıl olur da sevmez?! Sanırsın kocasını leylekler getirdi
Şimdi hatırladım bu üyeyiÇok ilginç çelişkileri var ya, zaten bi ara yazdığı acayip yorumlarla kalmıştı aklımda bu üye. Şimdi madalyonun öteki tarafına geçip yazdıklarına bakınca ciddiye almak mümkün değilBakın alıntılayamadım ama eskiden yazdığı bir yorumu copy-paste yaptım:
''Gelde sinirlenme.
Bunu sana hem görümce hemde yenge sıfatıyla yazıyorum oku bakalım.
1.si (görümceyim) ben abimden annemden vs bir şey istediğim zaman yenge kişisinden fikir almam. O benim annem babam abim arasında geçen bir konu zira ister çalışma masası alır ister son model araba alır alırda alır. Sanane ? Sen onun eşisin diye bütün aile haklarını elinden almış mı oluyorsun? Annesi rica etmiş edebilir ne var bunda? Abisi çünkü ABİSİ. Ki sana kötü bi haber vereyim mi bence masayı eşin bizzat kendi parası ile kardeşine hediye alıyor senin tepkinden korktuğu içinde bu şekilde söylemek zorunda kalıyor :))
2. (Yengeyim) eşime asla ama asla kardeşine şunu yapamazsın şuraya gidemezsin gitsin kendileri alsın tarzında konuşmadım eşimde benim ailem için asla konuşmaz konuşamaz. Sen şimdi gelinsin diye herşeye müdahale edeceğini herkesin seni dinleyeceğini falan sanıyosan yanılıyosun kenarda köşede görümcene sinirlenir iki hırlar oturursun aşağıya.
Ve dip not tatlı kız sen bir kurulu düzenin içine dahil olan kişisin bırak aile içi konulara bu kadar dahil olma eşin senin evcil hayvanın değil kv görümcende düşmanın değil. Eve düşen yıldırım modundan bi cık bence''
Şimdi bu üsluba sahip insan da kalkıp ''kayınvalidem oğlumun evi değil mi istediğim gibi gelirim, geline mi sorcam'' diyor diye şikayetlenmesin bi zahmet. Tencere kapak olmuşlar kv ile.
Ne diyim ki bir öyle bir böyle yaşamak da zor olmalı, üzüldüm ben kendisine
Aynen öyle, etme bulma dünyası..Şimdi hatırladım bu üyeyihatta sende gelin olacaksın sanada böyle davransalar nasil olur gibi yorumlar yapılmıştı değil mi. Etme bulma dünyası o zaman ne diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?