Kaynana çeşitleri

Gelinler, kendilerinin de bir gün kaynana olacaklarını hiç akıllarından çıkarmamalıdır. alkisalkisalkis

valla benmkini hiç biyerde tarifi yok bi numune bana çatmış

AL BENDEN O KADAR.canım cesıtlerı az daha cesıtlendırsen bızde bızımkılere uykun bı tanesını secerdık.mesela dıstan sırın ama ıcten pazarlıklı ne yapacagı ne soyleyecegı bellı olmayan kaynanalar desen tam da olucak hanı

ne yazıkki benimkine hiçbir tanım uymuyorr :( of allahım beni kimlerle sınıyorsunn?

YEMEKCI KAYNANALAR: Hayatlarındaki tek şey, yemek yapmak ve yedirmektir. Onlara birkaç kilo et, biraz sebze ve bakliyat aldığınız zaman uzun zaman sizinle uğraşmazlar. Çok güzel yemek yapan bu kaynanalar, hayatlarını bu iş üzerine kurarlar.

YARDIM SEVER KAYNANALAR: Her durumda birilerine yardım eden kaynanalardır. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilirler. Hastanelerde hastabakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak görev alırlar. Bazen bunu o kadar abartırlar ki karşılarındakine zarar bile verebilirler.

benim canım kayınvalidem her iki tipe de uyuyor....fakat asla kimseye zarar vermediği gibi aksine çok yararlı olmuştur herkese ....örnek almaya çalışırım yardım severliğini

PSıKOLOG ÖNERıLERı
Psikologların, gelin-kaynana çekişmesini önlemek için gelinlere tavsiyelerine de kitapta yer veriliyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Gelinler, kendilerinin de bir gün kaynana olacaklarını hiç akıllarından çıkarmamalıdır.

Kayınvalidesine sevgi ve saygıda kusur etmemelidir. Çünkü o sevdiği insan olan eşinin annesidir.

Kayınvalidesinin bazı ters laflarını kendi aleyhinde yorumlamamalıdır.

Arada yaş ve nesil farkı olduğunu düşünerek kayınvalidesinin istek ve davranışlarını hoş görmelidir.

Kayınvalidesi ile iyi geçindiğinde kocasıyla arasının da daha iyiolacağını bilmelidir.

Kayınvalidesini bayramlarda, kandillerde arayarak gönlünü almalıdır.

Kocasının sık sık anne ve babasını görmek istemesinden rahatsızlık duymamalıdır.

Kayınvalide ve kayınpedere karşı kırıcı, iğneleyici, hoş olmayan sözler söylememeli, onları hoşnut etmelidir.

Kayınvalideler oğullarını kıskanır. Gelinler bunu sezmeli ama yumuşaklıkla bu işin üstesinden gelmelidir.

Gelinler kocalarını kayınvalidelerine karşı kışkırtmamalıdır.

hepsini severek isteyerek ve çevreme tavsiye ederek uyguladım şimdiye kadar...

hiç bir zararını görmediğim gibi aksine çok ama çok yararlarını gördüm yaşadım bu tavsiyelerinin hepsinin de.

hanımlar benim kaynanam yok(rahmetli olmuş),fakat benim kayinpederim var,inanın o bütün kaynanalara 1000basar:roflol:

bu önerileri yapan psikolog ya erkek yada hiç kaynanası olmamış sanırım! başımda bir kaynana var,başka yerde yok cinsinden yani.insana cineyet işletir zorla.sevgili psikolog,ortalıkta gelinin şerefi namusu için ileri geri konuşan,ablasına şerefsiz diyen bir kaynana içinde bir tavsiye verebilir mi acaba?! :kızgın: ben yakınımdan tamamen uzaklaştırmakta buldum çareyi,yoksa çok kötü şeyler olacak...

Yazılanları okuyunca çok üzülüyorum yaaa.Rabbime binler hatta milyonlarca defa şükürler olsun.:Saruboceq:
Benim kayınvalidem Şen Kaynana.Çok seviyorum onu.Tontiş bir Anne işte...Şeniz
Ama öyle insanlar tanıyorumki insan illallah ediyor.:mymeka:

ŞEN KAYNANALAR: Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler.Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar.

ayol ben şen kaynanyım yaaa.damadım pek seveeeerr beniii...kaydirigubbakcemile3 hihoyyyt

benim kaynanama burdaki hiç bir madde uymuyor.
o kendinden bile korkan,etliye sütlüye karışmayan,azucuuuukk,ikiyüzlülüğü vardır,seni görür,senden,onu görür,ondan olur.buda onun kimseyi incitmeyeceği anlamı taşıdığı için gayet normal gelir.böyle bişey işte.
severim ama yinede onu,napsın herkezin bazı doğruları vardır,onunkide bu.fisfisfis

yardımsever kaynana benimkisi ama bazen herşeyde karamsarlığı tutar ve bazı şeylere karışmadan edemez buda beni delirtir..

ASABI KAYNANALAR: Anlaşılması en zor tiplerdendir. Söylenen her sözün altında bir art niyet ararlar. Her zaman sorun çıkarırlar. Çözümlerinde kaba kuvvete bile başvurabilirler. Neye kızdıkları, neye sevindikleri pek belli olmaz.

ŞIKAYETCI KAYNANALAR: Sürekli her şeyden şikayet eder, karşılarındaki insanları canlarından bezdirirler. Aldıkları eşya, yiyecek ve kıyafet konusunda hep şikayetçidirler. Gelin ya da damat hiçbir zaman istediği gibi çıkmamıştır.

KÖYLÜ KAYNANALAR: Gelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelini köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemeklerini yapabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Gelin ve oğlu, özel günleri, çok erken saatlerde gelerek onlarla geçirmelidir. Eğer bir yere gidilecekse onun mutlaka haberi olmalı, kendisinin yanına alacağı bir kaç kişilik kafile halinde gidilmelidir. Gelin kendi başına bir şey almaya karar veremez. Damatta ise durum farklıdır. Damadın annesi de bu konuda kendisiyle aynı haklara sahiptir ama kızını ezmemek kaydıyla. Gelin misafir çağıracağızaman ondan izin alır.

TEMıZLıKÇı VE GEZıCı KAYNANALAR
Temizlikçi Kaynanalar: Bu kaynanaların bütün zararları kendilerinedir. Ne kadar temizlik malzemesi varsa hepsinin isimlerini ezbere bilirler. Sürekli temizlik yapıp dururlar. Kapıdan girecek olanherkese ayakkabılarını çıkarttırırlar, koltuklara oturanların nereyi dağıttığına dikkat ederler. Onlara göre gelinleri ya da damatları çok dağınık ve pistir.

YEMEKCI KAYNANALAR: Hayatlarındaki tek şey, yemek yapmak ve yedirmektir. Onlara birkaç kilo et, biraz sebze ve bakliyat aldığınız zaman uzun zaman sizinle uğraşmazlar. Çok güzel yemek yapan bu kaynanalar, hayatlarını bu iş üzerine kurarlar.

Benim ki bunların hepsinden bir demetti...Sonuç olarak hiiiç anlaşamadık..Evliliğimizi çok kötü etkiledi..Bunlara ek olarak da çok cahildi..Kendi sorunlarımızda vardı..Ayrıldık..ınşallah beni mumla arar...

benim kaynana hangi gruba giriyo bilmiyorum.çok sessiz sinsi içine atar herşeyi.hiç bişey anlatmaz ama suratına bakınca yüzünden herşeyi okuyabilirim suratını karartmıştır.anneme gittiğimde ve kaynanama geldiğimde suratı bi karış olmuştur anneme gitmemi hiç istemez sankii.geçen görümceyle tartıştım ve ben haklıydım kaynana iki gün oldu yanıma gelip hal hatır sormadı niye tartıştıştın niye kızdın tamam benim kızda suç var felan diyebilirdi.iki gün sonra valizini almaya geliyo bende sabah kursa giderken merdivenlerde karşılaştım sselam vermedim buna alınmış kaynana.o bana gelmedi valizini almaya geliyo.sonra eşime söylemiş bana selam vermedi diyee.arkamdan sürekli bişeyler söylüylor bu sıralar .artık kafam almıyo sinirden.kabullenemiyorum beni farklı anlatıyolar şaştım kaldım ne yapcam ben yaaaaaaaaaa inşallah tayinimiz çok uzaklara çıkar yakında olmak hiç iyi değil.hiçççççççç

benim kaynana bana durmadan hediye alıyo kafayı kırmış seviyo beni öle dio özlüyo arıyo bende ayar veriom tabide.bende kaynana olcam .kaynanam gibi bi kaynana ne desem yapar gezer tozarız ohhhh cigara çekeriz bidee öfkelenince karşılıklı yak annem bitane ee:)))

benimki cirkef kaynana, insanin yuzune gulup arkasindan konusan kaynana, ogluna, kizina ve tum sulalesine asik olup da diger tum disardan gelen aile bireylerini dis kapinin mandali zanneden kaynana, kendini iyi bir insan ve anne zanneden ama icinde buyuk fitneler tasiyan bir kaynana. zavalli kocasini parmaginda fino kopegi gibi oynatip da, onun tum sulalesi ile baglarini koparan ve ayni seyleri surekli tekrar etmek suretiyle oglunu ve kizini da kocasinin tum sulalesinden koparmayi ve nefret etmeyi harika bir sekilde basarmis bir kaynana. bunun yanisira kendi kardesleri, yegenlerini asla kotulemeyip, surekli yuceltip, tum aile bireylerini sulalesine hayran ve asik edip de hergun bir ablasinda, bir kardesinde, bir annesinde oturmalar yapan ve bizi de zorla goturen kaynana. dedikodu bulamasa da ortaya atacak bir fitne her zaman bulur. bagira cagira kavga etmez ama alttan alttan etmedigini koymaz. yuzume gulup kizim nasilsin der, arkamdan saymadigi lafi koymaz. dugunde sunu istemiyoruz dedigimiz zaman ama benim bir tane oglum var ama benim bir tane kuzum var ama ben oglumun dugununu istedigim gibi yapamayacakmisim uhuuuu uhuuuu diye aglayip ortaligi ayaga kaldirip, duygu somurusunun dibine vuran ve istedigini yaptiran kaynana. dugunde anons istemiyoruz dedigimiz zaman tam da o anda, taki toreni baslarken akrabasini zorla kolundan tutup da sahneye cikarip eline mikrofon veren ve taktigi takilari 80 kere ustune basa basa soylettirip de bangir bangir bagittiran, ve beni, esimi, ailemi tum tanidiklara, akrabalara rezil edip, ovune ovune, gogsunu gere gere, sirita sirita oh benim dedigim oldu, rezil olandan banane, ben gorgusuzlugumun geregini herkesin onunde yaptim ya o bana yeter gururunu yasayan kaynana. oglunu nisan boyunca olmadik yerden cikardigi fitmelerle doldurup doldurup ustume sala sala beni pes ettirip de yeter artik lanet olsun, bu da onun dedigi gibi olsun, su da onun dedigi gibi olsun, istemiyorum artik dugun bayram raddesine getirip de omrumdeki tek dugunumu tamamen ve tamamen kendi istekleri neticesinde yonlendirip, sonlandirmis ve bircok seyi icimde birakmayi basarmis bir kaynana. ve tum bu olan bitene ragmen dunyadaki en nefret ettigim kisi olmasina ragmen, surekli sirf kocam icin konusmak zorunda kaldigim bir kaynana.

Back
X