benimki cirkef kaynana, insanin yuzune gulup arkasindan konusan kaynana, ogluna, kizina ve tum sulalesine asik olup da diger tum disardan gelen aile bireylerini dis kapinin mandali zanneden kaynana, kendini iyi bir insan ve anne zanneden ama icinde buyuk fitneler tasiyan bir kaynana. zavalli kocasini parmaginda fino kopegi gibi oynatip da, onun tum sulalesi ile baglarini koparan ve ayni seyleri surekli tekrar etmek suretiyle oglunu ve kizini da kocasinin tum sulalesinden koparmayi ve nefret etmeyi harika bir sekilde basarmis bir kaynana. bunun yanisira kendi kardesleri, yegenlerini asla kotulemeyip, surekli yuceltip, tum aile bireylerini sulalesine hayran ve asik edip de hergun bir ablasinda, bir kardesinde, bir annesinde oturmalar yapan ve bizi de zorla goturen kaynana. dedikodu bulamasa da ortaya atacak bir fitne her zaman bulur. bagira cagira kavga etmez ama alttan alttan etmedigini koymaz. yuzume gulup kizim nasilsin der, arkamdan saymadigi lafi koymaz. dugunde sunu istemiyoruz dedigimiz zaman ama benim bir tane oglum var ama benim bir tane kuzum var ama ben oglumun dugununu istedigim gibi yapamayacakmisim uhuuuu uhuuuu diye aglayip ortaligi ayaga kaldirip, duygu somurusunun dibine vuran ve istedigini yaptiran kaynana. dugunde anons istemiyoruz dedigimiz zaman tam da o anda, taki toreni baslarken akrabasini zorla kolundan tutup da sahneye cikarip eline mikrofon veren ve taktigi takilari 80 kere ustune basa basa soylettirip de bangir bangir bagittiran, ve beni, esimi, ailemi tum tanidiklara, akrabalara rezil edip, ovune ovune, gogsunu gere gere, sirita sirita oh benim dedigim oldu, rezil olandan banane, ben gorgusuzlugumun geregini herkesin onunde yaptim ya o bana yeter gururunu yasayan kaynana. oglunu nisan boyunca olmadik yerden cikardigi fitmelerle doldurup doldurup ustume sala sala beni pes ettirip de yeter artik lanet olsun, bu da onun dedigi gibi olsun, su da onun dedigi gibi olsun, istemiyorum artik dugun bayram raddesine getirip de omrumdeki tek dugunumu tamamen ve tamamen kendi istekleri neticesinde yonlendirip, sonlandirmis ve bircok seyi icimde birakmayi basarmis bir kaynana. ve tum bu olan bitene ragmen dunyadaki en nefret ettigim kisi olmasina ragmen, surekli sirf kocam icin konusmak zorunda kaldigim bir kaynana.