Kaynana çeşitleri

ilahi şila çok güldürdün beniiiiiiii:Roflol: :Roflol: :Roflol:
tencere dıbınkarasenınkı benden kara....benım kaynanam kaktus dilli,,oklova ellı,,şişbacaklı,,lop lop etci,mıkser gıbı karıştırmacı,,,elını degıl elının içini öpturmeyı seven bı tipitip.......

yazmadığınız bir çeşit var TEMBEL KAYNANA .:her işini gelin yapar,yemek ,bulaşık,temizlik vs.kendisi sadece yemek yer ,tuvalete gider,uyur (sağlığı yerinde olduğu halde) öyle iken devamlı sorun çıkarır,kusur arar eşine söylesen kocayı dolduruyor der ......bundan bende bitane var...

YARDIM SEVER KAYNANALAR: Her durumda birilerine yardım eden kaynanalardır. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilirler. Hastanelerde hastabakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak görev alırlar. Bazen bunu o kadar abartırlar ki karşılarındakine zarar bile verebilirler.

ŞEN KAYNANALAR: Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler.Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar.

benimki bunların karışımı bişey.Allahıma bin şükür..yerimseniben

benim kayinvalidem bunlardan hicbirine benzemiyo ya :)))
kadin hayattan vazgecmis kendini calismaya adamis ve aynen söyle der
gecdimmmmmmm kocadanda gecdim
cocukdanda gecdimmmmm
torundanda gecdimmmmmmmmmm :))))))))))

vallahi benim kayananam asabi ve şikayetçi.bu durumu hiç iyi olmuyor.ya gelin beğenilirse burnu büyür düşüncesiyle yada gerçekten bir sorunu olduğundan mı yapıyor bilemiyorum.Allah bütün böyle kaynanası olanlara sabır versin.

kayınvalidem için;

ŞEN KAYNANALAR: Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler.Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar

annem için;

TEMİZLİKÇİ VE GEZİCİ KAYNANALAR
Temizlikçi Kaynanalar: Bu kaynanaların bütün zararları kendilerinedir. Ne kadar temizlik malzemesi varsa hepsinin isimlerini ezbere bilirler. Sürekli temizlik yapıp dururlar. Kapıdan girecek olanherkese ayakkabılarını çıkarttırırlar, koltuklara oturanların nereyi dağıttığına dikkat ederler. Onlara göre gelinleri ya da damatları çok dağınık ve pistir
.

KÖYLÜ KAYNANALAR: Gelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelini köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemeklerini yapabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Gelin ve oğlu, özel günleri, çok erken saatlerde gelerek onlarla geçirmelidir. Eğer bir yere gidilecekse onun mutlaka haberi olmalı, kendisinin yanına alacağı bir kaç kişilik kafile halinde gidilmelidir. Gelin kendi başına bir şey almaya karar veremez. Damatta ise durum farklıdır. Damadın annesi de bu konuda kendisiyle aynı haklara sahiptir ama kızını ezmemek kaydıyla. Gelin misafir çağıracağızaman ondan izin alır.

bu benim kaynanama benziyo birazcık! :))

ŞIKAYETCI KAYNANALAR: Sürekli her şeyden şikayet eder, karşılarındaki insanları canlarından bezdirirler. Aldıkları eşya, yiyecek ve kıyafet konusunda hep şikayetçidirler. Gelin ya da damat hiçbir zaman istediği gibi çıkmamıştır.

ŞEHIRLI KAYNANALAR: Yeni gözlük modelleri, mayolar piyasaya çıktığında ilk olarak onlar alırlar. Yeni mobilya, halılar, perdeler onların en önemli istekleridir, ama gelin yeni perde istediğinde “müsrif” olarak değerlendirir ve taş koymaya çalışırlar.

he he benimkide bundan, bana hep ne gerek var masrafa der, her gittiğimde kendine yeni bişey almış bulurum..

YARDIM SEVER KAYNANALAR: Her durumda birilerine yardım eden kaynanalardır. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilirler. Hastanelerde hastabakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak görev alırlar. Bazen bunu o kadar abartırlar ki karşılarındakine zarar bile verebilirler.

bu da benimki

tencere dıbınkarasenınkı benden kara....benım kaynanam kaktus dilli,,oklova ellı,,şişbacaklı,,lop lop etci,mıkser gıbı karıştırmacı,,,elını degıl elının içini öpturmeyı seven bı tipitip.......

ay bayıldım ben bu tarifeeee :sm_cool::sm_cool:

benim kaynana hiç bir tarife uymuyor ama iyi kadındır Allah var şimdi hakkını inkar edemem, çocuklarıma baktı, büyüttü, doğumlarımda 40 gün yanımda kaldı her konuda bana yardımcıdır. ALLAH Razı olsun kendisinden.

Benim kayınvalidem hangi gruba giriyor bir fikrim yok ama kadın inanın herkese karşı iyi yardımsever, kaliteyi şartı şurtu ve raconu iyi bilen biridir. Ama bana gelince kesinlikle bu özelliklerini kullanmamakda ısrar ediyor. Herkese yağdırır mesela bana gelince 3 kuruşun hesabını yapar. Öyle ufak hesaplar yapıyorki insan anlıyor yani herşeyini. mirmirmirmir
Şu günlerde yine çok canımı sıkıyor Allah sonumuzu hayır etsin bu kadınla. Evlenmeden önce anlamıştım bu kadınla çok işim var diye, 3.5 senelik evliyim ve anladımki çok haklıymışım düşüncelerimde. Eşimin annesi evet ama inanın öyle şeyler yapıyorki insan eşi için bile katlanmak istemiyor. Çok dertliyim çooook. Eşimi ne kadar çok seviyorsam annesinden o kadar çok nefret ediyorum. :mymeka: senağlama

benim kaynanada numune Allah kolaylık versin bana güya köyde oturuyor ama her hafta bizde gelin pişirsin yesin iş tutmasın temizlikten anlamaz evi pislikten geçilmez her geldiğinde bizde uyumasa şaşırırım Allah yesin içsin yatsın diye yaratmış 9 aylık hamilelik sürecimde hiçbişi yapmadı oralı olmadı torun oldu torun sahibi oldu istemiyorum sevmiyorum onu belkide çok kötü bir gelin diye düşünüyorum bazen ama eltimde aynı fikirde ve çevremde onu tanıyan herkez tek kelmeyle arsız istemiyorum ama napacam kocamın annesi işte

benim kaynana gereksiz kaynana
boş işlerle uğraşma müdürü falan desekte olur.
neyapalım ya kadın seviyor böyle şeyleri.

ASABI KAYNANALAR: Anlaşılması en zor tiplerdendir. Söylenen her sözün altında bir art niyet ararlar. Her zaman sorun çıkarırlar. Çözümlerinde kaba kuvvete bile başvurabilirler. Neye kızdıkları, neye sevindikleri pek belli olmaz.

ŞIKAYETCI KAYNANALAR: Sürekli her şeyden şikayet eder, karşılarındaki insanları canlarından bezdirirler. Aldıkları eşya, yiyecek ve kıyafet konusunda hep şikayetçidirler. Gelin ya da damat hiçbir zaman istediği gibi çıkmamıştır.

bu ikiside aynı benim kaynanam kaba kuvvete başvurmaz asla onun dışındaki herşey birebir uyuyor

PSİKOLOG ÖNERİLERİ
Psikologların, gelin-kaynana çekişmesini önlemek için gelinlere tavsiyelerine de kitapta yer veriliyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Gelinler, kendilerinin de bir gün kaynana olacaklarını hiç akıllarından çıkarmamalıdır.

Kayınvalidesine sevgi ve saygıda kusur etmemelidir. Çünkü o sevdiği insan olan eşinin annesidir.

Kayınvalidesinin bazı ters laflarını kendi aleyhinde yorumlamamalıdır.

Arada yaş ve nesil farkı olduğunu düşünerek kayınvalidesinin istek ve davranışlarını hoş görmelidir.

Kayınvalidesi ile iyi geçindiğinde kocasıyla arasının da daha iyiolacağını bilmelidir.

Kayınvalidesini bayramlarda, kandillerde arayarak gönlünü almalıdır.

Kocasının sık sık anne ve babasını görmek istemesinden rahatsızlık duymamalıdır.

Kayınvalide ve kayınpedere karşı kırıcı, iğneleyici, hoş olmayan sözler söylememeli, onları hoşnut etmelidir.

Kayınvalideler oğullarını kıskanır. Gelinler bunu sezmeli ama yumuşaklıkla bu işin üstesinden gelmelidir.

Gelinler kocalarını kayınvalidelerine karşı kışkırtmamalıdır.
kaydirigubbakcemile3

Bu önerileri yapan psikolog kayınvalide galiba,hep gelinlere öğüt vermiş ne işsebenneyaptımkiCADIARZU

Son düzenleme:

ŞEN KAYNANALAR: Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler.Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar.

benimkide bu :asigim:

benim kaynanam rahmetli oldu
ama burdaki hiçbir gruba girmez.sinirli bir kadındı beni severdi önümden arkamdan konuşmazdı kimseyide konuşturmazdı.evimin düzenine falan karışmazdı doğumlarımda hep yardım etti ama tek olumsuz yönü bizim sık sık yanına gitmemizi isterdi
sonuç olarak iyi bir kaynanaydı rahmetli

benim kayınvalidem bitanedir Allah bin kererazı olsun,Allah nazarlardan saklasın inşallah..

benim kaynanam kalıplara sığmaz..ne ararsan var kendiside..
iyiliğide oldu,çok yardımını gördüm..
tam ısınıyorum kadına bi laf söylüyo başa sarıyorum..
yani bi seviyorum,bi sevmiyorum..
tam karar veremedim:sm_confused:

Back
X