Kaynana demek huzursuzluk demek

açıkçası ben de size inanamadım.ne demek canı istediğinde gelir,istediği kadar kalır,siz karışamazsınız
o evde kim yaşıyorsa evin hanımı odur,gelirken müsade istenir,misafirliğin adabı usulü vardır ayrıca.
çocuğumun evi diye zırt pırt gidilmez ki.

konu sahibi arkadaşım eğer eşin seni destekliyorsa,hak veriyorsa onunla bir kere daha konuşun bu tavrın aslının ne olduğunu öğrensin bence.ama tabiki de bize gelmeyin,kalmayın diyemezsiniz.onu karşı tarafın akıl etmesi lazım diye düşünüyorum.siz konuşmayın kayınvalidenizle bence çünkü sanırım bu konuşmayı kaldırabilecek birisi değil.

Bunu bende anlamış değilim bende eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim daha doğrusu yeni taşındık eşimin işinden dolayı kayınpederimin arabası var en fazla 10 dk mesafedeler ama haftada bir kaç gece eşimin erkek kardeşinde kalıyorlar bende yüz versem bende de kalacaklar ama çok yüz vermemeye çalışıyorum.Tabi kalmasalrda akşam yemeğini yedikten sonra gidiyorlar bu hamile halimle bide ne yemek yapıcam diye düşünüyorum yapıyorumda.onlar gelmese benim eşim cok yemek yemez tek çeşit ona yetiyo yapamasamda kendi hazırlıyor birşeyler.Ben evimden bi gece ayrı kalsam rahat edemiyorum bi insan kendi evinde kalmaktan bu kadarmı sıkılır anlamıyorum.

Nasıl bir insansın sen yahu verdiğin akıla bak allah utandırsın seni

Ayıp be kadın!!!

Surat yapacakmışta kocasından gizli gizli YUHHHH DİYORUM

İNŞALLAH SİZE DE KENDİ ÇOCUKLARINIZ GELİNLERİNİZ DAMATLARINIZ SURAT YAPAR KİMSE SİZİ EVİNE KOYMAZ YAŞLANDIĞINIZDA HUZUR EVİNE GİDERSİNİZ YALNIZ ÖLÜRSÜNÜZ MADEM İHTİYARLAR KÖTÜ ÇÖPE ATILSIN SURAT YAPILSIN ONLARA DİLERİM SİZDE YAŞARSINIZ BUNLARI

eğer bir annede oğlunun evine haberli gelecekse yıkılsın ya bu ülke başka hiç bir şey demiyorum

olmadı bu kadar yozlaşmadık biz inanamıyorum.

Senin annende izin alsın damadından demi gelirken ben geleyim mi diye

yok yok iyice avrupalı olduk biz nerde kaldı örf anane gelenek???

Kimse konu sahibi arkadaşa "kayınvalideni evine alma ,kalmasınlar "demiyor.Herşeyin bir kararı vardır.Elbette gelir kalır ama aynı şehirde yaşıyorken ,haftanın3-5günü, çalışan bir geline böyle yük olunmaz.Üstelik konu sahibi yemeği hep o yapıyor demedi ,bir gün için yaptığı olaya örnek verdi.Şu usluba bakıp,birde eski konularınıza bakınca anlıyorum ki siz eşinizle didişmekten zaten ailesini yatılı misafir etmemişsiniz.Sürekli yatılı misafir ağırlamak nedir bilmiyorsunuz.

Bu kadının oğlunun evi muhabbetine bitiyorum.
Kadının oğlunun evi ama gelinin evi değil, gelin nedir o ev de orası muallak.
Oğlunun eviymiş, ya hu bu insanlar evlenmişler, bir yuva kurmuşlar, yuva onların yuvası, nasıl kadının oğlunun evi oluyor anlamadım.
Oldu olacak kızın aileside toplansın gelsin hergün, bu insanlar o ev de nasıl yaşar acaba, düşünen yok.
Gerçi gelip kalmak hergün, oğlan annesine yakışır ! Çünkü onların evi.
Yuva kuran iki kişi, ev iki kişinin, öyle herkes canı istediğinde gelip hergün kalamaz.
Hatta kayınvalide yeri geldiğinde müsait misiniz diye soracak. Hele de yeni evli insanlarda, hergün kalmak ne düşüncesizliktir.
Zaten bütün sıkıntı bu benim oğlumun evi, ne istersem onu yaparım mantığından çıkıyor ya, gelini hesaba katan yok.

son yazılan yazıları okuduktan sonra bu cevaptan başka birşey söylenemez zaten
ağzınıza sağlık en mantıklı şekilde olayı özetlemişsiniz

Bence konuşun ama 'annecim alınganlık yapmayın ben sizin bi kızınızım sizde benim bi annemsiniz aramızda böyle tatsızlıklar olmasın ' yumuşak anlayışlı sakin bi tavırla konusun.. Gelip kalmasına bence bişey diyemezsiniz sonuçta eşinizi doğurup büyüten okutan bi ANNE herşeyden önce o.. Üzüldüm açıkçası yemeğinizi falan yapıp gidiyomuş bence yüreğinde az da olsa merhamet size karşı sevgi olmasa onuda yapmazdı diye düşünüyorum..belki kendince size olan kırgınlığını dile getirmeye çalışıyodur.. Ondan bi adım beklemeyin arayın annecim gelin oturalım anne kız muhabbet edelim deyin geldiğinde de dediğim gibi sakin tatlı bi dille konuşursanız aranızda bi sorun kalacağını zannetmiyorum.. Anlayışlı güler yüzlü sabırlı olun bazı lafları duymayın yapacak bişey yok insanlarla anlaşabilmenin tek yolu bu..Allahım bunlardan büyük dert vermesin yuvanıza...

canım aklıma bir fıkra geldi kayınvalidenin tavırlarını okuyunca bir karı koca varmış kadına babası birtane keçi vermiş kadında durmadan kocasına benim babamın keçisi der kısacası başını ütülermiş artık adam dayanamamış gidip keçiyi kesmiş ve karısının önüne atmış al babanın keçisi demiş sende sanırım gün gelecek evinizi alın başınıza çalın demenizi bekliyorlar yuh diyorum bu insanlar ne garip zaten 2 kişi mis gibi anlaşıyor 3. kişiler evliliği mahvediyor

Mesajlarınızı sürekli takip ediyorum ve geçmiş mesajlarınıza da bakıyorum da ve her seferinde ısrar ile konuyu saptırma, başka yerlere çekme çabasındasınız.
Nereden ne çıkartıyorsunuz ya, hayret ettim!!!

Elestirinin bir dozu olmali bu nasil bir bedduadir sizin karsinizdakinin fikrine hic mi sayginiz yok !

kayınvalideniz belkide menepoz dönemindedir.umursamayarak atlatabilirsiniz düşüncesindeyim.kalma olayınıda eşinizle halledebilirsiniz.bende anlamam aynı şehirde insanlar neden birbirinde kalırlar.benim en rahat ettiğim yer evimdir.arada ailemi ziyarete giderim ayrı oda verirler ama yinede rahat edemem.15 dakkalık mesafde bile insnalar birbirinde kalır olmuşlar.anlamıyorum anlamiicamda.

kaynanan neden göçebe gibi bi onda bi bunda kalıyo ki. hiç anlamıyorum insanları iki gün evimden ayrı kalsam huzursuz oluyorum, rahat edemiyorum.

ne garip bir düşünce bu?, bizim örfümüz adetimiz başkasının evine habersiz çat kapı gitmek midir? benim bildiğim tam tersi bu ayıp karışılanır. oğlu da olsa o artık evli ve ayrı bir şekirdek ailesi var. bazı insanlar için bunu kabullenmek zor olsa da malesef işin aslı bu. sanırım siz de bir kayınvalide veya kayınvalide adayısınız. aksi halde böyle düşünmenizin mümkünatı yok bence.

Yazdıklarınızı okudumda Siz eli maşalı kaynanalardansınız da işinize gelmedi sanırım.Bu kadar çoğu yazılarınızda sürekli gelinlerde hata bulduğunuza göre siz tam bir kaynanasınız yada kayınvalde değil kaynanaaaaaaaaa adayısınızzzzzzzzz

kaynanan neden göçebe gibi bi onda bi bunda kalıyo ki. hiç anlamıyorum insanları iki gün evimden ayrı kalsam huzursuz oluyorum, rahat edemiyorum.

kadin yeni evinimi begenmedimi ne, degisdokus yapsinlar bari

arsizca milletin evinde nasil kaliyo, hicmi cekinmez

kir dizini otur evinde iste misler gibi

bu kaynanalar kesin ayda bir cadilar gibi toplanti yapip, birbirlerine gelin nasil cildirtilir dersleri veriyorlar

kayniyo cadi kazani

Konu sahibi arkadaşım Allah yardımcın olsun.Kız aileleri genelde susup mutlu olsun ister.erkek tarafı çoğunlukla napsakta huzurları kaçsın der.Ben bunu anlayamıyorum.Mesafeli ol.Eziyet eder gibi davranamzlar.Herkez kendi yuvasını bilmeli mesafe ve saygı içeriğinde görüşülmeli benim düşüncem.Kayınvaldenle konuşsan ağzınla kuşta tutsan yanlış anlar güzelim.Oyüzden senden çok eşinin konuşup iki tarafıda idare etmesi lazım.İnşallah ileride başka bir yere taşınma durumunuz olurda kafanız rahat eder.Hıı hiç gelip gitmicekler diye birşey yok.Ne ekersen onu biçersin demişler.Onlar size iyi davranıp bencilce davranmasalar yerine göre davransalardı büyük gibi davranslardı sen onlardan bukadar soğumazdın.Hiçbir kimse karşısındakinden zarar görmedikçe durduk durmadık yere soğumaz yada sevmez.Nedeni belliki bunalmışsın.Mutlu olmaya bak.Ve eşinle huzurunu bozma Allah mesut etsin canım.

ay konuyu okuyunca kendi kaynanam geldi aklima. allahim sabir versin kardesim kaynanada akil fikir ne diyim. cekmeyen bilmez.
benimkide herseyime karisir karisir sonrada ben gelinlerime karismam demez mi fitil oluyorum.
yurtdisindayim. izine gidince evime gelmis bütün esyalarimi kurcalamis affedersiniz ic camasirima banyo dolabima kadar. kendine göre ise yaramayanlari atmis hosuna gidenleri almis. bana diyo evini temizledim. ben gittikten bi hafta sonra ne kadar kirlenecekse bos ev. neyse benim sorun bitmez kelin ilaci olsa basina sürer meselesi. sadece bizim gibilere Allahtan bol bol sabir diliyorum. baska bisi diyemiyorum.

Benim de ilk aklıma gelen kayınvaliden sizde kalabilmek için evi size hibe etmiş gibi duruyor ama sanırım gidişat umduğu gibi olmamış."Ben giderim istediğim gibi kalırım,ev de bildik tanıdık ohhh rahat da ederim dedim ama yok anacım gelin fena çıktı oğlumu eline almış,ben burdayken bile varlığımı takmıyorlar fırt fırt geziyorlar.Ben en iyisi habersiz geleyim onları kıllandırayım"diye düşünmüş olabilir mi? Ben olsam konuşacaksam bile derim ki"anne sen sanırım oraya alışamadın,istersen yine buraya gel biz oraya geçelim sen de ailenden uzak kalma,istediğin gibi gez.Bize yük olmuyorsun ama artık sanırım bize de gelmek istemiyorsun çevreden görenler ne demez" falan diyebilirsin yada zaten çok sık gelmesinden rahatsızdın o zaman görmezden gel gitsin.O seni görmek istemiyor gibi yapıyorsa sende onu görme gitsin.Düşünsene ya hep burnunun dibinde olsa,evinin düzenine karışsa,size rahat vermese daha mı iyi olurdu?Yine de sen bilirsin tatlım Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…