- 16 Kasım 2022
- 319
- 40
- 48
- 34
- Konu Sahibi mimozamnerde
-
Bi kere doğum günümü kutladı arayıpİyilik görmediğime iyilik etmem
Hatır gönül bilmeyeni bende saymam.
Ben vermeyene vermedim bugüne dek.
Kimseye yaranmaya çalışmam
Siz niye bu kadar kendinizden ödün verdiniz çok sasirdim
Aynı benim eşim tarafı gibi anane teyze dolusuk bulusmalarBi kere doğum günümü kutladı arayıp
Eve bi iki yemek yaptı getirdi bi misafir ettiğimde
Hediye bi tişört aldı bi çanta şimdiye kadar bu iki senede :)))
Bi iki kere de kızçem filan demişti bana , evinde iş yaparken . O kadar kuzum filan.
Hatırladıklarım sadece bu iki yılda
Eşim mutlu oluyordu , ananesi teyzesi hep birlikte oturuyorduk.
Daha ne yapsın 2 senedeBi kere doğum günümü kutladı arayıp
Eve bi iki yemek yaptı getirdi bi misafir ettiğimde
Hediye bi tişört aldı bi çanta şimdiye kadar bu iki senede :)))
Bi iki kere de kızçem filan demişti bana , evinde iş yaparken . O kadar kuzum filan.
Hatırladıklarım sadece bu iki yılda
Eşim mutlu oluyordu , ananesi teyzesi hep birlikte oturuyorduk.
Sevgisini belli de etmez düşünmez hiç.
Aaa bu benim kayınaile. Meğer bunlar benim sarmaş dolaş olmamı bekliyorlarmış. Boyunlarına atlamam gerekiyormuş. Biz hep öyle hayal etmiştik dedi.Kadın sizi sevmiyor, sevmediğini de gayet güzel belli ediyor. Siz ne istiyorsunuz ki?
Benim kv ilk günden çok seviyorum ölüyorum kızım bitanem diye gezer. Hiç de samimi bulmadım. Annecim annecim diyecekmişim ben ona. Demedim. Her gün arayıp soracakmışım nasılsın diye aramadım. O aradı, yüz buldukça daha çok aramaya başladi açmadım telefonlarını. En sonunda bir senedir engelli telefonları da. Herkes rahatladıeşimle konuşuyor daha bir kere benimle konuşmak istemedi onun telefonundan da. Selam sabah da yollamayız birbirimize.
En son görüşmemizde ben seni çok seviyorum sen beni sevmedin diye şikayetlenmişti yine. Kendisinin de sevdiği falan yok ha. Kimseyi sevmez kendinden başka. Sevmiyorum dedim ya. Ne zorluyosunuz insanı öf.
Aaa bu benim kayınaile. Meğer bunlar benim sarmaş dolaş olmamı bekliyorlarmış. Boyunlarına atlamam gerekiyormuş. Biz hep öyle hayal etmiştik dedi.Ben kendi anneme bile ayda senede bir sarılıyorum siz hayırdır yani. Yine de gidip gelirim ya seviyor gibiyim. Bugün günü vardı pasta yaptım yolladım. Siz niye engellediniz sırf bu nedenden dolayı mı
Haketmişler. Senin kayınaile iyi gün kayınailesiymiş. İnsan çocuğunu arayıp arayı bulmaz mı? Haklıymışsın bacım.Yılların çok birikimi var. Benim kv saf ayagına yatar. Saçma sapan konuşur. Oğlulları da kocası da onu saf buldugundan kimse sus ne biçim konuşuyorsun bile demez. Salak salak işler yapar. Ben kızınca ya da bi tepki verince çemkiren gelin oldum. Ama zaten genelde de öyle bir insanım. Saçmalık karşısında susamam.
Ben kendi ailemle annemle her gün defalarca konuşurum. Daha nişanlıyken darlamaya başladı. Her gün arıyor niye aramıyosun diyor. En sonunda kendi anneni de aramıyor musun dedi. Dedim yoo her gün konuşuyorum ben kendi annemle. Kadın demesin mi ben seni emzirmedim sütümü içmedin tabi ondan beni aramıyosun kendi anneni arıyosun. Sapık mıdır nedir midem bulandı daha baştan.
Engelleme sebebim de yıllarca çoğu telefonunu açmasam da deli gibi araması, ama hamileyken sadece iki defa araması. İkinci aramasında ben sekiz aylık hamileyim iyice devreler yanmıştı bende. Eşimle de küs idim. Boşanıcam oğlundan dedim. Uzunca bir şikayet ettim ama cidden çok kötüyüm. Annemin babamın da haberi var dedim. Ki vardı da. Ahaha sen her gün oğlunu arayan kaynana, haftada bir iki annemi babamı arayan kaynana kp bidaha sesleri çıkmadı. Tam on gün bekledim. Ne beni ne bir annemi aramadı daha nedir bu kızın hali diye. Neymiş hanfendi üzülüyormuş. Bir de şaka yaptım sanmışengelledim. Sonra şaka gibi doğuma gelmek istediler ya. Neyse doğumdan sonra bir gün geldiler ben de hırsımı aldım ama engelini de açmadım bir daha hiç konuşmadım. Tahminim engelediğim için bana küstüler karı koca
Milletin annesi sevgisini göstermiyor . Sallayın gitsin yahu, kayinvalideden de sevgi beklemek e höh yaniKızlar merhaba kaynananızla aranız nasıl ?
Beni hiç aramaz
Sevgisini belli etmez düşünmez
Hastalandığında işten çıktım hastahanede kaldım. Kaç kez gittim iyiki geldin demedi. İyiki oğullarım var dedi.
Annemi hiç aramadılar telefonla filan şimdiye kadar. Düğünleri oldu kardeşimin çağırdık gelmediler.
Eşimle saatlerce konuşur telefonda benim için “ vereyim mi” dedi yok dedi bi keresinde, telefona da istemedi.
Oğlumu kaybettim dedi yüzüme .
Hiç evine davet etmedi biz gittik büyüktür diye.
Ama ben davet etmeden sofralar kurmadan da gelmedi hiç. Dul on sene önce ölmüş eşi, ve şeker hastası tansiyon filan , şükürsüz hep mağduru oynar , kimsesi yok eş dost akraba istemez
Kendisi yüzde seksen kendinden bahseder sen bahsesedecek olsan dinlemez bile
Dış gebelik yaşadım , sen benim çektiklerimi çeksen dedi herkes kendine dış gebeyim diyor dedi on dakika oturdu gitcem dersem giderim dedi gitti . Annem hoşgeldn naslsn diyip mutfağa geçmişti ben de . Ameliyatlıydım. Kızmış.
Kendi hastahanede kalırken tek ziyaretçisi annemdi.
Ameliyat yerlerim sızlıyor demiştim bi kere , e insanın eline iğne batsa acır dedi bi .
İnanamadım inanamadım.
Bi de bi gün sonra eşimi aradım annem niye mutfağa geçmiş merve annem yapar demişim diye kızmış bi şeyler. Şikayet ediyor.
Daha iyileşmemiştim bile ?
Ne düşünürsünüz ?
Ya eşimle beş dakika konuşurlar öyle evet telefonda.Katılmıyorum. Sevmese de saygı gösterebilir insan. Düşünün iş yerinde herkes herkesi seviyor mu? Ama mecburi bi saygı var. Siz de eşinizin hatri için saygılı davranmaya devam edin hepsi bu. O da size direkt olarak bi kötülük yapmamış anladığım kadarıyla. Mesafeli olsanız uzulmeyeceksiniz. Bayramda seyranda biraraya gelinir bitti gitti. Ne güzel karışmıyor aramıyor birsey demiyor misben 2 yıllık evliyim yıldızımız barışmadı hiç. Hastalık sağlık dışında telefonda da konuşmam. Eşim konuşur gider gelir ben gitmem. Ama biraraya geldigimiz nadir anlarda da gayet saygılı şekilde hal hatir eder konuşuruz. Daha ne kafa rahat oluyor beklentiye girmezseniz. İlk zamanlar üzülürdüm sonradan anladım bunu ve boyle devam etsin istiyorum hatta
Ben saygısızlık yapmadım amaKatılmıyorum. Sevmese de saygı gösterebilir insan. Düşünün iş yerinde herkes herkesi seviyor mu? Ama mecburi bi saygı var. Siz de eşinizin hatri için saygılı davranmaya devam edin hepsi bu. O da size direkt olarak bi kötülük yapmamış anladığım kadarıyla. Mesafeli olsanız uzulmeyeceksiniz. Bayramda seyranda biraraya gelinir bitti gitti. Ne güzel karışmıyor aramıyor birsey demiyor misben 2 yıllık evliyim yıldızımız barışmadı hiç. Hastalık sağlık dışında telefonda da konuşmam. Eşim konuşur gider gelir ben gitmem. Ama biraraya geldigimiz nadir anlarda da gayet saygılı şekilde hal hatir eder konuşuruz. Daha ne kafa rahat oluyor beklentiye girmezseniz. İlk zamanlar üzülürdüm sonradan anladım bunu ve boyle devam etsin istiyorum hatta
Ay öyle yapcam zaten ama eşim hala konuşunca bi gıcık oluyorum incedenSen de yakınlık kurmaya çalışma olsun bitsin
Çok yakın şeyler yaşamışız. Kayınpederim ben onu tanımadan çok önce vefat etmiş. Annesi, abisi ve eşim yaşıyorlarmış. Bizim düğünümüze sayılı gün kala eşimi odaya çekip ‘Bi gün seni bırakıp gidecek sen yine bize kalacaksın’ vs dolduruşları olmuş sonradan öğrendim. Eşimin abisi aşırı saygısız biri zaten dayısı tshirtünü giydiği için olay çıkartıp evden kovmuştu insanları gözümün önünde. Evlenirken kına vs hiç hayalim olmamıştı ama ailem farklı şehirde olduğu için onlar çok ısrar ettiler ve kırmak istemedim açıkçası daha sonrası kendi kulaklarımla ‘kına mı kaldı? Alaturka icatlar.. kim gidecek oraya şimdi’ vs derken duydum. İstememden kınama ve düğünüme kadar aşırı özensizdi saçını bile fönletmemişti ki tanıdığım en bakımlı kadınlardan biridir kendisi ojesiz gezmez. Düşük yaptığım süreçte geldi geçmiş olsun bile demeden kimseye güvenip çocuk yapmayın dedi uzun süreli bi şoka girdim bu söze. Tanışmaya, istemeye, kınaya vs ailemin şehrine geldiklerinde benim ailem en iyi şekilde ağırladı evde, hiç görmediği çeşitlerce yemekler vs benim ailem buraya geldiğinde caya bile çağırmadı evine… Görüşmeme kararı aldım uzun zamandır da görüşmüyorum kafam çok rahat şimdi ikiz bebekler bekliyoruz beklentim yok ama bebekler olduğunda ne kadar evime kabul ederim onu da düşünüyorum şimdidenKızlar merhaba kaynananızla aranız nasıl ?
Beni hiç aramaz
Sevgisini belli etmez düşünmez
Hastalandığında işten çıktım hastahanede kaldım. Kaç kez gittim iyiki geldin demedi. İyiki oğullarım var dedi.
Annemi hiç aramadılar telefonla filan şimdiye kadar. Düğünleri oldu kardeşimin çağırdık gelmediler.
Eşimle saatlerce konuşur telefonda benim için “ vereyim mi” dedi yok dedi bi keresinde, telefona da istemedi.
Oğlumu kaybettim dedi yüzüme .
Hiç evine davet etmedi biz gittik büyüktür diye.
Ama ben davet etmeden sofralar kurmadan da gelmedi hiç. Dul on sene önce ölmüş eşi, ve şeker hastası tansiyon filan , şükürsüz hep mağduru oynar , kimsesi yok eş dost akraba istemez
Kendisi yüzde seksen kendinden bahseder sen bahsesedecek olsan dinlemez bile
Dış gebelik yaşadım , sen benim çektiklerimi çeksen dedi herkes kendine dış gebeyim diyor dedi on dakika oturdu gitcem dersem giderim dedi gitti . Annem hoşgeldn naslsn diyip mutfağa geçmişti ben de . Ameliyatlıydım. Kızmış.
Kendi hastahanede kalırken tek ziyaretçisi annemdi.
Ameliyat yerlerim sızlıyor demiştim bi kere , e insanın eline iğne batsa acır dedi bi .
İnanamadım inanamadım.
Bi de bi gün sonra eşimi aradım annem niye mutfağa geçmiş merve annem yapar demişim diye kızmış bi şeyler. Şikayet ediyor.
Daha iyileşmemiştim bile ?
Ne düşünürsünüz ?
Ne kötülermiş yaaÇok yakın şeyler yaşamışız. Kayınpederim ben onu tanımadan çok önce vefat etmiş. Annesi, abisi ve eşim yaşıyorlarmış. Bizim düğünümüze sayılı gün kala eşimi odaya çekip ‘Bi gün seni bırakıp gidecek sen yine bize kalacaksın’ vs dolduruşları olmuş sonradan öğrendim. Eşimin abisi aşırı saygısız biri zaten dayısı tshirtünü giydiği için olay çıkartıp evden kovmuştu insanları gözümün önünde. Evlenirken kına vs hiç hayalim olmamıştı ama ailem farklı şehirde olduğu için onlar çok ısrar ettiler ve kırmak istemedim açıkçası daha sonrası kendi kulaklarımla ‘kına mı kaldı? Alaturka icatlar.. kim gidecek oraya şimdi’ vs derken duydum. İstememden kınama ve düğünüme kadar aşırı özensizdi saçını bile fönletmemişti ki tanıdığım en bakımlı kadınlardan biridir kendisi ojesiz gezmez. Düşük yaptığım süreçte geldi geçmiş olsun bile demeden kimseye güvenip çocuk yapmayın dedi uzun süreli bi şoka girdim bu söze. Tanışmaya, istemeye, kınaya vs ailemin şehrine geldiklerinde benim ailem en iyi şekilde ağırladı evde, hiç görmediği çeşitlerce yemekler vs benim ailem buraya geldiğinde caya bile çağırmadı evine… Görüşmeme kararı aldım uzun zamandır da görüşmüyorum kafam çok rahat şimdi ikiz bebekler bekliyoruz beklentim yok ama bebekler olduğunda ne kadar evime kabul ederim onu da düşünüyorum şimdiden
Evet benim eşim de öyle.. Annem sakinleştirici kullanıyor ne dediğini bilmiyor sen yanlış anlıyorsun diye beni manipüle etmeye çalışıyor. Benim ailem eşime bu tarz saygısızlıklar yapsa ben olay çıkartır tekrar yaşanmasın diye ne gerekiyorsa yapar gerekirse bi kaç ay görüşmezdim. Babası vefat ettiği için görüşme de diyemiyorum açıkçası vicdanlı biriyim annesi sonuçta. Erkekler bizim gibi düşünmüyor sanırımNe kötülermiş yaa
Ya ben de öyle evime de davet etmeyeceğim muhtemelen .
Ama şöyle aklıma bulandıran şu , eşim konuşmaya devam ediyor ben eşime böyle davranılsa bi uzaklaşırım sen ben mi var derim ha beni üzdüler ha seni
Ama oo hiç bi şey olmamış gibi arayıp durduğu için , kendimi garip hissediyorum .
Eşine bir şey deme arada sen kötü olursun. Bir şey diyince karşı taraf iyice kıymetleniyor. Test edildi onaylandı.Ne kötülermiş yaa
Ya ben de öyle evime de davet etmeyeceğim muhtemelen .
Ama şöyle aklıma bulandıran şu , eşim konuşmaya devam ediyor ben eşime böyle davranılsa bi uzaklaşırım sen ben mi var derim ha beni üzdüler ha seni
Ama oo hiç bi şey olmamış gibi arayıp durduğu için , kendimi garip hissediyorum .
Görüşme tabi demem gitti konuştu ettiEvet benim eşim de öyle.. Annem sakinleştirici kullanıyor ne dediğini bilmiyor sen yanlış anlıyorsun diye beni manipüle etmeye çalışıyor. Benim ailem eşime bu tarz saygısızlıklar yapsa ben olay çıkartır tekrar yaşanmasın diye ne gerekiyorsa yapar gerekirse bi kaç ay görüşmezdim. Babası vefat ettiği için görüşme de diyemiyorum açıkçası vicdanlı biriyim annesi sonuçta. Erkekler bizim gibi düşünmüyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?