Kaynana elti çıkmazı

kaynanamın ağzı torba gibi benle ilgili bişi oldumu direk eltim duyuyo zaten. benim çocuk olmama gibi problemim vardı. kendisine söylediğim gün eltime 3. çocugu yapın demiş mesela

siz o zaman kendisi ile bişey yapmayın ve paylaşmayın. laf taşımasına izin vermeyin. kaşrılık olarak da başkaları ile yaptığı şeyleri size haber vermesiniz beklemeyin.

benzer ayrımcılıklara maruz kalmış biri olarak söyleyebilirim ki görmezden gelmek en iyisi çünkü haklı da olsanız kıskanıyormuşsunuz imajı oluşuyor. almak zorunda değil, yapmak zorunda değil deyin kendinize sürekli. işe yarıyor..:)

Sen çalışıyorsun diye onlar gezmeyecek mi? Her gün onlarla gezemeyeceksin diye onlar da mı gezemeyecek? Saçmalıyorsun bence.

Seni dışladıkları falan yok ama sen elti ve kaynanın samimi olmasını kıskanıyorsun herhalde.

Ayrıca her gezdikleri yeri söylemek mi zorundalar? Önemli görmemişlerdir, unutmuşlardır ya da senin böyle düşüneceğini bildikleri için söylememişlerdir.

Kendi size bicilen parayla idare etmeye calisin aranizda bi kıskançlık oldugu bariz belli ama niye umursuyorsunuz ki bu kadar o zaman sizin kiskandiginizida sanabilir insanlar önemli olan eşiniz esinizle cikin gidin alin gelin kaynananiz eltinize bisi alsa nolur niye kaynanazi cok mu seviyorsun yapsin ayrimcilik nolmus takmayin bu kadar kendi aralarinda iyi gecinsinler size dokunmasinlar daha ne istiyosunuz

Sen çalışıyorsun diye onlar gezmeyecek mi? Her gün onlarla gezemeyeceksin diye onlar da mı gezemeyecek? Saçmalıyorsun bence.

Seni dışladıkları falan yok ama sen elti ve kaynanın samimi olmasını kıskanıyorsun herhalde.

Ayrıca her gezdikleri yeri söylemek mi zorundalar? Önemli görmemişlerdir, unutmuşlardır ya da senin böyle düşüneceğini bildikleri için söylememişlerdir.

Sence bu konu için bu biraz abartılı bir yorum olmamış mı ?
insanları yargılamak çok basit lütfen daha dikkatli dinle beni. ben zaten onlarla gezmek tozmak yada birşeyler yapmak istemiyorum. sadece her defasında arkamdan konuşuyorlar. birşey sorduğumda yalan söylüyorlar. ve çocugumun olmayacagını öğrendiği gün kaynanamla eltim konuşup anlaşıyorlar 3. çocuga karar vermişler. bunlar normal seyler değil. ben sordugumda ne aldınız anne dediğimde şunu aldık deseydı bende en azından pişti olurcasına eltimin aldığı şeyi almak zorunda kalmazdım. lütfen yargılamadan önce bir düşünün benimde başıma gelirmi diye

Kendi size bicilen parayla idare etmeye calisin aranizda bi kıskançlık oldugu bariz belli ama niye umursuyorsunuz ki bu kadar o zaman sizin kiskandiginizida sanabilir insanlar önemli olan eşiniz esinizle cikin gidin alin gelin kaynananiz eltinize bisi alsa nolur niye kaynanazi cok mu seviyorsun yapsin ayrimcilik nolmus takmayin bu kadar kendi aralarinda iyi gecinsinler size dokunmasinlar daha ne istiyosunuz

bende zaten herşeyi eşimle yapıyorum. bana kalkıp o gün senin üstünde yazlık birşeyin yokmu deyip yargıladı. eşim o yuzden hemen gidip aldı bana kıyafet. allah razı olsun eşimdn yana skntım yok

Kızlar merhaba

Geçenlerde kaynanam ve eltim bizim evin oralarda açılan bir kermese gitmişler. Birkaç mutfak eşyası ve ikiside kendilerine ferace almışlar. Ben çalıştığım için öyle onlarla her yeri gezme vs.gbi durum olmuyor. Kaynanama ne aldın diye sordugumda teyzenle gittik birkaç mutfak eşyası aldık dedi. Daha sonra yolda giderken kendisine ferace aldığını söyledi. Bende bugün eşimle beraber gidicem banada ferace lazım diye konuştuk. Ama eltimle gittiğini ona aldığını felan söylemedi tabiki. Sonra eşimle beraber gittik aldım bir tane. Aksam eltimde otururken. Eltim sordu gittinmı kermese diye.evet gittim dedim. Ne aldın dedi. Ferace aldm dedim. Bende aldım. Hemde modeli böyle böyle diye tarif etti. Ve tesadüfki bende aynısını almıştım. Kaynanamda yanımızdaydı. Neden söylemediniz ben sordum ne aldınız diye. Konusu açılmadıkı dedi. Eltimde aynı modeli almışız. Tek o vardı derili deyince. Beraber gittiklerini anladım. Belikli bir gelin ayrımcılığı söz konusu. Bu konuda ne yapmalıyım onlara karlı tavrım nasıl olmalı. Aylık olarak eşimde kaynımda borçlar için para veriyorlar. Ona her şeyi alırken benim evime bir iğne dahi almıyor
Eltine alıyorda neden size almıyor bide yalan söylüyor teyzenle gittik die. ferace denen giysi gayette siz olmadan alınabilir illa denemenize gerek de yok. burda bir ayrımcılık seziyorum. bundan sonra sende kaynana mesafeli yaklaş. böyle durumlar ilerde kişilere karşı yakınlık derecemizi ayarlamaya vesiledir.
ay bu kaynanalar valla ne denir artık bilmiyorum. Kaynana düşmanı felande değilim ama valla içlerine şeytan kaçıyor. iyisi çok az.
abimin hayatında bi kız var evlilik düşünüyor valla annem şimdiden kılıçları kuşandı. ben annemin bu tavrını gördüğüm için korktum valla yazık kıza.
annemden gayet uzak duracağım. gelin hanımlada gayet mesafeli ve hiç bir işine asla karışmayacağım.
eğer yakınlık kurmak isterse kapımı sonuna kadar açarım. bu kaynanalık konusunda annemi bile eleştiririm.
eşinede bu olaya kırıldığını fısılda ama fısılda öyle çok vır vır yapma. eşinin aklının bi köşesinde kalsın.
ilerde lazım olursa bonusunu çıkarırsın.

Sence bu konu için bu biraz abartılı bir yorum olmamış mı ?
insanları yargılamak çok basit lütfen daha dikkatli dinle beni. ben zaten onlarla gezmek tozmak yada birşeyler yapmak istemiyorum. sadece her defasında arkamdan konuşuyorlar. birşey sorduğumda yalan söylüyorlar. ve çocugumun olmayacagını öğrendiği gün kaynanamla eltim konuşup anlaşıyorlar 3. çocuga karar vermişler. bunlar normal seyler değil. ben sordugumda ne aldınız anne dediğimde şunu aldık deseydı bende en azından pişti olurcasına eltimin aldığı şeyi almak zorunda kalmazdım. lütfen yargılamadan önce bir düşünün benimde başıma gelirmi diye

Ben birşeyi yargılamadım ki. Bilerek söylememezlik yaptıkları ne malum? Unutmuş olamaz mı insan? Daha geçmişten beri böylelerse sizinde neyleri sorup sormamanız gerektiğini öğrenmeniz gerek. Ayrıca 3. çocuk yapmaya kaynanayla elti neden karar veriyor? Bu kadının bir kocası yok mu?

Dediğiniz gibi sizin üzüntünüzün üstüne bunu yapıyorlarsa ben o dakikadan sonra bunu nereden aldın, oradan neler aldınız gibi ucuz sohbetlere girmem. Siz de öyle yapın, madem sizi mutsuz ediyorlar çizginizi çekin. Üzülerek bir yere varamazsın.

Eltine alıyorda neden size almıyor bide yalan söylüyor teyzenle gittik die. ferace denen giysi gayette siz olmadan alınabilir illa denemenize gerek de yok. burda bir ayrımcılık seziyorum. bundan sonra sende kaynana mesafeli yaklaş. böyle durumlar ilerde kişilere karşı yakınlık derecemizi ayarlamaya vesiledir.
ay bu kaynanalar valla ne denir artık bilmiyorum. Kaynana düşmanı felande değilim ama valla içlerine şeytan kaçıyor. iyisi çok az.
abimin hayatında bi kız var evlilik düşünüyor valla annem şimdiden kılıçları kuşandı. ben annemin bu tavrını gördüğüm için korktum valla yazık kıza.
annemden gayet uzak duracağım. gelin hanımlada gayet mesafeli ve hiç bir işine asla karışmayacağım.
eğer yakınlık kurmak isterse kapımı sonuna kadar açarım. bu kaynanalık konusunda annemi bile eleştiririm.
eşinede bu olaya kırıldığını fısılda ama fısılda öyle çok vır vır yapma. eşinin aklının bi köşesinde kalsın.
ilerde lazım olursa bonusunu çıkarırsın.

valla tebrik ediyorum. burada beni anlayan çok az insanlardan birisiniz.

Bende iki oğlum olsa ihtiyacı olana daha çok destek olurum ama para benim olduğu için saklama inceliği göstermem.
Gelin olsam bana değil eltime alınsa lafını bile etmem. İnsan birisine ne kadar çok şey yaparsa ondan o kadar çok şey bekler.
Diğer alınan elti olsam kendimi kötü hissederdim. Durumumuz skkıntılı birde eştimbanayapılanı gözlüyor diye.

bunlarn konusunu bile etmeye gerk yk. diyelm ki ayrimci e olsun sn de ona gore davran. bazi seyler dillendirilmez. iba aldn bana almadn. insan bazen cocuklari arasndaki dengeyi bile sasiriyor farketmeden.

Kızlar merhaba

Geçenlerde kaynanam ve eltim bizim evin oralarda açılan bir kermese gitmişler. Birkaç mutfak eşyası ve ikiside kendilerine ferace almışlar. Ben çalıştığım için öyle onlarla her yeri gezme vs.gbi durum olmuyor. Kaynanama ne aldın diye sordugumda teyzenle gittik birkaç mutfak eşyası aldık dedi. Daha sonra yolda giderken kendisine ferace aldığını söyledi. Bende bugün eşimle beraber gidicem banada ferace lazım diye konuştuk. Ama eltimle gittiğini ona aldığını felan söylemedi tabiki. Sonra eşimle beraber gittik aldım bir tane. Aksam eltimde otururken. Eltim sordu gittinmı kermese diye.evet gittim dedim. Ne aldın dedi. Ferace aldm dedim. Bende aldım. Hemde modeli böyle böyle diye tarif etti. Ve tesadüfki bende aynısını almıştım. Kaynanamda yanımızdaydı. Neden söylemediniz ben sordum ne aldınız diye. Konusu açılmadıkı dedi. Eltimde aynı modeli almışız. Tek o vardı derili deyince. Beraber gittiklerini anladım. Belikli bir gelin ayrımcılığı söz konusu. Bu konuda ne yapmalıyım onlara karlı tavrım nasıl olmalı. Aylık olarak eşimde kaynımda borçlar için para veriyorlar. Ona her şeyi alırken benim evime bir iğne dahi almıyor
kafana takip kendini uzecegin kadar onemsiz bir konu degil bosver ne yaparsa yapsin

Yaaa nickiniz tam sizi temsil ediyor gerçekten kaynana görümce delisi olmuşsunuz hiç mi derdiniz yok bunları takıyorsunuz bunun adı sadece kıskançlık. Kadın zaten sen kıskanma bozulma diye söylememiş teyzenle gittik demiş. Hem beraberlermiş ona almış o beğenmiş. Sen yokmuşsun ki yanlarında. Senin ne beğeneceğini nereden bilsin, ister misin nereden bilsin. Hem eltin kaynananla oturmuyor mu o daha çok çekiyor kaynananın kahrını ona bir ferace almış çok mu siz tahmin etmişsinizdir eltinize de aldığını eşinizi o yüzden kermese götürtüp aldırmışsınızdır yoksa o anda mı aklııza geldi yani feraceye ihtiyacınız olduğu?

Kaynananız ferace aldım deyince eşinize bana ferace lazım deyip özellikle kermese gidip almanız da çok iyi niyetli gelmedi bana. Ne var aynı model aldıysa birbirinizden habersiz alınmış o başka yerde giyer sen başka yerde bu kadar da herşeyi büyütmeyin. O beğenmiştir parasını kayınvalide vermiştir ben olsam hiç konusunu etmem güle güle giy derim sana eşin almış işte hiç beklentim olmaz.

bence derdiniz ona alındı bana alınmadı olmasın size hakaret gözle görulecek ayrımcılık ya da saygısızlık yapmadı ise bosverin desin demesin alsın almasın önemli değil bilmiyorum belki de cok alıngansınız kadın alınmayın diye söylemedi.olabilir böyle seyler ne gerek var büyütmeye

Ben birşeyi yargılamadım ki. Bilerek söylememezlik yaptıkları ne malum? Unutmuş olamaz mı insan? Daha geçmişten beri böylelerse sizinde neyleri sorup sormamanız gerektiğini öğrenmeniz gerek. Ayrıca 3. çocuk yapmaya kaynanayla elti neden karar veriyor? Bu kadının bir kocası yok mu?

Dediğiniz gibi sizin üzüntünüzün üstüne bunu yapıyorlarsa ben o dakikadan sonra bunu nereden aldın, oradan neler aldınız gibi ucuz sohbetlere girmem. Siz de öyle yapın, madem sizi mutsuz ediyorlar çizginizi çekin. Üzülerek bir yere varamazsın.[/QUOT

cocuk yapma kararını kaynana ile almak :D

Kızlar merhaba

Birileri kiskanmis bakiyorum da eltisini ay kiyamam :D ne guzel kendi parani kazaniyorsun iste git 3-5 tane al ferace gözlerine gozlerine sok hepsini kermesten aldım diye.

Maddi olarak sana bir faydasının olmamasi buna böyle ufak tefek giyim kusamda dahil senin karina. Ne guzel senin hayatina burnunu sokma hakkı bulamaz.

Back
X