• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana eltii arkamda durmayann eş

Nilüfercim bence dişli olmalısın kaynananlara karsı ben öyle yapıyorum birşey diyo cevabını veriyorum hemen

Basta kayinvalide ve özellikle bitti bu is diyen kayinpeder çok ayip etmişler,ona neymiş bittigine bitmedigine karisiyor ,yapici olmak varken yikici olmak hic hoş değil doğrusu :KK34: esinize gelince nasil bu kadar rahat olabiliyor sasirdim dogrusu insan biraz olsin savunur ,koruyup kollar ...

Bekara bosamak kolaydir derler de kocaniz cidden bosamalik..
Kolunuza takip adam diye gezdiriyosunuz bir de..
Kv kpiniz de anca bu kadar geri kafali olabilirlerdi..
"Gelin kizinizi alin" ne demek yaaa..
Garanti suresi henuz dolmayan bir esyamisiniz siz..
Memnun kalmadik geri veriyoruzzzz.
Terbiyesizlerr..

Dün bir arkadaş komşusunun nasıl kadrolu olduğunu yazmıştı hatırlayan vardır belki. Onun için nasıl devlet memurusun falan diye yazmak olmamış gerçekten. Bazı insanlar nasıl oluyor gördük işte. Konu sahibi için demiyorum bunu.örnek veeiyy

konu sahibi bu üzgün haliniz mi? gerçekten çok terbiyesiz biriymişsiniz!! hasbelkader atanmış olabilirsiniz ama atanamayanlara bu kadar çirkin bir tavır takınmanız çok sinir bozucu. bu ülkede gerçekten adalet yok!
konuşma tarzınız dilimizi bu kadar kötü kullanmanız ve dilimize değer vermemeniz o yüksek lisansı nasıl yaptığınız konusunda ciddi soru işaretleri bıraktı kafamda.

konunuza gelince: bazı insanlar gerçekten müstehak oldukları hayatı yaşıyor demek ki bir bakıma bir yerlerde adalet farklı yönlerden işliyor.

Bizide öğrencileri sanıyorlar ondan bu tartışma :KK45:

maalesef aileleri tarafından ve sonradan da okul sıralarında eğitilmeyenler böyle toplum içine girince, onları eğitmek her duyarlı vatandaşın görevi oluyor bir nevi... alay edeceğinize teşekkür edin bu güne kadar alamadığınız eğitimi gönüllü verenlere...

Noktalama işinin bu kadar uzamasına üzüldüm, konu nerelere gelmiş fakat konu yazarken biraz daha dikkatli olmak iyi olur çünkü anlamaya çalışırken insan konudan kopuyor sevgili konu sahibesi.

Ayy sinir oldum eşinize de kv de kp de. Eşiniz arkanızda durmuyor resmen. Kv yi gözümde canlandırdım da eli belinde yok kardeşinin mevlüdüne neden gidiyorsun falan. Ne olmuş yani o gün başınız ağrımış işten çıkmışsınız. Anlayışsızmış resmen. Kp e de çok kızdım hemen aileni aramış belli ki baya baya istemiyorlar seni. Eşinin sana asi davranmasının en büyük sebebi de ailesi bence. Dolduruşa geliyordur. Sen 2 hafta yokken ne işlemişlerdir Allah bilir. Haa tabi ki yine de suçlu kim ne derse desin insan karısından eminse ondan yana durmaz mı yahu?? Ayrıca eltinin olayına da senin problemin deyip çıkamaz. Doğacak çocuk eşinizin de çocuğu ve tebrik edilmemesi bir hayırlı olsun denilmemesi ona da koymalı. Gariplermiş vesselam. Allah hayırla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

pişman oldum zaten arkadaşlarr bidaha konu açmam.buda ders olduu.atanamayıp kafayıı yıyenlerr benim imlama taktılarr.okuyamayabilirsinn yokk ne biçim kamu personeli bilmem ne hakaretee vardı resmennn.okuyamadım dersinn bende sana teşekkür ederimm bune anlamadımm benn.gençlikk bu ve bunun ğibii ögretmenler yüzünden bu haldee.yazıklar olsunn.
Allahtan atanamayan öğretmenler ğ yi doğru yerde kullanıyorlar da morelleri bozulmuyor :)

pişman oldum zaten arkadaşlarr bidaha konu açmam.buda ders olduu.atanamayıp kafayıı yıyenlerr benim imlama taktılarr.okuyamayabilirsinn yokk ne biçim kamu personeli bilmem ne hakaretee vardı resmennn.okuyamadım dersinn bende sana teşekkür ederimm bune anlamadımm benn.gençlikk bu ve bunun ğibii ögretmenler yüzünden bu haldee.yazıklar olsunn.
konuya yorum yapın diye tersliyorsunuz milleti de okuyabilsek , anlasak yorum yapacagız destek olacagız. dayanışma diyorsunuz ya giriyoruz konuya anlamadıgımz seyın dayanısmasını nasıl yapalım?

size ilk yorumda insan gibi gayet güzelce ''' okuyamadık'' demişler .. yorum isteyen insan girer konusuna 5 dk içinde ''enter'' tusuna basarak paragraf olusturur 3 5 tane..... yani zor bir şey değil.. sanki atomu parcala deniyor. yok doktor yazısıymıs dilekçeymiş ne alaka yani şuraya bir paragraf olusturmak elinize mi yapışacaktı?

millete laf yetiştirecegınıze yirmi kere daha yazardnz bu konuyu ama tartısmak işinize geliyor galiba.

konuya yorumum; tabi okuyabildiğim kadarı ile eltinize kaynanıza gelene kadar o kocanıza dönüp bakın. önce hayatınızı paylastıgınız adamı sorgulayın.

su okuyamadik diyenler gayette okuyorlarda iste islerine gelmiyor.
bi düsünün ya neden böyle yazmis bu konusahibi? yada neden sik sik böyle paragrafsiz konular aciliyor?
bi hisimla, sinirle, hiddetle, heyecanla yazmaya baslamis olmalarindan olabilir mi?
kafalari karisik, canlari sikkin, ruhlari daraliyor olamaz mi ?
o durumda yazip rahatlamak istiyorlar! imlaymis paragrafmis düsünemiyorlar iste!
hadi bir iki kisi böyle yazdi gördünüz, uyardiniz ama sonu hep kavgayla bitti biliyorsunuz, cünkü hicte düsündügünüz gibi yada sandiginiz gibi iyi niyetle uyarmadiniz bunuda acik acik yaziyorum! hep ayni kisiler iyi niyetliymis gibi igneleyerek uyarir 5 10 kiside o mesaji begenir ve bombardiman baslar sonrada konusahibi cildirir saydirir ve banlanir! mutlu sooon!!
henüz banlandiramamissiniz ama yakindir
ha gayret devam edin..
bunuda basarirsiniz bu azimle

anlamadigim yönetimin buna nasil izin verdigi!! görmüyorlar mi aceba??
bu tarz konularda konusahibini provoke eden 3 5 kisi var zaten... ilginc...

konuya dönersek: kocan adam olsa böyle yapmaz. ya adam et yada biliyorsun iste..

işimize gelmiyormuş.... başka işim gücüm yok su konuya gireyim de okuyamadım deyip milleti banlatayım diyoruz zaten..

bir hışımla yazıyorsa insan gibi okuyamadık diyenler de olunca girecek konusuna 5 dkda yapacak düzeltmelerini laf yetiştirmek , tartısmak yerine işte bu kadar basit.

iyi niyetle yazılmıyormus? maşallah milletin niyetini okuyacak kadar geliştirmişssiniz altıncı hislerinizi başarılar..

Yaaa canın çok yanmış canım, belliki.
Anladığım kadarı ile. Sen Türkiye demi yaşıyorsun, yoksa yurtdışındamısın.

Keske kamu personeliyim demeseydin , gelen gecen yazına laf etmiş!
Kamu personelisinin yazısına bak ne demek ya ?
Yazıyla kamu personeli olmanın arasındaki farkı göremeyen kk üyeleri :KK67:
Kamu personeli olmak için bir eğitim almış olmanız gerekiyor. Okuyan, eden insanlar oluyor. Bu forumlar umuma açıktır. Eğitimlisi de okur eğitimsizi de. Bu nedenle dili doğru kullanmak çok önemlidir. En çok da eğitimli insanlardan bunu beklemek yanlış olmasa gerek.
Türkçe'yi doğru kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlamayan kk üyeleri sizi En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Canım konuna yorum yapcaklarına alakasız yazıya bak ne kamu personelimisiniz demişler saçmalamıslar takma kafana morelin bozuk içini dökmüşsün,
Moreli bozuk bi insandan imla beklemek yanlış
Morel yazan birinden bu hassasiyeti beklememiliyiz tabi hata bizde

su okuyamadik diyenler gayette okuyorlarda iste islerine gelmiyor.
bi düsünün ya neden böyle yazmis bu konusahibi? yada neden sik sik böyle paragrafsiz konular aciliyor?
bi hisimla, sinirle, hiddetle, heyecanla yazmaya baslamis olmalarindan olabilir mi?
kafalari karisik, canlari sikkin, ruhlari daraliyor olamaz mi ?
o durumda yazip rahatlamak istiyorlar! imlaymis paragrafmis düsünemiyorlar iste!
hadi bir iki kisi böyle yazdi gördünüz, uyardiniz ama sonu hep kavgayla bitti biliyorsunuz, cünkü hicte düsündügünüz gibi yada sandiginiz gibi iyi niyetle uyarmadiniz bunuda acik acik yaziyorum! hep ayni kisiler iyi niyetliymis gibi igneleyerek uyarir 5 10 kiside o mesaji begenir ve bombardiman baslar sonrada konusahibi cildirir saydirir ve banlanir! mutlu sooon!!
henüz banlandiramamissiniz ama yakindir
ha gayret devam edin..
bunuda basarirsiniz bu azimle

anlamadigim yönetimin buna nasil izin verdigi!! görmüyorlar mi aceba??
bu tarz konularda konusahibini provoke eden 3 5 kisi var zaten... ilginc...

konuya dönersek: kocan adam olsa böyle yapmaz. ya adam et yada biliyorsun iste..
Evet Türk dil kurumu bizi görevlendirdi, aksama kadar forumda gezip konu arıyoruz

Benim ailemi arayacaklar gelin alin kizinizi diye, kocamda armut gibi bakacak, ben bunu istemiyorum diyecek herkesin yaninda. Sonra hamileyim diye bir zahmet beni gelip alacak, ben de onunla gidicem. Valla size ne yapsalar müstaak bence. Öyle koca adam degil, yüzümü geberse göremez daha
O ne bicim aile, hadlerini bildirir ölseler mezarlarina gitmezdim
Sizin icin gururun, sevginin, aile olabilmenin bir önemi yoksa, söylenecek bir seyde yok.
Bana ters.

Sabret konu sahibi, bence esinizin ailesiyle hiiiiiic yuz goz olma sadece esine yoğunlaş o zaman mutlu olacaksin. Onun ailesinin yaptığı hicbir seyi ona yükleme sadece onu düzeltmeye çalış ve ona güzel davran. Kocan da senin kıymetini o şekilde anlayacak merak etme

Kv kp eltiye de bütün yuzsuzlugunle hic bisey olmamis gibi davran. Bosver sallama onları kv ne derse desin he de gec.

YAKLAŞIK 3 ay önceydii(3 ay öncesi olayı anlatacam). eşimle aynı yerde çalışıoruz ikimizde kamu personeliyiz.birğün iş çıkışı eşimin abisine telefon vermeye gittik.arabadayken söyledim başım cok agrıoo oturmayalım dedim.benimki ailesinden kalkmak bilmez.neyse ğittiikk abisi bana masaj falan yaptıı o sırada annesiğil geldii..bizde size gelcektikk falan dediler..o ğünde gelselerdi 3 ğün olacaktıı..ev borcumuz bitelii 3 ay olmuştu bunlar daha borcumuz bitmeden bize ev bakıolarr deli ğibii.belki evv almıcazz illaa evi degiştirinnn bilmemnee.eşime baskılarr bana baskılarr kendi begendikleri evi aldırmak istiolarr. yeni bir ev düşünmüştüm benn demiştimmm.o evler kaç para sen bilionmuu dedi kaynana sanki kendii çalışıp kendi ödücekk gibii ısrarla benim iş yerimi aramaları surda ev varr burda ev varr.ögle arasıı koşş bakkk.zevkler ayrııı yanii.senn 60 yasındasın ben 25 ben modern ev istiorum oo gidioo ebem müslümden kalma evlere bakıo bilmem nee.begenmeyincede aglamalar sızlamalar.. neyseee konuya gelelim.gene ev muhabbeti abisi ğildee.ikiğündür biizdeler gene ev muhabbeti vardıı zateb başım agrıoo sinirimde bozulduu.eşime işaret ediorum kalkmıoo neyse çoçuklkarın odasına gittim yatmaya benimki geldii nie gitmek istiyosun bilmem nee bagıra bagıra .annesi babası geldii odayaa.annesi elini beline koymuşşş madem gelmicedinn kimsesizler yurdundan alsaydınn kocanı dediii.(halbukiii eşim benim aileme yanlızca bayramda gelir diğer zamanlarda gelmemesine ragmenn sürekli içli dışlıydım eşimin ailesiyle)süreklii ben haksızım bikerede sırf kavga etmeyelimm diee benden oluver yokk..bu gelinde çalışıo yorgun argınn daha eve gidip yemek yapcakk kafasıda agrıomuşş kak bakam evinize ğidin demioo suss bakayımm demioo körüklüoo.haksız olsam bilee denir yanii kavga etmesinler die.eşim gezmeye gitmeyii sevmioo dedii bagırdıı.babasıda kalktıı madem sevmiyosun kardesinin h.sonu mevlüdü var oraya niee gidionn dedi.. benn 15 ğünde 1 ğün anneme ğiderimm.ben gercektende gezmeyii sevmiorumm kasıtlı yapmadıgımı kaç kez söyledim gezmeyi sevsem sinamaya oraya buraya günlere ğiderim halama ğiderim teyzeme giderimmm diee.ama eşimin hatırına onun ailesine hepp ğittimm.neyse eşim babasını arayınn istemiom dedi.hemenn aradılarr kızınızı alın dieee.babamlar geldii.hemenn başladılar kavga ediolarr hepp dediler.asla saygısızlıgım olmadı .diyemezler gelin şunu yapıo bunu yapıyor die..annem de dediki:bakk dünürr çoçukların hataları varsa senin oglulunda varr.birğünden birğünee ne oğlunu aradımm ne seni aradım şikayett için.onlar genç kavga etcekler cok yeni evliler dedi.babası bu iş burda bitti dedi babamda senin bitti demenle bu iş olmaz sen elinden geleni yapıp ayrmak istesende vinç getirip koparmaya çalışsanda bunlar birbirlerini isterse kimsenin gücü yetmez dedi.birleştirmek istesende bunlar istemedikçe olmaz dedi.. neyse annmlerd kaldımm 2 hafta kimse aramadıı sormadıı..neyse eşim geldi almaya.hamileymişim.eşimin ailesinden tık yokk kimse aramadı hayırlı old-sun diee. eltide küstüü bilmem niee.oysaki çok samimiydimm oda hayırlı olsun demedi eşimede küstü.aksamm elti seni ararsa gel derse gidermimisin dedim eşimee.ğiderimm dedii. ne seni ne beni arıoo hayırlı olsun bile demedi nasıl gel derse gidersin diorumm o senin sorunun dedi.. sen konuşmuyasan bendemi konuşmucamm dedii. eşimle de küss. çokk gücüme gitti.yani bana laf söyleseler o senin sorunun diyıp çekilcek oysa babam eşime kızdıgındaa hep onu savundumm senin sorunun deyip çekilmedim onun evinde kavga ettik diee konuşmuyordurr diyor eşim oysa onu ilğilendirenbi konu yok hanfendii küssss. eşimi çagırsa ğidermişşş benimkii.benimle konuşmayışı benim sorunum muş.siz olsanız ne yaparsınızz. eltiyle çokk samimi içli dışlı olupp eltinin evinde eşinizle kavga ettiniz dieeee sizi anne evinizdeyken bile napıosun nasılsınn düzelirr herşey yengem demeyenn sizi anne evinde asla aramayann hamile oldugunuzu bile bileee hayırlı olsun demeyen birini eşiniz o senin sorunun beni ilğilendirmez ben konuşurum dien eşinize nasıl davranırdınız. kaynanaya nasıl davranırdınız.
Elinde mis gibi mesleğin var ve o lafları yutup geri donmussun !!hadi donmeni geçtim, seni savunmayan bir eş,seni istemeyen değer vermeyen ailesi var bir ömür geçmez onlarla...

Back
X