Yok değilim, bekar olsam ne olur, gebermek fln cok iğrenç kelimeler. Eşeğin hatri yoksa sahibinin olur.Bekar mısın, herkes k.v. De sine eminim gebermiyodur
Eşimin hatrından gittim hırsızlığından sonra, hatır hatır bilene olurmuşYok değilim, bekar olsam ne olur, gebermek fln cok iğrenç kelimeler. Eşeğin hatri yoksa sahibinin olur.
Ben de kayınvalidemi cok sevmem ama ortak paydada buluşurum, laf da soksa görmezden gelirim ya da cevap veririm. Annem yaşındaki kadına pislik diyecek kadar kafayı yemedim.
Ben de bu mezar ziyareti olaylarında hassasım. Bu şekilde temizliğin aksar mezarlığa gitme diyen bir insanı tanımadan bile kişiliği hakkında fikir sahibi olabilirim. Kabir ziyareti kutsaldır bizim memleketimizde kimse gelip de sen kabire gidersen temizliğin aksar diyemez. Varsın aksasın pis dursun ev ne olacak ki hem ne kadar aksayabilir? Kendinizi mezardaki merhumun yerine koyun lütfen hangi temizlik ondan önce gelebilir? Bursa çıkıp da kv de sorun yok diyenlere de teesuf ediyorum..
Kendi tarafının mezarlığına ben de geliyim diye ısrar ediyo ama, tek giderim mesele değil ama babama eşimle gitmem gerek ıssız biraz uzak bi yerdeMezar ziyaretleri de mi artik kural ve kaideli oldu anlamadim ki?
Oraya da mi illa Es ile gidilmeli.. ? Ne olmus sanki canim, ikisini birden ziyaret edin.
Gecmiste ne yasadiginizi inanin bilmiyorum ahkam kesmek istemem asla ama Kv niz size orda kotu birsey dememis, sadece temizlikci gelmeyecek miydi? demis.. siz bence gecmis yillarin birikimini icinizde tasidiginiz icin kv`nin dediklerine tahammul edemiyorsunuz..
Ne yapican arkadasim, o da esinizin Annesi.. Gormezden gelin,duymazdan gelin cogu zaman.
mezarlığa gidersen işin aksar demekle gitme demiş işteBen kacirdim sanirim, mezarliga gitme dememis ki Kv ?
İşin var deyip kendi tarafının mezarlığına sen de gel diye ısrar ediyo, babama da gitmeyin diyoBen kacirdim sanirim, mezarliga gitme dememis ki Kv ?
Kendi tarafının mezarlığına ben de geliyim diye ısrar ediyo ama, tek giderim mesele değil ama babama eşimle gitmem gerek ıssız biraz uzak bi yerde
Babam benim ya babam bu benim genç yaşta çok kötü bi sebeple can verdi, ne acılar yaşadı kızım gelmemiş diye üzülmez mi, orada yatana saygısızlık sevgisizlik olmuyo mu,Ben de bu mezar ziyareti olaylarında hassasım. Bu şekilde temizliğin aksar mezarlığa gitme diyen bir insanı tanımadan bile kişiliği hakkında fikir sahibi olabilirim. Kabir ziyareti kutsaldır bizim memleketimizde kimse gelip de sen kabire gidersen temizliğin aksar diyemez. Varsın aksasın pis dursun ev ne olacak ki hem ne kadar aksayabilir? Kendinizi mezardaki merhumun yerine koyun lütfen hangi temizlik ondan önce gelebilir? Bursa çıkıp da kv de sorun yok diyenlere de teesuf ediyorum..
Gelmiyo canım oraya geliyim dedi de ben mi götürmedimAnladim arkadasim.
Bak madem sende yalniz gidemem diyorsun babama, ne guzel iste Anne-kiz birlikte gidin. Hem onun tarafina hemde babaniza.. ortak noktada bulusmak lazim ya, cekismek,didismek,inatlasmak valla zor canim inanki..
Allah rahmet eylesin bu aradada..
mezarlığa gidersen işin aksar demekle gitme demiş işte
İşin var deyip kendi tarafının mezarlığına sen de gel diye ısrar ediyo, babama da gitmeyin diyo
Âmin canım âminAnladim arkadasim.
Bak madem sende yalniz gidemem diyorsun babama, ne guzel iste Anne-kiz birlikte gidin. Hem onun tarafina hemde babaniza.. ortak noktada bulusmak lazim ya, cekismek,didismek,inatlasmak valla zor canim inanki..
Allah rahmet eylesin bu aradada..
Ona sinir oluyom ya, neden böyle yapıyosun ki kadın demesen karışmasan olmuyo muOyle sey olur mu ya? Ne demek canim Babana gitme..Ayip etmis bence o zaman.
Hem kalsin is ne olacak sanki, acelesi ne..? simdi anladim konuyu.. Yani bu konuda bile "biz-siz" yapiyorlar ya gercekten sinir bozucu..
Gelmiyo canım oraya geliyim dedi de ben mi götürmedim
Ya sizin babanıza gitmeniz konusunda kimse yorum yapmıyo ki.Babam benim ya babam bu benim genç yaşta çok kötü bi sebeple can verdi, ne acılar yaşadı kızım gelmemiş diye üzülmez mi, orada yatana saygısızlık sevgisizlik olmuyo mu,
Saygısızlık veya sevgisizlik midir tam bilemem ama beni en çok rahatsız eden vicdan. Benim babaannem dedem anneannem vefat etti ama 6 yıldır amcalarım yengelerim mezarlıgın yolunu bilmiş değil. O yüzden aşırı hassasım. O kadar üzülüyorum ki ben kendim gitmediğim zamanlarda uyuyamıyorum ağlıyorum bazen gidemedim onlar yolumu gozlerler diyorum. Babam mezarın başında bir dakkadan fazla duramıyor ağlarım da çocuklar gorur diye.. Ama dediğim gibi insanın içinde bitiyo iş bizimkiler(amcalarım) unuttular anne babalarını ben de bu yüzden çok sert bir tavır sergiledim az önce çunku dayanamıyorum bu konulara..Babam benim ya babam bu benim genç yaşta çok kötü bi sebeple can verdi, ne acılar yaşadı kızım gelmemiş diye üzülmez mi, orada yatana saygısızlık sevgisizlik olmuyo mu,
Ona sinir oluyom ya, neden böyle yapıyosun ki kadın demesen karışmasan olmuyo mu
Bak zıtlaşıcak olsam en son vukuatından sonra gitmezdim( evimden halımı benden izinsiz alıp kızına yolladı ne denir çaldı arakladı ) üfff bi sürü olay, valla ben hayatımda feleğin sillesini yemişim mutlu olmak için evlendim( hoş kimse mutsuz olmak için evlenmez) ama bırakmıyo insanı kendi haline, bende bu şekilde anne- kız v.s gelin ilişkisi istemezdimYa sizin babanıza gitmeniz konusunda kimse yorum yapmıyo ki.
Tabi ki gidiceksiniz.
Allah rahmet eylesin , mekanı da cennet olsun ama .
Hiç kusura bakma senin de kv .den kalır yanın yok .
Bana siz karşılıklı zıtlaşıyorsunuz gibi geliyor.
Ben onun ki ne gitmiştim demedim ki ama babama gitme diyo, o dediğinizi k.v. YapıyoSaygısızlık veya sevgisizlik midir tam bilemem ama beni en çok rahatsız eden vicdan. Benim babaannem dedem anneannem vefat etti ama 6 yıldır amcalarım yengelerim mezarlıgın yolunu bilmiş değil. O yüzden aşırı hassasım. O kadar üzülüyorum ki ben kendim gitmediğim zamanlarda uyuyamıyorum ağlıyorum bazen gidemedim onlar yolumu gozlerler diyorum. Babam mezarın başında bir dakkadan fazla duramıyor ağlarım da çocuklar gorur diye.. Ama dediğim gibi insanın içinde bitiyo iş bizimkiler(amcalarım) unuttular anne babalarını ben de bu yüzden çok sert bir tavır sergiledim az önce çunku dayanamıyorum bu konulara..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?