• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana görümcee

Ama bu şekilde bana sen dış kapının mandalısın mesajı veriyor
Ama dogru demis oluyor, El kizi cok nadirdir Evin kizi olmasi. Hem madem öyle sende El gibi davran, hem Sen kendini niye aileden görüyorsunki? Bunu sana iyi davranip disladiklarinda ögrenseydkn Inan daha kirici olurdu bosveeer sende ona Göre davran

benim bir kayınvalidem var malum bir de görümcem herkes de kaynana bir ama ben de iki
Görümcem evli olmasına rağmen halen kendi ailesinin dibinde yaşıyor
Benim kayınvalidem benim yanımda yanlız olduğumuzda sen benim umudumsun benim senden başka kimim var diyip göz yaşı döküyor kızların var diyorum onlar çekip gidecek diyor gel gelelim ki kızıyla aynı ortamda olduğumuzda kızına sıcakbana soğuk davranıyor
Oğlumu bile ölçülü seviyor
Kızıyla damadıyla her akşam kendi evlerinde yer içerler kızı sonra eve gelir
Kaynanam oğlunu çağırmaz bi yerden dönerken damadının arabasıyla gider
Bizim yüzümüze de on tane damat oğlum etmez der ama icraatte yaptıkları çok farklı bana da baştan birlikte yemeyi teklif etti her gün ben kabul etmedim şimdide görümcem sanki o evin gelini ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor zaten her gün onlarda görümcemin olmadığı bi zaman kaynanama gitsek arayıp bizim orda olduğumuzu anlatıyor kendimi dışlanmış hissediyorum bu ikili tavırlarına çokkkk sinir oluyorum bu insanlara nasıl davranmalıyım sizce
kadın sizede teklif etmiş birlikte yemeyi reddtemişsin kendi kızıyla görüşürken izinmi almasını bekliyorsun yada kızıyla yemek yemesinden size ne ki elimi işe değdirmiyor diyorsunuz bu bence sizinle alakalı yaptığınızın lafınızı etmeyin diye bence böyle davranıyo ki bence edersin o alt yapınızda var gibi

Siz de bi garipsiniz gerçekten. Kafaya taktığınız şeye bakın yahu..

Sizi yağlayıp ballayıp tüm işi üstünüze yıksalar daha mı hoşunuza gidecek? Kaynanaya hizmet görmek gelinlik yapmak mı oluyormuş?

Valla size bi şey diyim mi kaynanası iyi anlayışlı olan gelinler ve tabi ki kaynanayı hiç görmemil gelinler öyle mutlu mesutlar ki siz kendi huzurunuzu kendiniz kaçırıyosunuz..

benim bir kayınvalidem var malum bir de görümcem herkes de kaynana bir ama ben de iki
Benim kayınvalidem benim yanımda yanlız olduğumuzda sen benim umudumsun benim senden başka kimim var diyip göz yaşı döküyor kızların var diyorum onlar çekip gidecek diyor gel gelelim ki kızıyla aynı ortamda olduğumuzda kızına sıcakbana soğuk davranıyor
Bizim yüzümüze de on tane damat oğlum etmez der ama icraatte yaptıkları çok farklı bana da baştan birlikte yemeyi teklif etti her gün ben kabul etmedim şimdide görümcem sanki o evin gelini ne zaman kaynanamlara gitsem orda elimi bişeye atsam benden önce kalkıp yapıp benim elimi değdirmiyor o eve gelinlik yapmama engel oluyor zaten her gün onlarda görümcemin olmadığı bi zaman kaynanama gitsek arayıp bizim orda olduğumuzu anlatıyor kendimi dışlanmış hissediyorum bu ikili tavırlarına çokkkk sinir oluyorum bu insanlara nasıl davranmalıyım sizce
Allah başka dert vermesin:deli:

yani..
kayınvalidemin özlü sözü geliyor aklıma.
"evlendi diye, kimse kimsenin kızı kimse kimsenin annesi olmuyor"
o yüzden konserveler, buzluğa konan bamyalar, fasulyeler, sarmalar hep evlendiğinden beri çalışmayan kızına.
çalışan geline hiçbir şey yok.
canı sağolsun. içinden gelmiyor demek ki. ne yapayım.

Onların verdiği mesaj 'dış kapının dış mandalısın' diyorsun da. E zaten neyiz ki?
Benim kayınvalidem de iş bekliyor benden, ben ise yapmıyorum. Geçen kızım geldide her işimi yaptıda yoksa ben yapamazdım falan da anlatıyor bana. Bende aay ne güzel inşallah bende kızım olur varsa kızdan fayda var dedim güldüm. :D Daha da açmadı konuyu. :D Banane onun işinden yapıyosa kendi yapsın yapamıyosa yaptırsın. :68:

Gelinlik yapmak istemeyen bunca gelinimiz varken yakındığın şey ne kadar komik. Allah’a ne kadar dua etsen az.

siz iyi misiniz?
kadin tabi ki kizini daha cok sevecek
gorumceniz o evin kizi , o ev onun evi
iyice kafayi yedi bu toplumda kadinlar
tovbe est

hatta size daha aciklayici oluyum
1 oglum 1 kizim var
ileride evlenirlerse kizimi gelinden daha cok sevecegim ve benim evim her daim kizimin evi olmaya devam edecek
bilmiyorum anlatabildim mi?
siz o evin kizi degilsiniz , kendi evinizin hanimisiniz

Bence sıkıntı gorumcede sanırım.cok kıskanç o yüzden kayınvalide iz o varken size ilgi göstermiyor o yokken de iyiki varsın umudumsunlara giriyor

Ortada alınıp darılacak birşey yok. Kv niz size “sen kimsin benim kızımın yerini tutabilirmisin?” diyip birde ana kız oturup bütün hizmeti sana yaptırsalar daha mı iyi? Her gittiği yere oğlum beni götürsün diye arayıp sizin planlarınızı bozsa mutlu mu olacaksınız?

Kadının davranış şekli ikiyüzlülük değil de politik geldi. İkiyüzlü davranmaları için akşama kadar bütün hizmeti sana yaptırıp oğlunu/kardeşini görünce sanki seni oturtmuş kendileri hizmet etmiş gibi davranmaları olurdu.

Kv görümce elti vs.. takmamayı öğrendiğim zamandır daha iyiyim boş verdim
hiç birşeyi sorgulamıyorum, kimseden beklentim yok..
vay ayrım yapılmış vay şöyle olmuş vay eltimin çocuğu ile bir tutulmuyor benim cocuğum görümcem eltim beni dışlıyor vs vs vs demeyi bıraktım.. şimdi kafam çok rahat
sizde deneyin takmayın boşverin umursamayın..
iş göstermemesi daha iyi bence.. misafir gibi oturun gelin işte..
kv çok tehlikeli birisi.. sizde onun nabzına göre şerbet verin
ayrıca kızı ile kendinizi asla aynı kefeye koymayın..
siz el kapısından geldiniz elin kızısınız bu hiç bir zaman değişmez

Ne diye görümceyle yarışa giriyorsunuz ki?
Bırakın yapsın. Kv de de dışlıyormuş çok mu dert? Kendi ailenize bakın siz

görümcenin annesine gitmesinden size ne
o kızı sen gelinsin

Back
X