yaaaa kpe kvye neden bu kadar yüz verirsiniz ki?? alsınlar paralarını... töbe töbe.. eşinin durumu iyiymiş daha ne. böyle bir tehdidin üstüne nasıl kabul edersiniz?Slm bayanlar 4.5 aylik hamileyim 13 haftamda doktor kıza benziyo demisti bende ismini erva koycam diye hayaller kuruyordum kaynana hanimciğimla konustuk olmaz babaannenin adi olucak yoksa sevmeyiz bebegi dedi bende o isim cok eski olmaz bide remziye nuriye gibi erkekten türeme bi isim olmaz dedim illa olucak bizi ezemezsiniz dedi sonra esimin babasi aradi telefonla anamin adı olucak dedi yoksa size maddi hic bisey yok dedi baya zengin bunlar esimin durumu da iyi yani neyse kayinpeder erkek olursa secim sizin dedi kiz olursa anamn adi olcak dedi ben baya agladim dün erkek oldugunu ögrendik pipiyi görduk aradm ben bunlari erkek dedim ilk dedikleri sey aa ikinci m.geliyo kayinpederin adi olacakmis ya bana hic bisey sorulmuyor iyi bari kp adi gizel olur dedm iyi ki kiz deil babaanne ismi olmicak dedim ikinci olur 3.olur bunun kurtulusu yok dediler((
Canim ya inan cok haklisin ailene kizmakta bizim bebegimiz de buyuyunce kizsa hakli sacma adetler yuzunden geri kaliyoruz çağdan.ay isim konusu mu en hassas oldum noktalardan birisi.Benim ismim babaannemin ismi ve ismini didikleden araştırdımda ismimin türkiyede görülme oranı 0.07 çıktıartı anlamıda kötü bi isim sorgulayan kadın demek(ki tam emin olmasamda dini sorgulayan anlamında heral) zaten ne zaman bursaya taşındık arkadaşlarımın ismi özge merve betül merve özlem melike gibi modern isimler oldu bide dalga falan geçilmeye başlandı çünkü isim garip oldundan ya karıştırılıyodu yada dalga geçiliyodu ben artık dayanamayıp bu zamandan beri annemlere kızdım hep sırf babaannemin ismi diye niye koydunuz diye ben ilkokulda eve anne yine dalga geçtiler diye gelip ağladımı bilirim neyseki Allaha şükür şimdi akılları başlarına geldi 2.isim ekletcekler ve bu ismimde gayet güzel karıştırılmayan anlamıda hoş bi isim eğer çocuğunuzun benim anlattım gibi sorunlar yaşamasını istemiyosanız bence direnin en azından 2.adı koyun bırakın tavır yapsınlar onların keyfi yüzünden çocuğunuzun hayatını karartmak zorunda değilsiniz benim buraya taşınmadan önce sırf babaannesini ismi satılmış diye adı satılmış olan bi arkadaşım bile vardı kızlar kanmayın akıllı olun bunlara karşı
Iki isim koyalim diyor ikna olduOnu bunu bosverin, esiniz ne diyor bu duruma?
Canim biz asiretten gelmeyiz ama hic bole adet yok bizde eşim egeli onlarda bunu gorunce şok oldm ben.aşiretler galiba ... çok sinir oluyorum böyle işlere karışma hakkınız eşiniz vermemeli bence size laf söylemek olmazda eşiniz mudehale etmeli. paralarıda onların olsun
zaten bende çocuğunuzunda benim gibi şeler yaşamasını istemem ama mutluyum çünkü eskisi kadar koyulmuyo artık kaynana isimleri eşinizde ikna olmus ne güzel eğer kaynananızın ismi genel olarak dalga geçilcek kötü bi isimse 2.isim daha iyi zaten eminimki kızınız olursa kaynananızın ismini kullanmıcaktır kendimden biliyorum az buçukCanim ya inan cok haklisin ailene kizmakta bizim bebegimiz de buyuyunce kizsa hakli sacma adetler yuzunden geri kaliyoruz çağdan.
zaten bu adet genelde egelilerde var hep bizde egeliyiz ondan biliyomCanim biz asiretten gelmeyiz ama hic bole adet yok bizde eşim egeli onlarda bunu gorunce şok oldm ben.
Ikinci ismede hayir diyorlar ,kizin olursa onun da adini biz koyucaz diyolarYahu bu bütün dunyada hatta kraliyet ailesinde bile var olan bi sorun. Ne var ayyy mahvoldum bittim demeye. İkinci ismini istedigin koyarsin. Bu ulkede ilk ismin bas harfi ikinci ismin kendisi kullanılıyor zaten. Okulda gerçek hayatta senin koyduğun isim kullanılır. Doğal yoldan. Onlarda ilk ismi kullanırlar. Oldu bitti. Hamile hamile üzüldüğünüz şeye bakın. Kavga gürültüye gerek yok bence. Relaks olun politik davranin keyfinize bakın. Sizin istediginiz gibi diyin hatta ilk ismi olarak koydugunuz icin uzerine birde iltifat izzet ikram bekleyin ikinci isim mis gibi kullanılsın ( sizin ne kabahatiniz var : ) ) amaaaan yaaa her olayı kavgalik uzulmelik hale getirmeye bayılıyoruz. Az çözüm odaklı lutfen. Hamilesiniz en onemli donemde kendinize dert bulmussunuz. He diyin gecin. Bildiginizi sanki onlarin istegiymis gibi yapin iste. Ne şiş yansın ne kebap.
NOT: bu arada bi kenara oglunuzun çocuğuna isim koymamayı not alın. E malum hayat.
Bu adeti ben bitiricem oglum olucak asla kotu bi kaynana olmicam kucuk cocuga satılmıs denir mi ayzaten bu adet genelde egelilerde var hep bizde egeliyiz ondan biliyomben orda yaşarken çok şahit olmuştum babaannein ismi ümmü döndü dudu satılmış aileleride hiç düşünmeden küçücük çocuklara veriyordu bu ismimleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?