Kaynana ile isim bebeğime isim tartısması bi akıl verin bayanlar

Napicaksın ya şimdi eve mi gidiyorsun?

sen dokuz ay boyunca taşı sen doğur büyüt bak gecleri isimini kaynana koysun he canım he kapatsın ben onu arayım bide o isimler ne ya çok istiyorsa kızı varsa kendi kızının çocuguna koysun
Ne yapmaliyim kimi aramaliyim ne demeliyim şaşırdm kaldım kocamda ailesinden yana bu konuda

Senin sorunun kayın ailen değil maalesef, eşin hala ailesinden ayrı bir hayat kurduğunu idrak edememiş, seninle aile olup kendi ayakları üstünde duran anne baba bile olsa haklı olduğu durumlarda kimseye eyvallahı olmayan bir yetişkin olamamış maalesef. İsim konusu tek sorun değildir elbet, öncesi vardır sonrası da olacaktır onun ailesi tarafından yönetilmemin. Eşin değişmeden hiçbir şey değişmeyecek maalesef. Bunun için sadece oturup dua mı edersin, ağlayıp ah vah mı edersin, yoksa yavaştan rest çekmeye başlar mısın artık sana kalmış.

Senin asil sorunun kocan aslinda ailesine laf geciremiyor onlarin agzina bakiyor bide soylemeden gecemiycem nuriye nazmiye gibi isimler sizin erva dan guzel bence

Napicaksın ya şimdi eve mi gidiyorsun?
Eve gidip esyalarimi alip çikmayi ďusunuyorum ama gidersem dönemem ailemde beni istemez hamile halimle galiba bizde bosanmaya biraz karşilar ama bu yuzden bile boşanmak istiyorum ben ,çok nazli büyudum ailem bi dedigimi ikiletmedi elin adami kadini herseyime karışiyor

Ne yapmaliyim kimi aramaliyim ne demeliyim şaşırdm kaldım kocamda ailesinden yana bu konuda
eşini ikna etmelisin allah aşkına ateşi çıkınca gelip kaynanan mı bakcak böyle aptal insanlara tahamülüm yok lafa bak sevmezmiş sevme çokta umrumda sanki kimi tehdit ediyorsun

Yahu bi durun çocuk sağ salim bir doğsun Allah'ın izni ile,bu ne acele?
Yapmanız gereken bi kucağıma alayım ismi düşünür,karar veririz demeliydiniz.
Şimdiden ailecek isim kavgasına düşmeniz bir atasözünü hatırlattı bana.

Terbiyesizler! Yaa insanın biraz ağırlığı olur, ne biçim kayınpedersin sen, gelinle yaptığın muhabbete bak!
Asla taviz verme, kibarlıktan anlamayana, anladıkları gibi davranmak lazım. Net ol.. Sevmeyen de sevmesin, canları isterse...

nerden buluyosunuz bu dangalak insanları yaa, anası küsmüş kıymetli olmuş küsen kıymete biniyosa sende küs. eşin senin arkanda olduktan sonra anası babası istediği kadar çene çalsın boş. ama eşin onların ağzına bakıp seni ezdiriyo.
sevmezlerse sevmesinler çok lazımdı böyle cahil insanların sevgisi
kendi doğurduğun çocuğa isim koyma hakkı yok taşıyıcı annemisin sen

Bence isim çok önemli bir konu. Mesleğimle ilgili olduğu için belki de. Daha cinsiyetler belli olmadan karar vermiştim isimlere. Yani ''daha dogmadan neyin derdi'' demeyin. Ama bu tutum içindeki koca daha ileri sorunlara sebebiyet verecektir. Asıl sorun o. Kayınvalide ve kayınpeder de kendilerini aşmışlar. Sevmezsen sevme yani, bize ne!

Eve geldim
O sizin erkekren tureme dediginiz ismi tasiyan milyonlarca insan var bu ulkede lafinizi bilinde konusun
Ben o tasiyanlara bisey demedim kendim sevmiyorum dedim ve cocuguma bu ismi vermek istemedigimi soyluyorum bu benim fikrim sizi ilgilendirmez ben bu tarz isimleri sevmiyorum haddinizi bilin.

dün akşam konu bi yerden açıldı 2. kız olursa hayatta annenin ismini felan koymam dedim hele eski isim hiç koymam dedim valla boşanma nedeni olur dedim geçtim karşıya
eşinizde siz gibi pasif sanırım olmaz deyip geçemiyorsunuz tepkinizi koyamıyorsunuz siz onlarla görüşmeyin tepkinizi koyun

O sizin erkekren tureme dediginiz ismi tasiyan milyonlarca insan var bu ulkede lafinizi bilinde konusun

bu kadar alınacak ne var bu cümlede ki

ben de çocuğuma çift cinsiyetli isim koymam dedim

mesela deniz

bu isim kötü mü hayır ama hem kız hem erkek ismi oluyor ve telefonda vs sıkıntı oluyor ben öyle istemiyorum dedim

hatta çevremde de söyledim sonra bir arkadaş oğluna deniz ismini koydu biz seni dinelemdik dedi birlikte güldük geçtik

erkek ve dişi kelimeler sanırım farsçada yaygındır sonuna e eklenerek dişi hale getirilir

konu sahibi sevmiyormuş

bu o isimdeki kişilere bir şey dediği anlamına mı gelir

milyonlarca ahmet vardır ama ben ahmet ismini sevmem eee onlara kötü birşey mi demiş oldum ya da ahmetlerle arkadaşlık mı etmiyorum tabii ki de hayır

Sizin gibi pasif ezik insanlarıanlamıyorum
Evi terk etme sebebi benim için
Çocuğu alır kaçarım yine de o ismi koydurmazdım

Hangi devirdeyizzz...tabiki saygidan ve esin istedigi icin koyarsin ama. Ne bu sanki koymak zorundaymissin gibi...hocbir tepki vermemisin esin ne diyor bu durumaaa..ben kizimin ismini annemin ismini koydum rahmetli...o da esim istedi diyeee.
Simdi bir oglum.olacak kayinbabam demesede ben salih ismini koyacam..ama zorlama falan yok..baslarim parasina!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…