- 7 Ağustos 2017
- 9.952
- 37.268
- 548
- 29
Hayretler içerisinde okudumÇalışmaya niyetim yok, boşunamı evlendim kocam eşşek gibi bakacak bana diyorsunuz yanii. Anladım
Vay be. Şehir dışı sözümü :). Eski sevgilim maddi durumu yoktu çok iyi insandı. Atamamızda olmamıştı. Ailesinin durumuda zordu hiç böyle beni şuraya götür diye darlarığımı hatırlamam . Atanınce gezeriz dedik atanamadık . Başka sebeblerle ayrımrık. Tek kızdığım yani istedikten sonra herşey yapılır illa dışarda yemek yenecekse bu kadar takıntılıysa. Ya da yalnız kalınmıo falansa olay bir çay koysun termosa kuzenin kızda börek yapsın gitsinler işte dışarı. Ya dün bir yemek mi söylesem dışardan dedim uygulamaların bazıları uyguna geliyor ya. Getirse ne olur yani iki menü söylesen en az 60 TL çıkıo cepten. Oturdum bir mercimek çorbası koydum yani. Kız çalışmıyor bence çalışsada ev geçindirmemiş hiç. Yani ekmek falan almaya gittiğini market alışverişi yaptığını sanmıyorum. Zira çok yokluk bile görmemiş olsa. Ki ben öyleyim hep durumumuz iyiydi. Bu hafta pazardan sezze alma yerine hazırdaki bakliyatlarla idare etmeye ve de kar soğuğu gidince fiyat biraz düşer diye beklemeye karar verdim. Yani yoklukla ilgisi yok bu işin.Kızlar selamün aleyküm herkese . Eşim beni kaynanamla oturmaya zorluyor ben istemiyorum kadın bizi boşandırmak için nefes alıyor resmen bana küfürler hakaretler ediyor sürekli evinden kovuyo yatak odamı kurcalar karıştırır herkese her şeyimi anlatır benle düşman gibidir . Sebebi kıskançlık diye düşünüyorum çünkü o bana ne yaptıysa ben anne demeye devam ettim saygımı devam ettirdim . Eşimle dün konuştum bir bir yaptıklarını anlattım oturmak istemiyorum dedim oda işine gelmiyosa otur ananın evinde dedi küfürler etti annesine toz kondurmuyo annesi ne laflar ediyor durduk yere oda oturup gülüyor normal bişey gibi . Duyduğuma göre kaynana ile oturmaya zorlamak boşanma sebebi yani çekişmeli boşanma davası açacağım ama hakime bu sebebi sunduğum zaman uzatmadan bitirir mi evliliği . İrdeleme amaçlı yorum yapmayın Eşim başta çalışıyordu zaten gayet huzurlu hayatımız vardı gebelik durumumdan sonra değişmeye başladı başkaları ek ise girer bizimki de işten güçten elini ayağını çekti anasının evine çekildi, işi gücü bıraktı anasının evinde oturuyor orda yaşamak istiyo babasının emekli maaşı ile geçiniyor . Ben bu şekilde hayat sürmek istemiyorum çok eziyet çekiyorum ellerinden . Sahipsizsin diyip duruyolar evet haklılar sahip çıkanım olsaydı bu durumda olmazdım . 380 lira dilekçe verirken dosya masrafı ödenecekmiş şuan o kadar param yok dava bitiminde ödeme şansım yok mudur
Bakın siz beni alıntılayıp duyar kastığımı söylediniz ben de "sizin düşünce yapınıza göre cevap verecek olsam siz de beğeni kasma amaçlı şuan bunu yapıyorsunuz derdim" diye yazdım. Yani ben de tıpkı sizin gibi "kişi kendinden bilir olabilir mi" düşüncesine ithafen öyle yazdım. Etkiye tepki yani.Vallah ben kk da tahmini 15 senedir üyeyim hiç beğeni kasma gibi amacım olmadı. Kişi kendinden bilir olabilirmi?
Aksine yorumlarımı beğenmeyenlerde oluyor çoğu zaman, çıkıpta bazıları gibi yorumunun nesini beğenmedin gibi komik şeyler sormuyorum kimseye.
Ve halen arkadaşa bir öneride bulunmamışsınız. Yardımcı olmak istiyorsanız direk konu sahibine öneride bulunun bence, üyelerin yorumlarını eleştirme olmasın amacınız.
Gerçekten öyle bu konuda bunu çok ağır hissettim .Kadının kesinlikle savunulacak bir tarafı yok ama ülkemizde ki her kadın bizler gibi aile ya da eğitim konusunda şanslı değil..... Bazen bilemiyorum neden bu kadar vurun vurun tarzında yorumlar yapılıyor. Özellikle de senin gibiler anne oluyor ??? Bunu konuşacak merci bizmiyiz?Konu sahibinin ikinci sayfadaki üslubuna zaten diyecek hiçbir sözüm yok, savunulur bir tarafı da yok ki banlanmış zaten. Fakat ilk sayfada da resmen düşene bir tane de biz vuralım tarzında bir üslupla yazılmış bazı yorumlar. Karşınızdaki kişinin şartlarını bir sorup sonrasında yargılasanız en azından yargılayacaksanız daha iyi olmaz mı? Konuyu okuyup elinde taş hazır bekler gibi bekliyor bazıları. Konu sahibi kendisi de tıpkı yorum yapan kişinin tarzında bir cevap verince de (ilk sayfa için konuşuyorum) sen git sana bunu yapanlara sesini çıkar deniliyor. Konu sahibinin ailesi, çevresi ona saygısız davranıyor diye buradaki üyelerde saygısız davranmak zorunda mı?
Ordan bakınca kötümü gözüküyorum.Hayretler içerisinde okudumevett gerekirsee eşşek gibi calisicak riskli gebelik yaşayan karısının sirtindan gecinmiyecek. Kadinin uslubundan soz edilmiş basta hiçbirinize bisi dememis ilk saldiran yine sizsiniz.. inanin bana baskasina bu sekil konusunca en cool siz olmuyorsunuz ! Burdan bakınca cok kötü görünüyor.. kadin nasil bosanabilirim diye sormuş derdini anlatmış düşene bi tekme vurmakta moda oldu heralde. Yaptiginiz cok ayıp
Kimler anne oluyor tarzı cumleniz cidden üzdü!Ordan bakınca kötümü gözüküyorum.
Tüh, nekadar üzüldüm bilemezsiniz.
Bu gece uyku tutmayacak beni.
Hanfendi ya okumuyorsunuz, yada okuduğunuzu algılayamiyorsunuz bence.
Kendisine dava açacak kadar parası olmadığı için boşandığı zaman nasıl geçinececeğini sordum, malum çalışmiyor ya hani. Evliyken hamile eşini annesiyle oturmaya zorlayan ona sahip çıkmayan birisi boşandıktan sonra eşşek gibi çalışıp eski eşine nafaka ödeyecek kadar değişeceğini düşündüğünüz ütopik dünyanızda banada yer varmı? Hayata sizin gibi bakmayı çok isterim çünkü.
Katılıyorum.Gerçekten öyle bu konuda bunu çok ağır hissettim .Kadının kesinlikle savunulacak bir tarafı yok ama ülkemizde ki her kadın bizler gibi aile ya da eğitim konusunda şanslı değil..... Bazen bilemiyorum neden bu kadar vurun vurun tarzında yorumlar yapılıyor. Özellikle de senin gibiler anne oluyor ??? Bunu konuşacak merci bizmiyiz?
Arkadaşım kocasını sevmediğini kendisi yazdıKimler anne oluyor tarzı cumleniz cidden üzdü!
Neden korunmadiniz, böyle adama çocuk neden diye sorulur ama bir kadına bu tarz kelimelerle vurulmaz.
Evet evet kesinlikle haklısınız,konu sahibinin üslup ve bakışı yanlış ama bu denli yapılmaz bu iş.Katılıyorum.
Bunları söyleyince de duyar kasmış oluyoruz.. Amacım duyar kasmış olmak değildi fakat yorumları okuyunca yazmadan geçmek istemedim. İlk sayfada konu sahibi yorumlarında ona yazan kişilere göre tavır alıp benzer üslubu kullanmış ama bu kez üslubun kötü demişler. Ee kadın ne yapsın üyelerle aynı tarzda yazmış, çevremdekiler saygısız bu yüzden buradaki üyeler de istediği üslubu kullansın mı desin. (Bu yazdıklarım ilk sayfa için geçerli, zaten konu sahibinin ettiği küfürün savunulacak bir yanı yok)
Yok zaten gozune uyku giricegini eminim.siteden çıktığıniz an herseyi unutacaginizi kalbini kirdimmi kirmadimmi diye düşünmeyeceginize eminim.Ordan bakınca kötümü gözüküyorum.
Tüh, nekadar üzüldüm bilemezsiniz.
Bu gece uyku tutmayacak beni.
Hanfendi ya okumuyorsunuz, yada okuduğunuzu algılayamiyorsunuz bence.
Kendisine dava açacak kadar parası olmadığı için boşandığı zaman nasıl geçinececeğini sordum, malum çalışmiyor ya hani. Evliyken hamile eşini annesiyle oturmaya zorlayan ona sahip çıkmayan birisi boşandıktan sonra eşşek gibi çalışıp eski eşine nafaka ödeyecek kadar değişeceğini düşündüğünüz ütopik dünyanızda banada yer varmı? Hayata sizin gibi bakmayı çok isterim çünkü.
Bakın şunu diyoruz kadın gelmiş dertlenmis ilk olarak ama burada hemen bir saldırı başlamış ben ona şaşırdım kadın daha carlamadan (ki onun tabiriyle) ...Arkadaşım kocasını sevmediğini kendisi yazdı
Neden korunmadınız, böyle adamı niye baba yaptınız gibi cümleleri hiç sevmiyorum çok saçma
Sevmediği biriyle evlenmek üstüne çocuk yapmak çok normalmiş gibi
Sanki birtek adam kötü de hep kadınlar iyimiş gibi.
Kadının cümlelerini, üslbunu hepimiz gördük, yazık değilmi şimdi o bebeğe? Siz cidden üzülmedinizmi?
Bir anne olarak şahsen ben üzüldüm. Kv desinin her dediğine tamam diyen kendin ayakları üzerinde duramayan bir kadın, bir bebeğe ne verebilecek?
Nafayka ilgili kısım çalışan insanlar için geçerli, biliryorsunuz değilmi? Konuda eş çalışmıyor asalak gibi annesine yerleşmil babasının maaşıyla geçiniyor. Okumak ve anlamak….Yok zaten gozune uyku giricegini eminim.siteden çıktığıniz an herseyi unutacaginizi kalbini kirdimmi kirmadimmi diye düşünmeyeceginize eminim.
Nafaka konusuna gelince her türlü odemek zorunda
Nafaka ödenmediği takdirde öncelikle nafaka borçlusu aleyhine icra takibi başlatılacaktır. İcra takibi başlatılmasından sonra borçlu nafakayı halen ödemez ise hakkında hapis cezası istemiyle şikayet yoluna gidilecektir. Nafakanın ödenmemesi halinde borçlu hakkında üç aylık tazyik hapsi kararı verilecektir.
Biz suan icin konusuyoruz daha ortada bi bosanma yok. Sehirde yaşayan zor iş bulurken köydeki kadindan iş bulmasini beklemekte fazla ütopik degilmi ???
Ve kadin suan calisicak durumda değil riskli gebelik yasiyorum diyor. Keske asil siz anlasaniz okudugunuzu
Nafayka ilgili kısım çalışan insanlar için geçerli, biliryorsunuz değilmi? Konuda eş çalışmıyor asalak gibi annesine yerleşmil babasının maaşıyla geçiniyor. Okumak ve anlamak….
Evet boşanma yok, zatende olmayacak. Neden biliyormusunuz? Köy gibi yerde yaşadığı halde okumak ve meslek sahibi olmak yerine böyle asalak biriyle evlendiği için. Üstüne birde çocuk yaptığı için. Cebinde dilekçe verecek parası yok ama boşancak öylemi? Evet evet aynen.
Kv sinin her dediğine tamam dediğini nereden çıkardınız? Kahin misiniz yoksa senaryo yazarı mı?Arkadaşım kocasını sevmediğini kendisi yazdı
Neden korunmadınız, böyle adamı niye baba yaptınız gibi cümleleri hiç sevmiyorum çok saçma
Sevmediği biriyle evlenmek üstüne çocuk yapmak çok normalmiş gibi
Sanki birtek adam kötü de hep kadınlar iyimiş gibi.
Kadının cümlelerini, üslbunu hepimiz gördük, yazık değilmi şimdi o bebeğe? Siz cidden üzülmedinizmi?
Bir anne olarak şahsen ben üzüldüm. Kv desinin her dediğine tamam diyen kendin ayakları üzerinde duramayan bir kadın, bir bebeğe ne verebilecek?
Kv sinin her dediğine tamam dediğini nereden çıkardınız? Kahin misiniz yoksa senaryo yazarı mı?
Ben de ağzı bozuk anneleri gördükçe üzüldüğüm gibi üslup nedir had nedir bilmeden kocaman insanları azarlayan, tersleyen anneleri gördükçe de üzülüyorum.
Konu sahibinin ilk yazdığı postu dikkatle okusaydınız eğer anlardınız nerden çıkardığımı…Kv sinin her dediğine tamam dediğini nereden çıkardınız? Kahin misiniz yoksa senaryo yazarı mı?
Ben de ağzı bozuk anneleri gördükçe üzüldüğüm gibi üslup nedir had nedir bilmeden kocaman insanları azarlayan, tersleyen anneleri gördükçe de üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?