• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile oturma boşanma sebebimidir ? (Hukuki açıdan)

Konu sahibesi E Emineunq banlanmış ancak üyeye saldıran arkadaşlara fikir olması için küçük bir paylaşım yapayım.

Her konu açana evlere temizliğe git , pazarda limon sat gibi klişeleşmiş tavsiyeler vermeden önce konuyu açan ne yazmış okursak daha sağlıklı olur.

Köy deyince aklınızda ne canlanıyor gerçekten merak ettim. Konu açanın eğitim düzeyi ve yaşamı hakkında bilgi sahibi olmadan saldırmanın kimseye faydası yok.

Daha önce nerede çalışıyordu ki için muhtemel olasılıklar : Merkeze yakın fabrikaların bir kısmı köylerden işçi alımı yapıyor ve servisle fabrikaya ulaşımı sağlıyor. Tarla ekim dikim dönemlerinde de tarlaya işçi toplama yapılabiliyor.

İdari kadro da çalışanlarda var pek tabii.

Bunların dışında minibüsle gidip kasabadaki market , dükkan vb de de çalışmak mümkün.

Bölgesel olarak daha farklı imkanlar da olabilir.

Eğitime gelince ; eskiden Almanyaya işçi olarak gidenler anlatırdı. Ayakkabı boyacısı bile lise , üniversite mezunu diye. İşte biz de o noktadayız.

Konu sahibinin ikinci sayfadaki üslubuna zaten diyecek hiçbir sözüm yok, savunulur bir tarafı da yok ki banlanmış zaten. Fakat ilk sayfada da resmen düşene bir tane de biz vuralım tarzında bir üslupla yazılmış bazı yorumlar. Karşınızdaki kişinin şartlarını bir sorup sonrasında yargılasanız en azından yargılayacaksanız daha iyi olmaz mı? Konuyu okuyup elinde taş hazır bekler gibi bekliyor bazıları. Konu sahibi kendisi de tıpkı yorum yapan kişinin tarzında bir cevap verince de (ilk sayfa için konuşuyorum) sen git sana bunu yapanlara sesini çıkar deniliyor. Konu sahibinin ailesi, çevresi ona saygısız davranıyor diye buradaki üyelerde saygısız davranmak zorunda mı?
Hay ağzına sağlık.
İlj yorumlarını okudum okudum ama nedeb üstüne gitmişler anlamadım

Evladına sahip çıkmayana eşde eş aileside tabii biyere kadar saygı gösteriyor.
Neden böyle diyorsunuz? Gerçekten "TABİİ bir yere kadar" mı saygı göstermeliler? Çok acımasızca. İnsanları anlamıyorum. Benim gelime ailesi sahip çıkmıyorsa ben daha çok sahip çıkarım. Bu birine saygısızlık etmek için sebep değil. Anne babasına carlasa ne olacak? Yapmıyorlarmış işte ne yapabilir?

Hay ağzına sağlık.
İlj yorumlarını okudum okudum ama nedeb üstüne gitmişler anlamadım
Ben de anlamadım, açıkçası anlamak için uğraşmanın da boş bir çaba olduğunu düşünüyorum artık. (bdv de bunu son zamanlarda daha sık görmeye başladım. Amaç eleştirmek, doğruyu dile getirmekten ziyade sanki klavye başında yazdıklarıyla kırmak, dökmek. Şuan bile bdvnin ilk sayfasında birkaç konu var şöyle bir göz attım. Konuya yorum yapan bir üye konu sahibinin ne kadar gurursuz olduğundan başlayıp yerin dibine sokmuş adeta konu sahibini. Halbuki kendi konusunu hatırlıyorum, kendisi de aldatılmış ve ayrılmayan biri. Buraya konu açtığında zamanında o üye de çok eleştiri almıştı, şimdi görüyorum kendisine yapılanı bir başkasına yapıyor bugün. )

Neden böyle diyorsunuz? Gerçekten "TABİİ bir yere kadar" mı saygı göstermeliler? Çok acımasızca. İnsanları anlamıyorum. Benim gelime ailesi sahip çıkmıyorsa ben daha çok sahip çıkarım. Bu birine saygısızlık etmek için sebep değil. Anne babasına carlasa ne olacak? Yapmıyorlarmış işte ne yapabilir?
Herkes sizin gibi düşünmüyor ama keşke dediğiniz gibi olsa. Sahipsiz bulunca ezen çok oluyor.
Ailesi dimdik arkasında olsa o eş müsvetesi sayıp sövebilirmi, beğenmiyorsan git annene diyebilirmi. Biliyorki sahip çıkanı yok, tepesine biniyor kızcağızın. Kızına sahip çıkmayan ailelere çok sinir oluyorum elimden gelse hepsini tokatlarım. İnsan ailesine güvenemedikten sonra neye yarıyor aile. Zor günümde yanımda olmayan iyi günümde ihtiyacım yok. Eşi ailesi biryere kadar, ben olsam ailemden beklerim, ailemden görmediğim ilgiyi sevgiyi eşimin ailesinden görmek beni daha çok mutsuz ederdi açıkcası.

Kolay kolay boşan demem ama boşan.. Riskli gebelik demişsiniz nasipse doğar zaten değilse vardır Allahın bir bildiği ona çok takılma..
Ama o bencil aileden acilen kurtulmanın yolunu bul..hayat başkalarının kahrını çekmeyecek kadar kısa yazık etme gençliğne

Herkes sizin gibi düşünmüyor ama keşke dediğiniz gibi olsa. Sahipsiz bulunca ezen çok oluyor.
Ailesi dimdik arkasında olsa o eş müsvetesi sayıp sövebilirmi, beğenmiyorsan git annene diyebilirmi. Biliyorki sahip çıkanı yok, tepesine biniyor kızcağızın. Kızına sahip çıkmayan ailelere çok sinir oluyorum elimden gelse hepsini tokatlarım. İnsan ailesine güvenemedikten sonra neye yarıyor aile. Zor günümde yanımda olmayan iyi günümde ihtiyacım yok. Eşi ailesi biryere kadar, ben olsam ailemden beklerim, ailemden görmediğim ilgiyi sevgiyi eşimin ailesinden görmek beni daha çok mutsuz ederdi açıkcası.
Sahipsiz bulunca sarıp sarmalayan da var ezen de. Bakıcı kızımız evlendi, berbat bir ailesi var, Esra Erol 'a çıkanlar gibi. Baktılar aile böyle, sahipsiz dediler, tepesine binmeye kalktılar, kalp hastası kız bi de. Burdan bi kükredik, o yetersiz kocasının g.tü bi titredi. Deli kayın ailesine de iyi bir şok oldu. 😂

evet düşünmüyor bu bir gerçek. Herkes gücünün yettiğine. Bundan sonra evlendiği kadın dişli çıksa ailesi biraz dişini gösterse ona böyle yapamazlar. Huy değil yani. Ama bu durumu korumak çok saçma.
Ben karşımdakini sadece birey olarak değerlendirebilirim. Ailesi istemiyormuş kötüymüş beni hiç ilgilendirmez.

Sende o kızcağızi yerden yere vurdun ama moranka biz bunu anlatmaya calisiyoruz.yazik gunah degilmi kiz zaten belliki zor durumda. Gerek varmi boyle davranmaya

Maddi durum olmadan çocukla yaşamak şu devirde aşırı zor.
Eşiniz de tam bir asalak.
Çocuğu bırakıp bu devirde nerede ne kadar kazanacaksınız da geciminizi sağlayacaksınız?
Ailenizin durumu nedir?
Annenizin bakma ihtimali var mı?
Eğer öyle ise bir işe girebilirsiniz başka turlu ya da çocuk buyuyene kadar evliliginize devam edeceksiniz.

Ben de anlamadım, açıkçası anlamak için uğraşmanın da boş bir çaba olduğunu düşünüyorum artık. (bdv de bunu son zamanlarda daha sık görmeye başladım. Amaç eleştirmek, doğruyu dile getirmekten ziyade sanki klavye başında yazdıklarıyla kırmak, dökmek. Şuan bile bdvnin ilk sayfasında birkaç konu var şöyle bir göz attım. Konuya yorum yapan bir üye konu sahibinin ne kadar gurursuz olduğundan başlayıp yerin dibine sokmuş adeta konu sahibini. Halbuki kendi konusunu hatırlıyorum, kendisi de aldatılmış ve ayrılmayan biri. Buraya konu açtığında zamanında o üye de çok eleştiri almıştı, şimdi görüyorum kendisine yapılanı bir başkasına yapıyor bugün. )
ben anlaşılamadığımı düşündüğümde direkt çıkıyorum konudan. zira bazıları gerçekten ruhsal mastürbasyon yapıyor burda. alay eder bir üslup lafı başka yerinden anlayıp sündürdükçe sündürme. ne yaşıyorlar da burda rahatlıyorlar anlamıyorum. birçok konuda denk geliyorum bu duruma. sadece bu konu değil. üstelik çoğu eğitimli olduğunu iddia ediyor. bazen insan zıvanadan çıkıp ehh başka işim mi yok deyip dönüyor arkasını

Senin üslubun leş kadının yazdığında hiçbir şey yok bu saçma çıkışı anlayamamış ve kendini açıklamaya çalışmış.
Napsin Anne babası sahip çıkmadığı için saygıyı hak etmiyor mu
Mune Mune
Niye banlamiyorsun. Bu aşağılayıcı üslupla neden konuşuyor. Annesinin babası sahip çıkmadığı için konu sahibi suçlu oldu tüh gördün mü

Bu şahıs nasıl sorgulayabilir kimin Anne olabileceğini.
Hala durumunun anlaşılması için köyde yaşadığını anlatmaya çalışıyor gelen üsluba bak özgûvenli seni diyor
Evet özgüvenli senin gibi düşene bir tekme de ben vuruyum demiyor
Mune Mune
Hey banlasana
O kadın tam boşanmak için adın atmisken böyle insanlar yüzünden demoralize olursa çok yazık olur ki yine ilk sayfada bilgi vermeye çalışan vardı. Biri barodan avukat isteyebilecegini diğeri fakirlik kağıdı alabileceğini söylemişti.
Başka kadınlarda burayı okuyup bilgi alabilirdi ama engel oldu

Öyle üsluba böyle üslup
Bir kadının hayatını değiştirilebilirdi, burayı okuyan başka aynı durumdaki kadın fikir alabilirdi. Ama konu sahibini banladiysa hey derim :)
Hararetli bir şekilde buraya yazmamın nedeni de böyle linclenir miyim diye konu açmaktan çekinen kadınlara daha temiz bir alan bırakmak

AA siz de kendinizi överek 17 yaşında çalışmaya başladığınız söylemiştiniz ama konu sahibinin 16 yaşında çalışmaya başladığını okuyunca hemen saldırmaya geçen üyeydiniz.
Belli ki site işleyişini hala öğrenememişsiniz, bir an önce site işleyişine hakim olmanız için açıklama yapıyorum.
Üyelere ayar vermek yerine, ki bu kimsenin haddine değildir, site kurallarına uygun olmadığını düşündüğünüz yorumların altındaki Şikayet Et butonuna basmalısınız.

Yönetimi bilip bilmeden eleştirmek ve konuya yazanlara ağız dolusu laf etmek yerine şikayet et butonuna basmalısınız zira bu da bir kuraldır, an itibariyle sizin bu konuyla ilgili tek bir şikayet raporunuza rastlamadım, adımı etiketlemiş olmanız şikayet ettiğiniz manasına gelmiyor zira etiketleri görmeyebiliriz, ki ben yönetimden izin alıp bir süre siteye giriş de yapmayabilirdim, hasta veya ölmüş de olabilirdim dolayısıyla etiketleri de görmezdim, olması gereken şikayet et butonuna basmaktır, böylece siteye giriş yapan diğer moderatör veya adminler de şikayeti görür ve müdahale eder.

• Kurallara aykırı bir durum görüldüğünde, başka kullanıcıların konuya müdahil olması üzücü sonuçlar doğurduğundan, doğru davranışın RAPOR tuşu ile yöneticilere bildirilmesi olduğunu hatırlatırız.

Ayrıca, bugün sitede son görülme saatim 14:37, 14:37'den bu saate kadar robot olmadığımızdan, evimle ailemle ilgilendim, yöneticilerim dahi buna müsaade ederken, kusura bakmayın da siteye girişime kadar sabretmeniz gerekiyor.

Forumun tamamında site kurallarına uygun olmadığını düşündüğü konu ve mesajları şikayet et butonuna basarak rapor eden, bu sayede bizim gözümüz kulağımız olup her durumdan haberdar eden herkese teşekkür ederim, bu vesileyle bunu da dile getirmeden geçip gitmek istemedim.

Konunuzun her cümlesi kendi başına boşanma sebebi zaten.

Çok değişik bir hayatınız var. Icinde bulunduğunuz durumun vehametinden haberdar değilsiniz sanırım.

Eşiniz becerip 2 kuruş para kazanamıyor, babasının maaşına konuyor ama kendine güveni tavan, küfürler ediyor, anana git diyor (ki bence haklı, gideceğiniz her yer bu adamin yaninda kalmaktan iyidir)

Kv aynı şekilde hakaret edebiliyor. Sizi cok muhteşem kocanizdan ayirmaya çalışıyor, Allah muvaffakiyet nasip etmesin böyle bi koca hicbir yerde bi daha bulunamaz, filan diye mi düşünüyorsunuz? Merak etmeyin ortadoğu bu çapsızlarla dolu.

Sizin cebinizde 2 kuruş para yok.

Aileniz nerde? Kimseniz yok mu?

Evlere temizliğe gitmek, marketlerde çalışmak ya da bulaşıkçılık yapmak yani kısacası çalışmak aklınıza gelmiyor mu?

Eşinizle tek sorununuzun sizi kv ile yasamaya zorlaması olduğunu mu düşünüyorsunuz?
İnsanlar hep eleştirecek birşey buluyo, anlamadım. Bu üye rahatsız olmuşki boşanmanın yollarını arıyo ve fikir danışıyo, hamileyim deyip geçmemiş. Öyle olsaydı boşanmadığı için eleştirilirdi, boşanıcam demiş bulmuşsunuz bişeyler. Çalışmak aklına geliyor ama yapamıyor, riskli gebelik diyor, hamileliğin son dönemleri ve bir önceki konusu kalp rahatsızlığı üzerine. Bu durumda bu üyenin çalışamayacağı sizin aklınıza geliyor mu?

Kadın otur çek ozaman. Ne diye konu açıyorsun. Yeşillik olsun diye mi. Gel nufusumuza mı alalım seni diyelim
Niya konu açtığı çok acık değil mi?
İki sorusu olmuş
1. Kv ile yaşamak boşanmak için geçerli bir sebep mi
2. Ödeme yapacak durumu yokmuş, dava bitiminde ödemem mümkün müdür?

Bu sorulara yanıt arayan bir kadına verdiğiniz cevap konusuyla çok alakasız olmuş
Siz okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz? Zira size çalışayımmı, çalışmayım mı diye sormamış

Konu sahibi umarım dönünce buraları okursun, lütfen kendinizi çaresiz hissetmeyin. Ailenizin destek çıkmaması, iş bulamamanız, riskli gebelik bunların hepsi çok zor şeyler evet ama her zaman bir çıkış yolu bulunur elbet. Ailenize gidemiyorsanız lütfen polis karakoluna gidip konuşun yardım isteyin ve kadın sığınma evine gitmeyi talep edin. En azından hamileliğiniz sağlıkla bitene, bebeğiniz biraz büyüyene kadar kalırsınız. Sonra şartlar elverişli olduğunda elbet bir iş bulup kendi evinize çıkarsınız. Tüm bu süreçte de barodan avukat talep edip davanızı açarsınız. Yeter ki sağlık olsun her şeyin üstesinden gelinir. Zaten çok zor şeyler yaşamışsınız bebeğinizi ve kendinizi korumaya alın. Umarım her şey güzel olur sizin için 🙏

Kızlar selamün aleyküm herkese . Eşim beni kaynanamla oturmaya zorluyor ben istemiyorum kadın bizi boşandırmak için nefes alıyor resmen bana küfürler hakaretler ediyor sürekli evinden kovuyo yatak odamı kurcalar karıştırır herkese her şeyimi anlatır benle düşman gibidir . Sebebi kıskançlık diye düşünüyorum çünkü o bana ne yaptıysa ben anne demeye devam ettim saygımı devam ettirdim . Eşimle dün konuştum bir bir yaptıklarını anlattım oturmak istemiyorum dedim oda işine gelmiyosa otur ananın evinde dedi küfürler etti annesine toz kondurmuyo annesi ne laflar ediyor durduk yere oda oturup gülüyor normal bişey gibi . Duyduğuma göre kaynana ile oturmaya zorlamak boşanma sebebi yani çekişmeli boşanma davası açacağım ama hakime bu sebebi sunduğum zaman uzatmadan bitirir mi evliliği . İrdeleme amaçlı yorum yapmayın Eşim başta çalışıyordu zaten gayet huzurlu hayatımız vardı gebelik durumumdan sonra değişmeye başladı başkaları ek ise girer bizimki de işten güçten elini ayağını çekti anasının evine çekildi, işi gücü bıraktı anasının evinde oturuyor orda yaşamak istiyo babasının emekli maaşı ile geçiniyor . Ben bu şekilde hayat sürmek istemiyorum çok eziyet çekiyorum ellerinden . Sahipsizsin diyip duruyolar evet haklılar sahip çıkanım olsaydı bu durumda olmazdım . 380 lira dilekçe verirken dosya masrafı ödenecekmiş şuan o kadar param yok dava bitiminde ödeme şansım yok mudur
Boşanın kesinlikle, sizi zorlayamaz bu konuda hukuk sizden yana, çekişmeli veya anlaşmalı acil boşanın derim ...

Öncelikle Neden diklenerek soru sorduğunuzu konustugunuzu anlayamadım düzgün üslup ile de konuşabiliriz bence ?? Kocamı seviyorum demedim bu bir . Bir yuva kurmusum iyi kötü düğün sabahı başladı uğraşmaya ayırmaya bunun için ayırmaya çalıştı diyorum sürekli. Biz başta gayet iyiydik huzurumuz yerindeydi daha sonra gebeligimi öğrendim ve sonradan işten güçten elini ayağını çekti çekildi annesinin evine geberene kadar burda yaşıcaz diye tutturdu . 12 ye kadar yatar akşama kadar da ben anasının küfrünü hakaretini dinlerim Neden hangi sebepten dolayı 360 derece değiştini soracaksınız bilmiyorum bende bunu herkese soruyorum. Herkes dediğim kendi ailesi . Neden yani bir insan evlenir çocuk sahibi olacağı sırada bu şekilde davranır ki tam tersi olması gerekirken . Millet ek işlerde çalışıyor essek gibi ama o tam tersini yapıyor işi gücü bırakıp anasının evine çekiliyor .
Çocukla sizi garantilediğini düşünüyor, size düşen bu düşünceyi boşanma davası açarak bertaraf etmek , şahsen ayağıma da kapansa bama küfreden bir adamla evli kalmazdım..

Siz ne yaşadınız kuzum, neyin acısını çıkarıyorsunuz çok merak ettim?

Ay ben de bunu diyecektim. 22 yaşında kocasından boşanmak için yardım isteyen hamile bir kadına neden bu kadar saldırmış bu üye anlamadım. Ne kadar gereksiz olmuş.

Back
X