Kaynana kayınbaba sorunu

Ay benimki oturmuyor valla. Biz de uzak oturuyoruz bize geldi mi uzun kalır. Çok hamarat devamlı bir işler yapıyor, kendimi yetersiz hissediyorum, bir yemek yapılacak "ben yapayım" diyor alıyor elimden, bana "sen bilemezsin iyi yapamazsın" gibi geliyor, Yemekten sonra bir sigara içmek istiyorum ama o hemen masayı topluyor bulaşıklara girişiyor, sigaramı içemiyorum hemen gidip alıyorum elinden bu sefer bi bakıyorum banyoya girmiş lavaboyu temizliyor, hani kirli bırakmışım pasaklıymışım gibi geliyor. Bazen de yoruluyorum bi oturmak istiyorum ama o bi oturmuyor, iş yapıyor, oturamıyorum bi türlü. Ah bu Kv'deler ne yapsalar yaranamazlar biz gelinlere :)
Ya ne tatlı ya maşallah çok iyi enerji aldım senin kv den. :KK200:ama seninki istisna maalesef.

Hanımefendi sizin okullarda ders vermeniz lazım kız çocuklarına nerdesiniz hemen aldıralım sizi 😁😁
Ben dersi yaşayarak öğrendim. Ben kendime değer vermezsem kimse vermezmiş. Ama diğer önemli husus eşim anneci değil hiç bir zaman ezdirmedi. Onlar geldiğinde Yen'i hamileydim eşim yorulmamı İstemedi bir de değerlerim iyi değildi hamilelik devam etmez belkİ diye söylemedik hemen. Onlar da hissetti mi artık insafa mı geldiler bilmem baya yardım ettiler

Ne kadarda bir geliyorlar? Yasi kac. Hayir evine bikac günlüğüne gelen birinden ismi bekliyorsun cocuklarla oynasinlar ilgilensinlee yeteer. Geliyorsa oglunun evine geliyor sizleri gormeye. Kendi ailen icinde aynisini dermisin
Şu oğlunun evi lafına da bi gıcığım, sadece oğlunun değil o ev, o evin bi hanımı bi annesi var. Oğlunun evi demek o kadına haksızlık oluyor. Ne olursa olsun karı-kocanın rızası olması lazım böyle konularda, bunaltmışlar kadını artık sürekli sürekli

Ben olsam hiç bi iş yapmam.
Madem iki küçük çocukla size acımayıp hiç bir yardımda bulunmuyorlar. Buna eşinizde dahil.
Kaldıkları süre zarfında yorgun olduğunuzu vs vs bahane ederek yada hiç bir açıklama yapmadan iş, yemek vs yapmayın.
Hiç de utanmayın yatakları dahi toplamayın.

Biz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.

Simdiii torun olsa nasil olur?
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ola ki evine torun gormek icin gitmemden rahatsiz olundu?
O zaman kendileri getirecek, tercih onlarin...😍

Siz sorunu nasil cozersiniz?
Esinize sikayet ediyorsaniz, etmeyin...
Erkekler "annen ne kadar dusuncesiz, bencil ve tembel." lafini,
dusuncesiz, tembel bencil kadinin oglusun olarak algilar.
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...

Bunlari hem gelin, hem kayinvalide olarak yaziyorum...😊

Kolay gelsin
..
benim kv geldiginde surekli kendi kizlariyla beni kiyaslar hep kotu olaylardan dert kederden bahsedetr beni surekli inceler laf sokar cok sıkılmasina ramen heo uzun kalmak ister.esimle tartissam araya girer bana surat yaoar.durduk yere beni esime sikayet eder.ha bire oğluna yemek yaptirma derdinde yok kahvaltisi aksam yemegi hazirla aksam zaten yapiyorum yemegimi bide begenmez surat bes karis gezer sizce bu kadini nasil seveyim nasil bir yol izlemeliyim her geldiginde esimle aramiz aciliyor ben artik onu gormek istemiyorum ama yine gelecek ve cok stresliyim cocuguma yansitiyorum sizce ne yapmaliyim

benim kv geldiginde surekli kendi kizlariyla beni kiyaslar hep kotu olaylardan dert kederden bahsedetr beni surekli inceler laf sokar cok sıkılmasina ramen heo uzun kalmak ister.esimle tartissam araya girer bana surat yaoar.durduk yere beni esime sikayet eder.ha bire oğluna yemek yaptirma derdinde yok kahvaltisi aksam yemegi hazirla aksam zaten yapiyorum yemegimi bide begenmez surat bes karis gezer sizce bu kadini nasil seveyim nasil bir yol izlemeliyim her geldiginde esimle aramiz aciliyor ben artik onu gormek istemiyorum ama yine gelecek ve cok stresliyim cocuguma yansitiyorum sizce ne yapmaliyim
Sevgi gonul isi, zorla olmaz.
En basta kocanizla annesinin yaninda tartismayin.
Surat assa da onemsemeyin, bir seyleri begensin diye caba gostermeyin, gunluk hayatiniza en fazla 3 gun ara verin. Cok mu uzun kaliyor? Bir hafta 10 gunse, katlanmaktan baska yol yok malesef...

Yemekleri birakin o yapsin. Hani esiniz anne yemegi ozlemis olsun. 😉

Sevgi gonul isi, zorla olmaz.
En basta kocanizla annesinin yaninda tartismayin.
Surat assa da onemsemeyin, bir seyleri begensin diye caba gostermeyin, gunluk hayatiniza en fazla 3 gun ara verin. Cok mu uzun kaliyor? Bir hafta 10 gunse, katlanmaktan baska yol yok malesef...
2 ay kaldi dogum yaptigimda resmen intahar edecrktim stresten bebegimi emziremedim gelip goguslemi sikip basimda dururdu senin sutun yok diye bu sefer kalirmi o kadar bilemiyirum hic kal demiyorum guya bana yardim icin gelecekmis bana yardim icin gelme ihtiyacim yok torununu gormeye gel dedim bu lafin ustune cok kalirmi?

Vallahi haline şükret bizimkilerin bana evleri çok yakın 1 sokak arası ben suratımı asmasam her gün gelip gitmek istiyorlar bide 1 gün geldikleri gibi benim 1 haftalık planımı çıkarıyorlar bana sormadan ne zaman onlar gelince surat assam anlarlar en azindan 2 hafta gelmezler eşim bu konuda benden yana çok şükür ki surat asmama veya onlara ilgisiz davranmama tepki göstermiyor 😌
Surat asmak ise yariyormu gerçekten sormuyorlarmi neden böyle diye

Arkadaşlar şehir dışında olup sürekli bende gelip kalmak isteyen kaynanamlar var 😤 üstelik yaşı genç olmasına rağmen hiçbişeye yardım etmez oturup hizmet bekler iki küçük çocuğum var birisi üç birisi iki yaşında kocam olacak adamda kabul ediyo herseferinde ben istemiyorm sürekli gelmelerini bana fikir verebilir misiniz ne yapabilirim
Evinizi geldiklerinde batiriorlarmi koku pislik vs gibi

Biz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.

Simdiii torun olsa nasil olur?
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ola ki evine torun gormek icin gitmemden rahatsiz olundu?
O zaman kendileri getirecek, tercih onlarin...😍

Siz sorunu nasil cozersiniz?
Esinize sikayet ediyorsaniz, etmeyin...
Erkekler "annen ne kadar dusuncesiz, bencil ve tembel." lafini,
dusuncesiz, tembel bencil kadinin oglusun olarak algilar.
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...

Bunlari hem gelin, hem kayinvalide olarak yaziyorum...😊

Kolay gelsin
..
Keske kocami siz dogursaydiniz 😂😂 Kv askim kabardi birden. Sonra benimki aklima geldi yine bi modum dustu 😂
Ah ah:KK14:

Arkadaşlar şehir dışında olup sürekli bende gelip kalmak isteyen kaynanamlar var 😤 üstelik yaşı genç olmasına rağmen hiçbişeye yardım etmez oturup hizmet bekler iki küçük çocuğum var birisi üç birisi iki yaşında kocam olacak adamda kabul ediyo herseferinde ben istemiyorm sürekli gelmelerini bana fikir verebilir misiniz ne yapabilirim
Senin degil esinin bisey yapması lazım bide ne sıklıkta geldikleridide onemli yani . Geldiğimde kalkmıyor diyorsun da o genel bisey ya bence hepsi aynı istisna cikiyo arada

Ne kadarda bir geliyorlar? Yasi kac. Hayir evine bikac günlüğüne gelen birinden ismi bekliyorsun cocuklarla oynasinlar ilgilensinlee yeteer. Geliyorsa oglunun evine geliyor sizleri gormeye. Kendi ailen icinde aynisini dermisin
Kendi ailem günlerce gidip başkasına yük olmazlar

Benimki oturmaz vallaha. 🐝 Gibi çalışkan bir insan. Oturmayı sevmez. :)

Konu sahibi sorun burda eşinin ailesi değil, eşinin sana danışmadan iş yapması. Benim esimin annesi babası istediği zaman gelip kalabilirler. Kimse benden ekstra hizmet beklemez onun için strese girmem. Ama madem bütün iş size kalıyor esinizde işin ucundan tutacak. Sonucta hersey ortak degil mi
Eşim işe gidiyor ewde olsa sorun yokta

Back
X