Kaynana kayınbaba sorunu

Bizde de kayınvalidem oturur kayınpeder yapar. Pazara gideriz poşetlerimi taşır, sabah herkesten önce kalkar kahvaltıyı hazırlar, bulaşıkları makinaya atar, yemek yapar.
Kayınvalidem tek ayıklanacak fasulye gibi bir şey varsa onu yapar, onun dışında oturur öyle :KK70:
[/Q

Biz cocuklarimizla su an ayni sehirdeyiz. Dolayisiyla kalmaya gitmiyoruz.
Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.

Simdiii torun olsa nasil olur?
Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!
Ola ki evine torun gormek icin gitmemden rahatsiz olundu?
O zaman kendileri getirecek, tercih onlarin...😍

Siz sorunu nasil cozersiniz?
Esinize sikayet ediyorsaniz, etmeyin...
Erkekler "annen ne kadar dusuncesiz, bencil ve tembel." lafini,
dusuncesiz, tembel bencil kadinin oglusun olarak algilar.
Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...

Bunlari hem gelin, hem kayinvalide olarak yaziyorum...😊

Kolay gelsin
..

Bende k.valideyim takdir ettim sizi..

Evlerine de aksam oturmasi vs davet edilince gidiyoruz. Misal oglumun ve gelinimin evine en son gectigimiz mayis ayinda gittik.

Davet edilmeyi beklemem, en az haftada bir kez giderim. Kizimdan bir torun var, dunyanin en tatli meyvesi. Dunya bir yana, torun bir yana...
Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!

Ha annesine laf edilmis ha kendisine. O yuzden de once savunmaya, sonra saldiriya gecerler. Hakli olmaniz sonucu degistirmez...
Ama kayinvalidenize hizmet modundan cikin. Ev islerine, onu da dahil edin. Ne yemek yapayim demeyin mesela... Ne yemek yapsaK, deyin. Hic uzerine alinmiyor mu? Bir cesidi siz yapin, bir cesidini ondan isteyin. Ama guler yuzunuzu eksik etmeden. Kayinpederinize de market, cop goturme gibi isler verin. Guleryuzle ve tesekkur etmeyi ihmal etmeyin...

Kolay gelsin
..
Teşekkürler tecrübeli yorumunz için ama benim kayınvalidem uyanıklığa kaçıyor ondan yemek yapmasını istiyorz eşimle birlikte ama duymamazlıktan geliyo beya birini arıyo telefonda bunun gibi çeşit çeşit kurnazlıklar 🤷🏻‍♀️

Bizde de kayınvalidem oturur kayınpeder yapar. Pazara gideriz poşetlerimi taşır, sabah herkesten önce kalkar kahvaltıyı hazırlar, bulaşıkları makinaya atar, yemek yapar.
Kayınvalidem tek ayıklanacak fasulye gibi bir şey varsa onu yapar, onun dışında oturur öyle :KK70:
Nasıl yapmış ay nasıl öyle yetiştirmiş adamı kendi ewlerindede benim kayınpederim yapar ama bize gelince kimse hiçbişeye elini sürmüyo maşallah

Teşekkürler tecrübeli yorumunz için ama benim kayınvalidem uyanıklığa kaçıyor ondan yemek yapmasını istiyorz eşimle birlikte ama duymamazlıktan geliyo beya birini arıyo telefonda bunun gibi çeşit çeşit kurnazlıklar 🤷🏻‍♀️

K.valideniz neden yardımcı olmuyor acaba,tembelmi yoksa.
Yada işine elip rahatıma bakarım mı diyor.
K.pedere çıtlatsa eşiniz belki karısını ikna eder.

O halde 3 gunden sonra misafir muamelesi yapmayin. Gunluk hayatinizi yasayin, ne derse desin kulak asmayin. Biliyorum ki bu cok zor. Gonlunuzu genis tutmaya calisin ki, zaman aksin yurusun. Yoksa uc gun olur, uc hafta. Uc hafta olur, uc ay. Iciniz icinizi yer. Annesi yuzunden esinizle kotu olmaya deger mi? Bir evladin da ailesine gelmeyin demesi inanin cok zordur. Esinizle aranizi iyi tutun, guler yuzlu olun ki, arada kalmasin. Erkekler huzur ister cocugum. Anne huzursuzluk veriyorsa anneden, es huzursuzluk veriyorsa esten uzaklasir. Her ikisi de huzursuzluk veriyorsa iste o cok kotu. Aile belden asagi bir konu. Kadin veya erkek, ailesini iyi oldugu icin sevmez. Ailesi oldugu icin sever. Geldiklerinde ne kadar kaliyorlar?

Madem size bir yardımları olmuyor ve sık sık geliyorlar geldikleri zaman yemek yapmayın, yatakları toplamayın, illaki anlayıp yardım etmeye kalkarlar ozaman hep birlikte yaparsınız.

heyyy bizi duymadın mı anneeeeee falan gibi üsteleyin
geldiklerinde kaç gün kalıyorlar ve en önemlisi siz iş yaparken çocuklarla ilgileniyorlar mı
eşiniz nasıl anne ve babasına gelmeyin desin birde

Eşim ne deyipte engel olmalı sizce ?
Ayy defne de hasta olmuş gelip bakarsınız hem iyi olur
Ya da
Siz şey diyin ayy bende büyük temizliğe girişicem yardım edersiniz
Ya da geldiklerinde çok konuş ya da hiç konuşma
Aslında bi cinnet her şeyi çözer ama herkese önermiyorum 😜

e esınız anne senın de yemeklerını ozledım x yemegı cok guzel yapıyorsun yapsana desın ?
hazır anne burdayken anne yemeklerı baska olur esınız ıstesın benım esım olsa hemen ıster sunu yapsana bunu yapsana canım su yemegı ıstedı der

koca yaz donemı 3-4 kez geldıklerıne gore kısa kalıyorlar demek kı hanı gelıp 2-3 hafta kalma durumu yok demek kı , bılemıyorum bırkacgun ıdare edılır ya yanı ha 3 cocuklu 5 kısılık aıle olmussunuz ha kayınvalıde kayınpeder evınıze yazın zıyarete gelmıs bırkacgun onlara ek tabak koymussunuz zaten gunluk yemek yapıyorsunuz bende tam aksıne mutfaga gırıp duzenımı bozmalarını ıstemem elıme ayagıma dolasır bırı yanımda olsa rahat edemem :D

sehır dısında oldugunuz ıcın gelıp kalmaları normal esınız sıze sormadan kendı aralarında plan yapıp kafalarına gore gelmelerı anormal olan bence gelıp hıcbırsey yapmaması degıl de asıl o mesele ustune dusunun derım . belkıde ısıme karısıyor dersınız dıye bırseye kalkısmıyordur o buyuk mesele degıl asıl mesele sızın dısınızda plan yapılması

Ayy defne de hasta olmuş gelip bakarsınız hem iyi olur
Ya da
Siz şey diyin ayy bende büyük temizliğe girişicem yardım edersiniz
Ya da geldiklerinde çok konuş ya da hiç konuşma
Aslında bi cinnet her şeyi çözer ama herkese önermiyorum 😜
Aynen cinnet çözerde eşle arayı bozmak olmasa işin sonunda🤣

O halde 3 gunden sonra misafir muamelesi yapmayin. Gunluk hayatinizi yasayin, ne derse desin kulak asmayin. Biliyorum ki bu cok zor. Gonlunuzu genis tutmaya calisin ki, zaman aksin yurusun. Yoksa uc gun olur, uc hafta. Uc hafta olur, uc ay. Iciniz icinizi yer. Annesi yuzunden esinizle kotu olmaya deger mi? Bir evladin da ailesine gelmeyin demesi inanin cok zordur. Esinizle aranizi iyi tutun, guler yuzlu olun ki, arada kalmasin. Erkekler huzur ister cocugum. Anne huzursuzluk veriyorsa anneden, es huzursuzluk veriyorsa esten uzaklasir. Her ikisi de huzursuzluk veriyorsa iste o cok kotu. Aile belden asagi bir konu. Kadin veya erkek, ailesini iyi oldugu icin sevmez. Ailesi oldugu icin sever. Geldiklerinde ne kadar kaliyorlar?
Çok teşekkürler yorumunz için😍 10 gün en az

K.valideniz neden yardımcı olmuyor acaba,tembelmi yoksa.
Yada işine elip rahatıma bakarım mı diyor.
K.pedere çıtlatsa eşiniz belki karısını ikna eder.
Tembelliğinden dolayı malesef 😔 kayınpederim onu bu duruma getirmiş ödü kopuyo karım ayağa kalakrda yorulur diye

Vallahi benm kv allah var cok hamarat kadindir, evine gttgmde hemen hemen hicbi is yaptrmaz masadakileri alip tezgaha koyarim onu bile makinaya yerlestirmez sen otur der, evime gelir her turlu yemegi hazir yapar burda isitir yeriz. O yonden sansliyim. Acikcasi yapmasa niye yapmiyor der miydim emin degilim.

Ay benimki oturmuyor valla. Biz de uzak oturuyoruz bize geldi mi uzun kalır. Çok hamarat devamlı bir işler yapıyor, kendimi yetersiz hissediyorum, bir yemek yapılacak "ben yapayım" diyor alıyor elimden, bana "sen bilemezsin iyi yapamazsın" gibi geliyor, Yemekten sonra bir sigara içmek istiyorum ama o hemen masayı topluyor bulaşıklara girişiyor, sigaramı içemiyorum hemen gidip alıyorum elinden bu sefer bi bakıyorum banyoya girmiş lavaboyu temizliyor, hani kirli bırakmışım pasaklıymışım gibi geliyor. Bazen de yoruluyorum bi oturmak istiyorum ama o bi oturmuyor, iş yapıyor, oturamıyorum bi türlü. Ah bu Kv'deler ne yapsalar yaranamazlar biz gelinlere :)

Allah allah eltim de yok ama 🤔

Benim kayınvalidemi anlatmışsın tam olarak. Anne çık şu mutfaktan gece yarısı oldu diye söylenmiştim geçen geldiğinde. Her yeri tertemiz yapmış. Ama dediğin gibi pis hissettiriyor. Bir de şey diyor bana sen git kocanla otur 😲 gidiyorum eşim laf ediyor anneme yardım etsene işi çabuk bitsin. Aaa tepem atıyor arada 😂

Hizmet bekler miyim?
Asla!
Faydam olur mu?
Cok!

Kolay gelsin
..
Ben dediklerinizi yaptim bu kezde en guler yuzlu ve temiz gelin o en cok onda kaliriz diyip gelip 4 ay gitmiyorlar

Allah yardımcın olsun canım benimkinin ailesi de şehir dışında ve bu yıl tam 3kere gelmil olacaklar 1er hafta kalıyolar 3kişi gelecekler kv kp görümce. Genelde eşim yoksa mutfaga girmezler kv örgü örer görümce kpss çalışır benle yaşıt buarada. Eşim akşam gelince kızım yardım lazım mı dur ben de taşıyım falan 😂

Back
X