• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

yook tabii ki evladının evine gelebir ama gelini hizmet etmek zorunda değil. 40 gün birinin evinde kalıyorsanız bi zahmet işlerin bi tarafından tutun. yani ayip yapan kv ve kp. bir insanın evinde 40 gün kalmak nedir? herkesin bir düzeni var. bir de konu shaibin yazdıklarına bakarsanız evin düzenine de uygun davranmıyorlar. yani ne misafir gibi düzene uyuyorlar, ne de ev sahibi gibi bi işin ucundan tutuyorlar.

iki kişi evlenip ayrı bir aile kuruyor. saygı duyamıyorsalar evlendirmesinler cocuklarını
Yok tabiki 40 gun ne alaka taş catlasın 15 gün.Eger cok yaşli insanlar degilseker elbette geline yardim etmeliler evin duzenine kurallarina uymalilar

Yoo gelmez benim ailem aynı şehirde olmamıza rağmen çok sayılı evime gelmiştir emekle büyümenin gelip eve çöreklenmekle ilgisi nedir? Veya evime gelmiyor diye ailem olmuyorlar mı aile demek kabile gibi yaşamak demek mi? Konu sahibinin biraz aklı varsa gider annesine ama işte senin gibiler hep etrafındakiler maalesef
Benim yazdiklarimi dikkatle okurmusunuz.

Sen eşinden bu kadar korkmaya devam ettiğin sürece çooook tepene binerler böyle. Onu yapamam bunu yapamam. E şikayet etme hizmete devam et o zaman ne diyelim?
Ben eşimden korkmuyorum mutluluğumuz huzurumuz bozulur diye korkuyorum napayım büyük olay çıkartıp bütün gemileri yakayımmı onca iyilikleri var çöpe atamam ama bu kadar fazla kalmalarınıda istemiyorum

Ben eşimden korkmuyorum mutluluğumuz huzurumuz bozulur diye korkuyorum napayım büyük olay çıkartıp bütün gemileri yakayımmı onca iyilikleri var çöpe atamam ama bu kadar fazla kalmalarınıda istemiyorum
O hic korkmuyor ama senin huzursuz ve mutsuz olmandan? Çöpe at diyen yok zaten ama eşin ikili oynuyor, ben de istemiyorum deyip çağıran kendisi. Gidince konuscam demesine aldanma diyoruz

Huzurunuz kocanıza mı bağlı? O sizin huzurunuzu neden düşünmüyor? Anne 40 gün çok eşimin huzuru kaçar diyemiyor mesela?
Sizin evin huzuru erkeğin paşa keyfine göre mi sağlanıyor?
Kimse kusura bakmasın benim huzurum yoksa zaten orada huzur bırakmam.
Kavgaysa kavga.
Eşime de her zaman söylerim 1 haftadan uzun asla kimseyle birlikte kalmam yaşamam. Eğer evde huzur istiyorsa ona göre düşünecek hareket edecek. Benim huzurumu düşünmeyene huzur vermem ben.

Huzurunuz kocanıza mı bağlı? O sizin huzurunuzu neden düşünmüyor? Anne 40 gün çok eşimin huzuru kaçar diyemiyor mesela?
Kavgaysa kavga.
Eşime de her zaman söylerim 1 haftadan uzun asla kimseyle birlikte kalmam yaşamam. Eğer evde huzur istiyorsa ona göre düşünecek hareket edecek. Benim huzurumu düşünmeyene huzur vermem ben.
Napayım ben boşayımmı bu adamı

Öncelikle kendinizi kandırmayı bırakarak başlayın.
"O da rahatsız bir şey diyemiyor" diye bir şey yok, yok, yok.
Rahatsız değil, rahatsız olsa herkesin kendi annesine babasına nazı geçer, 50 kere söylerdi.
Zaten en başından beri gelin kalın diye çağıran kendisi, şuanda da durumdan çok memnun.
Sizin de gönlünüzü yapmak için ben de rahatsızım diyor ama tamamen yalan.

Fark etmeniz gereken : o ev ikinizin evi. Sadece eşinizin değil.
Ve eğer siz söyleyemiyorsanız, eşinizden de beklemeyin söylemesini.
Neden hemen şimdi gidip güzellikle "Ben çok uzun süre misafirlik sevmiyorum, rahat edemiyorum. En fazla 10 gün daha kalın, sonra tekrar gelirsiniz" demiyorsunuz?
Gerçekten anne babaya bunu söylemek çok zor yaa. Benim annemde geldi 2,5 ay kaldı, bende çok zorlandım ama nasıl diyeyim anneme evine dön diye. Eşimde bende sabrettik mecburen. Ben anneme uzun misafirlik sevmiyorum desem geri kalan ömründe benle konuşmaz sanırım.

Kavgaysa kavga.
Evin huzuru bizim evde bir tek bana bağlıdır ben huzursuzsam kocam zaten hiç huzurlu olamaz ki bunun gayet farkında bir adamdır şükür 🙏🏼 çünkû bizde karadenizliyiz kabile olaylarını eşimin tarafı çok sever ama ben no

Gerçekten anne babaya bunu söylemek çok zor yaa. Benim annemde geldi 2,5 ay kaldı, bende çok zorlandım ama nasıl diyeyim anneme evine dön diye. Eşimde bende sabrettik mecburen. Ben anneme uzun misafirlik sevmiyorum desem geri kalan ömründe benle konuşmaz sanırım.
Evladların nazı geçmeli bence ebeveynlerine, eşlerinin yanında kendi evinde değil de ayrı bir gün konusunu açıp usulünce fazlasını soyleyebilirler hiç gelmemek değil de çünkü karşıdaki her ne kadar evladımız oluyor deselerde lafta öyle olmuyor en küçük şeyde herkes kendi evladını tutuyor bu sebeple el kızı veya oğlu tam da burda devreye giriyor evet el oğlu, el kızı fazlasından rahatsız olabilir çünkü sizin emeğiniz bana geçerli bana emek verildi diye karşı taraftan beklentiye girilmemesi gerektiğini herkes kendi ailesine öğretecek gerekirse.

Bana da anne babaya açıkça konuşamamak garip geliyor. Anneniz hiç mi eşinizle aranızın bozulmasından, damadın rahatsız olmanızdan korkmuyor. Anne sıkıntı oluyor deseniz, “olsun ben aylarca kalayım, yuvan önemsiz” mi der?

Okudum ve bu hayatta en saçma bulduğum şey kv kp in gelip oğullarının kızlarının evinde kalmasıdır madem öyle birlikte yaşayalim
Sizin aileniz sizinle ayni sehirde yasiyor niye gelip kalsinlar benim annem de ben de hic kalmadi.Ama kayinvaldem baska sehirde yasiyordu yilda bir kere gelir taş çatlasın 10 gün kalırdı.Niye gelmesin dozunda geliyor dozunda kaliyor.Eger oyleyse hiç gelmesin denirmi.

Napayım ben boşayımmı bu adamı
Tepkinizi koyunca boşanıyor musunuz? Açıkça söyleyin eşinize bundan sonrasında 10 günden sonrasında sen söylemezsen ben söylerim. Ben bu kadar uzun süre kalmak istemiyorum diye. Kavgaysa kavga. İnsan kocasıyla kavga etmekten bu kadar korkmamalı. Eşiniz sizi germekten korksun asıl.
Ki ben olsam 40 günü duyunca giderdim de anneme.
Tepkinizi gösterince kavga edebilirsiniz bu çok normal. Her kavga boşanmakla bitmez. Kavgadan korkup böyle eziyet çekeceğine kavgamı ederim tepki gösteririm söyleyeceğimi söylerim.

Tepkinizi koyunca boşanıyor musunuz? Açıkça söyleyin eşinize bundan sonrasında 10 günden sonrasında sen söylemezsen ben söylerim. Ben bu kadar uzun süre kalmak istemiyorum diye. Kavgaysa kavga. İnsan kocasıyla kavga etmekten bu kadar korkmamalı. Eşiniz sizi germekten korksun asıl.
Ki ben olsam 40 günü duyunca giderdim de anneme.
Tepkinizi gösterince kavga edebilirsiniz bu çok normal. Her kavga boşanmakla bitmez. Kavgadan korkup böyle eziyet çekeceğine kavgamı ederim tepki gösteririm söyleyeceğimi söylerim.
İnanın evlendiğimizden beri bu konu yüzünden sayısız kavga ettik gerçekten ama bir sonuca varılmıyor ben 20 günü kabul ettim çünkü o ben anneme babama gidin diyemem diyor onlarda uzun yoldan geliyoruz diye çok kalalım diyorlar 20 günü kabul etmiştim ama bu çok fazla oldu aslında kaynım bekardı o çalıştığı için memlekette kalıyodu o çok tek kalmasın diye 20 kalıyorlardı şiödi o da evlendi 2 aydır kaynım evlendikten sonra ilk kez bize kalmaya geldiler evde bekleyende olmadığı için rahatsiça gönüllerince kalıyorlar şimdi eşimde bu kadar beklemiyordu bende dün öğrendiğimden beri eşime huzur vermedim en son bana gittiklerinde konuşacağını söyledi

Evet söylemek zor oluyor bende zorlanırdım evet alınıp birdaha hiç gelmeyiz deme durumlarıda var bunların

Back
X