kaynana kaynata bozuntuları

İstisnalar için 15 kişilik kontenjan ayırdık zaten güzelcim, seni de dahil edelim.

Muhakkak ruh hastası insanlara denk gelenler de var ama bdv de okuduğumuz konuları bir de karşı taraftan dinlesek kim bilir neler duyacağız diye düşünüyorum ben. Gerçek hayatta öyle çünkü. Kayınvalidesinden şikayet eden hatunu bir de kayınvalideden dinleyince işin şekli değişiyor.

Bunları konuşmak için sanki biraz fazla erken.Sizde az değilsiniz gibi geldi bana ne yalan söyliyim.

haklısın mesela benim kv dem öyle bir anlatmış ki herkes ön yargılı

Ne kadar kizsanda sevdiğin adamın annesi ve babasına o şekilde hitap etmen hiç hoş degil

Ohhhhh iyi.yapmissin bacim takdir ettim seni yumusak davranirsan basina cikiyorlar ayrica konunun basligina da bayildimmmmmmmmmm

Dur canım bismillah yahu..
Bu kadar nefret kin seni yorar,
Ne kadar kötü olsalarda, kv kp bozuntusu demen hoş olmamış eşinin anne ve babası sonuç olarak.
Eşine dön bir bak iyiyse efendiyse o bozuntusu diye itam ettiklerinin emeği o adam..
Sarımsağı bile gelin etmişler kırk gün kokusu cıkmamış.

Kimse mükemmel değildir, kayinvalideler de kayınpederler de gelinler de. Önemli olan bütün eksik ve kusurlarımızla, defolarimizla bir denge kurabilmek. Hakaretamiz ve şikayet üslûbu bu dengeyi inanın bozar ve kimse kötüsünü alıp da iyisini size vermez. O yüzden ilenip yakinmanin çok da pratik bir faydası yok.

Ben esimin aileme kaynana bozuntusu vs demesini istemezdim dolayisiylada kayinvalideme kaynana bozuntusi diyemezdim. Bişeyler yasamissiniz ama alttan alirsaniz inan bana hic biseu kaybetmez aksine esinizin daha cok sevgisini kazanirsiniz. Bence her erkek esinin ailesiyle iyi anlasmasini ister. Siz arayin bence. Esiniz çok memnun olur. Unutmayi. Onlar anne bana. Ve daha da önemlisi sizin sevdiginizin yani esinizin anne babasi. Inanin bunlari laf olsun diye demiyorum. Sadece tecrube ettigim seyler. Paylasmak istedim.

esinizin ailesinin iki yuzlu oldugunu dusunuyor ve bu dusunceyi sozel olarak da farkli kelimelerle de olsa ifade ediyorsaniz... Aileniz ile esinizin ailesi su ya da bu sebepten karsi karsiya geldiyse... Neden onlarla iliski kuruyorsunuz?

onlar ararsa konusup, onlar cagirirsa gidin evlerine. esinizin dedigi gibi, muhabbeti uzatmayin.

aksi durumda saygisizliga saygisizlik ile karsilik verirseniz sizin icin kisa ama zorlu bir yol olur evlilik.

iyi sabir varmis sende arkadasim..ben de hakettigim kv yi bulduguma inanmiyorum.Bir gun bi konu acip dokucem icimi..bana yaptiklarini ettigi hakaretlerini esimle aramizi bozmaya calismasini esime beni dövmesi telkinin de bulunmasini daha neler neler...Ilk benim adimi duyduğunda basladi sorunlar ayni senin gibi.hic bir hatam olmadi herkes sahit..ha ben artik bunca seyden sonra senin kadar sabirli davranamiyorum tabiki..kac yil gecti hala ne beni ne ailemi insan yerine koymadi kibirden.Etraftan bile herkes anliyor onun nasil bir kv oldugunu.Sonuc suan onu da kv yerine koyan bir gelin yok karsisinda..Ne sicak davraniyorum ne de yüzüne gülümserim..Esimin hatrina hala yuzyuze bakıyorum.Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Benim tezime gorede genel olarak sorun kayinvalideden cikiyor. Tabiki sorunlu gelinlerde var ona bisey diyemem. Ama ben erkek annelerine asla guvenmem. Zaten daha hamilelik donemlerinde basliyorlar tuhaflasmaya "Ay benim oglum olacak" tripleri ile..Mubaregin oglu tahta cikacak sanki, oyle havalar. Akabinde dogan cocugu sirf erkek diye el ustunde tutmalar, aslanlar, koçumlar, paşamlar.. Asla evlenmeyecekmis gibi sahiplenmeler, adam 30 yasina gelsede neredeyse hala emzirmek isteme cabalari.. Ve tabi erkek evlat evlenme cagina gelip baska bir kadina asik olunca cekememe, "oglumu benden alacaklar" dusuncesi ve kacinilmaz son kiskanclik. Onlar icin en acisida savasin kaybeden tarafinda olmalari. Cunku aşkin karsisinda bir anne bile duramiyor. Akabinde gelen oglumu benden çaldilar dusuncesiyle gelinle omur boyu suregelen yeri geldiginde soguk savas yeri geldiginde sicak savas halleri.. O yuzden kayinvalideden gelini dinleyince pek inanmamda gelinden kayinvalideyi dinleyince inanirim. Benim annemde iyi bir gelindi herseyden onemlisi fedakar ve iyi bir insandi ama babannem arkasindan itin agzina sokup cikarirdi annemi, iftiralari ile tum mahalleyi dusman etmisti anneme. Tabi istisnai kayinvalideler de vardir onlara senin bana actigin 15 kisilik istisna kontejanindan aciyorum canim Sephora ☺

Allah sana da sabır versin gezginruhluanne... Belli ki çok zor şeyler yaşamışsın, konu açarsan dertleşiriz. Sabır ede ede sonumuz ne olacak bilemem, sabreden derviş sabretmekten gebermiş olmasında Düğün arefesinde ve düğün zamanı bana yapılanları görünce eşim ailesinden bir buz gibi soğudu. Ben ailemi böyle bilmezdim demişti hep. Şimdi hiçbirisi ile görüşmek istemiyor, ben dediğim gibi tüm samimiyetimle yüzlerine gülmeye çalışıyorum ama eşim yapamıyor. Hala pazar günleri gel annene gidelim diye ben derim, eşimi ikna ederim de öyle gideriz. Ne olursa olsun sevdiğim insanın ailesidir diye düşünmeye çalışıyorum, herşeye de aşkım için katlandım zaten. Ama kaynanamın bu tavırları devam ederse bende nereye kadar sabrederim bilmem..

Erkek anneleri konusunda haklısın. Ama ben olaya biraz iyi insan kötü insan olarak olarak bakıyorum sanırım. Kayınvalide ve gelin olarak değil. Belki çevremde çatışan gelin kayınvalide olmamasındandır.

Teyzem çok iyi bir kadındır mesela. Karıncayı incitmez derler ya o türden. Kuzenim ilk evlendiğinde eşi hep çatıştı teyzemle ve kızlarıyla. Kuzenim hep arada kaldı. Eşini dinliyor ama eşinin anlattıklarını da annesinin ya da kızkardeşlerinin yapacağını düşünemiyor, aklı almıyor. Kahvaltı sofrasında reçel için herkese ayrı kase konmamış diye kavga çıkarıp kalkıp gitmiş aylarca görüşmemiş falan, böyle absürt şeyler. En sonunda bu olaylardan boşanma evresine geldiler, hatun bebeğini alıp baba evine döndü falan. Onun da çok tatlı çok iyi bir anne babası var. Konuşmuşlar etmişler geri postaladılar evine. Sonra 180 derece döndü hatun. Annem annem diye teyzemin etrafında geziyor son bikaç yıldır. Bir bebeği daha oldu. Şimdi ne salakmışım o zaman, neden öyle davrandım diyor. Bu kadar detay nasıl biliyorum, gelin yakın arkadaşım. Zamanında ben tanıştırmıştım kuzenle. Kabak başıma patlıyordu yani neredeyse.

Haklısın, bazı gelinler gerçekten hadlerini fazlasıyla aşıyor. Kuzeninin eşi gibi, konu sahibi gibi.. Gelin ve kaynananın birbirini sevmesini zaten zor bir ihtimal, tüm mesele uyumlu olmayı çalışıp çalışmamakta. Senin meselede gelin uyumlu olma yolunu seçmemiş, bende de kayınvalidem seçmedi. Hep uyumlu olmayan çalışan, durumu dengeleyen, tüm tahriklere rağmen sesini çıkarmayan taraf ben oldum.. Sırf aşık olduğum adamla ilişkimizin zedelenmemesi adına tabi yoksa kaynanama bayıldığımdan değil. Günahım kadar sevmiyorum kadını Allah biliyor ya... Fakat hala saygım ve yüzüne gülmem sırf hayatımda huzursuzluk istemediğim için ve olabilecek bir huzursuzluğun evliliğime yansımasını istemediğim içindir. Aşkım için alttan aldım, aşkım için alttan almaya devam ediyorum. Ama keşke dediğin gibi herkes hakettiği kayınvalideye denk getirilseydi... Çok isterdim gerçek bir anne kız gibi olmayı..

Bir de ablamı anlatayım sana. Çok tatlı bir kayınvalidesi var. Kızım yavrum diye diye ölür. Sen hiç gelininin ellerini öpen bir kayınvalide gördün mü? Dünya tatlısı bir kadın. Ama oğlu manyak çıktı. 10 yıl önce boşandılar ablamla. Ama annesi hala gelir gider, kızım der. Şimdi ablamın tekrar evlenme durumu var, kadın tutturdu kına geceni ben yapıcam diye. Öyle de değişik insanlar var işte. Kayınvaliden iyi olacağına eşin iyi olsun... Boşver...

Benim kayınvalidem yok malesef. Ama iki tane görümcem var. Çok şükür ufak tefek sıkıntılar dışında bir sorunumuz olmadı. Taa ilk başlarda " abla ben gencim, istemeden de olsa hata yapabilirim, sizi kırabilirim. Yanlışım olursa direkt bana söyleyin ki aramızda kırgınlık dargınlık olmasın" dedim. Şimdiye kadar bişey söylemediler ama var mıdır kırıldıkları bişey bilmiyorum.

SENİ DE ÇOK MASUM GÖREMEDİM AÇIKCASI. AZ DEĞİLSİN:) EVLİLİKTE AİLELERE YANSITMAK DOĞRU DEĞİL. 7 SÜLALE KARIŞACAK NERDEYSE:)

Buna cevap yazmak icin girdim. Alakasi dahi yok. İyi aileye kotu gelin, kotu aileye de iyi gelin denk geldigini hem genel olarak hem de kendi cevremde cok sık goruyorum. İyiye iyi denk gelenler cok sansli. Bu sans meselesi, sen istersen dunyanin en iyisi ol, karsindakinin seninle anlasma istegi yoksa olmuyor.

Sephora'cım bak yeni bir tez konusu olarak bu da sunulabilir; kayınvalide iyiyse oğlu manyak çıkıyor, oğlu iyiyse kayınvalide manyak çıkıyor. Örnek olarakda; Eniştemin (ablamın kocasının) dayısının hanımı var. Kadın öyle iyi bir kadın ki sana anlatamam, melek gibi. Oğlu var bir de, 23 24 yaşlarında zamanında bana sarmıştı, ben lise sondaydım o zaman. Evlenme vaatlerinde falan bulunmuştu, bende bir ara yakışıklılığına kaptırmıştım kendimi yalan yok. Çünkü Murat Boz ile Tarkan karışımı bir çocuk, Allah yaratmış yani.. Ama üniversite okumamı istemiyordu, kapanacaksın baskısı yapıyordu, bir de çalışmaya pek totosu yoktu. Bu sebeple soğudum. Ama çocuk yazmaya devam ediyordu bana. Aradan 2 3 gün geçmedi ablam eve geldiğinde bu oğlanın evleneceği kızla tanıştığını söyledi. Ben şok ben vefat tabi. "Lan daha dün bana evlenelim demiyor muydun ne ara buldun da, ne ara evlenmeye karar verdinde, ne ara sülalenin içine soktun hayvan herif" diye düşündüm. Tabi sadece içimden düşündüm bu manyağa gidip ses etmedim. Belli ki benimle aynı anda idare ettiği başka bir kız daha vardı, Allah'a havale ettim. Bunlar kısa sürede evlendiler ciddi ciddi. Bu oğlanın annesi, hani şu melek gibi dediğim kadın öyle melek bir kayınvalide oldu ki anlatamam. Bir süre aynı evde yaşadılar. Gelin hanım iş yapmaz, bulaşık yıkamaz, yemek yapmaz, kadın her işi yapıp bide gelininin ayağına yemek taşırdı. Gelin hanım misafirliğe geldiğinde yediği tabağı mutfağa bile götürmezdi, onun tabağını kayınvalidesi taşır yıkardı. İnsanlara ve kayınvalidesine karşı o kadar saygısızdı ki.. Kayınvalidesinin olduğu ortamda hiç çekinmez, ağzında cak cak sakız tek elinde de sigarayla ağzını yaya yaya konuşurdu. Yine de benim canım gelinim diye öpüp koklayıp bağrına basardı. Bir de karı koca çalışmıyorlardı, sürekli bu kadıncağızdan ve kocasından para alıyorlardı, daha doğrusu tavuk gibi yoluyorlardı insacıkları. Ama ona bile ses etmiyordu kadın ya, bir şey dersem kırılırsa korkusuyla ağzını bile açmıyordu. Sadece oğlunun hayırsızlığına yanıyordu. Tabi bu enteresan çift 3 sene evli kaldılar ancak 3 kez boşanıp 3 kez evlendiler. Kadın oğlumun yuvası bozulmasın diye bu kızla defalarca arasını yapmaya çalıştı. Sonunda 4.ye yeniden boşandılar. Şu an o kadın antideprasanlarla zor ayakta duruyor. O melek gibi kadın yaşayan bir ruha dönüştü. Bu hikayede aslında herkesin hakettiği kaynanayı bulmadığı ile ilgili oldu... Ama aynı zamanda, iyi kadınların manyak erkek evlatlarının olduğuna da iyi bir örnektir. Senin ablanın hikayesinde olduğu gibi...

Demek ki neymiş anasına bakıp oğlunu almayacakmisiz... O zaman manyak kayinvalide mükemmel bi seçim bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…