- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Zor oldu ama
Kv denin yerine kendimi koyup düşündüm
Galiba seni sinir edemezsem beni sallamazsan,yok sayarsan,kocanla yanımda mutluluktan uçarsan deli olurdum
Neden taktik bulma derdindesin ki konusmayi kes gorusme bu kadar basit.nereye kadar nabza gore serbete devam edeceksin ki.Kızlar merhaba, kv eşimle aramda en ufak bir sorunu bile fırsat bilip eşime doldurarak benle küserek bana iftira atarak arkamdan beni kötüleyerek ve dolasıyla ben sinirlendirip cevap verdirerek beni eşime kötülemeyi başardı. ve beni haklıyken haksız konuma düşürdü bunu da büyük bir kurnazlıkla yaptı....bir yıldır görüşmemize rağmen tüm ailem fertlerime kadar beni kötüledi. en son alakasız, akraba bile olmayan, tanımadığım bir komşumun uzaktan akrabamıza laf taşıması ile olayın boyutunu öğrenip eşime rahatsızlığımı anlattım. annem de gelip eşimle konuştu. eşim gidip annesine kızmış artık kimseyle konuşmamasını söylemiş, ki bunu daha önce de söylemişti ama kv bana o kadar takık ki beni herkese saatlerce kötülemeyi başarıyor. atıyorum bir akrabamı bir bahane ile arayarak saatlerce her hareketimi her şeyimi bine bin katarak yalan yanlış beni kötülüyor. tabi bunlar benim kulağıma geliyor ben savunmaya geçiyorum benle muhatap olmuyor vs....derken ben artık kadının niyetini çok iyi idrak ettim. evet jeton bayağ köşeli düştü....
eşimi o kadar doldurmuş ki, ben eşimi sevmiyormuşum onu hep kullanmışım, köpek gibi gel gel git git yapmışım, şimdi bir de bebek yapıp kendime iyice bağlarmışım. annem hiç bir şeye karışmıyormuş, ben öksüz yetimmişim, ayrılırım diye korkusundan konuşmuş neler neler.... eşim anneme de bana da ailesine özelimizi anlatmadığın söylüyor. kv ise ben ondan zorla öğreniyorum diyormuş yani bir kelime alsa bine bin katıyor...
şimdi benim planım şu; kv yüzünden eşimden vazgeçmicem çünkü bu sorun dışında bir sorunumuz yok. kv nin de bu pis planlarla hayatımı mahvetmesine izin vermeyeceğim. çok sakin olmalı ve kv ye laf edecek malzeme vermemeliyim. asla bana attığı yemlere cevap vermemeliyim. bu arada eşim sen malzeme verme ben herkesi susturacağım merak etme dedi bu olaylardan sonra...o da zaten pişmandır annesine laf vererek diye düşünüyorum çünkü kv nin adı dedikoducuya çıktı...
sizden istediğim taktik; nasıl sakin kalmayı başarabilirim, kv ye kendimi savunmak için cevap verdiğim anda bunu kullanarak üste çıkmayı başarıyor. hani böyle akşama kadar oturup kuran kadınlar vardır ya art niyetli ve laf cambazı kv tam öyle biri.
yardımlarınızı bekliyor hepinizi öpüyorum. kv ye pabuç bırakmayız biz
Kayinvaliden hakkında hiç dedikodu yapma. Kimseye fırsat verme. Tartışmaya girmeyin, çünkü sen haksız çıkarsın. Iyiliginin karşılığını mutlaka alırsın. Benim kayinvalidemde öyleydi. Önceleri beni kotuluyordu. Birsey demedim tartışmaya girilmeyecegini anlayınca. Sonraları sabrettim. Ne mi oldu şimdi her gittiği yerde beni ovuyorlarmis. Gelinim şöyle böyle diye. Ama bu zaman zarfında esimde yanımda oldu . Tekkeyi bekleyen çorbayı içiyor. Şimdilerde iyilik yapsada yinede eskileri düşünerek tam inanamıyorum ama galiba iyi insan olma yolunda
zaten sizin kulağınıza geliyorsa o insanlar kadının ne mal olduğunu anlamıştır ve inanmıyorlardır.
kvniz kendi kuyusunu kendi kazıyor.
şimdiden bir çok nefret kazanmıştır merak etmeyin :)
siz inadına mutlu olun.
onun daha fazla ayağına dolaşır.
Neden taktik bulma derdindesin ki konusmayi kes gorusme bu kadar basit.nereye kadar nabza gore serbete devam edeceksin ki.
Eşin ile konuş birlikte bir yol alın. Annesine kızdığına göre farkında oda.
Guzel guzel kötülemeden annesini eşinle konuş.
De ki büyüktür annendir sonsuz saygım var. Ama bu duyduklarım yaşadıklarım bize evliligimize zarar veriyor.
Sen git görüş ama ben görüşmek istemiyorum de. Bayramdan bayrama gidersin onda da mesefeli ol.
Arama konusma.
Alttan aldığınız sürece bu böyle artarak hatta devam eder.
Allah ıslah etsin onu
Sen hep iyi ol
O kötülük yaptıkça sen ona acı affet yazık de Allah yardım etsin de
Senden kimse kötü birşey görmesinde duymasinda kayinvaliden hakkında
Herkes kimin ne olduğunu biliyor emin ol
Akrabalarında akraba olsa kayinvalideni konusturmaz herkes kendine dönsün baksın der susturdu .
Neden taktik bulma derdindesin ki konusmayi kes gorusme bu kadar basit.nereye kadar nabza gore serbete devam edeceksin ki.
aynen öyle artık kimse onunla konuşmak da istemiyor...biz mutlu oldukça eylemlerini sürdürüyor asla vazgeçmez...en son bayramda vukuat oldu gene bayram kutlaması diye arayıp aralıksız 1,5 saat beni kötülemiş en yakın akrabalarımdan birine. o de cevaplarını tek tek geçirmiş sağolsun :) sırf laf geçirmek için sabırla dinledim dedi....
konuşma kısmını yaptık ama eşim annesini tanıyor asla vazgeçmeyeceğinin farkında ben de öyle. eşim istediklerini yap sussun diyor o da çok bunaldı yoruldu. ikimizde stresli yoğun işlerdeyiz kadın bir saniye rahat bırakmıyor ne eşimi ne akrabalarımı.
Benimmkide ilk evlendiğimiz birkaç sene öyleydi. Gelmezdi aramazdi. Şimdilerde kendi arar sorar kizim nasılsın diye. Burada esinde de büyük rol var. Aile içindeki olanı annesine soylememeli. Bu ikiniz arasındaki bir olay. Siz ailesiniz. Eşine bunu güzellikle anlat. 3 seneye yakın böyle sürdü ma ilk iki sene daha mesafeliydik. Sonraları nemi oldu. Hic kimseye kayınvalidem hakkında birşey demedim.cunku bir lafı buyutup ona gotureceklerini bildiğim için. Kus bile olsam insanların yanında anne diye hiç kus değilmişiz gibi davrandım . Herzaman saygılı oldum. Tartışma yarattiginda sakin bir dille bağırmadan kendimi ifade ettim. Hasta olduğunda yemekler götürdüm. Aradım sordum. Daha birçok şey. Nemi oldu. Bilmiyor sanıyordum ama biliyormuş iyilikten çok şükür. MasaAllah dahada iyi davranmaya başladı.ya cidden nasıl başardın?
ben mesela kv ye mesaj atarım ararım cevap vermez. sonra da bana karşı adım atmıyor der. telefon açsam benle kavga eder. kavga edeceğini adım gibi bildiğim için yanına gitmiyorum öfkesi büyük bana malum...eşim yanımda diye düşünüyorum ama erkekler kadınlar gibi değil çok saf annesine bir ton malzeme veriyor. bir kelimeden bile kadın beni kötüleyecek bir çok şey buluyor. nasıl ne kadar zamanda düzeldiniz neler yaptınız lütfen yazın....
Taktiğe ihtiyacın kalmamış ki artık.
Eşin seni anlamış, annesini tanımış. "sen bana bırak"demiş.
Rahat ol, huzurunuzu bozma.
Aynı muhabbetleri döndürüp, annesini kötüleyip evde can sıkma.
Yapacağın başka birşey yok.
İstediğini yaptığın sürece daha da istekleri artacak kat kat. Bence dogru bir yol degil esinizin tavsiyesi. Esinizde sizde belli bir tavır içinde olmazsanız kadın daha da cesaret alıp daha da azacak.
Belli ki bosanmanız icin elinden gelebi yapıyor bu durumda senden cok esinin caba sarfetmesi gerekir ne kadar yorulursa yorulsun cunku onun annesi. Ama erkekler iki tarafida idare etme derdinde oldugu icin ve en cokda esine gücü yettigi icin dedigini yap, suyuna git deyip kenara cekiliyorlar.
Benimde başımda vardı. Benzer seyler yaşadım.
Alttan aldım, ses çıkarmadım, görmezden geldim.
Olmadı daha da azdı.
Simdi görüşmüyorum. Bayramda sadece arıyorum. O kadar onun haricinde asla aramam . O aradq arar onuda canım istemiyor konusmak açmıyorum.
Bu insanlar değişmez.
En iyisi biz kendi izledigimz yolu değiştirelim daha yararlı oluyor.
yok eşime annesini kötülemiyorum ama yaşadığımız sıkıntılar tabiki evime yansıyor. kv eşimi hiç rahat bırakmadığından o da evimize yansıyor.
hiç bir şey yapmamayı deniyorum 1 senedir susmayı deniyorum ama gene kötü olan ben oldum. eşim hiç bir adım atmıyorsun bişi yapmıyorsun diyor. görüşüp konuşup kv nin dediklerini yapıp onu susturcam gerekiyor yani.
Benimmkide ilk evlendiğimiz birkaç sene öyleydi. Gelmezdi aramazdi. Şimdilerde kendi arar sorar kizim nasılsın diye. Burada esinde de büyük rol var. Aile içindeki olanı annesine soylememeli. Bu ikiniz arasındaki bir olay. Siz ailesiniz. Eşine bunu güzellikle anlat. 3 seneye yakın böyle sürdü ma ilk iki sene daha mesafeliydik. Sonraları nemi oldu. Hic kimseye kayınvalidem hakkında birşey demedim.cunku bir lafı buyutup ona gotureceklerini bildiğim için. Kus bile olsam insanların yanında anne diye hiç kus değilmişiz gibi davrandım . Herzaman saygılı oldum. Tartışma yarattiginda sakin bir dille bağırmadan kendimi ifade ettim. Hasta olduğunda yemekler götürdüm. Aradım sordum. Daha birçok şey. Nemi oldu. Bilmiyor sanıyordum ama biliyormuş iyilikten çok şükür. MasaAllah dahada iyi davranmaya başladı.
Bunun bi üst modeli de bendeahahaa aynen öyle valla çok iyi empati yapmışsınız. o da beni yok sayarak, her şeyi oğlu ile konuşup beni dışlayarak, bizim mutluluğumuzu gördükçe iyice kudurarak aramızı bozmaya çalıştı ve başarılı olmuş gibi görünse de artık ipleri elime alıyorum.
eşimi bile nasıl dolduruyor ben eşimi sevmiyormuşum sevsem ailesinin de her istediğini yaparmışım...bebek bile yapmayın diye eşimi tembihliyor adım gibi eminim....bebek yapıp eşimi garantiye alırmışım ahaahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?