- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
O zaman eşini dinle bi süre dediğini yap bakalım.
Madem her türlü huzurun bozuluyor.
Bunu da denemekle birşey kaybetmezsin diye düşünüyorum.
Sorunları da eşine paslarsın o zaman.
"Bak görüşüyorum ama şu sorun çıkıyor" gibi..
Erkek anneleri neden böyle? Oğullarının Başka bir kadınla mutlu olması neden dokunuyor onlaraKızlar merhaba, kv eşimle aramda en ufak bir sorunu bile fırsat bilip eşime doldurarak benle küserek bana iftira atarak arkamdan beni kötüleyerek ve dolasıyla ben sinirlendirip cevap verdirerek beni eşime kötülemeyi başardı. ve beni haklıyken haksız konuma düşürdü bunu da büyük bir kurnazlıkla yaptı....bir yıldır görüşmemize rağmen tüm ailem fertlerime kadar beni kötüledi. en son alakasız, akraba bile olmayan, tanımadığım bir komşumun uzaktan akrabamıza laf taşıması ile olayın boyutunu öğrenip eşime rahatsızlığımı anlattım. annem de gelip eşimle konuştu. eşim gidip annesine kızmış artık kimseyle konuşmamasını söylemiş, ki bunu daha önce de söylemişti ama kv bana o kadar takık ki beni herkese saatlerce kötülemeyi başarıyor. atıyorum bir akrabamı bir bahane ile arayarak saatlerce her hareketimi her şeyimi bine bin katarak yalan yanlış beni kötülüyor. tabi bunlar benim kulağıma geliyor ben savunmaya geçiyorum benle muhatap olmuyor vs....derken ben artık kadının niyetini çok iyi idrak ettim. evet jeton bayağ köşeli düştü....
eşimi o kadar doldurmuş ki, ben eşimi sevmiyormuşum onu hep kullanmışım, köpek gibi gel gel git git yapmışım, şimdi bir de bebek yapıp kendime iyice bağlarmışım. annem hiç bir şeye karışmıyormuş, ben öksüz yetimmişim, ayrılırım diye korkusundan konuşmuş neler neler.... eşim anneme de bana da ailesine özelimizi anlatmadığın söylüyor. kv ise ben ondan zorla öğreniyorum diyormuş yani bir kelime alsa bine bin katıyor...
şimdi benim planım şu; kv yüzünden eşimden vazgeçmicem çünkü bu sorun dışında bir sorunumuz yok. kv nin de bu pis planlarla hayatımı mahvetmesine izin vermeyeceğim. çok sakin olmalı ve kv ye laf edecek malzeme vermemeliyim. asla bana attığı yemlere cevap vermemeliyim. bu arada eşim sen malzeme verme ben herkesi susturacağım merak etme dedi bu olaylardan sonra...o da zaten pişmandır annesine laf vererek diye düşünüyorum çünkü kv nin adı dedikoducuya çıktı...
sizden istediğim taktik; nasıl sakin kalmayı başarabilirim, kv ye kendimi savunmak için cevap verdiğim anda bunu kullanarak üste çıkmayı başarıyor. hani böyle akşama kadar oturup kuran kadınlar vardır ya art niyetli ve laf cambazı kv tam öyle biri.
yardımlarınızı bekliyor hepinizi öpüyorum. kv ye pabuç bırakmayız biz
sen görüşmeyeceksin.Kızlar merhaba, kv eşimle aramda en ufak bir sorunu bile fırsat bilip eşime doldurarak benle küserek bana iftira atarak arkamdan beni kötüleyerek ve dolasıyla ben sinirlendirip cevap verdirerek beni eşime kötülemeyi başardı. ve beni haklıyken haksız konuma düşürdü bunu da büyük bir kurnazlıkla yaptı....bir yıldır görüşmemize rağmen tüm ailem fertlerime kadar beni kötüledi. en son alakasız, akraba bile olmayan, tanımadığım bir komşumun uzaktan akrabamıza laf taşıması ile olayın boyutunu öğrenip eşime rahatsızlığımı anlattım. annem de gelip eşimle konuştu. eşim gidip annesine kızmış artık kimseyle konuşmamasını söylemiş, ki bunu daha önce de söylemişti ama kv bana o kadar takık ki beni herkese saatlerce kötülemeyi başarıyor. atıyorum bir akrabamı bir bahane ile arayarak saatlerce her hareketimi her şeyimi bine bin katarak yalan yanlış beni kötülüyor. tabi bunlar benim kulağıma geliyor ben savunmaya geçiyorum benle muhatap olmuyor vs....derken ben artık kadının niyetini çok iyi idrak ettim. evet jeton bayağ köşeli düştü....
eşimi o kadar doldurmuş ki, ben eşimi sevmiyormuşum onu hep kullanmışım, köpek gibi gel gel git git yapmışım, şimdi bir de bebek yapıp kendime iyice bağlarmışım. annem hiç bir şeye karışmıyormuş, ben öksüz yetimmişim, ayrılırım diye korkusundan konuşmuş neler neler.... eşim anneme de bana da ailesine özelimizi anlatmadığın söylüyor. kv ise ben ondan zorla öğreniyorum diyormuş yani bir kelime alsa bine bin katıyor...
şimdi benim planım şu; kv yüzünden eşimden vazgeçmicem çünkü bu sorun dışında bir sorunumuz yok. kv nin de bu pis planlarla hayatımı mahvetmesine izin vermeyeceğim. çok sakin olmalı ve kv ye laf edecek malzeme vermemeliyim. asla bana attığı yemlere cevap vermemeliyim. bu arada eşim sen malzeme verme ben herkesi susturacağım merak etme dedi bu olaylardan sonra...o da zaten pişmandır annesine laf vererek diye düşünüyorum çünkü kv nin adı dedikoducuya çıktı...
sizden istediğim taktik; nasıl sakin kalmayı başarabilirim, kv ye kendimi savunmak için cevap verdiğim anda bunu kullanarak üste çıkmayı başarıyor. hani böyle akşama kadar oturup kuran kadınlar vardır ya art niyetli ve laf cambazı kv tam öyle biri.
yardımlarınızı bekliyor hepinizi öpüyorum. kv ye pabuç bırakmayız biz
aynen son çare bunu deneyeceğim. ama o kadar yıprandım ki boş yere daha da yıpranmak istemiyorum. sanırım eşimin dediği de bu sen yap sorunları bana pasla sen yap ben sustururum ama malzeme verme. gerçi kadın her lafımı malzeme olarak kullanabiliyor sağolsun. lafı bırakın bakış bile...
Arkadasım sende öyle davran . Eşinin yanında çok iyi davran özellikle . Bak esinde ben yanındayım cevap veririm diyormuş daha ne . Saygını sakın bozma. Sen cevap verdikçe susmayacak bitmeyecek sorunlar. Evine giderken elin boş gitme bişeyler yap götür hani çay yapar yeriz diye getirdim dersin. Bir şeyleri bahane edip ara . Açıp cevap vermezse eşinin yanında anne sesi arıyorum hiç cevap vermiyorsun falan de. Esinle çok güzel geçin mutlu olduğunuzu oğlunun senden memnun olduğunu hissetsin. Esinle gidip gel. İçinden gelmesede git gel. Tartışma çıkarırsa cevap versende sakince gözüne bakarak masumca konuş. Espriler yap güldür. Hani sevdirmeye çalış kendini. Birde lütfen akrabaların dedikleri laflarla gaza gelme. Sakin bana bunu şunu demişsin deme. Başkasını örnek vererek konuş. Sakin tartışma sen çıkarma. Çünkü kim çıkartırsa, kişi haklıda olsa haksız çıkar. Çünkü sen başlatiyorsun . Sana bunu şunu diyor dediklerinde, olsun desin yaşlı kadın kusurunami bakicam. Esimin annesi sonuçta, belki onunda kırıldığı şeyler vardır de. İnan bana birşey kaybetmezsin. Ama çok şey kazanırsın.benim yaşadıklarım bunlar baş kısmı aynı ve sizin sonradan yaşadıklarınız da eşimin yaşayacağımızı iddia ettikleriyle aynı. umarım dediğiniz gibi olur. eşim de gidelim gelelim tartışmayalım vs diyor ben onları sustururum diyor.
benim bunları yapmak hiç içimden gelmiyor işte bu yüzden taktik istiyorum. ben rol yapabilen biri değilim içim dışım bir kv ise tam tersi. eşimin yanında bana bir yapmacık davranır bir iyi görünür sormayın gitsin.ama arkamdan yapmadığı şey çevirmediği dolap kalmadı.
mesela bana saldırdığı zaman nasıl davranmalıyım? bildiğiniz hakaretler ediyor bana ne hakla bunları yapabilir diyorum, sussam çare olacak mı...
Kesinlikle katiliyorum benim de en basta sorunlarim oldu kv ile. Normalde cok sakin degilimdir ama sakin kaldim hem esim hem kayimpederom hep bana hak verdi o yuzden biliyorum ki hakliyim agresifleserek haksiz konuma dusmucem dedim ve dusmedim. Kavgalari anlatmayayim ama birseferinde sinirlenip koluma bile vurdu kv bence cok kotu asla kaldiramayacagim kabul edilemez bir davranis ama yine sakinligimi korudum derdimi iyilikle cozmeye calistim cok uzatmadim dirdir etmedim bu sonra anladi ki ben kotu niyetli biri degilim sakinlesti o da artik coook iyi davraniyor Allah bozmasin iyilikle cevap ver canim sen hakliyken haksiz olursun yoksaIyilikle.25 senelik annemin evliliginde en kotu olani bile iyilikle idare ettigini gordum.kucukken safmisin falan derdim buyudukca cok zeki bir kadinsin dedim :)
evet benim bir hatam da annesi ile yaşadığımız sorunları eşim aile içini yansıttığı için eşime yansıtmak oldu eşim anlatmıyorum dedikçe kv den bir şeyler duydukça çıldırdım. ama kv öyle uyanık bir insan ki bir kelimeyi alsa alakasız bir şekilde allar pullar punduna uydurur. ben eşimin artık anlatmadığına inanıyorum ama baştan aldığı malzeme onu senelerce götürür. hayali şeyler bile söylemeye başladı artık düşünün.Kocanızla aranizi cok cok iyi tutun birbirinizi ne kadr sevdiginizi gozune gozune sokun. Sizin mutluluğunuz onunsinir etmeye yeter bence
1 senedir susuyorum. ki ben asla kv ye cevap vermedim. tek konuşmamız bayram kutlaması için aradığımda ağzına geleni saymasıyla iki cümle kendimi anlatmaya çalışmamdı. o lafları bile nerden nereye çekmiş. anlata anlata bitirememiş.susmayı denesene verme cevap filan
Arkadasım sende öyle davran . Eşinin yanında çok iyi davran özellikle . Bak esinde ben yanındayım cevap veririm diyormuş daha ne . Saygını sakın bozma. Sen cevap verdikçe susmayacak bitmeyecek sorunlar. Evine giderken elin boş gitme bişeyler yap götür hani çay yapar yeriz diye getirdim dersin. Bir şeyleri bahane edip ara . Açıp cevap vermezse eşinin yanında anne sesi arıyorum hiç cevap vermiyorsun falan de. Esinle çok güzel geçin mutlu olduğunuzu oğlunun senden memnun olduğunu hissetsin. Esinle gidip gel. İçinden gelmesede git gel. Tartışma çıkarırsa cevap versende sakince gözüne bakarak masumca konuş. Espriler yap güldür. Hani sevdirmeye çalış kendini. Birde lütfen akrabaların dedikleri laflarla gaza gelme. Sakin bana bunu şunu demişsin deme. Başkasını örnek vererek konuş. Sakin tartışma sen çıkarma. Çünkü kim çıkartırsa, kişi haklıda olsa haksız çıkar. Çünkü sen başlatiyorsun . Sana bunu şunu diyor dediklerinde, olsun desin yaşlı kadın kusurunami bakicam. Esimin annesi sonuçta, belki onunda kırıldığı şeyler vardır de. İnan bana birşey kaybetmezsin. Ama çok şey kazanırsın.
Kesinlikle katiliyorum benim de en basta sorunlarim oldu kv ile. Normalde cok sakin degilimdir ama sakin kaldim hem esim hem kayimpederom hep bana hak verdi o yuzden biliyorum ki hakliyim agresifleserek haksiz konuma dusmucem dedim ve dusmedim. Kavgalari anlatmayayim ama birseferinde sinirlenip koluma bile vurdu kv bence cok kotu asla kaldiramayacagim kabul edilemez bir davranis ama yine sakinligimi korudum derdimi iyilikle cozmeye calistim cok uzatmadim dirdir etmedim bu sonra anladi ki ben kotu niyetli biri degilim sakinlesti o da artik coook iyi davraniyor Allah bozmasin iyilikle cevap ver canim sen hakliyken haksiz olursun yoksa
sen görüşmeyeceksin.
görüşmek zorundaysan eşin olmadan onlara gitme, eşin evde yokken kabul etme.
mümkün mertebe muhatap olma. en önemlisi "anne" deme.
baktın haddi aşıyor, hadi eyvallah deyip orayı terket.
Anlayabiliyorum..
Eşini şahit tut bütün olana bitene sen de.
Onsuz gitme, konuşma, hatta arayacaksan bile eşin yanında olsun.
Bizim bi yenge var. Kaç senelik evliler..
Eşinden ayrı kvye gittiğinde hemen telden eşini arar annesiyle konuşturur.
"Bak annene geldim"diye eşine duyurmaya çalıştığını düşünürüm ben de hep
Belki o da eşi istediği için gidiyordur sadece.
yahu seni elaleme fitleyen, kötülük yapan, sana saygısı sevgisi olmayan kadının evine niye gidesin ki?ya aynen eşim de tutturmuş tek başına git gel. resmen yangının ortasına atlamak gibi. bu saatten sonra gerçi tek başına git gel diyemez diye düşünüyorum en azından bir süre.
yahu seni elaleme fitleyen, kötülük yapan, sana saygısı sevgisi olmayan kadının evine niye gidesin ki?
senin annen eşine her türlü çirkefliği yapsa, eşin senin ailene gider mi? eminim gitmez, seni yalnız gönderir.
onun annesi o gitsin görsün gelsin. bu konuda taviz verme.
hadi kv kullanır, onların huyu da eşin niye kullanıyor?sıkıntı şurda. kv bana bir kere ağzına geleni saydığı zaman ben de kendimi anlatmak adına cevap vermiştim tabi ses tonum sinirli olduğu için kv bunu kullanmıştı sonuna kadar şimdi eşim de bunu bana karşı kullanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?