Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

benimkide benim çalıştığım yere geldi, bilemiyorum artık erkeklerin alışma süreci zor mu oluyor. şimdi yaşadığımız yerde şartlarımızda daha iyi ama zor işte alışmaya başladı daha iyi şimdi... bence ikimizinde eşleri ileride bizden çok bile sevecekler.
elti kaynana işlerindede rahatlamana sevindim bende rahatladım son zamanlar sanırım ağzımı açmam işe yarıyor:))

huy işte huy.... benim babam annemle 30 yıllık evliller neredeyse hala babannem buna benzer şeyler der.... kaynanamda kocam içn der çok komik bence bazen dalga geçerim öyle konuşurken eşimin gıdığına abudu budu anneşinin oğluşuna nitmiş el gızları vah vah derim. gülmekten ölürüz eşimle, kayganada napsın güler hafif bozukça..

kızlar okudum yazdıklarınızı ben kaynanamı görümcemi anlatsam gidp kendiniznkileri bağrınıza basarsınız.anlatsammı acaba?bu saatte hatırlarsam bide sabaqhlar olmaz artık bana.kısa bi özet geçeyim.biz eşimle lisede tanıştık 5 yıllk flörtün ardından 4 yıllık nişanlılık ve 6 senedirde evliyiz.kaynanam baştan beri istemedi beni çünkü oğlunun gelecek planlarını yurtdışına göndermek ondan gelen paralarla keyif sürmek üzerine yapmıştı.tabii ben bütün planları bozdum.
nişanlıyken onun yüzünden nişan attım.3 ay ölüm gibi bi ayrııktı.barıştıktan sonrada ayırma planlarına tam gaz devam etti.ama başaramadı çok şükür
kafasız ben,bide gittim beraber oturdum onunla.rekor bi süre ama 2,5 ay kadar.o sürenin sonunda kendimi annemin yanına zor attım.hemde bir düşük yapmış olarak.
şimdi bana kızanlarınız olabilir 2 ayda bi kaynana gline ne yapabilir diye.kısaca anlatayım.
balayımızdan 3 günün sonunda ne yaptı etti getirtti bizi.zaten 1 gün gidiş 1 gün geliş.1 gün kalabilimiş olduk.bizi getirtti 3 gün sonra kendisi gitti aynı yere kızı ve damadıyla.ama kaynım evde kaldı başımızda.birlikte oturduğumuz süre boyunca 1 gün bile evde yalnız kalmadık.
eşimle odamıza girdiğimiz anda oda gelip mutfakta oturuyordu.odamız ile mutfak bitişikti.tabiri caizse nefes alınsa duyulacak gibiydi.tabii bizde başladığımız çoğu işi huzursuz olup yarım bırakıp yatıyorduk.zaten banyo olduğum gecelerin sabahlarında benimle konuşmuyodu bile.
evlendiğimizde eşim işsizdi.kaynım vardı evde oda çalışmıyordu.kananam zaten evde ama maaşı vardı.kayınpeder yok.yani bi tek ben işe gidiyordum.kaynanam olacak cadı,oğluna "işe gir bian önce.bak eşin çalışıyor siz evdesinsiniz ayıp ".diyeceğine maaşını sana vermezse çıkart işten diyordu.her gece ben odama çekilince benim hakkımda akla hayale gelmedik şeyler söylüyordu oğluna.
ne inciler ama.bi ara yazarım şimdi fazla uzatmayayım.
ama tüm bunların yanında benim ençok zoruma giden şey eşimin bana zerre kadar destek olmamasıydı.hala içim acır beni ne kadar yalnız bıraktığını düşündükçe.ki o zamana kadar beni incitmemek için insanüstü bi çaba sarfeden bi insandı.benimde onca yıllık emeğimin karşılığı buymuş demekki.
en sonunda kaynanam bizi evden kovdu ben tek başıma annemin evine gittim.1 ay sonra ev tuttuk ve herşey düzeldi büyük depremi atlatmştık.ama tabii hala evlerimiz yakındı ve artçı depremler oluyordu o rada eşim askere gitti ben hiç desteksiz bekledim onu.üstelik bi bebek daha kaybettim.çok zor zamanlar atlattık.
ama allah yardım etti geçen sene istanbula taşındı kaynanamla kaynım.bizde onların evine taşındık. kiradan kurtulduk.bi ramazan günü kedi yavrusu gibi kapının önüne konduğum eve yine bi ramazanda sevinçle tekrar taşındım.hemde kaynanasız.
şimdi çok mutluyuz eşimle.tabii bu süre boyunca kaynanamın ve görümcemin bana neler yaptıklarını bilemezsiniz.her seferinde affettim büyüklerim diye ben barıştım haklı haksız.eşim için bunu yapmak zorundayım çünkü.ama onlar hiç ders almadılar yaptıklarından.hep kötülüklerine devam ettiler.ama en sonunda öyle birşey olduki kurtuldum onlardan.çünkü çıbanın başını koparttım.evet görümcemi.kananamı bana karşı dolduran kışkırtan hep oydu çünkü.ama şimdi görümcem değil hakkımda kulis yapmak.gözlerime bile bakamıyor.rabbim çok büyük.onun gerçek yüzünü göstrdi banada,kardeşlerined annesinede eşinede.kendi derdine düştü beni unuttu.
bend bundan sonra eşimle ilişkimi toparlamaya çalışıp kızıma mutlu bi yuva vericem inşallh.yüce rabbim hepimizin yuvasındaki hain elleri çeksin inşallah.

memuzın
yasadıklarına benzer seyler yasadım
allah yardımcın olsun
arada 2 fark var sadece
eşim çok anlayışlı ve beni savundu
kaynanam özel zamanımızda rahatsız edıp ıftıra atmadı....çok sukur
ha bıde 6 ay oturdum onlarla.allaha sukur bebegımı kaybetmedım.
ama dıger hersey aynı.gorumcemın kaynanamı doldurmasını mı anlatam,
bızı hıc yalnız bırakmamalarını evde bekar kaynımın bulunmasını mı....
hersey aynı gıbı sankı.allaha şukur tez atlattım.ha kaynanam da benı ıstemedı evden kovdu.
çok şukur eşim o giderse bende giderım deyıp
sahip çıktı bana...
allahım hıçbırımıze bidaha o gunleri yaşatmasın

tam trajedi ya ama sonunun güzel olmasına sevindim. bu arada kaynana faktörün nasıl ortadan kalktı görümcenin gerçek yüzünü nasıl gördü herkes merak ettim. olay uzun ama sıkıcı değil paylaşırsan dinlemek isterim.

amin canım.babanla ilgili yazını okudum sanırım benzer şeyler yaşamamızın temelinde babasızlığımız var.o topiğe de msj yazdım.ağaç dalıyla gürlermiş.babalarımız bizim dalımızı kolumuzu kırdı.biz yaralarımızı sarmaya çalışırken birde durumu fırsat bilen akbabalarla baykuşlarla mücadele ettik.olsun canım haticeye değil neticeye bakmak lazım.bizi öldürmeyen herşey güçlendirir değil mi?bu arada bebeğinde sağlıcakla gelir dünyaya inşallah.

görümcemin 15 senelik örnek ve mutlu bi evliliği vardı.geçen sene tutturdu ayrılıcam diye.dava falan açtı.kimse ikna edemedi.nerdeyse bize yerleşmişti sürekli bizde kalıyordu ki...sevgilisi olduğu çıktı ortaya.hemde ben gördüm.arabada samimi bi şekide.(uygunsuz değil,ama fazlasıyla samimi.)üstelik bizim kapının önünde elim ayağım boşaldıakannehir.kendisine sorunca da itiraf etti herşeyi seviyormuş kadınlığını hisettirmiş falan...annesinede anlattı telefonda yanımda.eşimde kaynımda öğrendi herşeyi.birgün tel.aile faciası yaşandı.görümcemle tartıştık bu konuda.kızı duymuş herşeyi babasına anlatmış.eşi de öğrendi ben eşini ikna ettim öyle birşey olmadığına.onunda ikna olası varmış zaten körkütük aşık olduğu için karısına.
şimdisevgilisiyle ayrıldı sanırım.döndü kocasına el üstünde yine.kardeşleri annesi konuşuyorlar ama soğuklar ailede etkinliği kalmadı yani.benim yüzüme bile bakamıyor konuşmuyoruz elimdeki bu büyük kozu kullanmadım ona karşı.kullanmam da.AMA O BUNU BİLMİYORkaydirigubbakcemile3

vay be neymiş görümcen.bizde bir laf vardır evde kendi başını bağlayamayan düğünde gelin başı bağlamaya çıkar diye. kendi aile hayatına yaptıklarına bakmadan demekki seninki ile uğraşıyordu zaten doğru dürüst insanlar başkasının ailesine burnunu sokup huzurunu kaçırmaz anca böyleleri yapar bu işi. sanırım sonuç olarakta kaynanayı dolduran görümcenin ne olduğu belli olunca böyle bir insandan artık fazlada akıl almamaya başladı kaynanan. Allah hepsini ıslah etsin ne diyim arkadaşım...

kimse yook mu kızlaar;
çiçek sahrud askitoom napıyorsunuz iyimisiniz? kız askitom gününde yanaşmıştı doğurdun mu yoksam...
benim ablam erken doğum yaptı bebişimize kavuştuuk. darısı bebek isteyenlere... zamanı gelincede bizee.

tgull cnm hayırlı olsun yegenın
allah analı babalı buyutsun

yok cnm daha dogurmadım
daha 1 haftam var ama kısmet tabı bellı olmaz
bugunlerde kayınpeder bızde
ara ara bakıp cıkıyorum cnm
ıyım sımdılık yok bır yaramazlık
sende ıyısın ıyı olmana sevındım
kıb takma kafana bosver

selam bayanlar... ben yeni katıldım.
benimde kayınvaldemle sorunlarım var. çok alıngan kafasında bişeyleri kurup kurup inanıyo. oğluyla ilgili birşey olduğunda beni arıyo bana dert yanıyo çok bunaldım artık. arayıp sormuyorum diye trip atıyo ide bana zaten haftada en az bir defa görşüyoruz daha ne die arıycaksam beni zaten hiç istemediler. 3 yıllık evliyim ama çok sorunlarım oldu. nişanlıyken ben beyaz eşyaları gri istiyorum diye demediğini bırakmadı anneme falan. ama ne oldu küstü gelmedi alışverişe benim istediğim oldu

memuzin senin gibi bende lisede tanışmıştım eşimle benide istemediler 5 sene sonra evlendik. beraber oturmak istediler ben istemedim ailemde istemedi nişanıattık. sonra evlendik ayrı ev tuttul.du evide kaynanam tutuyo bize sormadan. görümcemler düğünde takı kesesini aldılar saycaz diye nedenini hala çözmüş deilim. düğünün yapıldığı mekanda saydılar geri verdiler. kimin malını kimden kıskanıyolarsa. hala unutamıyorum o anı. doğum yaptığım gün sinir krizi geçirdim onlar yüzünden eşimle ailem 2 ay görüşmediler çok şeyler yaşadım bende. ama şimdi mesafe var arada gidersem eşimle akşamları gidiyorum bi çay içip geliyoruz

teşekkürler askitom,
ablamında 3 haftası vardı kızcağıza misafirlikte uyuyakalmışken sancı gelmiş birden derken hastaneye bir saat sonra bebiş doğmuş.aman dikkat et fazla tek kalma.

fuuriya hoşgeldin canım sende. burası çook rahatlatan bir form sağolsun rengarenk açmıştı ama uzundur girmedi hiç mi sorunu kalmadı kızın yoksa:)) iyikide geldin anlat anlatalım rahatlayalım...

bizimkiler her sene tatile giderken benide çağırırlar bende eşimi bırakıp gitmiyorum. hala ısrarla çağırıyolar heryere. sinir oluyorum. bi defa gitmeyince insan anlar bi daha gel demez dimi

Tgull hosgeldin canim nasilsin???
fuuria bosver eltinin olmadigi daha iyi canim
sonucta sen cekistiririm saniyorsun bak benimki kaynayla bri oldu benim huzurumu kacirmak icin neler yapiyorlar

allah kimseye yasatmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…