Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

biz de adettir yeni evliler,aile büyüklerince yemeğe alınır.beni sadece bir eltim davet etti.etmeyen büyük eltim de millete "ben çağırdım ,işim var deyip gelmediler,beni saymadılar" diye anlatmış oysa ki ne bir telefon etti nasılsın ,hoşgeldin diye ne de yemek muhabbeti yaptışimdi kendi kızı daha nişanlı herkese kafa tutuyor nişanlıları yemeğe ne zaman çağıracaksınız?arayın hadi diye:)
bu arada gurbete geldim düğünüm kendi memleketimde yapıldı.kayınvalidem ve görümcem daha biz salondan ayrılmadan,hoşçakalın demeden tatil için yola çıktılar.kızım bizim memleketimize gidiyosun seni bir yerleştirelim evine,yabancısın üç gün sonra gideriz tatile bile demediler

hamileydim canım mantı çekti ki aşerdiğim tek şey mantı oldu:))kayınvalidem baştan mantının kıymasını ben alamam dedi maşallah durumları iyi:))ne var ufak şey dedim güldüm geçtim:)midem bulanmasına rağmen mantıya içi koydum,kapattım!o ana kadar hasta olan evden çıkamayan görümcem mantı biter bitmez güle oynaya geldi afiyetle yedi çocuklarına götürdü,mide bulantısından perişan olan ben ikinci kaşığı yiyemedim .anlaşılan herkesin canı mantı çekiyormuş:)

doğum yaptım doğumuma annem yetişemedihastaneye çarşaflarımı yedekli götürdüm!sezeryan oldum sağımdan soluma kıpırdayamıyorum gözüm bebeğimi bile görmüyor!hastane çarşafı batmış,kirlenmiş(o kadar çanta hazırlamışsın temiz çarşafı serelim rahat rahat temiz temiz yat diyen olmadı .çarşafı serelim dediğimde de nasılsa çıkacaksın ne gerek var demezler mi?:)

ayy canım benim kaynanam öyle yapmazdı ama ogluna hiç bisey yapmıyor hepsini biz yapıyoz kendi misafir gibi oturuyor derdi ondan sonra bende ne yaptıysam hep kocamın yanında yaptım valla sende kaynananın taktığını al hep kocanın yanında yap bunlara o yarıyor

Ayy benım sınır oldugum ogullarının yuvasını yıkınca elıne ne gececekse ben anlamıyorum sonuÇta bız el kızıysak oĞulları tekrar evleecek oda el kızı yanı sankı kendıler yatıcı

ayyy
benımkıde sızınkılerden bı parca ıyı
oglu benı cok sevıyor mutlu ya
hıc ayırma hıssı sezmedım
zaten kendıde der ben asla sevenlerı ayırmam dıye

benim kaynana çok iyidir aslında ,çok sever beni ,oğluyla mutluyum diye öyle ayırma girişimi filan yok ,ama iğneli lafları var ,gerçi ben aldırış etmiyorum hiç ..mesela ablalarının gelinlerini över heryerde ,benim için bir iyi söz etmez ..buna sinir oluyorum ama söyledim bi kere, eeee melike melike yeter artık madem öyle onu alsaydın oğluna o zaman dedim ,oğlum seni sevdi seni aldı dedi :)

bende inci çok ama en son yaşadığımı anlatayım. Ben çalışan bir insanım eşimin ailesiyle evlerimiz akın son bir kaç aydır bizimki doğru dürüst yemek yapmıyor. Akşamları işten çıkışta onlara uğradığımızda bana ya yağlı yemekten iyidir kahvaltı yapalım diyor yada yemeği bana yaptırıyor. Onlara uğramadığımızda ise akşamları bizde yiyor. Neyse pazartesi günü onlara uğramadan eve geldik. Hanfendi biz geldikten on dakika sonra bize geldi. Mide bulanıyor ve ağrıyor dedi. Akşam bizle birlikte yemeğini yedi. Arkasından tatlısını yedi. Kendisine hasta diye nane limon yaptım. İlaç verdim. Yatak hazırlayıp yatırdım. O gece bizde kaldı. Ertesi gün bu sefer ben hastayım. Hem grip hemde tonsillit olmuşum. Dakka başı ciğerlerim sökülürcesine öksürüyorum. Akşam iş çıkışı onlara uğradım. Hanfendi yine akşama kadar oturmuş yatmış yine yemek yapmamış. Neyse ben bi on dakika oturduktan sonra ne pişirsek acaba dedi. Bende benim evde yemeğim var orda yeriz biz dedim.Bana burda bişeyler yaparız ded. ve yemeği bana yaptırdı. Sonrada bana baban bu yemeği emez ben sizdeki çobayı getireyimde baban yesin dedi. Şimdi ben ona ne diyeyim. Ben hastayım bana bir çoba bile yapmadığı gibi benim evimdeki çorbaya da göz dikiyor yetmezmiş gibi kendi yiyeceği yemeğide bana yaptırıyor. Birde akşam giderken bana dün ben hastayken ne güzel bakmıştın diyor. Gelelim şimdiye ben iki gündür raporluyum evdeyim daha bir kere uğramadı.

kayınvalidemler bizde kışı geçirmek içinkendi evlerinde de kalorifer sistemi var.banyodaki kazan yanınca heryeri ısınıyor fırın gibi oluyor.alt katta kaynım var.hergün evine yarım gün kadın geliyor.buna rağmen onlar evde rahat edemiyormuş bize geldilerbeşten sonra eve gidiyorum kayınvalide hala misafirlikten gelmemiş oluyor!gelir gelmez bir şikayet bir şikayet of oram ağrıyor buram sızlıyor hiç adım atamıyorum:))o kadar hastaysan yat dinlen nasıl hergün gezmektesin ???eve geliyorum koştur koştur yemeğe girişiyorum .görümcemde yemekler döktüren kadın geldi geleli bir kase çorba yapmamıştıronu geçtim sabahları buzdolabını açıp kahvaltılıkları bile çıkarmıyor masaya illa beni bekliyor ki onlar erkenden ayaktalar sabahneymiş yerlerini bilemiyormuş!!sandıkta gizli değil ya buzdolabında işteeee.sonra da acıktık diye surat yapıyorlar gülsem mi ağlasam mı bilemedim:))

hasbinallahh....
ayıp etmiş haa. tamam yemek hazırlamak zorunda değil ama insan çalışınca eve geldiğinde bir sıcak çorba bulmak çok güzel oluyor hani en azından hastasın biliyor o zaman yap çok mu zor iş 10dakika. tamam o zamanda yapmadın bide kendi yiyeceğinide sana yaptırmış utanmamış yaptığınada laf etmiş kocası yemezmişmiş,( kendin yap çok biliyorsan) senin yaptığını istiyor. hasbinalllaaah...ya hiç bir kan bağım olmayan komşularım bile benim dersim çok olduğu geç geldiğim akşamlar eve gelirken sen yorulmuşsundur diyip bana çorba verdikleri oluyor. insan yorgun argın eve gelince nasıl tatlı geliyor. Allah razı olsun diyorum. valla ayıp etmiş ama ne dersin kaynana işte...

Allahtan benim kaynanamın o yönü iyi. o bize gelince benim tatilimdir. ne yemek yaparım ne çay ne bulaşık eve gelirim ev tertemiz yemek hazır sofra hazır. sabah odamın kapısına vurur kahvaltı hazır der. ama bak Allah tan çalışıyorsun çalıştığın halde akşam yemeği hasta olsan dahi senden yapmanı bekliyor ya çalışmasan demekki daha neler isteyecek senden.

kaynanaların bu incileri hiç bitmez... bakıyorum da hani sadece seninki için demiyorum, buzdolabını açmazlar yerini bilmezmiş güya terbiyeli davranıyorlar, ama fırsat bulur odanı dolabını bir düzel karışırırlar. biraz cadılık istiyorlar Allah için. Allah düşmanımın başına vermesin anacığımın bir kaynanası var benimde babannem olur kendileri. annem yokken eve misafiri gelse yapar yakıştırır bir güzel yemekleri sunar önüne ama annemle ben bi gezmeye gidip geç gelsek oturduğu yerden kalkmaz güya evi karıştırmıyor sonra babamı doldurur gezmeye gittiler evi unuttular acıktım diye. eve gelririz kavga kıyamet zavallı kadın aç kalmışmış... Allahtan sesleri duydum daldım eve bir güzel verdim veriştirdim. sanki giderken mutfağa dolaba kilit vurduk felçlimisiniz yatalak mı, hazır yemeği ısıtıp yemiyorsanız laf ediyorsunuz.(hazır yemeği ısıtıp yemeyecek bir durumu yok ama amaç: gelin akşama kadar gezdi ben zavallı yaşlı kadına yemek vermedi aç kaldım oğlum bağır şuna).... aah arasıra ağzımı açıp gözümü yummasam annemin tepesine çıkacaklar ama bunlarda böle işte...
rabbim böyle insanlara akıl bizlerede sabır versin ne diyelim.

işin kötü anıda şu kayınpeder yaptığım yemeği ayıla bayıla yedi. Ben yiyeceğinide biliyordum ama hanfendi o çorbaya bir kere gözünü dikmişti almasaydı mazallah çatlayıp ölürdü. Ha birde o çorbadan sofrada herkesin tabağına bıraktı ben hariç.

Düğünümüzün ertesi günü kayınvalidemler kahvaltıya çağırdı herkes var ama, adetmiş onlarda. Bizde de ayıptır bir hafta görünülmez kimseye. neyse hadi dedik gittik. eşimin üzerinde spor kolları kıvrık bir gömlek vardı. Kayınvalidem sofraya oturur oturmaz 'oğluum bu gömlek ütüzüz pek alışık değilsin sen ütüsüz gezmeye ama' demişti.

slm kızlar...
kaynanamın yaklaşık 2 haftadır yüzünü görmüyorum sengözlerimebaksanab sebebide; mahalleden bi komşularının oğlu evlendi,dediler geline hayırlı olsuna gidicez,gelmen lazım,tmm dedim... Neyse gittik kızda benim yaşımda,aynı memleketteniz, ben kızla baya bi samimi oldum,ben alevi mezhebindenim ve kızda öleymiş,eşim sölemişti,kıza sordum,o da evet dedi....akşam eve döndüğümüzde,kaynanam ne konuştuğumuzu merak etmiş kızla,bende heyecanla kızda aleviymiş dedim...Kaynanam şok oldu,sonra bana,sen kıza pat diye mi sordun,nasıl sordun..derken bombayı patlattıYOKSA BENDE ALEVİYİM DEDİN Mİ? dedi dellendirdi beni,bende ben nerde ne konuşacağımı bilirim,kaldı ki aleviliğimi neden saklama gereği duyayım dedim ve ben yukarı çıkıyorum deyip evime çıktım hala konuşmadık ,bu durumdanda son derece mutluyum...kadının benimle samimi olma gibi bi düşüncesi yokki,beni görmedende oluyomuş... artık beklemedeyim,ne zaman hesap soracaklar diye...
bana yaptıklarını unutmadım ve hep içimde yara olarak kalacaklar,ha bu arada kaynanam sevgililer günü planımızı da yapmıştı,neymiş anlamlı bi günmüş,kız kardeşinin kızıyla büyük oğlunu nişanladılar,kardeşine gidicekmişiz,sevgililer gününü kutlamaya... balayı yapamadık,bi yere gidemedik,kocamın doğum gününde yalnız kalamadık(gece 1,30 da gittiler)sırada da bu vardı..

canım benim senin adına çok üzüldüm allahım sana sabırlar versin herhalde bunların böyle yapması acaba mezhep deyişikliğinden mi ama çok saçma hepimiz müslümanız allah sana sabır vsersin eşin de arada kalmıştır

benim eşimde alevi ben sünniyim ailem başta hiçççç istemedi ah ön yargılar ah ama biz çok seviyoruz birbirimiziŞeniz

tabiki benim mezhebimin farklı olması onların hoşuna gitmedi,ama şöyle bir durum ver,biz kuşadasında yaşıyoruz ve ben evlendikten sonra,komşu kızlarından biri fransız bi kişiylşe evlendi,inanamadığım şeyse o çoçuğu bizimkiler yere göğe sığdıramadı...Yabancı olunca(hristiyan) kıymete biniyosun,ama gel gelelim mezhep farklı olunca yadırganıp dışlanıyosun....bu tezatı anlamadım

benim eşimde alevi ben sünniyim ailem başta hiçççç istemedi ah ön yargılar ah ama biz çok seviyoruz birbirimiziŞeniz

Cnm benim dinle alakalı hiç problemim yok,alevi,sünnii yada herhangi bi mezhep benim için önemli değil.ben dini kendi görüşüme göre yaşıyorum,kaynanam gibi herkesin söylediğine inanmıyorum,o kadar bağnaz düşünceleri var ki... akılllarını kullanmayı düşünmüyolar,bi insan öldükten sonra cennete gidince,ilk eşiyle evlenip,çocuk ol diyince olcakmış,ama erkeklerin cariyeleri olcakmış aynı zamandada ölen kişilerin kimseyi tanımayacağınıda söyleyebiliyo,böyle saçma sapan şeyler..... bu kadar bağnazlık saçma geliyo bana,bi işe başlarken besmeleyi içimden söylerim ben,kaynanam beni uyarıyo,besmele çek diye,bende ben çektim diyom,olur mu biz niye duymadık diyo....bende içimden söylüyorum ben diyorum...o da olmaz öyle şey,dışından söyleyince sevaptır diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…