- 19 Kasım 2007
- 376
- 390
- 648
- Konu Sahibi Rengarenk...
-
- #3.161
kutlacım peki azaldımı zamanla artık fazla demiyormu, ilk zamanlar normalde ev işi yapan biri değildim ama nişanlanınca hele kayınvalidemlerde iken hiç oturmazdım makineleride yoktu elde yıkardım onca bulaşığı fakat oğlu gelince yemek den sonra kayınvalidem harıl harıl mutfağa bi girişirdiki bende bi yerden yakalamya çalışırken iş akdini, bi dalgın anıma denk gelir eşimin yeğenleri ile oyalandığım bir anda, eşim mutfağa gelmişti 'anne gelinine yaptırsana demişti. Kayınvalidem de olsun oğlum hep yapıyor zaten demesi gereken bir yerde 'olsun oğlum yapmasada olur o iyi olsun yeter demişti ağlamaklı bir sesle. Tabii o anda eşim çıldırmıştı hasta anneme ben yokken iş yaptırıyorsun diye, benim annem bir melek demişti. Ben eşime dedim ki sen onu anne olarak ama ben onu kayınvalide olarak tanıyorum bir anne olarak sana iyi davranabilir ama bana iyi davranmıyor demiştim. Zamanla allahdan onun yanındada yaptı da tam olmasada beni anladı.
Ayy benİm sİnİr oldugum ogullarının yuvasını yıkınca elİne ne gececekse ben anlamıyorum sonuÇta bİz el kızıysak oĞulları tekrar evleecek oda el kızı yanİ sankİ kendİler yatıcı
kız neyapıyon ayyy arkadaşım kaynanayla başimi dertte
bende inci çok ama en son yaşadığımı anlatayım. Ben çalışan bir insanım eşimin ailesiyle evlerimiz akın son bir kaç aydır bizimki doğru dürüst yemek yapmıyor. Akşamları işten çıkışta onlara uğradığımızda bana ya yağlı yemekten iyidir kahvaltı yapalım diyor yada yemeği bana yaptırıyor. Onlara uğramadığımızda ise akşamları bizde yiyor. Neyse pazartesi günü onlara uğramadan eve geldik. Hanfendi biz geldikten on dakika sonra bize geldi. Mide bulanıyor ve ağrıyor dedi. Akşam bizle birlikte yemeğini yedi. Arkasından tatlısını yedi. Kendisine hasta diye nane limon yaptım. İlaç verdim. Yatak hazırlayıp yatırdım. O gece bizde kaldı. Ertesi gün bu sefer ben hastayım. Hem grip hemde tonsillit olmuşum. Dakka başı ciğerlerim sökülürcesine öksürüyorum. Akşam iş çıkışı onlara uğradım. Hanfendi yine akşama kadar oturmuş yatmış yine yemek yapmamış. Neyse ben bi on dakika oturduktan sonra ne pişirsek acaba dedi. Bende benim evde yemeğim var orda yeriz biz dedim.Bana burda bişeyler yaparız ded. ve yemeği bana yaptırdı. Sonrada bana baban bu yemeği emez ben sizdeki çobayı getireyimde baban yesin dedi. Şimdi ben ona ne diyeyim. Ben hastayım bana bir çoba bile yapmadığı gibi benim evimdeki çorbaya da göz dikiyor yetmezmiş gibi kendi yiyeceği yemeğide bana yaptırıyor. Birde akşam giderken bana dün ben hastayken ne güzel bakmıştın diyor. Gelelim şimdiye ben iki gündür raporluyum evdeyim daha bir kere uğramadı.
kayınvalidemler bizde kışı geçirmek içinkendi evlerinde de kalorifer sistemi var.banyodaki kazan yanınca heryeri ısınıyor fırın gibi oluyor.alt katta kaynım var.hergün evine yarım gün kadın geliyor.buna rağmen onlar evde rahat edemiyormuş bize geldiler beşten sonra eve gidiyorum kayınvalide hala misafirlikten gelmemiş oluyor!gelir gelmez bir şikayet bir şikayet of oram ağrıyor buram sızlıyor hiç adım atamıyorum:))o kadar hastaysan yat dinlen nasıl hergün gezmektesin ???eve geliyorum koştur koştur yemeğe girişiyorum .görümcemde yemekler döktüren kadın geldi geleli bir kase çorba yapmamıştır onu geçtim sabahları buzdolabını açıp kahvaltılıkları bile çıkarmıyor masaya illa beni bekliyor ki onlar erkenden ayaktalar sabah neymiş yerlerini bilemiyormuş!!sandıkta gizli değil ya buzdolabında işteeee.sonra da acıktık diye surat yapıyorlar gülsem mi ağlasam mı bilemedim:))
hasbinallahh....
ayıp etmiş haa. tamam yemek hazırlamak zorunda değil ama insan çalışınca eve geldiğinde bir sıcak çorba bulmak çok güzel oluyor hani en azından hastasın biliyor o zaman yap çok mu zor iş 10dakika. tamam o zamanda yapmadın bide kendi yiyeceğinide sana yaptırmış utanmamış yaptığınada laf etmiş kocası yemezmişmiş,( kendin yap çok biliyorsan) senin yaptığını istiyor. hasbinalllaaah...ya hiç bir kan bağım olmayan komşularım bile benim dersim çok olduğu geç geldiğim akşamlar eve gelirken sen yorulmuşsundur diyip bana çorba verdikleri oluyor. insan yorgun argın eve gelince nasıl tatlı geliyor. Allah razı olsun diyorum. valla ayıp etmiş ama ne dersin kaynana işte...
Allahtan benim kaynanamın o yönü iyi. o bize gelince benim tatilimdir. ne yemek yaparım ne çay ne bulaşık eve gelirim ev tertemiz yemek hazır sofra hazır. sabah odamın kapısına vurur kahvaltı hazır der. ama bak Allah tan çalışıyorsun çalıştığın halde akşam yemeği hasta olsan dahi senden yapmanı bekliyor ya çalışmasan demekki daha neler isteyecek senden.
slm kızlar...
kaynanamın yaklaşık 2 haftadır yüzünü görmüyorum sengözlerimebaksanab sebebide; mahalleden bi komşularının oğlu evlendi,dediler geline hayırlı olsuna gidicez,gelmen lazım,tmm dedim... Neyse gittik kızda benim yaşımda,aynı memleketteniz, ben kızla baya bi samimi oldum,ben alevi mezhebindenim ve kızda öleymiş,eşim sölemişti,kıza sordum,o da evet dedi....akşam eve döndüğümüzde,kaynanam ne konuştuğumuzu merak etmiş kızla,bende heyecanla kızda aleviymiş dedim...Kaynanam şok oldu,sonra bana,sen kıza pat diye mi sordun,nasıl sordun..derken bombayı patlattıYOKSA BENDE ALEVİYİM DEDİN Mİ? dedi dellendirdi beni,bende ben nerde ne konuşacağımı bilirim,kaldı ki aleviliğimi neden saklama gereği duyayım dedim ve ben yukarı çıkıyorum deyip evime çıktım hala konuşmadık ,bu durumdanda son derece mutluyum...kadının benimle samimi olma gibi bi düşüncesi yokki,beni görmedende oluyomuş... artık beklemedeyim,ne zaman hesap soracaklar diye...
bana yaptıklarını unutmadım ve hep içimde yara olarak kalacaklar,ha bu arada kaynanam sevgililer günü planımızı da yapmıştı,neymiş anlamlı bi günmüş,kız kardeşinin kızıyla büyük oğlunu nişanladılar,kardeşine gidicekmişiz,sevgililer gününü kutlamaya... balayı yapamadık,bi yere gidemedik,kocamın doğum gününde yalnız kalamadık(gece 1,30 da gittiler)sırada da bu vardı..
canım benim senin adına çok üzüldüm allahım sana sabırlar versin herhalde bunların böyle yapması acaba mezhep deyişikliğinden mi ama çok saçma hepimiz müslümanız allah sana sabır vsersin eşin de arada kalmıştır
benim eşimde alevi ben sünniyim ailem başta hiçççç istemedi ah ön yargılar ah ama biz çok seviyoruz birbirimiziŞeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?