• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ve görumce sorunu

Ceylan87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2023
511
-9
28
38
Merhaba arkadaşlar, kaynanamla aynı apartmandayiz ,görümcem ilk evlendigmz zamanlar evimize çok karıştı eve eşyalar yerlesrken ev duzerken bardaklar yıkanmadan koyulmuştu ben 1hafta bulaşık Makinesinde yıkadım sildim dolapları yerleştirdim ,eşime abi o bardaklarda bişey içme yıkamadan koydular demiş ,evliligmzin birinci yılinda yemeğe çıkardı eşim durum koyduk eşime yazmış kalbini kırmak istemiyorum anneme bakmiyorsunz yazms ben uzağım siz daha yakinsnz falan yazms,sonra ben sinir oldum vatsuba hadsizlikle ilgili biseyler koydum o da sel gider taş kalır el gider kardas kalir diye durum koymuş ,geçenlerde kaynanasigil hacidan geldiler büyük kaynım aradı annemi de alın gelin ziyaret edelim dite siz olsaniz gider miydnz görümcem de kaymamasiyla oturuyor ,sözde kaynım kardeşine özür diletecekti o da bana hak verdi hadsiz biz gerekirse özür diletrz siz istedgnz yere gidebikirsnz kimse karışamaz demişti özür dileyen falan olmadı ,gorumcemin o mesajından dolayı eşimle 3gun kavga ettik sürekli,bı gün kaynanama geçtik ben dedim böyle çok karışan olursa ben gidecem burdan dedim oğlun ister gekir ister gelmez dedim kızın karismasin dedim ,kaynanam da siz bana naptnz zaten yemek yedik çay içtik 9.30da evinize gittnz siz gittikten sonra ben 1 2ye kadar oturdum dedi ,ilk sene beraber yemek yemistik evlenirken oyle anlaşılmıştı ,1sene dayanabildim geç geliyoz işten sorun o sorun bu sorun ayrduk yemeği ,kaynana bu gorumcemin kuyruk acısı da buymuş galiba ,şimdi kaynanam gitmek istiyor kızına ben istemiyorum siz olsanız gider msnz sel gider taş kalır el gider kardas kalir diyen birinin evine ,özür dilese giderdim belki ama gitmek istemiyorim

İyi de önce laf atan sizsiniz. Ben burada görümcenize kızamadım. Bir sıkıntınız varsa görümcenizi karşınıza alıp konuşacaksınız. Öyle laf atmakla olur mu bu işler? Ayrıca burada hata eşinizde, onun sınır çizmesi gerekiyor. Birine kızacaksanız eşinize kızın.

Sizin bu kaynana görümce konuları bitmez, evlenirken kabul etmeyecektiniz beraber yaşamayı, taşın diyoruz yok eşim annesini bırakamaz diyorsunuz. Böyle belli aralıklarla konu açmaya devam edersiniz işte buraya. Aile apartmanında oturupta mutlu olan kaç kişi var Allah aşkına?

O bir az fazla karışmış siz de bayağı büyütmüşsünüz. Saçma sözler yüzünden eşinizle, kv ile günlerle kavga neden. Çok gitmek istemiyorsanız gitmeyin, eşiniz gitsin.

Geçen gün de laf sokan kaynana diye konu açtınız. Gerçekten bu kadar boş amaçsız kaos içinde yaşamak zorunda mısınız? Hiç mi kaynana görümce dışında bir hayatınız yok? Eş ailesi sorunu yoktur eş sorunu vardır. Mesela sel gider taş kalır, el gider kardaş kalır lafı için eşiniz yorum yaptı mı, ne haddine eşim için böyle şeyler yazmak dedi mi? Adam sizle 3 gün kavga etmiş ama pes dememiş, kardeşini kollamış bir bakıma.

Birisinin zorlamasıyla tehdidiyle sizden özür dilenmesinin bir değeri var mı? Kendi kaynananız bitti görümcenin kaynanası bile işin içinde.

Merhaba arkadaşlar, kaynanamla aynı apartmandayiz ,görümcem ilk evlendigmz zamanlar evimize çok karıştı eve eşyalar yerlesrken ev duzerken bardaklar yıkanmadan koyulmuştu ben 1hafta bulaşık Makinesinde yıkadım sildim dolapları yerleştirdim ,eşime abi o bardaklarda bişey içme yıkamadan koydular demiş ,evliligmzin birinci yılinda yemeğe çıkardı eşim durum koyduk eşime yazmış kalbini kırmak istemiyorum anneme bakmiyorsunz yazms ben uzağım siz daha yakinsnz falan yazms,sonra ben sinir oldum vatsuba hadsizlikle ilgili biseyler koydum o da sel gider taş kalır el gider kardas kalir diye durum koymuş ,geçenlerde kaynanasigil hacidan geldiler büyük kaynım aradı annemi de alın gelin ziyaret edelim dite siz olsaniz gider miydnz görümcem de kaymamasiyla oturuyor ,sözde kaynım kardeşine özür diletecekti o da bana hak verdi hadsiz biz gerekirse özür diletrz siz istedgnz yere gidebikirsnz kimse karışamaz demişti özür dileyen falan olmadı ,gorumcemin o mesajından dolayı eşimle 3gun kavga ettik sürekli,bı gün kaynanama geçtik ben dedim böyle çok karışan olursa ben gidecem burdan dedim oğlun ister gekir ister gelmez dedim kızın karismasin dedim ,kaynanam da siz bana naptnz zaten yemek yedik çay içtik 9.30da evinize gittnz siz gittikten sonra ben 1 2ye kadar oturdum dedi ,ilk sene beraber yemek yemistik evlenirken oyle anlaşılmıştı ,1sene dayanabildim geç geliyoz işten sorun o sorun bu sorun ayrduk yemeği ,kaynana bu gorumcemin kuyruk acısı da buymuş galiba ,şimdi kaynanam gitmek istiyor kızına ben istemiyorum siz olsanız gider msnz sel gider taş kalır el gider kardas kalir diyen birinin evine ,özür dilese giderdim belki ama gitmek istemiyorim
Allahım kimseyi işsiz koyma yarabbim 🙏🏻 kaynımgil, eltimgil, watsap durumu konuları hep aynı. Seviyesiz bir işsizliğin sonucu yaşanan gereksiz gerginlikler.

Durumdan yada farklı bir mecradan bana laf sokan varsa bilmiyorum. Kendi çaplarında oynuyorlardır 😁

Wp durumuna özlü söz atasözü ve bilimum saçma söz koymaktan ne anlıyorsunuz tam olarak?
Sizde kendi kayınvalidemi gördüm ürperdim ya haahahahh, yapmayın şöyle abuk sabuk şeyler yahu.
Allah dil vermiş konuşun diye ne derdiniz varsa açık açık konuşursanız kaynanangil görümcengil için daha anlaşılır olur :KK53:

Ben okudugumu tam olarak anlayamadim. Bu nasil bir Turkce. Gunluk hayatta da bu sekilde iletisim kuruyorsaniz, bence sikintilarinizin kaynagi bu olabilir.
Sanmıyorum, eş ailesi ve kendi ailesi de bu şekilde konuşuyorlardır. Tencere kapak misali😁

Durumdan yada farklı bir mecradan bana laf sokan varsa bilmiyorum. Kendi çaplarında oynuyorlardır 😁
Asıl yazmam gerekeni yazmamışım, çocuk gibisiniz. Ciddi sorunlar yok. Kendinize uğraş bulun.

🤣 oğlum okuldan gelince anlattığı sınıf tartışmalarından daha düşükk seviye konunuz 🙈çocuklar bile birbirine karşı konuşuyor kaldı mı sosyal medyadan laf çarpma işleri ya

Kardesi ve esi yemege cikti diye karismak kimsenin haddine degil ama sosyal medya üzerinden birbirinize laf sokmak da çok cocukca.Esiniz agırlığını koysun ablasına ve annesine.Ben de görümceyim ister gitsinler ister gelsinler isterlerse ev bark satıp yesinler umurumda bile olmaz iki kişi karar verdiyse bir yere gidiyorsa sorgulamak görümceye düsmez.Istemediginiz yere gitmek zorunda degilsiniz hem size ne ki görümcenizin kaynanasından daha hacdan yeni gelinmeye basladi durun bir kadin nefes alsın dinlensin hurraaa akın akın gitmek ne demek kayinvalideniz gitsin görsün dünürünü

Niye insan gibi karşılıklı konuşamıyor musunuz?
Eskiden MSN'den küs olunan sevgiliye laf sokulurdu da onlar çocukluk ergenlik dönemiydi.
Niye whatsaap durumlarına bakıyorsunuz madem gıcığınıza da gidiyor bakmayın.
Ben hiç bakmam, laf sokan varsa da boşa gider. işim gücüm var oturup her paylaşıma anlam mı vereceğim.
Bir de lütfen derdinizi düzgün anlatın, bu nasıl Türkçe. Ev düzülmez (eşya yerleştirilir), hacidan gelinmez (hacdan dönülür). Bu kadar zor değil yahu. Bir de seli gidince kalan taş değil kum.

Back
X