Kaynana ve görümcesini sevemeyenler kulübü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne alakaya 3 aylik bebek birakilio cenezeye neden gidilmesin.bu sebep degil bahane.ablam k.biraderinin cenazesine dogimuna 3 gun kala gitti dogumdan sonrada her an cenaze evine gdiip geldi hic lohusayim bebegim kucuk demedi.bebeginide ihmal etmedi.
Buyuk konusmak istemiyorum ama o gorumceyle arama oyle bir sibir cekerdimki istesede asamazdi o siniri kotu ginde yaninda olmayanin iyi gunde hissesi olamaz

Canim ayni bizede hic bisey yapmadilar gelenek gorenek anlamimda ben maddu bisey beklemiyodum gelenek goreneklerini yerine getirseler yeterdi ama iste yok kwndi kizlarina gelince butun adetler yeeini buldy bana gelince oyle adetleri olmamis oldu..

Aynen kızı evlendiğinde herseyi yapicak eminim..olsun etme bulma dünyası,lazım diil hiçbir şeyleri..annem o dönemde cok yıprandı,o da yalnız tek başına halletmeye çalışsın bakalim.ben kılımı kıpırdatmam valla:) benim çocuğum olsa yine yapmaz kendi torunu bile olsa..cimriler.

Anne oldugunuz zaman 3 aylik bebegin ne kadar kucuk oldugunu ve anneye muhtac oldugu icin birakilip gidilemeyecegini ama bassagliginin telefonlada verilebilecegini anlarsiniz
Ayrica neden kayinvalideniz size ic camasiri alsin anlamadim eski adetler bunlar artik 2 yetiskin insan evlenirken kimseden destek almadan kendi hayatlarini kendi elleriyle kurmali ben oyle yaptim ve dogrusuda bu degil mi
Sizin begendiginiz yasicaginiz evi kimsenin onaylamasi gerekmiyor bosverin siz mutlu olun evinizde
Diger konulari tam anlayamadim yorum yapamicam

Ayni canim bizimkilerde oyle asiri cimriler benim annem.hem.kiz evi oldu hem erkek evi herseyi bi basina yapti onlardan bi ignw goremedik valla ama sonra ne oldu butun herseyi biz yaptik dediler bide utanmadan.

Ayni canim bizimkilerde oyle asiri cimriler benim annem.hem.kiz evi oldu hem erkek evi herseyi bi basina yapti onlardan bi ignw goremedik valla ama sonra ne oldu butun herseyi biz yaptik dediler bide utanmadan.

Benimkiler diyemiyor öyle bisi.tabii arkadan konu komşuya diyorlardir kesin oglanı evlendirdik diye:) bir tek benim mi basima bu geldi diye dusunurken bir cok kisi muzdaripmiş meğer..herseyi kendimizin yapması ayrı,örf ve adetlerimizde dünürler birazda olsa yeni evlenen çiftlere yardim etmeliler diye düşünüyorum..benim ailem karşısında istedigi muhattabı bulamadı..biz kac defa yemeğe geldiler bizimkileri restaurana davet ettiler vb sacma sapan seyler yaptılar.

Ben seni cok iyi anliyorum canim valla brn oyle bi mesafe koydumki hic konusmuyorum konusmayida dusunmuyorum belli bi zamandan sonra insani huzursuzda ediyorlar..

Kesinlikle hic bi çöp almadilar almayi gectim .Hayirli olsun canm iyi yapmışsınz bile demedi kendi evi iyi ama esyalari kelepir kiskandi kesin..Suratı hic gülmedi. Ama ben ne hassa sukunetimj korudum ağzımk tutamam su düğün gecseydi bi diyorum icimden kaynana ogluna guvenio parasi var ona de diyo .Millete de düğün yapacaz diyo o yüzden asiri canm skldiydi.

Ben seni cok iyi anliyorum canim valla brn oyle bi mesafe koydumki hic konusmuyorum konusmayida dusunmuyorum belli bi zamandan sonra insani huzursuzda ediyorlar..

Bende hiç konusmamayı isterdim ama eşim annesini tutuyor yani ben konusmazsam o da bizimkilerle konusmayabilir o yuzden ben dogru duzgun konusmuyorum kayinvalidemle görümcemle kayinpederimle..evlerine gittiğimizde samimi olmamaya özen gosteriyorum cunku dedigin gibi annesi bosanmamiza neden oluyordu huzursuz ediyorlarda iş biraz eşte de bitiyor....anlayana..

Ayenn katiliyorum sana. Hic etmediler ama lafa geldi mi bilmis ve buldumcuklar fikri var para yok !Fikirde hep olumsuz ama.Bi bayram seyranda bile aranmadik.Yemek yapilan yemekler bile lahmacun kolay işi sacma sapan biz neler neler yaptik su saaten sonra hic bi ozen gostermicem ama.

Banada öyle yapar diye orta yolu bulmaya çalışıyorum ama biktim sorumsuz ve dusuncesiz hallerinden

Aynilarini yaşadım canim ben cok iyi anliyorum seni..bence boyle olmasi iyi bile bosver..simdi benimki bana tek kelime edicek yuzu bulamiyor arkamdan ha oglum harcamis ha ben diye dusunebilir ama ebeveyn aadece dogurmak ve ilerisi icin makine gibi calisacak bir birey yetistirmek degil birazda gelecegini hazirlamak demek.benim ailem esek miydi de calisti bizim icin..aksine ailem bana bosver ne yaparlarsa yapsinlar sizin paraniz cebinizde kalsın ihtiyacinizi alirsiniz ev alirsiniz vs dediler bunu yasadiktan sonra insan daha da hirslaniyor bu durumlara..

Reactions: tse
Evet haklsin canim.Bizde inş su düğünü yapıp ev almak hayalimiz.İnşallah kimseye muhtaç olmadan kimse kimseye yardim etmiyor.Haklsin öyle düşünmüştür kesin .Ha o ha ben .Ama bunun parasina güveniyor. Digerine yapti herseyi ablasina filan .Bi bunda yok neyse Allah başka yerden güldürsun.

Es
Es cok onemlo benimkide ilk zamanlar oyleydi aileyi tutuyordu sonra sonra getcek yuzletini gordu daha dogrisu biz kaynanayla yalnz kaldigimda esimi kotuluyodu demedik sey birakmiyodu birgun bunlari esime anlattim esimde bana kizdi ve niye daha once bunlari soylemedin dedi bidahada konusmadik zaten.

Eger kiskandiysa gercekten ayip ben mesela abim esiyle mutlu olsun isterim esyalari gicir gicir olsun isterim insanlar ne ara bu kadar kotu oldular ya

Basin sagolsun ilk olarak
Bak bence fazla beklentiye girmenelisin esinin ailesini de tanidin artik yüzlerini de gördün. Sen kv dedin baan bohca al ic camasir al kadin almak istemedi bu saatden sonra kv alsa onlari sen dedikten sonra sen mutlu olacakmisin? Seve seve rahat rahat kullanabilecekmisin onlari gönülsüz aldigi icin?

Benim iki kv var ikiside birsey almadi yapmadi paralari onda kalsin hic birseylerini isteniyorum su anda 3 yillik evliyim ve bir cocugum var simdi ikiside bana yaklasmaya calisiyor sürekli hediyeler bilmem neler ogluma ayri baana ayri ben de hic beklentiye girmedim cünkü onlari erkenden tanidim

Bide kimseden bekliyemessinki 3 aylik bebegini birakip gelmesini ? Esini göndermis iste daha napsin kadin ? Belki sancili zamanlar geviriyordu kadin lohusa depresyyonu belki bebegi gazli belki kendisinin saglik sorunu oldu dogumdan sonra bilemessinki canim? Glrümcen baska sehir de mi yasiyor? Ayni sehir de ise uygun bir zaman bulip gelebilirdi o ayri insan her zamanda mesgul olmazki.
Ama benim de ne kayinvalidemler ne görümcem gelmedi ne cenazeye ne bassagligina. Ama onlarin da günp gelecek ben yanlarinda olmicam

Kayinvaliden mi kotuluyordu..şok..benim kayinvalidem eşime mesaj atiyor whats apptan seni cok seviyorum canım.oğlum diye:)))hem de 2 gunde 1.saka gibi ya ben bu kadar sık dememisimdir..

Kayinvaliden mi kotuluyordu..şok..benim kayinvalidem eşime mesaj atiyor whats apptan seni cok seviyorum canım.oğlum diye:)))hem de 2 gunde 1.saka gibi ya ben bu kadar sık dememisimdir..
Kvden esine mesaj mi atiyor whatsuptan dogru mu anladim uyku sersemiyim

Eger kiskandiysa gercekten ayip ben mesela abim esiyle mutlu olsun isterim esyalari gicir gicir olsun isterim insanlar ne ara bu kadar kotu oldular ya
Baska aciklamasi olamaz evime gelip esylarim yeni gelms daha helal kardesime diyecegine kendi evini ovmesi benm evide küçmsemesine anlam veremedim baska..Hayirli olsun bile demedi .Benim kardesim olsa nasil sevinirm cok Şükur derim .

Beni kv de de kıskandı..o kada

Kız çocuğuna daha hassaslar sanırım..ben de bilmiyorum.amin kimseye muhtac etmesin Allah..

Bazi arkadaslar diyor ya hani kayinbabadan kaynanandan n bekliyorsunuz daha herseyi kendiniz yapin diye vs vs.
Oyle olmuyor iste herkesin gelenek gorenekleri farkli biz istemesekte ailelerimiz istiyor arada biz kaliyoruz sonucta
En basta butun adetler yerini bulsun istiyoruz sonucta yeni evlenmisiz borcluyuz biraz destek istyoruz
Bir ana baba evladi evlendi diye ona yardim etmemezlik yapamaz
Dindede boyle eslerin maddi zorluk yuzunden ayrilmamasi icin ana baba yardim etmeli evlendikten sonrada dinen yardim etme sorumlulugu suruyor..
Bizde sonucta herseyi kendimiz yaptik ama borcla yaptik belli bi zamandan sonra bu borclar bizim evliligimi huzursuzluga surukluyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…