- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.325
- 198
- 37
Canim ayni bizede hic bisey yapmadilar gelenek gorenek anlamimda ben maddu bisey beklemiyodum gelenek goreneklerini yerine getirseler yeterdi ama iste yok kwndi kizlarina gelince butun adetler yeeini buldy bana gelince oyle adetleri olmamis oldu..
Ayni canim bizimkilerde oyle asiri cimriler benim annem.hem.kiz evi oldu hem erkek evi herseyi bi basina yapti onlardan bi ignw goremedik valla ama sonra ne oldu butun herseyi biz yaptik dediler bide utanmadan.Aynen kızı evlendiğinde herseyi yapicak eminim..olsun etme bulma dünyası,lazım diil hiçbir şeyleri..annem o dönemde cok yıprandı,o da yalnız tek başına halletmeye çalışsın bakalim.ben kılımı kıpırdatmam valla:) benim çocuğum olsa yine yapmaz kendi torunu bile olsa..cimriler.
Ayni canim bizimkilerde oyle asiri cimriler benim annem.hem.kiz evi oldu hem erkek evi herseyi bi basina yapti onlardan bi ignw goremedik valla ama sonra ne oldu butun herseyi biz yaptik dediler bide utanmadan.
Ben seni cok iyi anliyorum canim valla brn oyle bi mesafe koydumki hic konusmuyorum konusmayida dusunmuyorum belli bi zamandan sonra insani huzursuzda ediyorlar..Benimkiler diyemiyor öyle bisi.tabii arkadan konu komşuya diyorlardir kesin oglanı evlendirdik diye:) bir tek benim mi basima bu geldi diye dusunurken bir cok kisi muzdaripmiş meğer..herseyi kendimizin yapması ayrı,örf ve adetlerimizde dünürler birazda olsa yeni evlenen çiftlere yardim etmeliler diye düşünüyorum..benim ailem karşısında istedigi muhattabı bulamadı..biz kac defa yemeğe geldiler bizimkileri restaurana davet ettiler vb sacma sapan seyler yaptılar.
Kesinlikle hic bi çöp almadilar almayi gectim .Hayirli olsun canm iyi yapmışsınz bile demedi kendi evi iyi ama esyalari kelepir kiskandi kesin..Suratı hic gülmedi. Ama ben ne hassa sukunetimj korudum ağzımk tutamam su düğün gecseydi bi diyorum icimdenIyi yapmissin o zaman arsizlik yapmak iyidir
Kendisi de oglunu evlendiriyor insan hic mi bir sey almaz gelinine yani kvnin yaptigi da ayip
Ben de bir gorumceyim abimin esiyle hic bir kirginligimiz bile olmadi bu zamana kadar abla kardes gibiyiz
Gorumcenin cenazeye gelmemesi degil de evinize hem gelip hem de evi kucumsemesi hos degil.
Ben seni cok iyi anliyorum canim valla brn oyle bi mesafe koydumki hic konusmuyorum konusmayida dusunmuyorum belli bi zamandan sonra insani huzursuzda ediyorlar..
Ayenn katiliyorum sana. Hic etmediler ama lafa geldi mi bilmis ve buldumcuklar fikri var para yok !Fikirde hep olumsuz ama.Bi bayram seyranda bile aranmadik.Yemek yapilan yemekler bile lahmacun kolay işi sacma sapan biz neler neler yaptik su saaten sonra hic bi ozen gostermicem ama.Benimkiler diyemiyor öyle bisi.tabii arkadan konu komşuya diyorlardir kesin oglanı evlendirdik diye:) bir tek benim mi basima bu geldi diye dusunurken bir cok kisi muzdaripmiş meğer..herseyi kendimizin yapması ayrı,örf ve adetlerimizde dünürler birazda olsa yeni evlenen çiftlere yardim etmeliler diye düşünüyorum..benim ailem karşısında istedigi muhattabı bulamadı..biz kac defa yemeğe geldiler bizimkileri restaurana davet ettiler vb sacma sapan seyler yaptılar.
Banada öyle yapar diye orta yolu bulmaya çalışıyorum ama biktim sorumsuz ve dusuncesiz hallerindenBende hiç konusmamayı isterdim ama eşim annesini tutuyor yani ben konusmazsam o da bizimkilerle konusmayabilir o yuzden ben dogru duzgun konusmuyorum kayinvalidemle görümcemle kayinpederimle..evlerine gittiğimizde samimi olmamaya özen gosteriyorum cunku dedigin gibi annesi bosanmamiza neden oluyordu huzursuz ediyorlarda iş biraz eşte de bitiyor....anlayana..
Kesinlikle hic bi çöp almadilar almayi gectim .Hayirli olsun canm iyi yapmışsınz bile demedi kendi evi iyi ama esyalari kelepir kiskandi kesin..Suratı hic gülmedi. Ama ben ne hassa sukunetimj korudum ağzımk tutamam su düğün gecseydi bi diyorum icimdenkaynana ogluna guvenio parasi var ona de diyo .Millete de düğün yapacaz diyo o yüzden asiri canm skldiydi.
Evet haklsin canim.Bizde inş su düğünü yapıp ev almak hayalimiz.İnşallah kimseye muhtaç olmadan kimse kimseye yardim etmiyor.Haklsin öyle düşünmüştür kesin .Ha o ha ben .Ama bunun parasina güveniyor. Digerine yapti herseyi ablasina filan .Bi bunda yok neyse Allah başka yerden güldürsun.Aynilarini yaşadım canim ben cok iyi anliyorum seni..bence boyle olmasi iyi bile bosver..simdi benimki bana tek kelime edicek yuzu bulamiyor arkamdan ha oglum harcamis ha ben diye dusunebilir ama ebeveyn aadece dogurmak ve ilerisi icin makine gibi calisacak bir birey yetistirmek degil birazda gelecegini hazirlamak demek.benim ailem esek miydi de calisti bizim icin..aksine ailem bana bosver ne yaparlarsa yapsinlar sizin paraniz cebinizde kalsın ihtiyacinizi alirsiniz ev alirsiniz vs dediler bunu yasadiktan sonra insan daha da hirslaniyor bu durumlara..
Es cok onemlo benimkide ilk zamanlar oyleydi aileyi tutuyordu sonra sonra getcek yuzletini gordu daha dogrisu biz kaynanayla yalnz kaldigimda esimi kotuluyodu demedik sey birakmiyodu birgun bunlari esime anlattim esimde bana kizdi ve niye daha once bunlari soylemedin dedi bidahada konusmadik zaten.Bende hiç konusmamayı isterdim ama eşim annesini tutuyor yani ben konusmazsam o da bizimkilerle konusmayabilir o yuzden ben dogru duzgun konusmuyorum kayinvalidemle görümcemle kayinpederimle..evlerine gittiğimizde samimi olmamaya özen gosteriyorum cunku dedigin gibi annesi bosanmamiza neden oluyordu huzursuz ediyorlarda iş biraz eşte de bitiyor....anlayana..
Eger kiskandiysa gercekten ayip ben mesela abim esiyle mutlu olsun isterim esyalari gicir gicir olsun isterim insanlar ne ara bu kadar kotu oldular yaKesinlikle hic bi çöp almadilar almayi gectim .Hayirli olsun canm iyi yapmışsınz bile demedi kendi evi iyi ama esyalari kelepir kiskandi kesin..Suratı hic gülmedi. Ama ben ne hassa sukunetimj korudum ağzımk tutamam su düğün gecseydi bi diyorum icimdenkaynana ogluna guvenio parasi var ona de diyo .Millete de düğün yapacaz diyo o yüzden asiri canm skldiydi.
Es
Es cok onemlo benimkide ilk zamanlar oyleydi aileyi tutuyordu sonra sonra getcek yuzletini gordu daha dogrisu biz kaynanayla yalnz kaldigimda esimi kotuluyodu demedik sey birakmiyodu birgun bunlari esime anlattim esimde bana kizdi ve niye daha once bunlari soylemedin dedi bidahada konusmadik zaten.
Kvden esine mesaj mi atiyor whatsuptan dogru mu anladim uyku sersemiyimKayinvaliden mi kotuluyordu..şok..benim kayinvalidem eşime mesaj atiyor whats apptan seni cok seviyorum canım.oğlum diye:)))hem de 2 gunde 1.saka gibi ya ben bu kadar sık dememisimdir..
Baska aciklamasi olamaz evime gelip esylarim yeni gelms daha helal kardesime diyecegine kendi evini ovmesi benm evide küçmsemesine anlam veremedim baska..Hayirli olsun bile demedi .Benim kardesim olsa nasil sevinirm cok Şükur derim .Eger kiskandiysa gercekten ayip ben mesela abim esiyle mutlu olsun isterim esyalari gicir gicir olsun isterim insanlar ne ara bu kadar kotu oldular ya
Eger kiskandiysa gercekten ayip ben mesela abim esiyle mutlu olsun isterim esyalari gicir gicir olsun isterim insanlar ne ara bu kadar kotu oldular ya
Evet haklsin canim.Bizde inş su düğünü yapıp ev almak hayalimiz.İnşallah kimseye muhtaç olmadan kimse kimseye yardim etmiyor.Haklsin öyle düşünmüştür kesin .Ha o ha ben .Ama bunun parasina güveniyor. Digerine yapti herseyi ablasina filan .Bi bunda yok neyse Allah başka yerden güldürsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?