- 24 Mart 2015
- 258
- 117
- 53
- 38
- Konu Sahibi minikamONUR
-
Oturma odam var burda annem almıştı yatak odamda var bazı ıvır zivirimda var. Arkadaşlar neden kaynana evindeyken çalışayım ki çalıştığım paramı da alır birikim yapamam. Bazı şeyler öyle kolay olmuyorEşya alacaksınız mecburen. O nasıl olacak. Birikim yapın bari çıkmadan bir şekilde. Yoksa tıpış tıpış geri dönersiniz.Daha kötü
Siz bir yetişkin değilsiniz heralde. Ben kandırıldığını. Ayrıca kirada olup geçinen bordürü insan var. Küçükte değilim.Daha ayaklarınız yere basmadan, yetişkin birey olamadan evlenip, bir de "çocuk mutlaka olmalı evlilikte" kafasının sonu "acaba şimdi çocukla annemine evine kaçsam kocam ikna olur mu" oluyor işte. Sanki sonuç çok güzel olmuş gibi millete mutlaka olmalı diye akıl vermiyor musunuz bir de...Allah aşkına biraz mantıklı yaşayın ya.
Madem bıktınız, girin işe, eliniz ekmek tutsun, ailelerden bağımsız hayatta kalmayı öğrenin önce. Sonra evleri ayırması kolay.
Başkasının evinde yaşarsan bardağını kırdın diye de kızar, kapısını hızlı kapattın diye de kızar.
Gerisini siz düşünün diyorsunuz yani
Bekar kalmamak gibi bir şeyim yoktu. Sırf evlenmek için evlenmedim. Saçma sapan konuşup durmayin yaşım 30. Ayrıca eliniz kolunuz bağlı olunca olmuyor. Bazı şeyler öyle kolay degilHayır.
En başta "ay bi şekilde evleneyim de bekar kalmıyım" demeyip ayrı ev açmadıkça evlenmemek doğru hareket olurdu.
"Mutlaka" çocuk neden olmalı onu anlamadım. Ne gibi bir zorunluluğu var acaba. Çocuk olmadan çift olunmuyor mu? Bakın sizin çocuk olmuş ama çift olamamışsınız, kabile olmuşsunuz
Ayrıca 1000 tl ile 1 ay geçinebileceğini falan sanıyorsunuz. Yaşınız çok genç sanırım. Ya da piyasadan haberiniz yok.
Hatay dayım 500 TL'ye bile kiralar var. Ben gecinebebilirmiyim inanıyorum çalışırım gerekirse sıkıntı değil annem ben bakarım oğluna diyor. Eşimden çıkmak istiyor. Blöf yapacagiz kaynanaya başka yolu yokEmin misin yetecegine, hangi ilde oturuyorsunuz?Hicbir secenek yoksa babanin evine git o zaman tabi annesine kor kutuk bagli sozunden cikmayan bir adamsa ters tepebilir ama ikna etmeye calisirsa dik dur ya ayri eve cikariz ya da ben donmeyecegim diye.Yani gercekten donmeyecegini dusunmesi lazim.
1 dk bile zaman gecirmeHatay dayım 500 TL'ye bile kiralar var. Ben gecinebebilirmiyim inanıyorum çalışırım gerekirse sıkıntı değil annem ben bakarım oğluna diyor. Eşimden çıkmak istiyor. Blöf yapacagiz kaynanaya başka yolu yok
Madem oyle sizde soyleyin kayinbabaniza borcu var diye. İpler kopsun cekin gidin. Kocanizda gelmezse bosayin alin tazminatinizi ve nafakanizi. BOyle hayat mi olur yahu .Eşim çıkmak istiyor evden ama annesinin borcu var borctan kayinbabam in haberi yok. Evde hem kayinbabam emekli maaşı ni hem şuan çalıştığı maaşını hemde benim eşimin maaşını alıyor kendide çalışıyor hepsini bütün parayı alıyor ve borç bitmiyor. Ben evlendigimde bütün altınlarımi paramı aldı altınları satti
Bence cok dogru bir hareketŞimdi size bunu sormak istiyorum ben şimdi annemlere kacsam ve eşime ben o evde yaşamak istemiyorum bana ev tut annemlerdenn direk evime geçeyim desem sizce doğru bir hareket olurmu
Pardon da kendi bardağı bile olmayan bir kadın
Karısını ayrı eve çıkaramayan bir erkek
Anasından izinsiz tuvalete bile gidemeyen iki tip in neden çocuğu olmak zorunda ?
Ailen arkandaysa, eşini de ikna edebileceğini düşünüyorsan 1 dk bile düşünme o zaman. Maddi darlık çekseniz bile köle olmaktan iyidir. Ama iyi planlayın. Fevri davranmayın. Geri dönmek zorunda kalmayın sonra. Çalışmasanız da üç beş ihtiyacınızdan kesin biriktirin az çok demeden. çıkarken lazım olacak hem de çok.Oturma odam var burda annem almıştı yatak odamda var bazı ıvır zivirimda var. Arkadaşlar neden kaynana evindeyken çalışayım ki çalıştığım paramı da alır birikim yapamam. Bazı şeyler öyle kolay olmuyor
Eşimi boşalmayı düşünmüyorum. Zaten maaşını annesi alıyor birikim die bişey yokbakin size yapabileceginiz iki secenek sunuyorum.
Ya esinizle beraber ikiniz calisirsiniz gul gibi gecinirsiniz. Nasilsa anneniz bakiyormus oglunuza.
Ya da bu adami bosayip tazminat alip onu bi kemara koyup nafaka+maasla gecinirsiniz.
Bunun disinda bir sorum olacak. Aileniz sizi kabul etmez mi ? Oglunuzla onlarin yaninda kalsaniz en azindan biraz birikim yaparsiniz
Ailem arkamda evet hepsi hemdeAilen arkandaysa, eşini de ikna edebileceğini düşünüyorsan 1 dk bile düşünme o zaman. Maddi darlık çekseniz bile köle olmaktan iyidir. Ama iyi planlayın. Fevri davranmayın. Geri dönmek zorunda kalmayın sonra. Çalışmasanız da üç beş ihtiyacınızdan kesin biriktirin az çok demeden. çıkarken lazım olacak hem de çok.
Bekar kalmamak gibi bir şeyim yoktu. Sırf evlenmek için evlenmedim. Saçma sapan konuşup durmayin yaşım 30. Ayrıca eliniz kolunuz bağlı olunca olmuyor. Bazı şeyler öyle kolay degil
Teşekkür ederim yorumun icinAyrı ev açamayan biriyle evlenmenin başka ne sebebi olabilir ki. Kesin birşeyler kaçıyordur. "Mutlaka" olması gereken çocukla elini kolunu kendin bağlamışsın ama... Millete saçma sapan diyeceğine önce karı koca ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin.
Aynen ya çok teşekkür ederim yorumun için. Birde kaynım gorumceden beter çok fena bıktım usandım hepsindenKaynana hanımın ne borcu varmış kocasından gizli.
Hakkını helâl etmemesini sallamayın valla, böyle birşeyle tehdit etmeye hakkı yokki,nneliğini kullanıyor,eşinizin vicdanına oynuyor güya.
Ben de tek kadın sandım
Kocası var bir oğlu daha var ohoooo..
Girin eşinizin kanına.
Çıkın o evden,geçinirsiniz ne var.
Bu şekilde yıpranmaktansa maddi sıkıntı çekmek daha evladır.
Azıcık aşım kaygısız başım hesabı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?