- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.641
- 348
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Tabiki haklisin, siz artik hayat arkadaşı oldunuz arabasını sana vermemek ne demek, kıyameti koparırım vala.Ama ben haklıyım dımı. Bana vermıyor. Hadı otobanda falan verıyoda. E ılerde cocuk olcak calıscam. Bana da gerekecek. Babası da kendıne özel araba alma dedı. Ama mecburum ılerde. Insallah da atanırım ve alırım. Vermıycem ki. Ben verirsem kesın verır annegıle
Atanmadan alamam. Ama atanırsam iyi para alacagım. O zaman bi zahmet babası karısmasın. Hakkı yok karısmaya yaniTabiki haklisin, siz artik hayat arkadaşı oldunuz arabasını sana vermemek ne demek, kıyameti koparırım vala.
Babasının maddi konularda karışmasına izin verme. Ne haddine araba alma ne demek onane yani. Atanmadan da alabilirsin araba, Eşinin parası senin paran artik. ihtiyacın varsa alınır, sinir oldum ya
Neden alamazsınız ki? Sıfır arabayı satıp ikinizede daha uygun fiyatlı ortalama arabalar alınabilir. Evdeki insanin ihtiyacı olmuyor mu disarda?Atanmadan alamam. Ama atanırsam iyi para alacagım. O zaman bi zahmet babası karısmasın. Hakkı yok karısmaya yani
Öyle de bu arabayı da cok sevıyor hayatta satmazNeden alamazsınız ki? Sıfır arabayı satıp ikinizede daha uygun fiyatlı ortalama arabalar alınabilir. Evdeki insanin ihtiyacı olmuyor mu disarda?
Tabiki kayınpederin hakkı yok, ama siz sinirle değil sakince söyleyin bunları eşinize. Sonra baslar sen benim annemi babamı sevmiyorsun diyedaha cok başındasınız herşeyin, ne güzel sakince güzellikle halletmeye çalışın
Ama siz yeni alirsaniz kendi arabasini ailesine verecek dediniz, nasil arabayı sevmek buÖyle de bu arabayı da cok sevıyor hayatta satmaz
Bence pek gereksiz dolmuyo anlattiklarina göre ama tabiki herkesin kendi görüşüKonu sahibinin kayınvalidesi öyle değilmiş ki aksine sizinkiler gibi örnekler görüp kadına karşı gereksiz doluyor.
Bence siz atanınca bu adamı salın. Çünkü hiç bişeye yanaşmıyor sadece kendi dediği olsun istiyor. Çözümsüz bir insanla bi yol katedemezsiniz. Düzelecek gibi de durmuyor. Kaldı ki ailesine ne araba alma meselenizden. Senin kendi kazanacağın paraya da mı hüküm verecekler. Siz aşırı pasifize edilmişsiniz.Aşırı aileci.Anne baba kardesıne ölür. Allahtan gene kötü bırseylerı yok ama eşim vericı taraf olmayı sevıyor.sürekli derki Allah anne babamdan razı olsun haklarını nasıl ödiycem.hep över asırı düşkün. Ve şu konuyu da sıze anlatmak istiyorum. Şimdi eşim bekarken araba aldı. Bankadaki parasını koydu, arabasını sattı. Üzerine kredi çekti. 3 sene falan kredi ödedi. Anneside bilezik katmış. Araba çok büyük. Ben kullanırken zorlanıyorum. Bende ehliyet aldım. Atanınca ufak bir araba almak istiyorum. Babası dediki kendine özel araç alma falan. Bu arada eşim bu arabayı kesinlikle kullanmam için vermez.Arabası aşırı kıymetli. Bazen bana der ki sen araba alınca bunu bizimkilere veririz. Arabanın degeri 150 den fazla rahat. Sıfır aldı. Ki anne babası sürekli evde. Böyle bir durumda naparsınız. Eşim de hayatta arabasız bir yere gitmez.Ben de hevesim var atanınca istiyorum uygun yollu birşey. Tabi ailesi karşı çıkıyor.Eşim al diyor. Ama bunu bırakırım onlara diyor. Bende o zaman bu arabayı satalım ev alırız bunla dedim. Ona da hayır diyor. Normal mi böyle vermesi. Kendi ödedi kredi. Bazen diyo anneme bilezik verdi onları ödeyelim falan.
Ailesinden vazgecsın demıyorum ama sürekli mic mic sıkılıyorum. Açıkcası ben atandıktan sonra eşim ya da aılesı kesinlikle bırsey diyemez. Açık açık derim yani ailesine benim kazandığım para dıye. Onlara ne. Ki dıycek ler ev alın önce. Ama ben gencim yıllarca bı borc altına girmek istemiyorum suan. Önce bı hevesimi gerceklestırmek ıstıyorum. Annesı yok cocugunuz olunca verır arabayı dıyo. Ki vermez tanıyorum. İstemiyorum ondan. Ki atanınca cekcek kredi alcam. Aılesine söylemıycem bile ki onları ilgilendirmez benım cebimdeki para. Herseyı onlara hesap verıp söylemek sacma yaniBence siz atanınca bu adamı salın. Çünkü hiç bişeye yanaşmıyor sadece kendi dediği olsun istiyor. Çözümsüz bir insanla bi yol katedemezsiniz. Düzelecek gibi de durmuyor. Kaldı ki ailesine ne araba alma meselenizden. Senin kendi kazanacağın paraya da mı hüküm verecekler. Siz aşırı pasifize edilmişsiniz.
Versın ben aılesine acıkca derım. Bidaha ona araba falan yok derim. Kendı arabamı da vermem. Babası gelmıs 60 yasına. Kı hep evde ler. Sürünsün yollarda umrumda degil.Ama siz yeni alirsaniz kendi arabasini ailesine verecek dediniz, nasil arabayı sevmek buoyyy oyy işin var Allah yardımcın olsun
Evet babasını falan ilgilendirmiyor. Herkes dıyor önyargılısın.ki mic mic olsam herseye karısırlar. Ben kredi mı cektım naptım nettım insanlara hesap vermek istemiyorum ki kendı anne babama hesap vermemısım. Sadece eşimle benı ilgilendirir. Onlara gıttıgımde havadan sudan konusur um. Bu konulara hıc gırmem. Puanımı alayım. Tercihi esımle yapcam ki ailesinin gelebilecegini yerlerı yazmıycam. Sürekli getirir kalmalı bılıyorumBence siz atanınca bu adamı salın. Çünkü hiç bişeye yanaşmıyor sadece kendi dediği olsun istiyor. Çözümsüz bir insanla bi yol katedemezsiniz. Düzelecek gibi de durmuyor. Kaldı ki ailesine ne araba alma meselenizden. Senin kendi kazanacağın paraya da mı hüküm verecekler. Siz aşırı pasifize edilmişsiniz.
Her şey iyi güzel de şuna takıldım. Ortalama fiyatlı araba kaldı mı Allah aşkınıza? Alınabilse bile sürekli masraf çıkaran 2 araba alabilirsiniz ancak. Zaten 1 arabanın daha kaskosu, trafik sigortası kolay mı ödenir şu durumda?Neden alamazsınız ki? Sıfır arabayı satıp ikinizede daha uygun fiyatlı ortalama arabalar alınabilir. Evdeki insanin ihtiyacı olmuyor mu disarda?
Tabiki kayınpederin hakkı yok, ama siz sinirle değil sakince söyleyin bunları eşinize. Sonra baslar sen benim annemi babamı sevmiyorsun diyedaha cok başındasınız herşeyin, ne güzel sakince güzellikle halletmeye çalışın
Eşim satmaz kesinlikle. Ben zaten suan demıyorum. Ilerde atanınca guzel maasım olunca istiyorum. Bunu hak ettıgımı dusunuyorum. Esım al dıyor. Ama aılesı özel arabaya ne gerek var dıyor. Eşim bana arabayı vermıyor. Ki cocugum olunca falan dolmus ta surun ek ıstemıyorum. Eşim de bu arabayı bızımkılerde bırakırım dıyor. Ama bırakırsa aldıgım arabayı kesınlıkle esıme vermıycem. Cunku aılesının durumu asırı iyi. İsteseler araba alırlar ve evden de cıkmıyor lar zaten. Siz olsanız naparsınız peki bu durumdaHer şey iyi güzel de şuna takıldım. Ortalama fiyatlı araba kaldı mı Allah aşkınıza? Alınabilse bile sürekli masraf çıkaran 2 araba alabilirsiniz ancak. Zaten 1 arabanın daha kaskosu, trafik sigortası kolay mı ödenir şu durumda?
Zaten konu sahibi her şeyi fazlasıyla didikleyen bir tipken böyle şeyler çok uygun olmuyor onun için bence.
2 araba alsa satıp bırını gene anasına bırakır ben tanıyorum eşimi. Bu yuzden baska sehır bıle dusunuyorum. Belkı atanınca hıc gelmem.Her şey iyi güzel de şuna takıldım. Ortalama fiyatlı araba kaldı mı Allah aşkınıza? Alınabilse bile sürekli masraf çıkaran 2 araba alabilirsiniz ancak. Zaten 1 arabanın daha kaskosu, trafik sigortası kolay mı ödenir şu durumda?
Zaten konu sahibi her şeyi fazlasıyla didikleyen bir tipken böyle şeyler çok uygun olmuyor onun için bence.
Tabi ki herkesin özel aracı olabilir buna ne gerek var gözüyle kimse dışarıdan bakamaz. Benim annemin arabası olduğu halde işe girer girmez kendime araba aldım bekarken bir evde iki araba oldu, evlendim eşimle hala ayrı arabalarımız. Pandemi dönemi ben evden çalışıyorum çoluk çocuk da yok, ikimizin de arabası çok güzel değer kazandı ama yine de birinden birini satmayı düşünmüyoruz. Bu da bir yatırımdır veya ne bileyim keyfim budur. Ben senin daha ilk baştan beri kayın aileye bu kadar ön yargılı olmanı takıntı olarak görüyorum. Kolay şeyler yaşamamışsın ailende hep babaanne ve hala sorunu olmuş buna bağlıyorum. Ama eşin bir melek diyemem daha balayından döndüğünün 2. Günü açtığın konuyu ben unutmuyorum. Keşke daha anlayışlı, düşünceli biri olsaydı karşındaki kişi ama inşallah mutlu olursun. Sorunu kayın ailende değil eşinde aramalısın bence. Kayın aileyle ilgili sorunları elle tutulur görmüyorum ama eşin çok normal gelmiyor bana.Eşim satmaz kesinlikle. Ben zaten suan demıyorum. Ilerde atanınca guzel maasım olunca istiyorum. Bunu hak ettıgımı dusunuyorum. Esım al dıyor. Ama aılesı özel arabaya ne gerek var dıyor. Eşim bana arabayı vermıyor. Ki cocugum olunca falan dolmus ta surun ek ıstemıyorum. Eşim de bu arabayı bızımkılerde bırakırım dıyor. Ama bırakırsa aldıgım arabayı kesınlıkle esıme vermıycem. Cunku aılesının durumu asırı iyi. İsteseler araba alırlar ve evden de cıkmıyor lar zaten. Siz olsanız naparsınız peki bu durumda
Haklısınız. Sorun eşimin de duskınlugu cok verici cok. Abartıyor. Aılem melek, canımı verırım şöyle böyle. Ya dıyorum senin ailen benım artık. Ki herkese göre 2 araba masraf. Ben ama ılerde hevesım var ınsallah alacagım. Eşim onlara verırse esıme vermeyi dusunmuyorum kendı arabamı.Aılesi de full tıme evde. Allahtan kpss calısıyorum. Sınav sonrası ıse gırerım zaten. İzin gunumu orda oturarak gecırmek ıstemıyorum. Ben aılesı de bu kadar duskun oldugu ıcın tedbırlıyım acıkcası. Ben mic mic olsam Sureklı onlarda oluruz. Hatta evı oraya tasır esım. Annesı bızım orda oturup yemekleri bırlıkte yememızı ıstıyordu. Oglundan kopamıyor. Bu da bana tuhaf geliyor. Eşim 34 yasında cocuk degıl ki.Tabi ki herkesin özel aracı olabilir buna ne gerek var gözüyle kimse dışarıdan bakamaz. Benim annemin arabası olduğu halde işe girer girmez kendime araba aldım bekarken bir evde iki araba oldu, evlendim eşimle hala ayrı arabalarımız. Pandemi dönemi ben evden çalışıyorum çoluk çocuk da yok, ikimizin de arabası çok güzel değer kazandı ama yine de birinden birini satmayı düşünmüyoruz. Bu da bir yatırımdır veya ne bileyim keyfim budur. Ben senin daha ilk baştan beri kayın aileye bu kadar ön yargılı olmanı takıntı olarak görüyorum. Kolay şeyler yaşamamışsın ailende hep babaanne ve hala sorunu olmuş buna bağlıyorum. Ama eşin bir melek diyemem daha balayından döndüğünün 2. Günü açtığın konuyu ben unutmuyorum. Keşke daha anlayışlı, düşünceli biri olsaydı karşındaki kişi ama inşallah mutlu olursun. Sorunu kayın ailende değil eşinde aramalısın bence. Kayın aileyle ilgili sorunları elle tutulur görmüyorum ama eşin çok normal gelmiyor bana.
Ama ısrar ediyor bana. Gercı Sureklı oturunca sıkıldugımı anlamıs.Dün ısrar etmedi
Bence fazla takılmayın onların her gün görüştüğüne, sizin için daha iyi. Yoksa size sarıp sizi arayabilir hergünKaynanam genel olarak iyi. Sadece sürekli görüşmek istiyor.Eşimi günde en az 1 2 kez mutlaka arar. Haftasonu işe gitmedim. Her şeyden haberi var.Beni gene 2 güne bir arar ama eşime aşı düşkün. Ogullarına paşam diye ölür resmen.Her hafta gideriz oturmaya.Bugün eşim izinli.İş görüşmesine gidecek. Kaynanam beni de onlara götürmemi ve birlikte oturmamızı söyledi. Ben kpss çalışıyorum. Eşimde ders çalışıyor dedi.Evde sıkıldım oturmaktan. Görüşme sonrası az dolaşalım dedim eşime. O da o zaman hazırlan alayım seni bize geçelim otururuz diyor. Ben evde oturmaktan sıkıldım, ordada oturcaz dedim. O gitti gitmedim ben.Eşimde aşırı düşkün. Burda ki konuları okuyorum ve etkileniyorum. Ve kaynanam sürekli şunu yaptım gelin bunu yaptım gelin deyince daralıyorum. 2haftada bir gitmek istiyorum ama eşim ailesini özlüyor.Eşimi hergün araması fazla mı bana mı öyle geliyor. Sürekli iç içe olalım, hep gidelim istiyor. Ama kendi aileme bile o kadar sıklıkta gitmiyorum.
Haklısınız dogru. Bahaneler bulacağım o da sıkmaz herhalde benıBence fazla takılmayın onların her gün görüştüğüne, sizin için daha iyi. Yoksa size sarıp sizi arayabilir hergünher hafta gitmek sıkıcıdır tabii ama yakın oturanlara ne demeli? Gitmek istemiyorsanız bahaneler uydurun, zaten eşinizde zorlamıyormuş sizi. Eşinize herşeyide anlatmayın madem bilgiler sızdırıyor. Zamanla oturacaktır evliliğiniz. Bende annemle hergün konuşurum, eşinizde annesiyle görüsebilir. Hem ne güzel gidince öyle fazla hizmette beklemiyor, ben kötülük görmedim bunda
Bugün gidelim dedi eşim. Pazartesi tek gitti. Bugünde basım agrıyo gercekten. Sabah 6bucukta uyandım. Ona dedim basım agrıyo sen gıt dıye. Tek gidersem yanlıs anlasılır dedi. Bende haftaıcı gıdelım dedim. ÖyleBence fazla takılmayın onların her gün görüştüğüne, sizin için daha iyi. Yoksa size sarıp sizi arayabilir hergünher hafta gitmek sıkıcıdır tabii ama yakın oturanlara ne demeli? Gitmek istemiyorsanız bahaneler uydurun, zaten eşinizde zorlamıyormuş sizi. Eşinize herşeyide anlatmayın madem bilgiler sızdırıyor. Zamanla oturacaktır evliliğiniz. Bende annemle hergün konuşurum, eşinizde annesiyle görüsebilir. Hem ne güzel gidince öyle fazla hizmette beklemiyor, ben kötülük görmedim bunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?