Bende sizin bahsettiğiniz gibi bir kültürde büyüdüm. Bizde misafire değer vermek güleryüzle ölçülür. Ne kadar güleryüzlüysen, hoş sohbetsen o kadar değer veriyorsundur.
Bazı kişilerin misafire verilen değeri bilmem kaç çeşit yemek, ardından meyve, ardından kuruyemişle ölçtüğünü görünce çok şaşırmıştım. Şöyle ki; eşimin bir akrabasına ziyarete gitmiştik, çeşit çeşit yemek, ardından meyve, ardından kuruyemişler.. Oturup bir sohbet edemedik sürekli bir koşturma. Onlar bize geldiğinde kendimce çok güzel ağırladığımı sanıyordum, çok güleryüzlüydüm, sürekli sohbet havasında.. iki gün sonra telefonla arayıp bize küstüklerini, çünkü onlara kuruyemiş ikram etmediğimizi, bunun büyük bir özensizlik olduğunu söylediler. Yorumunuzu görünce o geldi aklıma.
Burda ne kadar çeşit yemek varsa o kadar çok değer veriliyordur şeklinde düşünen hanımlar varsa memleketin bir kısmının bu yazısız kuraldan haberi yok bilinsin de kimse bize değer verilmedi diye boşa üzülmesin. Mesela bizde de özellikle pide yaptırılır uzak yoldan gelene.