kaynana

ben varım

herşeye karışıyosa, oğluma evlenince yük olcaksın gibi maddi şeylere bu kadar burnunu sokuyorsa araya resmiyet koymaktan başka çaren yok, resmi olacaksın ki bu kadar özelinize burnunu sokamayacak
hediye konusuna gelince boş ver hediye almasın minnetin olmaz işte, 4 bilezik iyimiş benimkinde o bile yoktu, kendine çıkarlı her türlü gelenek göreneği çok iyi bilirdi de, kendin bişey vereceği adet görenekleri pek küçümserdi, o zamanlar... gerçi hala aynı

Annemin iş arkadaşı aynı bu durumları yaşıyor şu anda. Kadın takmış gelinine oğlumun parasını yiyosun diyor. Ayrıca benim sırf kaynanam değil nişanlımın tüm ailesi ilgisiz bide üstüne surat yapıyorlar Aman boşver tatlım çalışıyomuşsun Allahtan tüm gün yüzlerini görmiceksin sabırlı ol ve dua et bol bol

Asagilik kompleksi vardir. Kendi okuyup, meslek sahibi olamadigi icin oyle olanlari gözünde cok buyutuyordur.
Iykk benim de tanidigim boyle kadin tipleri var. Karsisindaki insani insanligiyla degil de etiketleriyle degerlendirirler.
Amcamin esi mesela, mimar olan gelinine kul kole olur, utanmasa hew hew diyecek. Ama diger gelinlerine hizmetci muamelesi yapar.
Sana da ezilme yollari acik, kolay gelsin..

tabiki kendi herseyı biliyo sunu yapcaksınız bu bole olcak falan adetleri yorelerı kendı için cok ıyı bılır ama benı ınsan yerıne koymak ıstemıyo

Ben anlamıyorum özel gününüzde kaynananız size birşey almak zorunda mı nişanlınız düşünüp almalı. Nişanda 4 bilezik takmış daha ne yapsın yok inceymiş yok kırılacak diye korkuyormuşsun eh alsa da siz beğenmiyorsunuz ki belki bunun farkında ondan içindne yapmak gelmiyor. Belki o kadara gücü yetti. Siz nişanlınızda yapın bazı şeyleri o da sorumluluk alsın daha düğün bile olmamış hemen bilenmişsiniz kaynanaya ortada olan biten bir kavga da yok yani. Yaşınız da küçük sanırım iki insan birbirini seviyorsa hayatını birleştiriyorsa ne önemi var bilzeğin takının kaynananın ne yapıp yapmadığını Allah aşkına.

Altin konusunu Takmaman gerekiyor, dunya mali dunyada kalir sonucta..
Evet ufak hediyele4 guzeldir insan azda olsa deger gordugunu hisseder , ama yapmiyorsa almiyorsa zorlada aldiramazsin.
Demekki boyle ufak detaylari dusunmuyor.

Ama simdiden sana karismasina izin verme , mesafeli ol ve asla taviz verme.
Suan nasil alistirirsan oyle kalir , sende kirmadan soyle karismamasini...

4. cümlemi tekrar okuyun lütfen.

Bu kk kadınlarını anlayamıyorum.Ne yani kendi kayınvalideleri aynı şeyi yapsa böyle mi düşünecekler Adet gelenek görenek diye bişeyler var zamanla herşeyi kaybediyoruz
gelenek görenek olarak görmüyorlar böle kayınvalideden bişiy beklemeyenler zaten el üstünde tutulan gelinler...peygamberimiz bile demiş hediyelesmek sünnet die etrafımda öle kaynanalar varki gelinlerine igne almıo ama gelin saygılı sessiz öle gelinler vvarki çok seviyesiz saygısız ama kaynana pervane etrafında..

Kim düşmüş allasen dayak mi yemiş aldatilmiş mi? Hediye verilmemis sadece...
sadece bu konuyla ilgili konuşmuyorum.
evet gereksiz konular olduğu oluyor ama genel olarak konu sahibinin bi dövülmediği kalıyor.
ayrıca kendince dert edinebilir ne var bunda?
kimiside evinin temizliğini falan dert edinip burda fikir almak için konu açıyor mesela

benimki ne nisani nikahimda iki ince bilezik takti o kadar
hic kizmadim
cokta uzdu beni olsun
simdi degisti
bir dogum bir ameliyat oldum annem gibi kostu sagolsun
hamileyim yine zor gecti ilk zaman
simdi gel desem yine gelir
Neden
hic beklentim olmadi
hic kizmadim
hic uzulmedim
simdi ne yapicani sasirir kalbim kirilmasin diye

kocam alir ne istersem kv mecbur degilki
esin deger verdikce sana oda verir
sen saygini korursan oda korur...

ama

4.cümleniz haklı olabilir ama ben paragrafın bütününe bakarım.ve siz malesef ki siz genelleme yapmışsınız.çok iyi "gelinler"olduğu gibi,iyi kayınvalidelerde vardır diye düşünüyorum.en azından benim tanıdığım çok iyi "kaynanalar"var.
ben de gelinime maddi imkanlarım ölçüsünde,bir adet bilezik ,bir adet bileklik tarzı birşey taktım nişanda. ama nişan alışverişinde ne isterse onu aldım.yani bunlar gönül işidir.gönlünden ne koparsa...
ayrıca,adet,gelenek diyorsunuz da kime göre adet?32 yıllık evliyim.o zamanlar,adetler daha bir dikkate alınırdı.yine de adettir diye bişey yapmadı,eşimin tarafı.bir tam altınla evlendim.ve eski eşyalarla evimi kurdum.eşimin babasının durumu iyiydi ama yapmadı.yine de bir gün bile aklıma gelmedi ailesini suçlamak.ortada bir suçlu varsa o da eşimdi.evlenene kadar,birikim yapmamış,yemiş, içmiş. ki onu bile suçlamadım.nihayetinde herşeyi bilerek kabul etmiştim,kimse beni evlenmek için zorlamamıştı.

Şu altın bilezik konularına gülmemek elde değil. Kayınvalidem bana bilezik takıp sıkıntıya gireceğine kendine bir şeyler alsın ben daha çok sevinirim. Ne yapıyorsunuz bu altınları müzeye mi koyuyorsunuz?

Evet adet gelenek göreneklerde vardır hediyeleşmek, ama bunu böyle beklenti haline getirmek hiç hoş değil
almıyorsa almıyor kendine bunu sorun etmek çok anlamsız kaldı kı böyle bir sebepten umarın aileni nişanlını doldurmuyorsundur.
Eşin olacak insan sana değer veriyor mu sen değer veriyormusun büyüklerine de saygı duy ve önüne bak.
Beklentisiz yaşamak en güzeli, belkide yarın ihtiyaç duyduğunda en çok o koşacak yanında olacak.

Eğer çok bilezik istiyosan nişanlından iste
gönlünden kopmuyo ki almıyo

sen ona hediye al oda sana almıyosa Ozaman sende almazsın

doğum günü yılbaşı anneler günü bayramlar 11 sene boyunca kvdeye hediye verdim o hiç bişey almadı

geçen yılbaşı ilk defa bişey almadım ona busefer o aldı bana sevindim

Alsa ne almasa ne para pul işleri boş

Düğünümde 2 bilezik taktı 200 lira tanesi sadece salon koltuklarımı aldı bide yarım yamalak bohça

düğünü kendim yaptım nikah şekeri davetiye beyaz eşyalar oturma odası yatak odası işte evde nevarsa ben aldım

hiç kırmadı beni aldıkları 3-5 şeye bile karışmadı ne istiyosan o olsun dedi die düğünde aldım elime mikrofonu teşekkür ettim kvye

Mutlu olmaya bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…