Yorumları okuyunca çok şaşırdım. Çoğu konu sahibinin anlatmak istediğini anlamamış.
Kayınvalide hiç mi geline bir bayram seyranda bir hediye alıp sevindirmez. ?
Hiç bir şey yapamıyorsa kışın bir patik örüp ayağına koymaz ?
Konu sahibi paradan yanmamış ki. Kv nin ilgisizliğinden bahsetmiş. Anlattığı gibiyse ben hak veriyorum. Bu yaşıma geldim gelinine bir patik dahi vermeyen bir kv görmedim.
Annemin iş arkadaşı aynı bu durumları yaşıyor şu anda. Kadın takmış gelinine oğlumun parasını yiyosun diyor. Ayrıca benim sırf kaynanam değil nişanlımın tüm ailesi ilgisiz bide üstüne surat yapıyorlarbeni sanırım herkes yanlış anladı yada ben yanlış anlatım yaptım para degıl sorun allaha sukur durumlarıda cok ıyı mesela kaynımın eşi mühendis bende biryerde sekreterlık yapıyorum ona yaptıklarını görüp duydukca cıldırıyorum sureklı laf sokmalar o okumuş kafası calısıyor cebınde parası var en guzel seyleri hak edıyor bana bişeyi laık görmuyo anlatmak ıstedıgım buydu... mesela bana dıyokı ewlwnmeden gıt ehlıyetını al baba ewınde kocana masraf olma zaten aldıgın para bellı 2gun sonra işten cıkarsalar zaten yuk olucaksın gbı laf sokmaları var
Asagilik kompleksi vardir. Kendi okuyup, meslek sahibi olamadigi icin oyle olanlari gözünde cok buyutuyordur.beni sanırım herkes yanlış anladı yada ben yanlış anlatım yaptım para degıl sorun allaha sukur durumlarıda cok ıyı mesela kaynımın eşi mühendis bende biryerde sekreterlık yapıyorum ona yaptıklarını görüp duydukca cıldırıyorum sureklı laf sokmalar o okumuş kafası calısıyor cebınde parası var en guzel seyleri hak edıyor bana bişeyi laık görmuyo anlatmak ıstedıgım buydu... mesela bana dıyokı ewlwnmeden gıt ehlıyetını al baba ewınde kocana masraf olma zaten aldıgın para bellı 2gun sonra işten cıkarsalar zaten yuk olucaksın gbı laf sokmaları var
tabiki kendi herseyı biliyo sunu yapcaksınız bu bole olcak falan adetleri yorelerı kendı için cok ıyı bılır ama benı ınsan yerıne koymak ıstemıyoherşeye karışıyosa, oğluma evlenince yük olcaksın gibi maddi şeylere bu kadar burnunu sokuyorsa araya resmiyet koymaktan başka çaren yok, resmi olacaksın ki bu kadar özelinize burnunu sokamayacak
hediye konusuna gelince boş ver hediye almasın minnetin olmaz işte, 4 bilezik iyimiş benimkinde o bile yoktu, kendine çıkarlı her türlü gelenek göreneği çok iyi bilirdi de, kendin bişey vereceği adet görenekleri pek küçümserdi, o zamanlar... gerçi hala aynı
şu "türkiye"de kaynanalar böyle "cümlesiyle,talihsiz bir genelleme yapmışsınız.ben de 5 aylık bir( kaynana)kayınvalide adayıyım,her fırsatta gelinime birşeyler alırım,maddi imkanlarım el verdiğince.ararım,hal hatır sorarım.büyük,küçük sıralaması yapmam.beni niye aramıyor diye,oğluma şikayetlenmem.(5 ayda 2-3 kez aradı).gelinim çalışan bir insan,iyi bir maaşı var,ama ben de daha bir çöpünü görmedim.bu kişilik meselesi,yapmıyor diye de ona olan sevgim azalmadı.benim imkanım varsa ve içimden geliyorsa,alırım...
son bi kaç konuda gördüm ki
biri düşsede bi tekmede biz atsak diye bakıyoruz hepimiz
sana katılıyorummmBu kk kadınlarını anlayamıyorum.Ne yani kendi kayınvalideleri aynı şeyi yapsa böyle mi düşünecekler Adet gelenek görenek diye bişeyler var zamanla herşeyi kaybediyoruz
hiç bişiy almayıp karışana ne demeli pekii....aman birak hicbirsey almasin karismasinda hicbirseye varsin almasin malla mulkle hicbirsey olmuyor sevgi saygi en onemli
gelenek görenek olarak görmüyorlar böle kayınvalideden bişiy beklemeyenler zaten el üstünde tutulan gelinler...peygamberimiz bile demiş hediyelesmek sünnet die etrafımda öle kaynanalar varki gelinlerine igne almıo ama gelin saygılı sessiz öle gelinler vvarki çok seviyesiz saygısız ama kaynana pervane etrafında..Bu kk kadınlarını anlayamıyorum.Ne yani kendi kayınvalideleri aynı şeyi yapsa böyle mi düşünecekler Adet gelenek görenek diye bişeyler var zamanla herşeyi kaybediyoruz
sadece bu konuyla ilgili konuşmuyorum.Kim düşmüş allasen dayak mi yemiş aldatilmiş mi? Hediye verilmemis sadece...
4.cümleniz haklı olabilir ama ben paragrafın bütününe bakarım.ve siz malesef ki siz genelleme yapmışsınız.çok iyi "gelinler"olduğu gibi,iyi kayınvalidelerde vardır diye düşünüyorum.en azından benim tanıdığım çok iyi "kaynanalar"var.ben de beklememiştim yapmadılar. işlerine geldi. doğru bir tespit olmadı o yüzden.
konu sahibi arkadaşım, sana değer vermediğinden mi yapmıyor yoksa değer veriyor da durumu mu el vermiyor bunu iyi incele. evet yapabilecekken yapmıyorsa seni umursamıyorsa, değer vermiyor demektir. Türkiye'de kaynanalar böyle. paragöz olma yok paraya önem verme bunlarla ancak Avrupa'daki kaynanalarla iyi geçinirsin. Anadolu gerçekleri. yaşadım da diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?