Kaynanadan beter !!!

çok haklısın.. ailesi eşimin üzerine çok düşer mesela onlardayken yemek yerken eşim beğenmesin annesi hemen başlar ne istiyosun oğlum ne yapıyım sana et kavuruyum şunu yapıyım bunu yapıyım çok üstüne düşer oda alışmış tabi şimdi bişey beğenmiyo mırın kırın ediyo tabi ben hiç demem bile dur ben kalkıyım sana başka yemek yapıyım diye o kadar uğraşmışım zaten kötü bi yemek olsa getirip ortaya koymam ben. ailesinde de var öyle huylar nişanlıyken bize gelirlerdi 3 4 çeşit yemek yapardık salatası pilavı vs. eksik olmazdı pek yemezlerdi tabaklarında yarım yarım bırakırlardı yemeği çok zoruma giderdi o kadar uğraşıyoruz yaptıkları ayıp değilmi diye ne bilim bizim adetimizde öyle tabakta yemek bırakılmaz hele misafirlikte ayıptır yani. evlendikten sonra kayınvalidemgil geldi yemekti kurabiyesi keki meyvesi hiç birini eksik etmedim bi eline sağlık kızım demediler.

ben ailemden böyle görmediğim için zoruma gidiyo evde de yemek yapardım abimler hepsini beğenirdi annem beğenirdi hatta üst komşu malzemeleri alır bana getirirdi sen çok güzel yapıyosun kısırı yapta beraber yiyelim diye kadın misafiri geleceği zaman beni çağırırdı sarma içi hazırlamaya kurabiye yapmaya ki bu kadın 20 senelik evli ve gayet iyi yemek yapmayı bilen biriydi

durum böyle olunca tabi benimde hevesim kaçıyo hiç yemek yapasım filan gelmiyo nası olsa yine beğenmeyecek diye

Bence de ayip yemek yapanin hatasini yüzüne dan diye söylemek
En kizdigim şeydir, hatta yemekteyiz programina da bu yüzden uyuz olurum,, tamamiyle görgüsüzlük
Önce eline saglik de, sonra güzelce eleştir degil mi ama
Takma canim kafana , cok biliyosa kendi girsin mutfaga yapsin o zaman

öyle desem kesin yer yemek yaparken de bana tembih eder hani annem tarif etmişti ya öyle yap diye sanki ben bilmiyorum nası yapıldığını

aynen bazen canımı sıkıyo masadan kalktığında diyorum insan bi eline sağlık der diye tek sorun bu mu şimdi iyi eline sağlık o zaman der bazen bende onu eleştiririm şu olmamış diye senmisin onu diyen demedik laf bırakmaz

Bazı insanlar "eline sağlık harika olmuş" demeyi karşısındaki insanı sımartmak olarak görürler, acaba esiniz de öyle olabilir mi? Memnun olmayarak, takdir etmeyerek sizi gaza getireceğini düşünüyordur belki.

Mesela benim eski eşim yemek harika olduğunda "eline sağlık" yerine "aferin(?)" derdi. Bir oldu iki oldu carladım ben tabi. Sonucta ben onun cocuğu ya da öğrencisi değilim aferin diyecek... Meğer benim kayınpeder bunlara "cok güzel olmuş, harika, ellerine sağlık, allah eline beline zeval vermesin" gibi takdir cümleleri yerine "aferin" dermiş. "aferin(?)" onun icin büyük bir lütufmuş.

Bu tarz bişi olabilir, eşinizin cocukluğuna inmemiz lazım

canım cogu evlilikte bu sorunlar olur zamnla asacaksın daha yeni evlisin sende tek basına bir hayata yeni alısıyosun oda öle bunun stresi var hiç takma zamanla alışır senden başka kimsenin yemeğini yiyemez

hiç denedın mı saman gıbı yemek yapmayı?
Denemedıysen dene ve eşin sordugu zaman '' lezzetlı yemekleri begenmıyorsun bende bu sefer ıstedıgın gıbı yaptım'' dersin.

bende evlendiğimde aynen böleydim hiç bişey yapmayı bilmiyordum.ilk yaptığım yemek ıspanaktı ve ben internetten bakıp yaptım düşünün
ama eşim hiç bir zaman kötü demedi
ufak ufak uyardı sadece salçasını birazdaha az koy baharatı fazla kaçmış gibi
acemiydim sonuçta ve eleştrilmemde gerekiyordu
o yüzden hiç gocunmadım valla düzelttim
şimdi harika yemek yaptığımı sölüyor eşim:))))

herkes bilerek doğmuyoya canım...
zamanla öğreneceksin sende..
deneye deneye güzel olacak sonunda merak etme..
eşine işine karışırsa yahiçbişeye dokunmayacağını söyle..
benim eşimde başta aynıydı aynen böyle uyardım birazda bağırdım sustu..
şimdi 3.5 yıllık evliyim yemeklerimde temizliğimde gayet normal..
o yüzden eşini mutlaka uyar..

Adam dediğin, önüne ne koyarsan yiyecek..
Bu tuzlu, bu tuzsuz, yağlı, salçalı.. Bu ne bea?
Annem varken önüne ne konursa hapur hupur yiyen babam, şimdi bu yemek çok pişmiş, bu çok tuzlu olmuş, bu çok baharatlı.
Canları sıkılıyor sanırım..

ben bekarkende sarma ve tencere yemekleri yapardım rahmetli babamda beğenirdi e vlilikte hiç zorluk çekmedim eşimde dışarıda yemek yemeyi sevmez hatta tedirgin olur ve genelde miğdemiz bozulur şuan zaten ilçede oturduğumuz için esnaf sahtekar dışarıda ne çorba nede lamacun yiyebilirsin veya kebap ancak ilde alışverişe gittiğimizde dışarda yeriz,daha geçen ay almanyadan misafirimiz vardı kendisi berlinde profesör yani kadın ama ben yemek yapmayın bilmem deyince çok şaşırdım biz ona akşam yemeği hazırladık kadın hepsini süpürdü sonra o bizi davet etti yaptığı yemek spagetti domates soslu oda makarna pişmemişti
tabi ben buna çok hayret ettin açıkcasıda yakıştıramadım çokta cici bir kadındı ergende kızı vardı siz genelde ne yersiniz dediğimde genelde kahvaltıymış hazır gıda
hiç şaşırmadım bu kanser vakaların neden arttığını, bence yemek yapmak bilmek sağlık için önemli ve ekonomi bakımından önemli mutlaka yemek yapmayı bilmeli

valla ne takıyorsun ki gerçekten tadı tuzu yerindeyse, ne düzelt kendini ne üzül. öncelikle sen yemek yapmak zorunda değilsin, üstelik kötü de olsa bu böyle söylenmez. bir gün dışardan söyle ya da al. tencereye koy ver bakalım ne diyecek

tatlım ben evli değilim nişanlıyım ama üniversitedeyken nişanlımla(o zamn sevgiliimdi tabi) beraber okuduk o yüzden ben ona çok yemek yaptım. yemekde yapabilen bi insanım hani... sarmasıydı, içliköftesiydi baklavaya varana kadar yani. güzelde olur. ama arada nişanlım aa şu şöle bu böle dedi. annem şöle yapar falan... öle dediğinde ben böle yapıyorum canım buyur o zaman mutfak senin bundan böyle dedim. 2 gün bişeyler yaptı falan sonra canm ya senin şu karnıyarıktanmı yapsan falan baktım gevşemeye başladı şimdi herşeyi bayıla bayıla yiyor hatta onlara gidince anne şunu gül yapsın bak bide onun elinden ye falan diyooD bence dene işe yarayabilir:d ama 3,5 ay çok erken yani daha senin elinin lezzetine alışamamış da olabilir:d

not: hala pilav konusunda benimle yarışıyor ben daha güzel yaparım diyeee:d ah bu erkeklerrrDDD

adam dedigin onune ne koyarsan yiyecek agzina saglik arkadasim

Damak zevki uymuyor olabilir tatlım o zaman de ki eşine ben senin nasıl bir yemek istediğini anlayamadım bitanem bi kere sen yap bakayım anlayayım ona göre yapayım. Çünkü benimde eşimle menemen zevkimiz farklı her evin alışkanlığı farklı o rica etti hayatım bunu böyle yapsan olur mu die denedim yine olmadı bende bi kere yapmasını istedim sorun halloldu. Bence denemekte fayda var. BÖyle şeyler için üzülüp darılmaya değmez bence.

konunu okurken evliligimin ilk zamanlari geldi aklima. ben yemek yapmasini bilirdim ama tabi annemin evinde bende sürekli yemek yapmazdim. esim ilk zamanlarda her yemege mirin kirin ederdi. bazen hic yemezdi, sinirlenirdi, ki aslinda yemeklerim hic kötü olmazdi. bizim yemeklerimiz onlarinkinden degisik oldugundan di hepsi. esimin annesi egeli, biz ise daha anadolu tarafindaniz ve tabiki yemeklerimiz cok farkli. simdi nerdeyse 2 senelik evliyiz ve esim tüm yemeklerimi sever. o ilk zamanlar bisey begenmeyen esim gitti, yerine yemeklerimi seven bi adam geldi. hatta bazen annesinde otururken ordaki yemegi begenmez hadi eve gidelim der ve evde yer yemegini sende bekle arkadasim inan esin alisinca senin yemeklerinden baskasini yemeyecek. 3 ay daha cok kisa bir zaman. genelde böyle seylerin oturmasi 1 yili alabiliyor. takma kafani ve pisirmeye devam et derim ben

Canım daha yeni evlisin yavaş yavaş birbirinizin damak zevklerine alısacaksınız.Ben de 1 senelik evliyim daha yeni yeni oturdu bizimde yemek konusu gerci benim eşim temiz yapılmış ve güzel sunulmuş olsun baştan savma olmasın ne bulursa yer hiç ayırt etmez.Sadece pilavı ilk piştiği anda yer daha sonra ağzına sürmez.Öyleki bekarken görümcelerim kalan pilavı eşimin önüne kuru kuru ısıtıp koyuyolarmış haliyle eşimde yemiyormuş.Neyse nişanlıyken birgün bize gelmişti eşim bizde de dünden kalma pilav filan var yemek olarak tabi bende bilmiyorum biraz su koyup ısıttım oldu sana mis gibi pilav :) sonra eşim ne ara yaptınız pilavı dedi bende dünden kalma dedim çok şaşırdı nasıl yeni gibi oldu diyor bende diyorum ne alaka pilav işte nasıl yani filan diye konuşurken durum anlaşıldı ki kuru kuru ısıtıyorlarmış pilavı eşimde yemiyormuş bende biz su katıyoruz diyince çok şaşırmıştı.Şimdi 2günlükte olsa yer pilavı :))

Çok şükür eşim annesinden çok benim yaptıklarımı beğenir
Damak tadı elbetteki kişiden kişiye farklılık gösterir. . Yemek yaparken eşinizide yanınıza çağırın. .Şu kadar salça yetermi diye sorun verin kaşığı o karıştırsın . Yemeklere eşinizde katkı sağlarsa hata bulma olasılığı en aza inecektir. Kendi yaptığınada kötü demez sanırım

o ricada bi kere bulundum da fırında balık yaptı balıkları pişmeden çıkarmış çiğ çiğ yedi gitti balıkları yaa bende o gittikten sonra tekrar pişirip öyle yedim

Demekki anasının yaptığı çiğ et ve kendisinin yapığı çiğ balığı seviyor.Sende çiğ yap yemekleri.Bu adamların derdi ne acaba?İlla hepimiz aşçı olmak zorundamıyız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…