Kaynanadan beter !!!

Hiç unutmam yeni evliyiz..Eşim yaptığım bir yemek için beni eleştirmeye yeltendi...

Ne mi yaptım ?

Bütün masayı topladım...Zıkkımın kökünü ye ! dedim.

benimki de en başından söylese bende öyle yapacamda yiyo yiyo yemeği bitiriyo ondan sonra söylüyo.. Bugün sabahta koca koca iki poğçayı yedi gitti şimdi işten arayıp söylüyo yağlı olmuş diye

Canım ya inan bizde ilk aylarda sorun yaşadık.
Kayınvalidem pek yemek bilmez her gittiğimde aynı şeyler olur. Benim de eşim hep aynı yemekleri görmüş. O yüzden çeşit görünce bi süre alışamadı hiçbişeyi yemek istemedi ben de bağırdım sorun çıktı falan. Şimdi 6 ayı doldurduk herşeyden yemeye başladı. Annesinde çok fazla yemek görmediyse de alışması zor olabilir.

valla bana gerek kalmadı kendi dedi bundan sonra hazır alırım ben evde boşuna elektrik parası gidiyo zaten güzel olmuyo dedi iyi dedim kapattım bende telefonu

Sana yağmurlu havada su bile yok
Kendin al ya da yap ye o zaman de

Üzme kendini
Sen güzel de yapsan o beğenmeyecek gibi..
Annen filan yemek yapsa bi kere, bakalım ona diyecek ( ama eşin sen yaptın sansın, annenin yaptığını söyleme )

Onu da eleştirirse dersin 40 yıllık ev hanımı annem yaptı bunu
Bunu da beğenmediğine göre sorun sende dersin

valla bana gerek kalmadı kendi dedi bundan sonra hazır alırım ben evde boşuna elektrik parası gidiyo zaten güzel olmuyo dedi iyi dedim kapattım bende telefonu

Hiç üzülme yaa, ağlama da... Al da beraber yiyelim yorulmamış olurum hem diye pişkinliğe vur.

Hiç unutmam yeni evliyiz..Eşim yaptığım bir yemek için beni eleştirmeye yeltendi...

Ne mi yaptım ?

Bütün masayı topladım...Zıkkımın kökünü ye ! dedim.

İçimden bu geçti de
Konu sahibini tanımıyorum diye ayıp etmek istemedim
Ama bende olsam bi noktadan sonra patlardım
Bulmuş bunuyo

Yemek hazırlama
Sorarsa zaten boşa elektrik -malzeme gidiyo demiştin
Boş mu geldin yemek getirseydin de

benimki de en başından söylese bende öyle yapacamda yiyo yiyo yemeği bitiriyo ondan sonra söylüyo.. Bugün sabahta koca koca iki poğçayı yedi gitti şimdi işten arayıp söylüyo yağlı olmuş diye

O zaman 1 hafta yemek yapıp önüne koyma nasılsa güzel olmuyor dışarıdan söyleyelim paramıza yazık olmasın de :))

1 hafta hergün hazır yemek al yedir efendiye...Bakalım ne diyecek

Ben 1 hafta yemek yapmamıştım o laf üzerine...tövbe ettirmiştim

bu yemek beğenmeme karekterle alakalı eşin mükelliyetçi,anlattığına göre ev işlerinede karışıyor beğenmiyormuş he he deyip bildini yap ,yoksa sürekli mutsuz olursun böyle adamı asla memnun edemezsin nepcan ,kaderim deyip .çekeceksin

evet biraz öyle herşeyin en iyisini ben bilirim ben yaparım tavrı var anneside öyle o yüzden bişey beğendiremiyorum ya.. Annesine de bişey diyemiyorum şimdi söylesem keyiflenecek bak bak benim yemeklerimden başka beğenmiyo diye havalara girecek sonra bana olsun kızım sen gel ben sana bütün hepsini öğretirim dicek sanki ben yemek yapmayı bilmiyomuşum gibi ondan sonra daha çok canım sıkılacak

Niye ağlıyorsun ki ? Ağlanacak ne var...

Beğenmiyorsan sen yap desene !

Bez tutuştur eline sil de..

Ocak başına geç yemek yap de..

kadınlığını da beğenmiyorsa kendi kendini ....... de !

erkekler böyle güzelim takma kafana herkeste olmuştur ilk zamanlar bu sıkıntılar ama şöyle söyleyim hala bizim evde biber dolması pişmez :) bir gün benim yaptığımı yiyene kadar yok biraz daha aperatif şeyler denesen yemek için belki çözüm olur annelerimizin yaptığı klasik şeyler değil de bunu internette gördüm nasıl diye söyleyip denesen belki çözüm olur

Ayy ne sinir bozucu bir durum bu yaa Madem boğazına o kadar düşkünmüş aşçıyla evleneymiş :44: Beğenmiyorsa yemesin, üst üste bi kaç gün dışardan söyle bakalım nolucak yada gitsin anasının evinde doyursun gelsin karnını

tabı bunu sana bu sekıl soylemesı hos olmamış..
ama bı uyum surecınde eşin..
sonuçta bugüne kadar hep annesının yemeklerını yedı..
her kadının yemek yapma seklı farklı sonuçta..
zamanla senınkıne alışır,baskasının yemekleri tuhaf gelır..

benım kocamda benımkılerı begenmezdı..
ya sımdı ben güzel yapmaya başladım yada onun damak tadı benım yemeklere alıştı..
belkıde ben onun zevkine uygun sekle getırdım yemeklerıımı..
sımdı annesının yemeklerı hoşuna gıtmıyor hemde hıc..

cunku ben bılıyorum esım neyı nasıl yer,ona gore dıkkat edıyorum..
mısal esım yemek suyunu sevmez..buyuzden katı veya az sulu pısırırım,ona süzüp verırım..
ıcınde 3 den fazla malzeme olan seylerı yemez..
kaşarı yumurtayla yemez,sut hıcbıseye katılmıcak..
yoğurt yemegın yanına konmıcak,ayrı olcak,bıseye değerse yada ıcınde bıse varsa yemez..
çorbası bebek maması kıvamında olcak gıbı gıbı..
bunları yaparsam benden ıyı aşçı yok..

yanı zamanla onu zevkını ögrenıp,ona gore pısır yemeklerını sende..
daha cok yenısınız..

yine beğenmez aklıma geldi internetten bakıyım değişik değişik yemekler yapıyım diye yok birazdan arar akşama ne yapacan diye sorar şu yemeği yap yanına şunu yap der kapatır öyle kafama göre de yapamıyorum yani yemeği kendisi bişey yaptığı zaman on numara olmuş mükemmel olmuş bütün gün över durur ama iş bana gelince bişey beğenmez anasımı öğretiyo bunları napıyo anlamadım ki

ne kadar takıntılı eşin var aynı benim ki gibi valla kendi eşimi gördüm şuan oda böyle. Açıkcası anneside bilmez eşimin huyunu zevklerini çünkü ne zaman konuşsak o şunu sevmez bunu sevmez yemez derdi ama tam tersi eşim hiç alakası yok. En basitinden taze bamya yapardım annesi aradı sevmez ki ben hiç yediğini görmedim dedi ama eşim her hafta taze bamya alıyodu pazardan kayınvalidemle alışverişe çıkardık getirip kıyafet gösterirdi eşimin asla giydirmeyeceği kıyafetlerdi hepsi de hatta eşime gösterdim bunu giydirirmisin alıyım mı diye ters ters baktı götür bırak şunu dedi :44:

bugun yeni yemek tarifi buldum de

zıkkım kökü
ve
ziftin peki var de

abu siinir oldum valla
allah yardımcın olsun

yap önüne koy ister ister yemesin duymamazlıktan gel

Aşk karın doyurmamaya başlamış bile

şaka bir yana sen niye kendinden bu kadar taviz veriyorsun ki, niye kendini yıpratıyorsun?

değer mi ? daha taze evlisiniz.

o yemeğin kötü de olsa eşinin yemesi gerek.

yemezse ver eline tavayı ya da dışardan söyle. seni güdüleyeceğine köstek oluyor

genelde aileleri sorar yemek yapabiliyor mu temizlik yapıyor mu diye belki etkisinde kalıyordur ama seni bu şekilde eleştirmesi çok yanlış sonuçta anne kız bile olsan aynı tadı lezzeti tutturamıyorsun
ben de ilk zamanlar sürekli aperatif yemekler yapıyordum patates köfte makarna kahvaltı vs ama sürekli kuru yemek olmuyor o yüzden mecburen farklı yemeklerde denemeye başladık ama o konuda eşim sıkıntı yaratmadı illa şu yemek olsun diye
bir yemek kursuna yazılmayı da deneyebilirsin canım yada yakınında biri varsa yardımını iste yada burdan bayanlardan onun istediği yemeğin tarifini püf noktaları ile sorabilirsin işin zor Allah yardımcın olsun

tmm ıste benımkının de annesı hıcbıseyını bılmıyor.
kadın tutturmuş bı patlıcan kebabı yapıyor onu sevıyorlar tmm..
ama evlerınde hıc yemek pısmemış kocamın..
restoranları var,hep çocukluktan berı orda yemısler..
yanı mıdesı kebap ve fast food tarzına alışkın..

mısal annesı bıgun kahvaltıda krep yaptı..bızımkı sınırlenıp masayı terkettı..
krepten nefret edıyor
bıgunde yemegını sulu koydu kadın,bızımkı ustunde çatalla ayıklıyarak guc bela yıyebıldı
halbukı kaynanama susuz pısırmesını söylemıstım..

hatta bazı seylerı annesı yaparken engel olur..benım yapmamı ıster..
cunku 3 yılda bayag uzmanlaştım onun damak tadı konusunda
sende bıgun kıvama gelırsın..
benım ılk yılımda senınkı gıbıydı..
masadan coook yemek gerı gonderdı,ben bunu yemem dıye..
sımdı astık hepsını cok sukur

Son düzenleme:
kızlar yazmayım dedimde bende duramadım
inanın böyle tavırlar yapmalarının anasıyla, bilmem başka şeyle hiç alakası yok
ben anneyim iki oğlum var 26-28 yıldır onlarla yiyecek kavgasından bıktım her şeye de kusur bulurlar
babaları öleydi zaten sen gibi olurdum ağladığımı bilebilirim takma yenisin daha
yani senin yemeğini beğenmedi diye annesinide pekbi yani beğenip takdir etmemiştir o zamanlar. takılmayın konunun o yönüne.
kişiliği öledir.eşim mesela benim her şeyimi dört dörtlük görürse neyle onu mat edeyim diye düşünürrrrrrrrr sonunda sofrada hem salata hem yoğurt hem komposto olurmu yaaa der mesela.ya napcan derim 4 kişi kim neyle seviyorsa onla yesin.aynen bunun gibi sor kayınvalidene belkide onada yemek konusunda zulumlüdür kocan geneli böle erkeklerin düğünlerde komşular yemek yaptırır bana güzel yapıyon diye beni halaa eşim kusurlu görür neyse yıllar geçti 30 yıllığızya tınmıyorum artık yeni yeni bıraktı ama.
oğlum evlendi bakıyordum gelin benden çok farklı yapıyor daha salçalı meselaama oğlum bayıla bayıla yiyordu bende överdim maşallah benden güzel yapıyorsun derdim bilhassa pilav ve musakka .hiç sorunlarını görmedim o yönden.
KAZMA ADAM KAZMA OLUYOR VESSELAM BENİM KOCA GİBİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…