Kaynanadan beter !!!

beğenmiyosa kendi yapsın o zaman :) eşim sağolsun güzel olmayan yemekleri bile yer

beğenmeyen yapsın da yesin

evliliğimizin ilk ayıydı bi yaprak sarması yaptım bunun üzerine yağ yaktın mı dedi
ben oturdum bi ağladım bi ağladım bağıra bağıra ben eve gitmek istiyom yemek falan yapmak istemiyom çok sıkıldım artık diye
yemek bahane çok bunalmıştım o sıralar işti arkadaş çevresiydi derken eşime patladım
adam bi daha yemeklerime laf söyleyemedi korkusundan, gerçi o zamanda söylememişti sadece sormuştu ya neyse

Canım hiçç sıkma canını..ben de 1.5 yıllık evli sayılırım..ilk zamanlarım benim de öyleydi. ben hep özenıyordum fılan. laf söylüyordu bişey oldu hatta neden içine havuc kattın dedi ömrüm boyunca görmedim dediki benm annem sık sık yapardı ve bız cok severdık. ben hep anneme soruyordum, oda bana birgün tuttu dediki sen anneni niye arıyosun benim annemi arayıp sorsana dedi. ben de birgün pişirdim yine yemek begenmedi annene sordum dedim halbuki sormamıştım, sonra da işte güzel olmuş falan filan. ben de birgün dedim ki annem ne yapıo sana ben tavuk suyuna hazır çorba istyrm dediki anne hep böyle yapar:) kolayına ne gelirse hatta kayınpederim hep şikayet eder 3 gun aynı yemeği yiyorum diye. eşim annesine toz kondurmuyo güya. herneyse..ilk zamanlar insan daha alıngan oluyor tabıki. ben de dedimki ben malzemeleri hazırlım sen gelince birlikte yapalım madem böyle dedim. ben tavuk suyunu hazırlıyordum, annem de bana derdıki tel şehriye at içine hazır çorba alma. dedm anne o öyle istiyor dur bakalım. birgün öyle yapıyordum birgün de kendi istediğim gibi. mesela mercimeği cok iyi yapmaya başladım annesine bile anlattı. annesi hiç bişi demedi bozuldu.
sonra laf arasında anne birgün oğlanlar annelerinin yemeklerini begenmezlermiş gelinler yemek yapmaya başlayınca dedi. ben de bişi demedm cunku bilyorumki önceden eminim eşime psikolojık baskı yapmıştır cunku eşim diyorduki annem yemeklerini begenmeyince ağlıyordu.:) eşim de de alışkanlık olmuş...benim işim daha zor adam sadece tavuk suyuna çorbaya alışmış. dolma ve hiçbir sebze yemeğini, salça ve baharatı sevmez:))
şu aşamada sana tek tavsıyem alınma.. ama yemek yapmaktan vazgeçme. ben bu kadar becerebiliyorum de.. çünkü öyle dedikten sonra pek verecek cevapları da olmuyor. zoruna gidiyor ama inanki kırılmaktan daha iyidir. ben artık bişi deyince öyle diyorum..mesela kahvaltıyı da o hazırlar hep. kendi yumurta kızartma stili var ben yapamıyorum kendi yapıyor ben de diğer şeyleri:)

Maşallah Zaten konu sahibi de bize eşlerimizin ne kadar mükemmel olduğunu sormuştu. Yaraya tuz, güzel basılmış.

Eşin tam anlamıyla anlayışsız ve hoşgörüden yoksun biri. Senin evlenmeden önce yemek konusuna yabancı olduğunu biliyormuş. İnsan beğenmese bile iltifat eder, yardım eder, tolere eder…
Sen bir ctesi koy bunu mutfağa yapsın damak tadına göre bir şey de sen de gör bakalım ne istiyormuş paşazade.
O zaman her akşam seni bekleyeyim birlikte yapalım de.!

Kendi yapsın
De ki ben bilmiyorum madem
Bi kerede sne yap bakim nasıl oluyomuş

benim de tam tersi eşim ilk evlendiğimizde ne yapsam güzel yapmışsın vs der dururdu, 1 yıl sonra benim o senin kötü yemeklerini yemediğim oldu mu, beni beğenmezsin ama ben senin yemeklerine hiç bişey dememiştim vs demez mi madem başıma kakacaktın zamanında söyleseydin be adam!

gerçi ona göre bi öğünde et yoksa, veyahut pilav, 1 çeşit baklagil, 1 çeşit sebze bi de sahanda yumurta yoksa yemek yok demektir.

et yemeği yaparım oooooo bugün güzel yemek yapmışın der, iltifatlar eder. halbuki et, baklagil, sebze bunların hepsi aynı zamanı alıyor benden. o beğenmeyince yemek yapmamış oluyorum.

bi gün makarna+ salata yapmak zorunda kaldım. ama makarna bayağı afilliydi , ertesi gün kurufasulye, pilav, 3.gün de çin makarnası(noodles) eşim hemen 3 gündür yemek yapmıyosun yarın bari tavuk pişir diye sitem attı

kayınvalidemgile her gittiğimde sürekli aynı yemek olur ve yaptığı çoğu yemeğin tadı tuzu olmaz salçası olmaz ya et pişmez ama ordayken ayıla bayıla yer yemekleri çok güzel olmuş diye diye

Belki sana öyle geliyordur :)
Her evin ağıztadı farklı oluyor.Daha doğrusu her anne eli farklı.
Mesela kimisi sebzeyi yeşil ve diri bırakır,kimisi bol salçayla uzun pişirir.
Ben de mesela makarna ve bulguru diri severim eşimse tam tersi :))

Senin annen tabii senin yemeklerini beğenir çünkü sen annen gibi yemek yapıyorsundur.
Burada önemli olan yemek hazırladığın kişinin,yani eşinin beğenmesi:)
Belki zamanla orta yolu bulursunuz.

İlk evlendik kv benim oglum salatasiz yemek yemez iskembe kelleyi cok sever dedi
Bende:
yaparsin kellesini iskembesini nedim cagirir yedirirsin ogluna dedim ses yok

Neyse ilk zamanlar benim esimde annem soyle yapar yemekleri dedi aldim hemen tabagi onunden git annenlerde ye yemegini dedim

Sonra ablam soyle yapar ara sor dedi
Aldim tabagini onunden doktum cope
Bunlar benim yaptigim yemekler ister yersin ister pasa gonlun bilir dedim
Ondan sonra sesi cikmadi
Sonrada biraz da yedikten sonra konustu yok tadi yok yok salcasi yok
Vs iki uc gun yemek yapmadim
Geldi isten hazirladi kendi
Allaha sukur simdi sesi cikmaz isine gelirse yer isine gelmezse mutfAk orda
Daha cok yenisin canm alisir takma

anasının kötü yemeklerine alışmış ya, ondan iyi yemekler kötü gelıyordur

Aynen!!

Ben 1,5 yillik evliyim hala acemilik cekiyorum mutfakta ama esimden Allah sonsuz razi olsun boyle bi tepkiyle hic yaklasmadi.. Aksine hep guzel oldu yeniliyor doydum yine de zamanla daha iyi olur ogrenirsin alisirsin gibi nazikce destek oldu..

Esiniz ayip ediyor ustelik daha yeni evlisiniz... Ama moralinizi bozmayin bir kac aya kalmaz usta olursunuz usta

üzülme canım ben de yaşadım bu durumu ama zamanla düzeliyor sen onun zevklerine o senin yaptıklarına alışıyorsunuz ...
ilk evlendiğimizde yaptığım omleti bile beğenmez anne Kirmizicilek e de göster nasıl yumurta yapıyon öğrensin dedi eşim sinirlenmiştim çok ama alıştım şimdi çok güzel yemek yapıyorum yani eşim beğeniyor

kızlar poğça yaptım adam ona bile yağlı olmuş dedi ya

bekarken evde yapardım poğça ilk başlarda tutturamazdım sert sert olur kabarmazdı ona rağmen annem olsun öğrenirsin derdi hiç sesini bile çıkartmazdı kötü olmuş malzemeler boşa gidiyo şöyle böyle diye ama şimdi hepsinin doğru düzgün yapıpta böyle bi tepkiyle karşılaşınca ister istemez zoruma gidiyo. İlk günler herşeye karışıyodu yemeğe temizliğe çamaşıra oturdum ağladım sinirimden elimden gelen herşeyi yapıyorum sonuçta baştan savma yapmıyorum sonra tamam sen üzülme bi daha karışmayacam bişey demicem dedi ama nerdeee

ne beklıyor esın senden onu merak ettım. elıne saglık allah razı olsun demek yerıne neden begenmıyorkı. Pogacanın yaglı oldugunu ben bunca yıldır yapıp yememe ragmen anlamıyorum o nasıl bır damak tadı varkı anlıyor. gurme olmalıymıs aslında esın. annesının yemeklerını arıyor dıyecegım ama bu kdr kaba bır usluplada soylenmezkı bu sonucta ıkı farklı aılede yestısmıs ınsanlarsınız cok normal bunun olması. bırgun dısardan ev yemegı yapan yerden al bıkac cesıt koy tabagına bakalım ona ne dıyecek esın.

Ver eline kendi yapsın, eşin artık işin terbiyesizlik boyutunda.

Pastaneden poğaça al
Çaktırmadan tepsiye diz
Ona da bişey derse poşeti göster bak X pastaneden alındı bu poğaçalar, hiç utanmıyo musun yalandan eleştirmeye de

Pastaneden poğaça al
Çaktırmadan tepsiye diz
Ona da bişey derse poşeti göster bak X pastaneden alındı bu poğaçalar, hiç utanmıyo musun yalandan eleştirmeye de

valla bana gerek kalmadı kendi dedi bundan sonra hazır alırım ben evde boşuna elektrik parası gidiyo zaten güzel olmuyo dedi iyi dedim kapattım bende telefonu

Pastaneden poğaça al
Çaktırmadan tepsiye diz

hazırlar daha yağlı oluyor sanki

bende yerinde olsam ona koydururdum malzemeleri,
madem çok biliyormuş
kendi koysun poğaçaya yağı da

Hiç unutmam yeni evliyiz..Eşim yaptığım bir yemek için beni eleştirmeye yeltendi...

Ne mi yaptım ?

Bütün masayı topladım...Zıkkımın kökünü ye ! dedim.

vallahi canım bu beğenmeme olayı genetik bence benim eşimde pek bişi beğenmez

oy oy "benim kocam hiç öyle değil"ciler buraya da gelmiş aferin size ne ka şanslısınız, forumcak teprik ederik

konu sahibi, ben yemeklerinin o kadar eleştiriyi hakedecek kötülük de olduğuna inanmıyorum.. ben senin yerinde olsam 15 gün paso dışarıdan söylerdim.. her akşam azami 50 tl bayılınca bak senin poçalar nasıl lezzetli gelecek eşine.. ne kendini yıprat ne de sinirlerini.. beğenmeyen kendi girsin yapsın.. hepsi gurme doğuyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…