Kaynanadan beter !!!

Sevgili_Nil

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
453
45
318
Niğde
kızlar daha 3.5 aylık evliyim ve evlenmeden öncede öyle evde oturup iş yapıyım yemek yapıyım gibi hayatım yoktu okuldu dershaneydi derken o tür şeylere vakit ayıramadım. Şimdi de ne yapsam bi türlü eşime beğendiremiyorum yemekleri filan beğenmiyo halbuki nişanlılık dönemimde evde artık ben yapmaya başlamıştım yemekleri ve annem abimler filan hepsi beğenirdi yemeklerimi ama şimdi eşim yok yağı fazla olmuş salçası az olmuş şöyle olmuş böyle olmuş herşeye bi bahane buluyo e tabi öyle yapınca bende artık sıkıldım hiç içimden yemek yapmak gelmiyo ne yapsam bi türlü beğendiremiyorum çünkü açıkcası bu durum artık birazda zoruma gitmeye başladı sizde de böyle bi sorun varmı yoksa tek yaşayan benmiyim :44:

Son düzenleme:
inana bu durumu tek yaşayan sen değilsin arkadaşım.çogu evlilkte olur böyle şeyler kiii bendede oldu.farklı insanlarsınız farklı damak zevkleriniz olur.aileleriniz yemek tarzı farklı olabılıyo.ama zamanla sen ona o sana alışıyo.kesinlikle yemek yapma şevkin kırılmasın arkadaşım.herşeyin ilacı zaman olduğu için bu durumunda zamanla ordatan kalkacak.:)

anasının kötü yemeklerine alışmış ya, ondan iyi yemekler kötü gelıyordur

Son düzenleme:

valla çoktan kırıldı bile akşam işe gitti az önce aradı işte yarın ne yemek yapacan diye sonra tuttu ya bizim evde yapılan yemekler hiç iyi olmuyo verdiğimiz paralar boşuna gidiyo filan dedi tabi benim moral 0 ondan sonra konuş niye konuşmuyosun diyo sanki ne konuşacaksam yaptığım yemeklerde bişey yok annem geldi 1 ay kaldı bizde anneme sordum kötümü yaptığım yemekler yoo gayet güzel tadı tuzu yerinde daha ne olacak dedi ama işte eşimde böyle yapınca tüm hevesim kaçıyo

Son düzenleme:
anasının kötü yemeklerine alışmış ya, ondan iyi yemekler kötü gelıyordur

valla tebrik ederim çok doğru bi tesbit kayınvalidemgile her gittiğimde sürekli aynı yemek olur ve yaptığı çoğu yemeğin tadı tuzu olmaz salçası olmaz ya et pişmez ama ordayken ayıla bayıla yer yemekleri çok güzel olmuş diye diye ama o yemekleri ben yapsam ağzına bile sürmez direk çöpe döker

hiç denedın mı saman gıbı yemek yapmayı?
denemedıysen dene ve eşin sordugu zaman '' lezzetlı yemekleri begenmıyorsun bende bu sefer ıstedıgın gıbı yaptım'' dersin.

Eşim birşey demiyordu ama ben yemeklerimi beğenmediğini anlıyordum, benimde tuhafıma gidiyordu çünkü . 3,5 ay kısa bir süre canım bu işlere alışmak için. Eşinde anlayışlı olsun azcık .

Ben ünv. son sınıfta evde kalmıştım Allah'tan, en azından soğan kavrulduktan sonra salça eklenmesi gerektiğini öğrendim. Yoksa eşimin hali nice olur du .

Sıkma canını, zamanla düzelir herşey canım. Dert dediğin bu olsun ...

canım işte benim eşimde de azıcık anlayış olsa ortada hiç bi sorun kalmayacak yaptığım yemekler gerçekten kötü değil tadı tuzu yerinde bazen ufak tefek aksaklıklar oluyo ama abartılacak kadar bişey yok ortada en azından emek vermiş deyip biraz daha dikkatli davransa hiç zoruma gitmeyecek evlilikten soğuttu beni 3.5 ayda

Aman boşver canım ya. "Ben beceremiyorum canım, dışarıda yiyelim o zaman." de yada rica et kendisi yapıversin ...

arkadaşların dediği doğru gerçekten annelerinin pişmemiş yemeklerine alışmıştır seninki fazla geliyordur. benim eşimde hayatta yemek ayırmaz ve ne pişirirsem yer lafta etmez birgün şaka yapacağı tuttu bana dediki bu ne biçim yemek bende dedimki kusura bakma ben annen gibi hepsini karıştırıp yapmadım herşeyi sırası ile pişirdiğim için kötü olmuştur. (annesini yemek yaparken gördümde fasülye yemeği yapıyordu. soğanı, eti, yağı, salçayı, fasülyeyi aynı anda tencereye koyup sıcak suyu koyup ocağın altını öyle yakmıştı:) ilk ve son şakası oldu...

İnsan beğenmese bile nezaketen eşini kırmamak adına beğendim çok güzel olmuş derde bari şevkini kırmaz.. Sonuçta 3,5 aylık evlilik.. Ama adam kendini gurme sanıyor galiba.. Bir gün yapmada hayatım salçasını yağını tutturup sana bir türlü beğendiremiyorum hadi sen yapta yiyelim de

Son düzenleme:

valla öyle ya hiç anlamış değilim :) kaynanam bi gün fırında et yapmış. Et yapmış dediğim yemek değil koca budu tepsiye koyup fırına atmış parçalamamış bile eti ağzıma bi attım çiğniyorum çiğniyorum bi türlü yutamıyorum et ağzımda büyüdükçe büyüyo eşime baktım çok güzel olmuş anne mükemmel olmuş anne diye diye yedi kaynanam bi yandan ye kızım ye diyo et bi yandan kokuyo resmen etten nefret ettim o gün ama gel gör ki ne kadar uğraşsam da yok arkadaş bişey beğendiremiyorum kocama

demi yaa insan biraz düşünür o kadar uğraşmış yapmış diye karnıyarık yapıyorum saatlerce uğraşıyorum siz karnıyarığı böylemi yapıyosunuz diyo tabağına hiç su koymadığım halde bu karnıyarık çok sulu olmuş diyo hiç bişey bulamasada açtım internetten gösterdim benim yaptığım yemeğin ne farkı var diye hıımm demekki ben karnıyarık sevmiyomuşum diyo ondan sonrada

Hiç moralinizi bozmayın, eşiniz için değil kendiniz için yemek yapın, hatta size bir tavsiye de benden ne yemek yapacaksanız yemeğin yarısını tam pişmeden tencereden alın, kalan kısmını kendi damak zevkinize göre pişirmeye devam edin, eşiniz geldiğinde yarı pişmişi eşinizin tabağına, güzel pişmişi kendi tabağınıza koyun.
Eşiniz ne biçim bu yemek derse tarifini annenden aldım, sen böyle seviyormuşsun dersiniz:)))

sen böyle deyince bir hikaye vardı o aklıma geldi.. ben o zaman bekardım evli bir arkadaş anlatmıştı...

evli bir bayan varmış kocasına özene bezene yemekler yaparmış ve adma her seferinde kusur bulurmuş, yok yağı çok, tuzu az, salçası çok vs. gibi kadın çok üzülürmüş.. birgün kadın yemeği ocakta unutuyor dibi tutuyor üstü az pişiyor o saatten sonrada yapacak birşeyi olmadığından mecburen o yemeği koyuyor kocasının önüne, kocası yerken diyorki "ah hayatım çok güzel olmuş, aynı annemin yemeklerine benzemiş"...

bundan çıkarılacak ders canım ben bana o şakayı yapınca eşime bu hikayeyi anlattım dedim yemeklerimi beğenmiyorsun git ananı al gel o yapsın ya da sen gir mutfağa yapta marifetlerini görelim...

Son düzenleme:
Ben bu konuda şanslıyım :) Bazı yemekleri beceremem mesela pirinç pilavı ama eşim her defasında yer dalga geçer benle beraber güleriz snrada eline sağlık der :) Hergün yemekte yapmam tost yaparım alıştı tostuma Hiç şikayet etmez ömrüm yemek konusunda. Bazen değişik bi yemek yaparım güzelde olur hemen eşime hava atarım buldun bnm gibi kadını ne şanslısın derim Bu tarz konuları okudukça eşimi daha bi seviyorum çünkü tam tersi olsa ben napardım bilmiyorum büyük ihtimal kapıya koyardı beni çünkü hiç sevmem yemek yapmayı en azından hergün yapmayı :)

bizimkide öyledir. sofra terbiyesi olmayan ailelerin çocukları bunlar. çok ciddi söylüyorum eşimin ailesinin alayı böyledir. mesela bizde adet şudur beğenmedinmi ben tokum yada azcık koydurur tabağına yersin. ellerine sağlık der kalkarsın. bunlar yemeği yaparken gelip gidip mutfakta atıştırıp sofaya oturunca orasına burasına kulp takarlar.

bende evlilik öncesi yemek yapmazdım ama yemek yapmaya bi başladım herkes yemeklerimi çok beğenir. bunlar gelir ksır yaparım maydonoz koyma nane koyma bilmem ne kaç kişiye özel yapçam yaa. tabiki yapmıyorum.

mesela oğlumun doğumgünü vardı ben menü hazırlıyorum eşime soruyorum yok yapamazsın geç kalır eline yüzüne bulaştırma bilmem ne. doğumgününün olduu günde eşim iişteydi. odanın içinde 80 tane balonla süsleme yaptım. özel süslerle misafirlere hediyeler hazırladım oğlumun hatıra resim çerçevelettim herkese 2 yaş hatırası. 8 çeşit yiyecek yaptım. herkes hayran kaldı tabi herkes beğeniyo yedikçe şu güzel bu güzel diye. mesela kuru patlıcan dolması vardı herkesle beraber eşimde beğendi. bugün yine yaptım yok içinde şu çok yok bu çok halbuki yine çok güzeldi ama o tek yiyince onun insafına kaldı.

içeri girer girmez heh şu yemeği yapmışsın içine şunu çok koymuşsun der kokusundan. bazen derim bikere o yemeği yapmadım içinde ondan hiç yok :))))))) utanırmı tabiki hayır.

mesela bişey yaparım yerken okadar dırdır ederki derim ertesigün bunu asla yemez alır arkadaşlarla oturmaya giderken yanımda götürürüm onada laf eder olsa yerdik diye.

başka yerlerdede öyle bi bana değil yani.

deki anası çokmu güzel yapıyo kendimi övmek gibi olmasın benim kadar iyi yapmaığı aşikar.

geçenlerde babasına gitti iki gün ben gitmedim.görümce var orda benle yaşıt arayıp diyo valla sen çok iyimişsin burda iki gün ev yemeği görmedim. bende dedim burnun iyice sürtsün öyle gel ozaman :)))))

yani canım yemek konusunda geneli aynı. tabi arada yemekte sorun olduğuda oluyo 5 yıllık evliyiz ama oda insanlık hali de geç yooook asla demez 4-4lük olacak her seferinde.

ama diyorumya sofra adabı öğretilmeyen ailelerin çocukları böyle oluyo sonuçta maalesef.

Son düzenleme:

valla kocanın kıymetini bil kolay kolay bulunmuyo öyle kocalar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…