• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanadan beter !!!

genelde aileleri sorar yemek yapabiliyor mu temizlik yapıyor mu diye belki etkisinde kalıyordur ama seni bu şekilde eleştirmesi çok yanlış sonuçta anne kız bile olsan aynı tadı lezzeti tutturamıyorsun
ben de ilk zamanlar sürekli aperatif yemekler yapıyordum patates köfte makarna kahvaltı vs ama sürekli kuru yemek olmuyor o yüzden mecburen farklı yemeklerde denemeye başladık ama o konuda eşim sıkıntı yaratmadı illa şu yemek olsun diye
bir yemek kursuna yazılmayı da deneyebilirsin canım yada yakınında biri varsa yardımını iste yada burdan bayanlardan onun istediği yemeğin tarifini püf noktaları ile sorabilirsin işin zor Allah yardımcın olsun :17:

evet kaynanam ilk zamanlar hep soruyodu iş yapmaya yüzü varmı yemek yapabiliyomu diye. Kayınvalidemgilde kalıyoduk sabah mercimek çorbası yapıyım demiş mercimekleri düdüklüye koymuş tabanına tutmuş mercimekler yanmış evin içi yanık konusu doldu çorba kaldı öyle içemedik kayınvalidem de bozuntuya vermemek için düdüklünün altı açılmış oyüzden yandı filan dedi geçiştirdi sonra ki gittiğimde baktım aynı düdüklüyle yemek yapıyo gerçekten düdüklünün altı açılsa alır atar onda bi daha yemek mi olurda :D kaç yıllık kadında bile bazen böyle oluyosa benden daha ne bekliyo anlamadım :50:

evet kaynanam ilk zamanlar hep soruyodu iş yapmaya yüzü varmı yemek yapabiliyomu diye. Kayınvalidemgilde kalıyoduk sabah mercimek çorbası yapıyım demiş mercimekleri düdüklüye koymuş tabanına tutmuş mercimekler yanmış evin içi yanık konusu doldu çorba kaldı öyle içemedik kayınvalidem de bozuntuya vermemek için düdüklünün altı açılmış oyüzden yandı filan dedi geçiştirdi sonra ki gittiğimde baktım aynı düdüklüyle yemek yapıyo gerçekten düdüklünün altı açılsa alır atar onda bi daha yemek mi olurda :D kaç yıllık kadında bile bazen böyle oluyosa benden daha ne bekliyo anlamadım :50:

boşver sıkma canını az az dene olmayanı da ona gösterme hiç :) zamanla alışır senin yemeklerine ama bir yandan da başka şeyler dene bak biz kumpir yaparız mesela çok severek sen yiyecekmisin diye sor yemem derse kendine yap emin ol bir yemez iki yemez bir süre sonra onun da canı isteyecek :1:

kızlar yazmayım dedimde bende duramadım
inanın böyle tavırlar yapmalarının anasıyla, bilmem başka şeyle hiç alakası yok
ben anneyim iki oğlum var 26-28 yıldır onlarla yiyecek kavgasından bıktım her şeye de kusur bulurlar
babaları öleydi zaten sen gibi olurdum ağladığımı bilebilirim takma yenisin daha
yani senin yemeğini beğenmedi diye annesinide pekbi yani beğenip takdir etmemiştir o zamanlar. takılmayın konunun o yönüne.
kişiliği öledir.eşim mesela benim her şeyimi dört dörtlük görürse neyle onu mat edeyim diye düşünürrrrrrrrr sonunda sofrada hem salata hem yoğurt hem komposto olurmu yaaa der mesela.ya napcan derim 4 kişi kim neyle seviyorsa onla yesin.aynen bunun gibi sor kayınvalidene belkide onada yemek konusunda zulumlüdür kocan geneli böle erkeklerin düğünlerde komşular yemek yaptırır bana güzel yapıyon diye beni halaa eşim kusurlu görür neyse yıllar geçti 30 yıllığızya tınmıyorum artık yeni yeni bıraktı ama.
oğlum evlendi bakıyordum gelin benden çok farklı yapıyor daha salçalı meselaama oğlum bayıla bayıla yiyordu bende överdim maşallah benden güzel yapıyorsun derdim bilhassa pilav ve musakka .hiç sorunlarını görmedim o yönden.
KAZMA ADAM KAZMA OLUYOR VESSELAM BENİM KOCA GİBİ

valla ablacım bazen annesine de öyle dediğini duyuyorum onlara gitmiştik annesi sulu köfte yapmış bir sürü şey söyledi bu ne böyle kıymayı rezil etmişsin niye böyle yemek yapıyosun diye ama oturdu yine de yedi ama başka bi ortamda benim annemin üstüne yemek yapan yoktur ben başka yerde öyle lezzetli yemek yemedim der. Bide eşim ilk çocukları ve aile de ilk torun herkes o kadar üstüne düşmüş o kadar nazına oynamışlar ki her istediğini yapmışlar babaannesi anlatır mesela eşim küçükken onun yanında kalmış gece kalkardı ben acıktım et istiyorum derdi gecenin o saatinde dondurucudan et çıkartıp et pişirirdim diyo hatta bende dedim ne eti vereydin eline peynir ekmek yeseydi sen öyle yapmışsın şimdi hiç bişey beğenmiyo diye olurmu öyle şey ne istese yapardım diyo. Annesi de öyle aman oğlum aman oğlum diye peşinden koşar sofradaki yemeği beğenmesin hemen başka yemek yapar ne bilim benimde 3 tane abim var annem hiç bi zaman o kadar üstlerine düşmedi abimlerde hiç bi zaman anneme bu nası yemek dememiştir annem ne yaparsa yerlerdi hiç bi kusur bulmazlardı.

Bir de yeni evli olduğum için eşimde böyle herşeyi eleştirince o yüzden zoruma gitti zamanla alışırım heralde. Anneme anlatıyorum bazen alış bunlara diyo

Benim eşimde öyle bi sorun yok çünkü kayınvalidemle altlı üstlüyüz. Bi ara evde kimse yoktu neyse biz acıktık işte şehriye çorbası yapayım dedim birazcık paçaya benzedi ve tadı gerçekten iğrençti :1: Ama ben carlayınca eşim mecburen tüm tencereyi yuttu . Diyeceğim o ki bu kocalar carlamadan başka bişeyden anlamıyo carla bi iki bak ondan sonra süs biberi koy önüne baklava diye yer:1:
Benim eşim şimdi sesini bile çıkartamıyo bana :1:

tmm ıste benımkının de annesı hıcbıseyını bılmıyor.
kadın tutturmuş bı patlıcan kebabı yapıyor onu sevıyorlar tmm..
ama evlerınde hıc yemek pısmemış kocamın..
restoranları var,hep çocukluktan berı orda yemısler..
yanı mıdesı kebap ve fast food tarzına alışkın..

mısal annesı bıgun kahvaltıda krep yaptı..bızımkı sınırlenıp masayı terkettı..
krepten nefret edıyor:1:
bıgunde yemegını sulu koydu kadın,bızımkı ustunde çatalla ayıklıyarak guc bela yıyebıldı:1:
halbukı kaynanama susuz pısırmesını söylemıstım..

hatta bazı seylerı annesı yaparken engel olur..benım yapmamı ıster..
cunku 3 yılda bayag uzmanlaştım onun damak tadı konusunda:1:
sende bıgun kıvama gelırsın..
benım ılk yılımda senınkı gıbıydı..
masadan coook yemek gerı gonderdı,ben bunu yemem dıye..
sımdı astık hepsını cok sukur

inşallah bende aşacam bu günleri sabırsızlıkla bekliyorum :))

valla ben aslında güzel yemek yaparım ünivde okurken eve çıkmıştım o şekilde kendi başıma öğrendim.. ama bazı gün oluyor işten yorgun argın geliyorum yemek yapmaya dermanım olmuyor gönülsüz yemek yapmaya kalkıştığımdada güzel olmuyor.. ama eşim önüne ne koyarsam yiyor sen taşı kaynat o bile güzel olur diyor. gecen gün bi yemek yaptım ne güzeldi ne kötü ama beğenmedim eşime sordum nasıl olmuş die çok güzel olmuş dedi ama bilmiyom mu ki ben kötü olmuş işte üzülmeyeyim die öyle yapıyor..

ama sırrını çözdüm ya ben güzel yemek yapmanın neşeli yapacaksın acele bile yapsan neşe ile mutlulukla yapacaksın o zaman güzel oluyor sevgini katacaksın içine annem gibi konuştum vesselam:1::1:
bide kayın validen biraz beceriksiz olacak eli lezzetsiz olacak o zaman herşey daha güzel oluyor ama benim bu konuyla ilgilide sorunum var çünkü kayın babam kaynvalideme arada bir böyle yemek mi yapılır ben gelinime gideceğim orda yiyeceğim sabahlarıda ordan işe gidrim orada kalacağim bişeyide beceremiyon felan diyormuş garip yani söylenmez böyle tiplerde var yani ye işte ölcen mi alla alla ya

Benim eşimde öyle bi sorun yok çünkü kayınvalidemle altlı üstlüyüz. Bi ara evde kimse yoktu neyse biz acıktık işte şehriye çorbası yapayım dedim birazcık paçaya benzedi ve tadı gerçekten iğrençti :1: Ama ben carlayınca eşim mecburen tüm tencereyi yuttu . Diyeceğim o ki bu kocalar carlamadan başka bişeyden anlamıyo carla bi iki bak ondan sonra süs biberi koy önüne baklava diye yer:1:
Benim eşim şimdi sesini bile çıkartamıyo bana :1:

valla bende yakında patlayacam az kaldı hissediyorum :D

vereceği cevap ortada '' O zaman ben seni niye aldım '' dicek :))

Pazardan domates alıyo sanki
Almak ne demek, asıl sen onu eş olarak kabul ettin diye öpüp başına koymalı

Hizmetçi olarak mı görüyo kadınları anlamadım
Bu işi ücretle yapanlar var bi yardımcı çağırsın bari eve, sende rahat edersin o da

Pazardan domates alıyo sanki
Almak ne demek, asıl sen onu eş olarak kabul ettin diye öpüp başına koymalı

Hizmetçi olarak mı görüyo kadınları anlamadım
Bu işi ücretle yapanlar var bi yardımcı çağırsın bari eve, sende rahat edersin o da

valla ben ondan ziyade çağır ananı yapsın o zaman diyorum :D

ona aksam yemegı dışında suprız bıseyler yapıomusun?

mısal benımkı tatlı hastası,pastada oluuur,profeterol de olur,muhallebı olur..
bayılır hepsine,yaptıgımı görse tadına bakmadan havalara uçar..

senınkının de yok mu böyle bam teli? yanı onu mutlu etmek ıcın ugrastıgını gördüğünde onada mı kulp takıyor:44:
hem tatlı bıseyn kötü olma sansıda az..sekerı cok mu dıcek:1:

ona aksam yemegı dışında suprız bıseyler yapıomusun?

mısal benımkı tatlı hastası,pastada oluuur,profeterol de olur,muhallebı olur..
bayılır hepsine,yaptıgımı görse tadına bakmadan havalara uçar..

senınkının de yok mu böyle bam teli? yanı onu mutlu etmek ıcın ugrastıgını gördüğünde onada mı kulp takıyor:44:
hem tatlı bıseyn kötü olma sansıda az..sekerı cok mu dıcek:1:

onuda der beklerim :D bu aralar rejim spor filan yapıyo kilo vermek istiyomuş o yüzden bi kaç kere yaptım kilo verecem diye yemiyo evde 2 kişi olunca hepsi boşa gidiyo oyüzden fazla yapmıyorum :) geçen ıslak kek yaptım önceki yaptığımda çok beğenmişti neyse aldı keki buzdolabına koyuyo ya kekin buzdolabında ne işi var olmaz orda dedim yok sen karışma asıl buzdolabında durur bozulmaz işte dedi inat etti iyi dedim kekten sadece küçük bi dilim yiyebilmiştik ertesi gün kek sertleşmiş bi tuhaf olmuş hepsini çöpe döktüm böyle de herşeyi bildiğini sanan bi kocam var işte :1:

çok şükür benim kocam hiç öyle değil.. bir de damak tadımız uyuşuyor.. ben de yemek yapmayı çok seviyorum, ondan da bir sıkıntı çıkmıyor. ama burda onun payını yok sayamam.. çünkü bizi moralize eden de demoralize eden de kocalarımız bu konularda.. gerçi övünmek gibi olmasın benim gibi yemek yapan birini bulmuş daha ne :) kayınvalide bu konularda solda sıfır kalıyor bana göre :1: belki biraz şansım da bu bilemiyorum :)
sana gelince canım.. sadece daha çok yeni evli olduğunuz için böyle yapması normal değil ama ailesi çok şımartmış olabilir. yemek konusunda üzerine çok titriyor olabilir ailesi.. anlattığına göre kayınvaliden yemekleri az pişmiş yapıyor.. belki onun beklediği damak tadı da odur.. sen de yemeği kaynamadan al ocaktan.. ona öyle ver, seninkini de daha sonrasında kendine göre ayarla.. bir süre sonra da biraz ben sana ayak uydurayım biraz sen bana diyerek, iki yemek yapmanın zorluğundan bahsederek devam et ;) benim babam biraz gurme gibiydi.. ama bazı şeylerde tuttururdu kardeşinin güzel(!) yemeklerine.. (babaannemlede yemekleri genelde halam yaparmış) halbuki halam dolma yapar pirinçler sert sert ağzına gelir.. fasulye yaptığı tencereyi yıkamadan bir bakarsın pilav yapmış öyle biriydi.. ama işte babam bazen kardeşiminki gibi olmamış derdi anneme.. ama Allah razı olsun ne babam ne de kocam senin kocan gibi saçma tepkiler vermiyor.. eline sağlık demeyi biliyorlar.. :40:

Son düzenleme:
çok şükür benim kocam hiç öyle değil.. bir de damak tadımız uyuşuyor.. ben de yemek yapmayı çok seviyorum, ondan da bir sıkıntı çıkmıyor. ama burda onun payını yok sayamam.. çünkü bizi moralize eden de demoralize eden de kocalarımız bu konularda.. gerçi övünmek gibi olmasın benim gibi yemek yapan birini bulmuş daha ne :) kayınvalide bu konularda solda sıfır kalıyor bana göre :1: belki biraz şansım da bu bilemiyorum :)
sana gelince canım.. sadece daha çok yeni evli olduğunuz için böyle yapması normal değil ama ailesi çok şımartmış olabilir. yemek konusunda üzerine çok titriyor olabilir ailesi.. anlattığına göre kayınvaliden yemekleri az pişmiş yapıyor.. belki onun beklediği damak tadı da odur.. sen de yemeği kaynamadan al ocaktan.. ona öyle ver, seninkini de daha sonrasında kendine göre ayarla.. bir süre sonra da biraz ben sana ayak uydurayım biraz sen bana diyerek, iki yemek yapmanın zorluğundan bahsederek devam et ;) benim babam biraz gurme gibiydi.. ama bazı şeylerde tuttururdu kardeşinin güzel(!) yemeklerine.. (babaannemlede yemekleri genelde halam yaparmış) halbuki halam dolma yapar pirinçler sert sert ağzına gelir.. fasulye yaptığı tencereyi yıkamadan bir bakarsın pilav yapmış öyle biriydi.. ama işte babam bazen kardeşiminki gibi olmamış derdi anneme.. ama Allah razı olsun ne babam ne de kocam senin kocan gibi saçma tepkiler vermiyor.. eline sağlık demeyi biliyorlar.. :40:

Tek kız olduğum için annem sürekli öğretirdi bişeyler ben daha okula başlamamışken hamur açıyodum gözleme yapıyoduk annem bana açtırırdı her yemek yaptığında yanına beni de oturturdu sarma sarmaya filan 1. sınıfta başladım ben öyle yemek yapmaktan bi haber biri değilim yani ama işte benim eşim biraz takıntılı ille bi eksik bulacak bi yorum yapacak :) valla elimden gelen budur yapacak bişey yok mecbur oturup yiyecek yemiyosa da kendi bilir yapacak bişey yok malesef :1:

Bazı insanlar "eline sağlık harika olmuş" demeyi karşısındaki insanı sımartmak olarak görürler, acaba esiniz de öyle olabilir mi? Memnun olmayarak, takdir etmeyerek sizi gaza getireceğini düşünüyordur belki.

Mesela benim eski eşim yemek harika olduğunda "eline sağlık" yerine "aferin(?)" derdi. Bir oldu iki oldu carladım ben tabi. Sonucta ben onun cocuğu ya da öğrencisi değilim aferin diyecek... Meğer benim kayınpeder bunlara "cok güzel olmuş, harika, ellerine sağlık, allah eline beline zeval vermesin" gibi takdir cümleleri yerine "aferin" dermiş. "aferin(?)" onun icin büyük bir lütufmuş.

Bu tarz bişi olabilir, eşinizin cocukluğuna inmemiz lazım :1:
Valla sizinki yine iyiymiş,benim x eşim ağzına tavuğun minik bir kabuğu geldi diye "ş.refsiz olmasaydın,sevmediğimi bildiğin halde,bunu böyle yapmazdın." demişti.:53:
Ahlaktan yoksun zavallı mahluk işte..

Back
X