Kaynanalar nasıl sevilir?

Merhaba kızlar, ben haftada 2-3 gün kayınvalideme gidiyorum 4 tanede görümcem var. Önceleri beraber yaşadığımızda eşime kızıp hep onlardan uzak duruyodum ama artık kendim gitmek istiyorum. Benim kayınvalidemin rabbim gönlüne göre versin. 4 bekar kızınında karşısında kendi gibi birilerini çıkarsın. Ben çok severim annemi. Her zaman evladı yerine koydu. 17 yaşındaydım tüm cahilliklerimi ört bas etti. Şimdi akıllandım olgunlaştım ama sayesinde. Tontişimin gönlünde ne varsa tez vakit olsun inş.

ne ekerse onu biçermiş insan..
ben bu lafa çok inanırım ..
o yüzden içimden gelsede bazı şeyler engellerim hep kendimi..

evet bende inanırım,anneme yapılmasını istemediğim şeyleri kaynanama yapmadım ama başka türlü düşünen bir gelinimiz var.annesi sıkıntı çekmeden annemi anlayamayacak galiba

işte bu arkadaşımız örnek gelin

bak sinir oluyorum ben ....düğün oluyo hep biz gidiyoz niyeee 3 çocuğun varr onların cebinden çıkmasın aman zaten düğünü kendimiz yaptık....ne olursa olsun bu kadını sevmiycem ben, iş olsa sen yap senin çocuk yok,gidilecek yer olsa onlar çocukla rezil olur sen git ,senin evin tabi temiz olur çocuk yok ......ama gece gezmelerinde çocuklarını sana bırakıp gidiyolar....(biraz önce telefon geldide)

Aslında çok haklısınız öyle gelinler de var arasan bir dert aramasan bir dert, gel dersin yanlış anlar demezsin benle ilgilenmiyor olur. Ama burda okurken gerçekten çoğu gelinin çok iyi niyetli olduğunu görüyoruz, arada çıkan hem suçlu olup hem de gelip burda kayınvalidesini çekiştirenlere zaten hemen tepki geliyor, onlar da konu açtıklarına pişman oluyor. Haksız olan gelinlere de kimse gelin olduğu için haklısın demiyor.
Ben kendi adıma söyliyim en önemli şey samimiyet, gelinini sevmiyorsan yapmacıktan iyi davranamazsın o da öyle, en başta önyargısız olmak, olduğu gibi kabul etmek gerek, kendi kızın gibi görmesen de onun da bir insan olduğunu bilmek ona göre davranmak gerek, inanın gerisi geliyor burda kayınvalidesini çok seven toz kondurmayan gelinler de var baktığınız zaman iki tarafta da ard niyet yok. O yüzden tek taraflı değil siz mükemmel de olsanız karşı taraf sizi sevmeyebilir.
Arabayla alıp bırakma olayı benim konumda anlattığım bir olaydı, o yüzden açıklamak istiyorum, bizim ki çok çok farklı evde arabası olan bekar oğlu olduğu halde bir haftalık evli arabası olmayın oğlunun yapmasını istiyorsa ben o insanda iyi niyet aramam, ayrıca sadece annenin başımızın üstünde yeri var, tabi ki yapıcaz ama bu insanlar yani kızkardeşleri falan şehirde taksi, otobüs, dolmuş olduğunu idrak edemeyen insanlar binmezler. Bu da insanı bir süre sonra çok yoruyor, ben kimsenin peşinde koşmak işlerini yapmak için evlenmedim, öyle olsaydı gider kendi aileme yapardım, annem de bana onlardan kat kat daha iyi bakardı.
O yüzden siz iyi niyetli oldukça arabayla bırakmak almak önemli değil, tabi ki de yapacaklar oğullarınız onlar. İnşallah sizin gibi iyi gelinleriniz olur ilerde.

cnlarım, şimdi benim annemde bir kaynana, gelinine benden çok kızım diyor :) gelinde anneme anne demiyor, anneciğim diyor , anneme yakın olmak için kendi evini kiraya verdi annemin alt katındaki eve kiraya geldi, yani ben onları gördükçe mutlu oluyorum imreniyorum. etrafımızdaki herkes imreniyor kayınvalide *gelin ilişkisine. annesinden çok anneme değer veriyor bizde bunu hissediyoruz allah bozmasın bizede hayırlı evlatlar ve gelinler ve damatlar nasip etsin :) kandiliniz mübarek olsun

işte bu arkadaşımız örnek gelin

Çok sağol canım aslında ben örnek gelin değilim, kayınvalidem gerçekten mükemmel iyi bir insan. Tabiki aynı fikri savunmadığımız noktalar var ama aramızdaki sevgi kadar saygımızda olduğu için düzen güzel işliyor. Benim gibi huysuz aksi, kendiyle bile anlaşamayan birini yola getirdi hanım hanımcık yaptı ya Rabbim ondan binlerce kez razı olsun.

kıyamam canım ya her yolu denediniz mi eşinle neden olmuyor çocuğun evlatlık al en iyisi görümcelerin çocuklarına bakacağına

merhaba;
Konunuzun başlığı kaynana değil kayınvalide olmalıydı.:))
Topiclerde yorumlarınızı okuyordum ve sorunlarınız olduğu belliydi ki bunu sıkça dile getiriyodunuz.
Yalnız, eşinizi doğuran binbir emeklerle elde çamaşırlarını yıkayan
o zamanın şartlarında zar zor evlat yetiştiren
bir anne ne yaparsa yapsın " kaka, pis" gibi tiye alacak
cümlerle Beraat kandilinde "sevelim" düşüncesiyle dalgaya almanız
çok ilginç. Problemleriniz olabilir velev ki burada kayınvalidesiyle akla hayale gelmeyecek
sorunlar yaşayan arkadaşlar var.
Ama kimseden ben bugüne kadar böyle bir yorum okumadım şaşkınım doğrusu
Benim de kayıvalidemle sorunlarım var ama birisi onun hakkında bu gibi sözler etse
veya ANNEM için söylese çok sinirlerim.
Şikayetlerinizi yazın, ya da şöyle neden değil diye eleştirin ama
bir anneye ağıza alınmayacak sözlerle "bu mübarek günde" dalga konusu etmeyin.
Amaınız kayınvalidenizle araızda güzel iletişim kurmak için form açmamış gibi geldi bana.
Çözüm biraz sabır, biraz hoşgörü, ahireti düşünmek, ya da hiç muhatap olmamak.
Konuyla ilgili özeleştiri yapmam gerekirse "Anne" kıymetinin farkında değilim sanırım

Son düzenleme:

böyleleri de varmıymış ya maşallah ben de istiyorum aynısından:84::84::84:

kıyamam canım ya her yolu denediniz mi eşinle neden olmuyor çocuğun evlatlık al en iyisi görümcelerin çocuklarına bakacağına

yok cnm öle değil eltim var benim KAYNANAMIN KIZI YOKiş olunca ben, güzel gezme varsa çocuklara bakıyo hastalık fln kalmıyo...3 sene oldu cnm bekliyoruz..
kısmet herşey henüz tüp bebek ,aşılama denemedik....

yanlış anlama oldu galiba canım.ben seni kastetmedim.üstelik ben seni konunda haklı da buldum,üstelik o kadar taviz vermene maaş kartını eşine vermene kızmıştım.inşallah bundan sonra mutlu olursun

Vallahi ellerinde olsa verirlerdi heralde. Ama 4 çiçeğin içinde tek böcek benim kocişim, yani türünün son örneği bende. Eşimde azıcık annişine çekseymiş ya daha mutlu olurmuşum

ayhhh bak buldum şükredecek bişi allahım kocamın huyu kaynanama benzemiyo çok şükürrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…