evet kızlar devamne mutlu iyi kayınvalide olmayı öğreniyorum ama birde iyi gelin nasıl olur onu anlatın
ne ekerse onu biçermiş insan..
ben bu lafa çok inanırım ..
o yüzden içimden gelsede bazı şeyler engellerim hep kendimi..
Merhaba kızlar, ben haftada 2-3 gün kayınvalideme gidiyorum 4 tanede görümcem var. Önceleri beraber yaşadığımızda eşime kızıp hep onlardan uzak duruyodum ama artık kendim gitmek istiyorum. Benim kayınvalidemin rabbim gönlüne göre versin. 4 bekar kızınında karşısında kendi gibi birilerini çıkarsın. Ben çok severim annemi. Her zaman evladı yerine koydu. 17 yaşındaydım tüm cahilliklerimi ört bas etti. Şimdi akıllandım olgunlaştım ama sayesinde. Tontişimin gönlünde ne varsa tez vakit olsun inş.
Aslında çok haklısınız öyle gelinler de var arasan bir dert aramasan bir dert, gel dersin yanlış anlar demezsin benle ilgilenmiyor olur. Ama burda okurken gerçekten çoğu gelinin çok iyi niyetli olduğunu görüyoruz, arada çıkan hem suçlu olup hem de gelip burda kayınvalidesini çekiştirenlere zaten hemen tepki geliyor, onlar da konu açtıklarına pişman oluyor. Haksız olan gelinlere de kimse gelin olduğu için haklısın demiyor.maalesef işte öyle konular okuyorum ki ilkeride nasıl davransam diye şaşırıyorum.şimdi arasam çok arıyor diyecek,aramasam aramıyor diyecek.yardım istesem yardım istiyor diyecek.istemesem beni umursamıyıor diyecek,misafirliğe çağırsam hiç rahat vermiyor diyecek.çağırmasam beni umursamıyor diyecek.böyle böyle konular uzuyor.yani nasıl iyi kayınvalide olunur anladım
iyi gelin kayınvaldeye rağmen eşini boşamayan gelindir
işte bu arkadaşımız örnek gelin
bak sinir oluyorum ben ....düğün oluyo hep biz gidiyoz niyeee 3 çocuğun varr onların cebinden çıkmasın aman zaten düğünü kendimiz yaptık....ne olursa olsun bu kadını sevmiycem ben, iş olsa sen yap senin çocuk yok,gidilecek yer olsa onlar çocukla rezil olur sen git ,senin evin tabi temiz olur çocuk yok ......ama gece gezmelerinde çocuklarını sana bırakıp gidiyolar....(biraz önce telefon geldide)
evet kızlar devamne mutlu iyi kayınvalide olmayı öğreniyorum ama birde iyi gelin nasıl olur onu anlatın
Çok sağol canım aslında ben örnek gelin değilim, kayınvalidem gerçekten mükemmel iyi bir insan. Tabiki aynı fikri savunmadığımız noktalar var ama aramızdaki sevgi kadar saygımızda olduğu için düzen güzel işliyor. Benim gibi huysuz aksi, kendiyle bile anlaşamayan birini yola getirdi hanım hanımcık yaptı ya Rabbim ondan binlerce kez razı olsun.
böyleleri de varmıymış ya maşallah ben de istiyorum aynısından:84::84::84:
kıyamam canım ya her yolu denediniz mi eşinle neden olmuyor çocuğun evlatlık al en iyisi görümcelerin çocuklarına bakacağına
Aslında çok haklısınız öyle gelinler de var arasan bir dert aramasan bir dert, gel dersin yanlış anlar demezsin benle ilgilenmiyor olur. Ama burda okurken gerçekten çoğu gelinin çok iyi niyetli olduğunu görüyoruz, arada çıkan hem suçlu olup hem de gelip burda kayınvalidesini çekiştirenlere zaten hemen tepki geliyor, onlar da konu açtıklarına pişman oluyor. Haksız olan gelinlere de kimse gelin olduğu için haklısın demiyor.
Ben kendi adıma söyliyim en önemli şey samimiyet, gelinini sevmiyorsan yapmacıktan iyi davranamazsın o da öyle, en başta önyargısız olmak, olduğu gibi kabul etmek gerek, kendi kızın gibi görmesen de onun da bir insan olduğunu bilmek ona göre davranmak gerek, inanın gerisi geliyor burda kayınvalidesini çok seven toz kondurmayan gelinler de var baktığınız zaman iki tarafta da ard niyet yok. O yüzden tek taraflı değil siz mükemmel de olsanız karşı taraf sizi sevmeyebilir.
Arabayla alıp bırakma olayı benim konumda anlattığım bir olaydı, o yüzden açıklamak istiyorum, bizim ki çok çok farklı evde arabası olan bekar oğlu olduğu halde bir haftalık evli arabası olmayın oğlunun yapmasını istiyorsa ben o insanda iyi niyet aramam, ayrıca sadece annenin başımızın üstünde yeri var, tabi ki yapıcaz ama bu insanlar yani kızkardeşleri falan şehirde taksi, otobüs, dolmuş olduğunu idrak edemeyen insanlar binmezler. Bu da insanı bir süre sonra çok yoruyor, ben kimsenin peşinde koşmak işlerini yapmak için evlenmedim, öyle olsaydı gider kendi aileme yapardım, annem de bana onlardan kat kat daha iyi bakardı.
O yüzden siz iyi niyetli oldukça arabayla bırakmak almak önemli değil, tabi ki de yapacaklar oğullarınız onlar. İnşallah sizin gibi iyi gelinleriniz olur ilerde.
Vallahi ellerinde olsa verirlerdi heralde. Ama 4 çiçeğin içinde tek böcek benim kocişim, yani türünün son örneği bende. Eşimde azıcık annişine çekseymiş ya daha mutlu olurmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?