Kaynanalar nasıl sevilir?

çok ilginç yorumuna saygı duyuyorum ama biraz yanlış anlamışsın beni bu konuyu açarken ben gerçekten sevmeyi nasıl başarırızı sorgulamak için açtım evet sorunlarım vardı ama çözdüm kayınvalidemle hiç olmadığım kadar iyi anlaşıyorum artık ben burada bu yüzden evlilikleri biten arkadaşlar için bu konuyu açtım yoksa benim şuan kayınvalidemle hiçbir sorunum yok sık sık da gidiyorum yanına ama tabi geçmişte beni üzdü çok benim de cahilliklerim oldu kabul ediyorum zamanla insan öğreniyor
kelimenin doğru yazılışını bilmediğim için öyle yazmadım umarım bunu fark edebilmişsindir

Ayrıca okuduğun gibi ne kayınvaldeler var büyüdür çarşaftır vb o kelimeler onlar için kendi kayınvaldem için değil

yanlış anlama oldu galiba canım.ben seni kastetmedim.üstelik ben seni konunda haklı da buldum,üstelik o kadar taviz vermene maaş kartını eşine vermene kızmıştım.inşallah bundan sonra mutlu olursun

Hatırlıyorum konuma yorum yapmıştınız, ben de acaba benim konum üzerine mi bu telaşa düştünüz diye tereddüt ettim.
Neyse devam edelim, gelinin oğluna çok şık olmuşsun dediğinde, maşallah de deme, sürekli oğlunu övme bu insanda tam tersi etki uyandırıyor.

böyle bi konu hafiften tiye alınmadan yazılsa o zman kötü olurdu heralde ....bnm kaynanamı.. ben kayınvalidem diyerek tanıştırıyordum bizim buralarda öle dnmez kaynana denir dedi:))
e ben napam şimdi:))))benimde abim var evli gelinimizle beraber oturuyor üstelik onların ilişkisi görünce annemin davranışlarını neden diyoum neyin günahı ..
bu konuyu bu şekilde biraz dalga geçerek yazmak bana iyi geldi ....konu sahibine teşekkürlerimle...beni çok sıkan ruhumu daraltan olayları buraya yazarken çok rahatladım ....

Son düzenleme:

ben de teşekkür ederim canım anladığın için biraz geyik muhabbet yapalım biraz da iyi yönlerini görmeye çalışalım istedim ama çok yanlış anlaşılmışım ben hiçbir zaman büyüklerime saygısızlık etmedim hayatımda çok kızsam da içime attım oturup ağladım biraz gülelim istemiştim az önceki gibi bir yorum beklemiyordum aslında

Bence kimse kimseyi zorla sevemez Allah rızası için sevmek gerek
Yeri geliyor insan kendi annesiyle çatışıyor sevmekten çok saygı duymak gerekbirde dile sahip çıkmak gerek

İkisi de iyi olamaz mı kayınvalidesini çok seven arkadaş da eşinden dertli anlaşılan çok şey mi istiyoruz

aa lütfen bak eşimden dertlide değilim, şükür atlattık çok zor dönemlerden geçtik mahkemeye kadar bile çıktık ama akıllandık. Rabbime şükür tek sorunumuz henüz bebişimiz yok. Onuda seneye erteledik zaten. Eşimdende allah binkere razı olsun onu yetiştiren annedende bana görümcelik yapmayan o dünya güzeli 4 kızdanda. Ben onları çok seviyorum onlarda kendileri gibi gördüler. Kötü olan bendim, cadı gelindim. Görümcelerimi kıskanırdım, ama önceki mesajımdada dediğim gibi ortama alışana kadar o çocukluğu atana kadar onlar hep anlayışlı oldular. Rabbim sizinde problem yaşadığınız kişilere insan sevgisi nasip etsin

kızlar siz devam edin ben sonra okuyup öğreneyim iyi kaynanalığımalum akşam eve gelecek 3 erkek var

Teşekkür ederim yorumun için.
Benim anlatmak istediğim saygı.
Kaynana yazma sebebini anladım bilmediğinde değil
sadece kayınvalide kelimesi bile kaynana sıfatı adı altında
o kadar acımasızca eleştiriliyor ki
artık gelinler tarafından bu söz bile itici duruma geldi.
Sadece sözsel karşılıklı iletişimde saygı olmamalı.
Kişilerin arkasından eleştiri yaparken de her şeyin sınırı olmalı.
Buna açıklık getirmek istedim.
Sevgilerle.

Son düzenleme:
İkisi de iyi olamaz mı kayınvalidesini çok seven arkadaş da eşinden dertli anlaşılan çok şey mi istiyoruz

olmazmı tadından yenmez vallaaaa....tadından yenmez deyince:))))bi gün biber dolması yapmıştım ama bi güzel olmuş ben bile şaşırdım herkez parmaklarını yiyo
bizimki benim yiğenim var onda yemiştim o çok güzeldi..herkez bi baktı yokkk buda güzelde .......

Annem 20 senelik evli , anneannem çok küçük yaşta vefat etmiş o yüzden annem ilk gelin geldiğinde kendi annem gibi olur sandım ona göre davrandım derdi .. Ama babaannem de anneme etmediğini bırakmadı .. Babam annesinin lafına çok gider ki hala öyle babamı doldurur annemin üstüne salardı.. Bazı insanlar doğuştan fesat ne yap ne et iyilik yaramaz onlara :) İstediğin kadar kendi annen gibi davran bir insan değişmek istemiyorsa değişmez ... 3 gelini var üçüyle de geçinemedi.. Hadi biri kötü diyelim diğer ikiside mi kötü ??

tşk....hani oğluna da zor sabrediyorum da...o sebeple...ikisi bir araya gelince.....işte o zaman muhteşem ikili oluyorlar...yeme de yanında yat misali...

Amin canım ama kendine de haksızlık etme onları bu şekilde görmek veya aksini düşünmek senin elinde sen iyisin onlar da sana iyi herşey karşılıklı eşinle problem olmadığına sevindim

anladım sen yenisiiiiinnnn....

bizde üçgeliniz senin babaannen okadar değilmiş bizimki birimizle kavga ederse ötekini hediyeler gelmeler gitmeler......ayar çekiyo senin anlıycan

anladım canım arkasından da eleştirmeyelim hiç biz gelinlerin konuşmaya hakkı yok zaten ne söylesek suç olur ama haksızlık etme bana önceki mesajlarımda kayınvaldem çok iyi bir insan diye de yazdım yaşadığı sıkıntıları anlattım çocuklarına hem anne hem baba olmuş eşi yok evlatları onun herşeyi o yüzden beni oğlunu ondan ayıran kişi gibi gördü başlarda şimdi iyiyiz çok şükür Arayım da bi kandilini kutlayım ya

bizde üçgeliniz senin babaannen okadar değilmiş bizimki birimizle kavga ederse ötekini hediyeler gelmeler gitmeler......ayar çekiyo senin anlıycan

sizin kide fenaymış ama bu söylediğim kısmı .. daha geçen gün yanına gittim daha annem hakkında laf sokuyo bana :) sanki bnm kaynanam anneni boşver takma o kötü felan

o aslında dolmanı çok beğenmiş bu cümleyle bunu anlatıyor kendince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…