merhaba;
Konunuzun başlığı kaynana değil kayınvalide olmalıydı.:))
Topiclerde yorumlarınızı okuyordum ve sorunlarınız olduğu belliydi ki bunu sıkça dile getiriyodunuz.
Yalnız, eşinizi doğuran binbir emeklerle elde çamaşırlarını yıkayan
o zamanın şartlarında zar zor evlat yetiştiren
bir anne ne yaparsa yapsın " kaka, pis" gibi tiye alacak
cümlerle Beraat kandilinde "sevelim" düşüncesiyle dalgaya almanız
çok ilginç. Problemleriniz olabilir velev ki burada kayınvalidesiyle akla hayale gelmeyecek
sorunlar yaşayan arkadaşlar var.
Ama kimseden ben bugüne kadar böyle bir yorum okumadım şaşkınım doğrusu
Benim de kayıvalidemle sorunlarım var ama birisi onun hakkında bu gibi sözler etse
veya ANNEM için söylese çok sinirlerim.
Şikayetlerinizi yazın, ya da şöyle neden değil diye eleştirin ama
bir anneye ağıza alınmayacak sözlerle "bu mübarek günde" dalga konusu etmeyin.
Amaınız kayınvalidenizle araızda güzel iletişim kurmak için form açmamış gibi geldi bana.
Çözüm biraz sabır, biraz hoşgörü, ahireti düşünmek, ya da hiç muhatap olmamak.
Konuyla ilgili özeleştiri yapmam gerekirse "Anne" kıymetinin farkında değilim sanırım
yanlış anlama oldu galiba canım.ben seni kastetmedim.üstelik ben seni konunda haklı da buldum,üstelik o kadar taviz vermene maaş kartını eşine vermene kızmıştım.inşallah bundan sonra mutlu olursun
ayhhh bak buldum şükredecek bişi allahım kocamın huyu kaynanama benzemiyo çok şükürrrr
böyle bi konu hafiften tiye alınmadan yazılsa o zman kötü olurdu heralde ....bnm kaynanamı.. ben kayınvalidem diyerek tanıştırıyordum bizim buralarda öle dnmez kaynana denir dedi:))
e ben napam şimdi:))))benimde abim var evli gelinimizle beraber oturuyor üstelik onların ilişkisi görünce annemin davranışlarını neden diyoum neyin günahı ..
bu konuyu bu şekilde biraz dalga geçerek yazmak bana iyi geldi ....konu sahibine teşekkürlerimle...beni çok sıkan ruhumu daraltan olayları buraya yazarken çok rahatladım ....
İkisi de iyi olamaz mı kayınvalidesini çok seven arkadaş da eşinden dertli anlaşılan çok şey mi istiyoruz
siz aynaya gülmezseniz ayna da size gülmez
çok ilginç yorumuna saygı duyuyorum ama biraz yanlış anlamışsın beni bu konuyu açarken ben gerçekten sevmeyi nasıl başarırızı sorgulamak için açtım evet sorunlarım vardı ama çözdüm kayınvalidemle hiç olmadığım kadar iyi anlaşıyorum artık ben burada bu yüzden yoksa benim şuan kayınvalidemle hiçbir sorunum yok sık sık da gidiyorum yanına ama tabi geçmişte beni üzdü çok benim de cahilliklerim oldu kabul ediyorum zamanla insan öğreniyor
kelimenin doğru yazılışını bilmediğim için öyle yazmadım umarım bunu fark edebilmişsindir
İkisi de iyi olamaz mı kayınvalidesini çok seven arkadaş da eşinden dertli anlaşılan çok şey mi istiyoruz
buna çok güldüm sen sevmesen olur tabi ama ben snei çok svedim
düşünce gücü ile kayınvaldemin çok iyi bir insan olduğunu onu çok sevdiğimi benimsemeye çalıştım
tmm iyi insandır orada sorun yok ama sevmeye benim düşüncelerim yetmedi varmı destek çıkacak olan
sevmem ama saygı duyarım oda saygı duyduğu sürece tabiki
yoksa ALLAH ne verdiyse artık
aa lütfen bakeşimden dertlide değilim, şükür atlattık çok zor dönemlerden geçtik mahkemeye kadar bile çıktık ama akıllandık. Rabbime şükür tek sorunumuz henüz bebişimiz yok. Onuda seneye erteledik zaten. Eşimdende allah binkere razı olsun onu yetiştiren annedende bana görümcelik yapmayan o dünya güzeli 4 kızdanda. Ben onları çok seviyorum onlarda kendileri gibi gördüler. Kötü olan bendim, cadı gelindim. Görümcelerimi kıskanırdım, ama önceki mesajımdada dediğim gibi ortama alışana kadar o çocukluğu atana kadar onlar hep anlayışlı oldular. Rabbim sizinde problem yaşadığınız kişilere insan sevgisi nasip etsin
o kadar konu içinde bunu aradım işte burası benim yerim
evet kızlar ben kaynanamı çok seviyorum
memlekette yaşıyo ama ben onu coğu zaman arıyamıyorum
o bazen ezgin arıyor soruyor bi ihtiyacınız varmı
ben aradıgım zaman kusura bakma uzun zaman arıyamadım annecim dıyorum çalışıyosun unutuyosun olur ben kırılmam dıyor bebegım canım kzıım dıye konusur ve benden harıc 5 gelını bır kızı var kızylada benım gıbı ama dıger gelınlerı şikayetcı anlamadım bana karşı bı sevgisi var yada gelınlerınde problem var 1 snedır tanıyorum 2.5 yalıkta evlıyım hıcte şikayetci degılım Allah bozmasın amınnnn
Annem 20 senelik evli , anneannem çok küçük yaşta vefat etmiş o yüzden annem ilk gelin geldiğinde kendi annem gibi olur sandım ona göre davrandım derdi .. Ama babaannem de anneme etmediğini bırakmadı .. Babam annesinin lafına çok gider ki hala öyle babamı doldurur annemin üstüne salardı.. Bazı insanlar doğuştan fesat ne yap ne et iyilik yaramaz onlara :) İstediğin kadar kendi annen gibi davran bir insan değişmek istemiyorsa değişmez ... 3 gelini var üçüyle de geçinemedi.. Hadi biri kötü diyelim diğer ikiside mi kötü ??
Teşekkür ederim yorumun için.
Benim anlatmak istediğim saygı.
Kaynana yazma sebebini anladım bilmediğinde değil
sadece kayınvalide kelimesi bile kaynana sıfatı adı altında
o kadar acımasızca eleştiriliyor ki
artık gelinler tarafından bu söz bile itici duruma geldi.
Sadece sözsel karşılıklı iletişimde saygı olmamalı.
Kişilerin arkasından eleştiri yaparken de her şeyin sınırı olmalı.
Buna açıklık getirmek istedim.
Sevgilerle.
bizde üçgeliniz senin babaannen okadar değilmiş bizimki birimizle kavga ederse ötekini hediyeler gelmeler gitmeler......ayar çekiyo senin anlıycan
olmazmı tadından yenmez vallaaaa....tadından yenmez deyince:))))bi gün biber dolması yapmıştım ama bi güzel olmuş ben bile şaşırdım herkez parmaklarını yiyo
bizimki benim yiğenim var onda yemiştim o çok güzeldi..herkez bi baktıyokkk buda güzelde .......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?