kaynanalar neden diğer gelini size karşı över

petek00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
145
0
46
İstanbul
kızlar eltim kayınvalidemin evinde iş yapmaz.ama nedense kaynanam hep şu lafı söyler beraber yapalım dedi ama ben dayanamadım yaptım.eltim onun evinde iş yapmayı sevmez hemde yaptımı ufluya pufluya yapar.bu sabahta aynı cümleyi söyledi.sizce eltim yardım etmediği halde neden onu bu kadar çok övüyor.

o yapmıyor bende yapmam o zaman deme diye olabilir.rekabet ortamı yaratmaya çalışıyor:6:

kızlar eltim kayınvalidemin evinde iş yapmaz.ama nedense kaynanam hep şu lafı söyler beraber yapalım dedi ama ben dayanamadım yaptım.eltim onun evinde iş yapmayı sevmez hemde yaptımı ufluya pufluya yapar.bu sabahta aynı cümleyi söyledi.sizce eltim yardım etmediği halde neden onu bu kadar çok övüyor.

cevabı basit;kıskan hatta kıskançlıktan öl ve sende eltin gibi davran diye..yani sende ev işlerinde eltin gibi k.validene yardım et vb..şeyler yüzünden :9:

cevabı basit;kıskan hatta kıskançlıktan öl ve sende eltin gibi davran diye..yani sende ev işlerinde eltin gibi k.validene yardım et vb..şeyler yüzünden :9:

beni kıskandırmaya çalışarak istediğini yaptırmaya çalışıyorsa yanılıyor tam tersi yapasım varsada yapmam.

Genc gelin dururken neden yasli basli kayinvalide is yapiyor? diye bir soru akillara gelecek olursa ona cevap olsunn diye boyle konusuyor olabilir. Kendince bir savunma mekanizmasi yani..

ona da gidip seni övüyordur.
sen de git de ki falancanın kaynanası varya her eve gelmesi lazım. ne kaynanalar var :47:

Bu arada onun yanında da sizi övüyordur.benim babam çok yapar bunu bir gelinin yanında öbürünü över habire.hatta bir ara puanlama sistmi getirmişti x tatlı yaptı 2 puan aldı,y 'nin yemekleri kötüydü 3 puan siliyorum şeklinde.:60:

beni kıskandırmaya çalışarak istediğini yaptırmaya çalışıyorsa yanılıyor tam tersi yapasım varsada yapmam.

Aynı durum benim başımdada var ve bende aynen böyle düşünüyorum.. Bi keresindede eltimle konuştuk aynı şekilde onuda böyle gıcık ediyormuş canım :))O günden beri takmıyorum :)))

sağolsun benim kaynanamda o çok esirgediği oğluna yani eltimin kocasına övmüş.aslında ne amaçla yaptığına çokta anlam veremedim ya neyse..güya ben aramış kaynanama demişimki eltim olan x mi iyi ben mi daha iyiyim..kaynanamda ikinizde aynısınız benim için demiş..ve ne hikmettirki oğluda o bahsettiği eltimin kocası... burda oğlunamı yaramışlık yaptı artık neyse..çokta umrumda değil.. kimseyle kendimi hiçbir zaman kıyaslamadım kıyaslamamda..

bu durum bendede ayni benimkide oteki tayfayi esimle bana ovmeyi sever niye bunu yapar cok iyi anliyorum .. ama bizim oteki tayfa kuduruyor .benim koca ise dunya umrunda deyil isinde evinde Allaha sukur.biz hic takmiyoruz .basta ben takiyodum diyodumki..yahu bu kadin ne yapsak bizi gormek yerine onlari anlatiyor duruyor halbuki oyle deyilmis.simdi anladimki kizim sana soyluyorum gelinim sen anla yapiyormus.mesela bir ornek: ben kaynanam tatile giderken onun camasirlarini utuledim .sonra eltimve ben otururken dediki kaynanam utulerimi yapmak icin gelmemis kizim dun misafirlige geldimki utulerimin hepsini yapmis :):) eltimin suratini sadece gormeniz gerekirdi diyorum ve baska bisey demiyorum:D.anliycaginiz kaynanalar cok uyanik tecrubeli hatunlar kime ne sekilde laf soyleyecegini yonlendirmeye calisacagini iyi biliyorlar..ama bana laf soylemek istemiyor direk digerinin hatalarini soyledi bir kac kez bende Allah razi olsun sayesinde hayirsiz gelin olmuyorum :) Allah rizasini dusunun de yapin siz ne yapiyorsaniz bosverin o demis bu ne yapmislari.

Son düzenleme:
Babannem de genelde annemle yengem birlikte temizlik yaptıkları zaman, sağolsun xxx temizlik yaptı der yengem için başkalarının yanında. Annem de bakar kalır yazık:26:

Kvalide zeki. Rekabet ortamini artirarak dikkati kendinden cekiyor ve rekabetin nimetlerinden yararlaniyor. Kurnaz kadinmis

Sende şöyle dersin, "aa evet çok hamarattır, onun gibi becerikli biri varken benim yaptığım hafif kalır. Söyleyiverde bana da gelsin." :47:

Back
X